The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

avatar_Hatshepsut

Скрижалите от Джорджия

Started by Hatshepsut, 16 October 2018, 20:20:53

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

HatshepsutTopic starter

Скрижалите от Джорджия


Плочите със заповедите на Моисей отдавна са потънали някъде с изчезването на Кивота. Но това е в Стария завет. Днес имаме един ултранов завет, който идва от Новия свят. Нови десет заповеди, които будят смесени чувства и помисли: недоумение, възхищение, отвращение и дори страх... от Новия световен ред, който тези препоръки могат да създадат. Наричат ги "Напътствените скрижали от Джорджия".
 
1. Поддържайте човечеството под 500 000 000 души и във вечен баланс с природата.
2. Направлявайте раждаемостта с мъдрост - подобрявайте общото здравословно състояние и разнообразието.
3. Обединете човечеството с един жив и нов език.
4. Управлявайте страстта - вярата - традицията - както и всичко останало с умереност.
5. Защитавайте хората и нациите с честни закони и справедливи съдилища.
6. Оставете нациите да имат вътрешно самоуправление, а външните си спорове да решават в световен съд.
7. Избягвайте създаването на незначителни закони и безполезни длъжности.
8. Поддържайте баланса между личните права и задълженията към обществото.
9. Възнаграждавайте истината - красотата - любовта - търсейки хармония за вечни времена.
10. Не бъдете ракът за тази земя - оставете място на природата - оставете място на природата.

Тези 10 точки са изписани на английски, испански, суахили, хинди, иврит, арабски, китайски и руски върху четири каменни плочи, всяка тежаща по 20 тона с височина 5 метра, подредени по посоките на света с покриващ камък, който тежи 11 тона - почти модерен американски Стоунхендж!

Четирите плочи опасват една централна, върху която е издялан календар и всеки ден по пладне слънчев лъч преминава през процеп на покриващия камък, отбелязвайки съответния ден. През друг процеп винаги може да се види полярната звезда без значение периода през годината, а трети процеп пропуска слънчеви лъчи по време на равноденствията и лятното и зимно слънцестоене.

Камъните са положени, според плочата, която лежи на тревата в близост до "скрижалите", преди 30 години от P.K. Крисчън, което име вероятно е псевдоним. На практика не е известно кой е поръчал изработката на паметника, чиято цел е, както пише на същия камък: Нека това бъдат напътствията в Епохата на Разума.


Пояснителната плоча, разположена на запад от скрижалите

 Плочата е опасана с кратки надписи на вавилонски, древногръцки, санскрит и древноегипетски. Твърди се, че отдолу е заровена и "капсула на времето".

Дали това е монумент, поставен от привърженици на "Новия световен ред" или са вид указания за оцелелите хора след евентуална планетарна катастрофа като ядрена война, например... също не е известно.

Днес много често гранитните камъни са подложени на вандалски прояви вероятно от противници на евентуалните внушения, които различни групи от хора вменяват на паметника...

Отричани, заклеймявани, харесвани или почитани - скрижалите от Джорджия вероятно имат своето послание към хората и сигурно моментът, когато техният замисъл ще се проясни, рано или късно ще настъпи.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Скрижали_Джорджии

HatshepsutTopic starter

Взривиха ,,сатанинските" скрижали в Джорджия, властите ги досъбориха


В сряда сутринта експлозия разруши странния гранитен паметник, наричан ,,Стоунхендж на Америка", но обявен от ортодоксалните християни за ,,сатанински". Другото популярно име на съоръжението е ,,Скрижалите на Джорджия". По-късно властите в селските райони на Джорджия го досъбориха от съображения за сигурност, тъй като отломъците от конструкцията, останали след взрива, приписван на неизвестен извършител, представляват опасност.

Следователи от няколко правоприлагащи агенции се събраха на мястото на 100 мили (161 км) източно от Атланта, търсейки улики за експлозията преди зазоряване, която разби на парчета част от 42-годишния паметник, наречен Georgia Guidestones, пише Reuters.

