The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

avatar_генерал Жеков

Интеграцията на неинтегрируемите

Started by генерал Жеков, 09 August 2018, 01:05:28

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Лина

Цигaни нaпaднaхa и бихa пoлицaи и във Вeлингрaд
02.08.2021г.
Пocтрaдaлият пoлицaй e трaнcпoртирaн зa прeглeд в МБAЛ-Вeлингрaд c кoнтузнo-рaзкъcнa рaнa в oблacттa нa глaвaтa и кръвoнacядaния  пo гърбa, бeз oпacнocт зa живoтa

https://fakti.bg/krimi/601356-cigani-napadnaha-i-biha-policai-i-vav-velingrad

Пeтимa ca зaдържaни, a eдин ce издирвa зaрaди cкaндaл и aгрecия нaд пoлицeйcки cлужитeл. Cлучкaтa ce рaзигрaлa cнoщи oкoлo 22.30 ч., кoгaтo в РУ-Вeлингрaд бил пoлучeн cигнaл зa мeждуcъceдcки cкaндaл в рaйoнa нa квaртaл ,,Acфaлтoвa бaзa".Нa мяcтo бил изпрaтeн дeжурeн aвтoпaтрул, кoйтo прeдприeл дeйcтвия зa изяcнявaнe нa cитуaциятa и прeдoтврaтявaнe нa cбивaнe. Тoгaвa учacтвaщитe в cкaндaлa нacoчили aгрecиятa cи към унифoрмeнитe. Нa eдиния oт пoлицaитe били нaнeceни удaри в oблacттa нa глaвaтa и тялoтo, a другият бил бутaн и дърпaн зa унифoрмaтa oт учacтницитe в cвaдaтa.


-------------

Сбият ли се в мааалата полицаите са първи кипри там, поръчение от горе, its very important , немедленно дотърчават сакън да не се затрият гласоподавателите  :lol: 

Според мен на такива сигнали полицията изобщо не бива да се отзовава, защото циганските махали са територии извън държавата - там незаконно се търгува, незаконно се правят заведения, там друг освен циганин не може да премине...но като си извадят нож един на друг полицията трябва да се отзова веднага. Е,  :finger:

Лина

Вaрнeнeц бeрe душa cлeд cкaндaл нa пътя с циганин от Каменар
13.08.2021

Cпoрeд дaннитe дo мoмeнтa cлeд прoизшecтвиeтo e възникнaл cкaндaл мeжду учacтницитe в пътнoтo движeниe, мъжът бил изблъcкaн в гърдитe и cлeд кaтo пaднaл нa зeмятa e удaрил глaвaтa cи в acфaлтa

53-гoдишeн вaрнeнeц e в бoлницa c чeрeпнo-мoзъчнa трaвмa, c oпacнocт зa живoтa, a причинaтa - хулигaнcкa прoявa cлeд пътнoтрaнcпoртнo прoизшecтвиe, cъoбщихa oт прeccлужбaтa нa МВР-Вaрнa.Инцидeнтът e възникнaл във втoрник към 20:30 чaca в близocт дo кръcтoвищeтo нa бул."Цaр Ocвoбoдитeл" и ул."Oтeц Пaиcий". Cпoрeд дaннитe дo мoмeнтa cлeд прoизшecтвиeтo e възникнaл cкaндaл мeжду учacтницитe в пътнoтo движeниe, мъжът бил изблъcкaн в гърдитe и cлeд кaтo пaднaл нa зeмятa e удaрил глaвaтa cи в acфaлтa.В рaмкитe нa прeдприeтитe нeзaбaвни oпeрaтивни дeйcтвия пoлицaитe нa Втoрo РУ aгрecoрът- млaдeж нa 22 гoдини oт c.Кaмeнaр, e издирeн и зaдържaн в aрecтa.

FELDMARSCHALL

За това село Каменар май имаше няколко материала за огромната престъпност там съчетана разбира се с мнозинство от циганско население. :huh:
Agree Agree x 2 View List

Panzerfaust

Съдът оневини Иван Димитров за убийството на Жоро Плъха

Окръжният съд оневини Иван Димитров-Доктора за убийството на Жоро Джевизов-Плъха.

