• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

25 July 2021, 18:07:49

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13357 Posts

Шишман
5565 Posts

Panzerfaust
887 Posts

Лина
739 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22646
  • Total Topics: 1351
  • Online Today: 178
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 119
Total: 121

БЪЛГАРЩИНА - изяснявания

Started by Шишман, 19 October 2019, 12:19:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

  "В името на България"
 Това е паметен момент в нашата  история, защото е прецедент баща да ослепи сина си в името на народа, народността и държавата. Има много моменти на убийства и ослепявания, но те винаги са след борби за власт. Докато св. Княз Борис е владетел, който доброволно отстъпва своята власт на първородният си син Владимир Расате и после го ослепява, заради предателство и бунт, които заплашват единството и съществуването на държавата и народа. Такава сила да предпочетеш интереса на народа, пред родния си син е без прецедент в световната история. Това е поредната причина да се чувстваме българи, наследници на  велик народ.    Картината е нарисувана е от талантливия художник Мирослав Йотов.       
Шишман

   ДОБРЕ ЧЕ НЯКОИ  ХОРА ГО ОСЪЗНАВАТ, ЧЕ БЕЗ ВЯРА, НЯМА ДА Я БЪДЕ БЪЛГАРЩИНАТА
Православието е изключително важно, нещо повече, то е не само основополагащо за българското родолюбие, но и е жизненоважно за цялото ни битие и съществуване, като народ.
Има Православие, има България, няма Православие, няма България!     

Шишман

16 February 2021, 22:15:57 #137 Last Edit: 16 February 2021, 22:24:57 by Шишман
 НА БАЛКАНИТЕ НЕЩАТА СА ЖЕСТОКИ - НЯМА ПРОШКА.
Най-малките отстъпления от вяра или народност - се заплащат скъпо.
Та трябва много да внимаваме, за да не стигнем до там: да не може да заплатим цената на собственото ни оцеляване.
Доста хора по интернет,  форумите или facebook са меко казано не особено ориентирани.
Има доста, които са : жертва на медийната  пропаганда и холивудските филми ,и които мислят с налаганите им от там клишета. Та тия смятат че може хем да си от друга вяра, хем да си родолюбец.
Та като се позамислих малко и стигнах до изводите че :  не може и няма как такива хора да: тачат , любят или милеят за нашето, поне аз не съм виждал. Да има някои чужденци запалили се по българското, но те са по-скоро изключение, а не закономерност.   
Защо тоя дето не е от нашата вяра или се е поклонил на чужда идеология:   не може да е български родолюбец ?
Родолюбието не е само да се вика смърт на тези или онези,да се обличат дрехи с цвета на трибагреника и т.н. Чистото родолюбие е  преди всичко е консервация на народните обичаи, обреди и култура, викането и битките не са от голяма полза, и няма да ги има, ако не се запазят важните неща.
Ако обичаите и културата на нас българите от почти 1200г. са тясно свързани с православната вяра и по някога : малко останали езически неща, но винаги съчетани с православния обичай. Та въпроса е как тогава човека от друга вяра, поклонника на чуждото, на чуждите идеологии и моди:ще се интересува от тая нашата култура или пък да я защитава  ? Отговора е никак, няма как да стане !
Без  една вяра, няма единство, проумели са го още преди християнството. Нагледен пример е Юдея и разделението и по религиозен принцип. Друг пример са помаците- масово турчеещи се.
Ако някога бяха мислили по един, такъв изкривен начин: на дали щяха да се съберат да вдигнат, каквото и да е дори келяво въстание ? Да не говорим, дали щеше да има въобще хайдути !


Шишман

Цивилизационият код на българина е православието, независимо дали ви харесва или не. Не е осъденият да бъде ориенталски ислям, нито материалистичното протестантство, нито пък буквалисткият католицизъм. Ама, нейсе, няма много хора да се сещат за това. Сигурно хората още са вдъхновени от един човек, дето е казал, че "Религията - това е опиум за народа." Нищо, че идеологията, изобретена от въпросният човек е най-кървавата и античовешка съществувала изобщо. Ако си вярващ, значи си фанатик, като странични ефекти може да имаш морал и съвест, вероятно и буден ум, а такива хора не се харесват, не се търсят просто в днешни дни.Странно сходство със световната шайка крадци, организиращи новият световен ред.