Бюрото за разследване на Джорджия (GBI) по-късно публикува в официалния си канал в Twitter видео клип на взрива, уловен от камера за наблюдение. На отделни кадри се вижда кола, която се отдалечава от местопроизшествието. Първоначалните щети бяха приписани на ,,неизвестни лица", които са ,,детонирали взривно устройство" на мястото.

Преди да бъде взривен, 6-метровият паметник се състоеше от една изправена плоча в центъра на четири по-големи, подредени около нея, с голям правоъгълен завършек, поставен върху останалите фрагменти. Сивите монолити са издигнати през 1980 г. в центъра на обширно поле близо до град Елбъртън, Джорджия, край магистрала 77, уточнява Reuters. Странната реликва е включена като туристическа атракция, препоръчвана е за посещение от туристическия сайт на щата и Търговската камара на окръг Елбърт.

Историята на скрижалите

Историята на този паметник е мистериозна, с привкус на десетки добавени трактовки. През юни 1979 г. човек, използващ псевдонима Робърт C. Кришчън, се обръща към Elberton Granite Finishing Company от името на ,,малка група лоялни американци" и поръчва изработката на съоръжението. Господинът обяснява, че камъните ще функционират като компас, календар и часовник и трябва да могат да ,,издържат на катастрофални събития". Самият поръчител заявил, че иска да бъде построен гранитен паметник, който да може да съперничи на британския неолитен монумент Стоунхендж, от който се бил вдъхновил. Според мистичния поръчител обаче, макар и впечатляващ, Стоунхендж не носел послание, което да предаде. Затова пък ,,Скрижалите на Джорджия" препоръчват на човечеството доста неща. Някои ортодоксални християнски организации наричат съветите ,,10-те заповеди на Антихриста".

Плочите са гравирани с енигматично послание на 12 езика, призоваващо за запазване на човечеството чрез ограничаване на населението на света до по-малко от половин милиард души, които да живеят ,,във вечен баланс с природата".

Посланията:

Поддържайте човечеството под 500 000 000 във вечен баланс с природата.
Ръководете мъдро размножаването – подобрявайки годността и разнообразието.
Обединете човечеството с жив нов език.
Управлявайте страстта – вярата – традицията – и всички неща - със смекчен разум.
Защитете хората и нациите със справедливи закони и справедливи съдилища.
Нека всички нации да управляват вътрешно разрешаване на външни спорове в световен съд.
Избягвайте дребните закони и безполезните служители.
Баланс между личните права и социалните задължения.
Награждавайте истината – красотата – любовта – търсене на хармония с безкрайното.
Не бъдете рак-а на Земята – оставете място за природата.
Камъните представляваха и своеобразен астрономически календар, подреден така, че да позволяват на слънчевата светлина да грее през тесен отвор в съоръжението по обяд всеки ден, за да осветява гравираните дати.

Трактовки

Откакто е построен, монументът предизвика противоречиви емоции. Посланията, гравирани върху него, често са свързвани с крайнодесни конспирации или религиозно богохулство.

Според бившия кандидат за губернатор на Джорджия Кандис Тейлър, която в предизборната си платформа обяви, че ако спечели изборите ще премахне паметника, случилото се е ,,акт на Божествена намеса". Тя написа в Twitter: ,,Бог е сам по себе си. Той може да направи ВСИЧКО, което пожелае. Това включва премахването на сатанинските пътеводни камъни".

Сред многобройните хипотези за целта на изграждането на ,,Скрижалите на Джорджия" е и тази, че те описват основните концепции, необходими за възстановяване на опустошената от катаклизъм цивилизация. Един от интерпретаторите на загадката - Брад Мелцер - отбелязва, че камъните са били издигнати през 1979 г. в разгара на Студената война и може би са предназначени като послание към евентуалните оцелели от Трета ядрена световна война. Гравираното предложение за поддържане на населението на човечеството под 500 милиона може да е направено за времето след такъв катаклизъм, когато ще са останали малко хора на планетата. Според Йоко Оно пък, изписаните послания са ,,вълнуващ призив към рационално мислене".

От асоциацията Elberton Granite Association, поддържаща каменния комплекс, заявиха, че разходите за новото му изграждане ще възлязат на стотици хиляди долари.

https://www.spisanie8.bg/