Преди минути Доктора чу решението на Темида. Той бе признат за виновен за държане на незаконно оръжие, за което получи 3-годишна условна присъда.

https://podtepeto.com/aktualno/sudut-onevini-ivan-dimitrov-za-ubiistvoto-na-zhoro-pluha/?fbclid=IwAR1S01vjDwK-PNAVf4VzIO66yZG_hJJxILV0n2OnRHFcg4pTq35ST2T5L-E

Браво на съда!

Пешо


Лина

Не съм съгласна с водещия, че проблема не е генетичен и не е расов, баш такъв е! В държавите, където циганския проблем е решен  циганско население е минимално, като например Финландия! Никъде другаде проблема не е решен, включително в Англия, Германия, Америка( справка предаванията на TLC), че в България ли ще е?
Циганите, както и евреите са общности, които яростно отказват да се интегрират в което и да е общество, докато евреите са хитри и поне стават професори, писатели и т.н., циганите отказват както да се образоват, така и да се квалифицират.
Малкият % цигани, които искат да живеят нормално – ТЕ СИ ЖИВЕЯТ нормално, имат нормални семейства без изобщо да чакат на нещо от държавата. За тези хора никой не е полагал усилия да ги интегрира – те сами! 
Писала съм за моите съседи – трима братя цигани са, всички работят като единия даже е военен в БА – културни, възпитани момчета с хубави семейства. Но такива хора са малцинство в самото малцинство и не могат да ,,повлекат крак" както се казва.
Аз съм брутален песимист относно 'решаването' на проблема и най – лошото е, че вместо циганите да заприличат на потурчените, нашите потурняци започват да заприличват на циганите.
Тази симбиоза между двете общности е проклятието на България, Дамоклев меч, които вечно ще ни тегли към дъното.

Лина

Мъже пребиха и ограбиха възрастен мъж в Дългопол

По данни на 68-годишния мъж - самотно живеещ, около 23:00 часа, двама маскирани проникнали в къщата му и след нанасяне на множество удари и заплахи отнели 160 лева, съхранявани в скрина на първия етаж на дома му.

Опертивна група извършила оглед на местопроизшествието. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия по случая, криминалисти от сектор ,,Престъпления свързани с грабежи" при ОД на МВР-Варна, заедно с колегите си от Районно управление-Провадия са задържали извършителите.


Те са мъже на 46 и 47 години, като първият от тях е рецидивист, наскоро излязъл от затвора за убийство, а другият е от криминалния контингент на полицията.

След задържане на мъжете, те са направили самопризнания. Допълнителен стимул към деянието им, по всяка вероятност, били и поетите от тях немалко количество алкохол и наркотични вещества.
-----------------------------

Как така полицаите са разследвали, не знам? Прави ми лошо  впечатление, че като цяло последната година циганските престъпления дори не се разследват :whistle: , какво остава да се огласяват.

Panzerfaust

Мащабна акция в ромската махала в Самоков след нападението над полицаи

Мащабна полицейска операция се провежда в ромската махала в Самоков, съобщава bTV.

Причината е осуетен опит за проверка на МПС от униформените от страна на роми и възникнало напрежение тази нощ.

В операцията участват полицейски сили от ГДНП, ГДЖСОБТ, СДВР и ОДМВР-София.

По информация на Нова телевизия полицията издирва Трайчо Василев, по прякор Пиже, във връзка с нападението.

Малко преди 8.00 часа тази сутрин в полицейското управление в града влезе директорът на Жандармерията Тодор Гребенаров. Засега няма официална информация за задържани.

Припомняме, по-рано беше съобщено, че двама полицаи са били бити при проверка по сигнал на адрес.

Впоследствие обаче от пресцентъра на МВР уточниха, че служителите на реда са били нападнати при спиране на автомобил за проверка. От превозното средство излезли агресивни хора, както и хора от ромската махала, които нападнали униформените.

Единият от потърпевшите е бил удрян в лицето, а другият - по тялото. И двамата са прегледани в болница и са изпратени за домашно лечение.
https://news.bg/crime/mashtabna-aktsiya-v-romskata-mahala-v-samokov-sled-napadenieto-nad-politsai.html?fbclid=IwAR2ryHHKsb1Qvh3IllRFPbqnAQW0jMo1S5KOUN29h63uDBqKX2PMEdy-zQk

Лина

Постоянен арест за 15-годишния, обвинен в убийството на 71-годишната жена в Ловеч

Състав на Окръжния съд в Ловеч постанови най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража", за непълнолетно лице, обвинено в предумишлено убийство с користна цел. Касае се за тежко умишлено престъпление, което е наказуемо с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, съобщават от съда.

https://novini.bg/bylgariya/syd-i-prokuratura/723936Случаят е от 13 юни 2022 г., когато в къща във вилна зона на Ловеч е открита убита 71-годишна жена. При огледа е установено, че тя е с тежка травма на главата, довела до смъртта ѝ.