Шишман

   ДЕЛА , А НЕ ДУМИ
Може да са малки, дребни дела, даже незначителни на пръв поглед, ама да са дела. Кой колкото може, когато може, където се случи и има възможност .
Капка по капка ..........
п.п. злобата, коварството,лицемерието, чуждо-поклоничеството, подлостта и подобните: не са дела а зло и са вредни за всички и за човека в който са и от когото идват.
Култова снимка.   Шишман

НЯМА БЪЛГАРЩИНА БЕЗ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК


Шишман

25 February 2021, 09:56:39 #141 Last Edit: 25 February 2021, 10:00:28 by Шишман
 "ХАЙДУТСКИ КРЪСТ"
Без православна  вяра, няма морал ! Родолюбие  и българщина :без морал не струва нищо ! А това дето показват, някои хора сега под формата на родолюбие :си е чист сатанизъм, който някои грешно  смятат за  родолюбие или национализъм.
 А това на снимката е традиционен-обичаен български символ бих го нарекъл " Хайдутски кръст". Бил е ползван от хайдути и въстаници при заклеване ! Тоя символ значи: вяра, морал, чест достойнство и българщина.  Какво родолюбие  ще бъде : ако се отречем от вярата и този знак-кръст или обърнем оръжията на горе ?
Ами сетих се ще бъде хилещо се, тъпоумно, ама позитивно и весело, тъпо либерално неродолюбие.


Hatshepsut

Quote from: Шишман on 25 February 2021, 09:34:34 НЯМА БЪЛГАРЩИНА БЕЗ БЪЛГАРСКИ ЕЗИКПървата дума не е преведена точно. Ръкоделие значи плетене и шиене (бродиране), т.е подразбира се само женска работа, докато Handmade по-скоро значи занаятчийска продукция, произведена ръчно от майстор.

Шишман

ЧЕТЕТЕ КНИГИ ЗА ХАЙДУТИ - И РОМАНИ И ДОКУМЕНТАЛНИ , ВИНАГИ СА ДОБРИ И ПОЛЕЗНИ !
 Лоша книга на тая тематика, почти не съм видял !
 Пояснение към наивниците.
Няма никъде да намерите или видите : така изхвърлени книги. Никъде в реалният живот , в интернет - ДА, колкото искате. Никой не ги хвърля така, понеже имат цена . Вървят по около 3-4лв.
В тая и подобни снимки монтажи, става дума за хитра анархо -сатанинска- масонска  пропаганда. Номера е да повярвате: че в книгите е истината и да четете без да мислите. Понеже много хора не знаят, че  преди радиото и телевизията са облъчвали хората с книги и вестници. Опитвам се да ви кажа че в 99.9.9.на 100 от книгите пишат пълни глупости вредни за умът и духовното здраве. Да не мислите че автори като : Дийн Кунц. Гришам,  Стиван Кинг и подобни са писали умни и важни за човечеството неща. Разходете се до някоя книжарница и се вгледайте критично в заглавията на книгите ! Повечето са издадени за да затъпяват хората, не да ги учат или образоват. Да има и добри и полезни книги, но тия  книги са много малко на пазара. То има и добри предавания по телевизиите но и те са малко. Най-досадно е когато някой изтрещял интелектуалец : започне да обяснява че трябвало да се чете, а не да се гледа телевизия. Естествено, никога не уточняват какво да се чете ? И зад книгите и зад телевизията и радиото  седи един и същи дявол и мами хората.
Едно е да се чете Библията- Новият завет , документална книга, образователна или историческа, друго нещо са тъпотиите на книжният пазар и топ-хитовите им заглавия.
Та като се чете и гледа телевизия, трябва да има критично мислене и подбор. Иначе тра-ла-ла !Шишман

ВЕРОВИЯТ ВЪПРОС - ОСНОВЕН ЗА ОЦЕЛЯВАНЕТО НИ, КАТО  НАРОД

Вярата е от решаващо значение за мисленето, културата, обичаите и обособяването на един народ, като народ . А що се отнася до родолюбието и национализма- от основополагащо, значение. Обяснете ми, вие широкоскроени врагове и противници на нашата вяра:  как ще си Йеховист и ще обичаш България- та те отричат държавата като такава,  как ще си мюсюлманин и ще обичаш братята си българи- християни- та ислямът призовава към избиване на иноверците (или "неверниците", както ги наричат) има още много подобни примери.
Знамената са основен-опознавателен символ на държавата. Но, както се вижда често, съвременните патриоти предпочитат са веят знамена със свастики и да си поставят Хитлер по снимките, отколкото да веят знамето на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, или други подобни.
За почитането на  народните ни юнаци - героите да не говорим- липсва изобщо - заменено е с поклонение на какви ли не чужденци. Та така няма да стигнем до никъде, ако не се поправим. Първо се отстъпва от вярата, после и от останалото. Левски е казал " човек без вяра не струва " ! То и голяма част от главните членове на комитетите му са били попове, а не антихристиянски настроени хора.
Нека ви е честит 3-ти март и така.
Hatshepsut

01 March 2021, 19:08:50 #145 Last Edit: 01 March 2021, 19:36:07 by Hatshepsut
Представяш доста едностранчива и изкривена картина, която обслужва тезата ти, че всеки българин трябва задължително да бъде православен християнин  :dont:
Йеховистите са секта, която изобщо не трябва да бъде позволена в България. Ислямът е заварено положение при българомохамеданите, там трябва да се действа внимателно за приобщаването на тези хора към българската нация.
Знаеш много добре, че вярата е въпрос на личен избор, всеки решава сам за себе си дали и в какво да вярва. Ролята на държавата също е много важна и не трябва да се подценява, имам предвид да не се регистрират и допускат разни секти като йеховистите, сектата на Муун, сциентолозите и др.

По отношение на символиката, отново даваш невярна информация - няма български родолюбци, патриоти или националисти, които да развяват знамена със свастики, но за съжаление има такива, които се представят за родолюбци, а развяват руски знамена и не намират нищо лошо в това. Някои националистически формации използват лъвът като свой символ, а това е чисто български символ, който присъства и в нашия държавен герб. Други формации, като БНС, използват друг, но също български символ - знака IYI

Кои са тези чужденци, които се честват и предпочитат пред българските герои? Можеш ли да посочиш конкретни иемна?

Шишман

Quote from: Hatshepsut on 01 March 2021, 19:08:50Представяш доста едностранчива и изкривена картина, която обслужва тезата ти, че всеки българин трябва задължително да бъде православен християнин 
Знаеш много добре, че вярата е въпрос на личен избор, всеки решава сам за себе си дали и в какво да вярва.

Да живеем в века на атеизма , но ако човек не е православен, или някой не е вярващ, то трябва поне да уважава вярата на сънародниците си и да е не е против нея.
3а символите ще замълча, както и за странният и неизяснен знак Ипсилон, който може даже да не е нещо българско, понеже не се знае нищо по въпроса.

Шишман

  НАИВНО Е ДА СЕ ВЯРВА НА ПОЛИТИКАНСТВАЩИТЕ СПАСИТЕЛИ НА НАРОДА, РОДИНАТА И СВЕТА
Изминаха сума ти години от както дойде т.н. демокрация. За това време политиканстващите спасители на народа и родината и вечно недоволните не можаха  да намерят своята идентичност.  Тия хора останаха безлични, че и по-зле имат ненормален, отблъскващ и досаден вид и показаха че нямат нищо общо с българщината .
Как би трябвало да изглежда една наистина българска, и наистина родолюбива  организация ?
Нека изясним първо въпроса с властта, която много им се иска на мераклиите да ни спасяват!!! Вземането на властта от родолюбци милеещи за страната и народа , в която и да е страна на съвременният свят е невъзможно, но и дори да е възможно : то е гибелно за тази страна и хората в нея. Запада: САЩ ,ЕС, мулти-националните компании и т.н. световно правителство никога няма да оставят страна с неудобно за тях  управление на мира – ще я съсипят. Пример Венецуела ! Това е реалната обстановка и значи истинската мислеща за България родолюбива организация не трябва да се стреми към вземането на властта.
Какви би трябвало да са задачите на една такава организация?
1. развиване на българската култура, и запазването на българските обичаи. Тука включвам следните под-точки.
-народни носии
- народни песни и танци
-четническо - въстанически и опълченски униформи
-знамена от въстания, бойни знамена и такива на наши чети.
-почитане на българските национални герои и знаменити дати и годишнини.
- наблягане на историята, но на истинската, а не на тази древната измисляна постоянно от разни съмнителни лица с яко разхлопани дъски.
- разясняване на моменти от живота и дейността на наши народни юнаци - герои, борци за освобождение и водачи.
2. Организиране по села и градове, на базата на опита от нашето минало и борбата ни за освобождение от турско робство. Опита от тогава е повече от богат.
3.. Изясняване на реалната обстановка:
- кои са враговете
- как ни мачкат и как да им се противопоставяме
- завеждане на определени съдебни дела, ако и когато е възможно
4. Мощна пропагандна дейност. Чрез листовки и плакати, календари и по каквито е възможно начини.
5. Спазване на православната ценностна система и светоглед.
- почитане на определени светци, почитани от целият български народ.
А сега някой да ми каже коя от съществуващите в момента организации за спасяване на народа и така нататъка глупости дето говорят: поне малко споделя тези виждания и работи по тия въпроси ?