ЛинаСтрелба на детска площадка, има пострадал, съобщава NOVA.

Инцидентът е станал в столичния кв. Студентски град. Причината е безобидна забележка.

"На площадката имаше две жени от ромски произход с дете, които са изгонили майките от нашия блок, понеже са направили забележка, че замърсяват. Аз отидох да проверя какво става и им направих забележка, че ако искат да стоят тук, трябва да се съобразяват с останалите хора. Те се обидиха, едва ли не, казаха: "Искате да ни изгоните ли?". Не искам да ви гоня, а да спазвате правилата. През това време явно са се обадили на техни роднини и се появиха двама мъже с агресивно поведение, които тичаха към мен. Единият ми опря пистолет в главата като ми каза: "Ще ти пръсна мозъка, копеле". Другият започна да ми говори, обърнах се към него и получих удар в главата с дръжката. От тая страна имам 5 шева и три места с по няколко шева", разказва пострадалият Деян Дянков.

"Когато ме удари с пистолета, аз се опитах да се съпротивлявам и да избия пистолета от него, като го блъснах, той тръгна назад, подпря се в едно дърво и произведе 3 изстрела в посока тялото ми от около метър разстояние", допълни пострадалият.

Започва борба между тримата мъже, докато съсед от блока не се намесва и нападателите бягат.

За щастие на площадката по това време не е имало деца.
Angry Angry x 2 View List

Лина

Убитият от цигани шофьор заради забележка в Плевенско оставя две деца


Жестоко убитият в Плевенско 44-годишен мъж оставя две деца без баща. Той беше убит от група мъже, на които направил забележка в местно заведение.

Всичко започва около 22 ч. в центъра на село Еница във вторник. 44-годишният Валери е в заведението на своите съседи. В него били и двама мъже, наети да работят на обект в Еница. Вдигали са много шум, потвърждават собственичката на заведението и братът на убития мъж.

,,Той им направи забележка, че бяха много подпийнали и се лигавеха. Оттам вече не знам на кого се обадиха. Върнаха се с една кола, всичките с ножове, и буквално го наръгаха", каза собственикът на заведението Стела.

,,Пет човека са го дупчили. Няма спречкване", обясни Радослав - брат на жертвата за Нова.

,,Когато излязох, той беше на земята - целият в кръв. Чакахме линейка 40 минути. Направо ужас", разясни собственикът на заведението.

44-годишният международен шофьор умира пред заведението от три прободни рани, две от тях в сърдечната област. Малко по-късно са задържани петима души.

,,За двама от тях категорично е установена съпричастност към престъплението. За останалите трима тепърва се изяснява имат ли участие в деянието и какво е то", коментира зам.-окръжният прокурор на Плевен Дияна Илиева.

И петимата са криминално проявени. Регистрация в МВР имала и жертвата. ,,В миналото има и той проява, преди много години. Регистрация за закана", обясни зам.-директорът на ОД на МВР-Плевен Николай Николов.

Убитият мъж има жена и две деца - момичета на 8 години и 8 месеца. ,,Много добър човек, прекрасен. Нямаше на някого да не е помогнал. И жена му казваше, че по-добре да беше заминал за Германия, а утре трябваше да тръгват за море", каза собственикът на заведението.

И петимата от групата са задържани за 24 часа. Със сигурност на двама от тях ще се поискат 72 часа и след това постоянен арест. Обвиненията от прокуратурата са най-тежките - за убийство.
Angry Angry x 1 View List

Лина

Жестоко убийство в село Микре


Убийците на дядо Иван са цигани на 14 и 18 години, на които редовно е помагал с каквото може. Малкият циганин е задържан поне 100 пъти и социалните се разправят с него всяка седмица...... Сериозно ли има институция, която допуска, че това същество може да бъде поправено - то да не е часовник :dont:

https://www.struma.com/obshtestvo/sled-jestokoto-ubiistvo-selo-mikrevo-vustana-organizirat-shestvie-v-pamet-na_196129/
Angry Angry x 2 View List