Шишман

Въпроси които преди години зададох на наричащите се националисти   

 така въпросите са :
-ще правиме ли ние български национализъм или не ?
- ще продължаваме ли да се излагаме или не ?
- ще си избереме ли шапка символ на национализма ни или не?
- ще започнеме ли да искаме да имаме народна носия или четническа униформа в къщи или не ?
- ще почитаме ли българските герои-народни юнаци или не ?
- ще бъдеме ли въобще българи със българският ни типичен светоглед или не ?
- ще отхвърлиме ли налаганият ни демократично западен културен шаблон или не ?
Замислете се : не може на практика всеки обикновен българин да е по-голям националист от обявяващите се за националисти.
И отговорите са : не, не и не и пак и само не !
В същото време, обаче нещата с родолюбието , лека-полека потръгнаха.Дано продължи така и за напреде.


Шишман

Да обсъдиме реално възможностите пред нашето родолюбие и национализъм – хипотетично разбира се, защото сериозно родолюбие и  национализъм все още нямаме.
Много млади хора си представят; че родолюбцитете, като станат силни ще направят някои от тези неща.
1.   ще вдигнат въстание и ще оправят нещата в страната.
2.    или пък ще влезнат с избори в парламента и ще въведат: диктатура, ще избият цигани и турци или поне ще започнат да водят достойна за страната ни политика.
Да предположим че нещата са  във възход: хората стават масово родолюбци готови даже да умрат за родината, гласуват за само за родолюбци и националисти и каквито там са си ги мечтали.
1.   за въстанието е малко тъпо да се обсъжда, но все пак да видим какво ще стане при едно въстание.
-   срещу въстаналите ще има 30 000войника и още толкова полицаи с доста по-добро въоръжение, а ако се налага и братята от НАТО-то. Въстанието ще свърши за нула време и родолюбието  ще бъде веднага забранено. Но ако въстанието успее, тогава на помощ на демокрацията веднага ще дойдат от НАТО, САЩ и ужас от Турция.
2.   избори и изборна победа.
Какво ще стане тогава, вариантите са няколко:
-   ще последва тотален провал поради липса на кадри. Предишните управления имат какви ли не гадни договорки с Русия и щатите,ЕС и т.н. които веднага ще почнат саботажи на страната ни и новото и управление.
-   Ако се направи диктатура: запада веднага ще ни обявят ембарго и като спре вноса на горива само, ще стане страшно.
-   Ако се започне избиване на цигани и турци ще стане същата работа – никоя велика сила няма да го допусне и ще се ползва това за повод съвсем да ни разсипят.
-   Достойна политика никой от вънка няма да допусне да бъде водена и най-законните арести на цигани крадци ще се тълкуват, като дискриминация и ще ни го изкарат през носа.

Да след 2-та световна нещата се промениха и света вече не е същият. Земното кълбо върви към една държава, която задкулисно вече е факт.
Всички страни в света се управляват от едно правителство, което въобще не смята да пуска и грам фъндък за някакви си хора  в малка България.
 Да  не мислите че Симеон2-ри не искаше да стане цар, при положение че е последния православен цар на света ? Той знаеше и знае че референдума монархия или република е бил незаконен, знаеше и че народа щеше да го подкрепи, но защо мислите не го направи, а си взе имотите и дим да го няма. Да ама е знаел и че: световното правителство никога няма да му пусне тоя гювеч и ще го смачка от раз.
Ами Иван Костов да не мислите че не е искал да стане диктатор, да изтреби тия или мония и да се накраде до гушата и да управлява вечно ? Искал е ама същата сила го е предупредила да си опича акъла.
Поради същата причина и Б. Б. да иска да направи нещо няма да успее..
Опитвам се да ви кажа че: проблема не е само в нашите управници, но и в световното управление, те просто няма да допуснат нищо различно от сегашното положение, понеже си имат свои си планове за света и България.
Ще кажете – тогава за какво да сме родолюбци националисти и каква полза от българщината, като – работата е решена вече ? Ами сетете се сами ! Те могат да ни контролират и държат в ръцете си политически и материално, но не е и духовно, морално или културно. Важните са тия състояния на един  народ, за да бъде народ, материалното е лесно да се оправи. Обаче развалим ли се духовно, морално  и културно оправяне няма да има.