• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Често задавани въпроси (F.A.Q.)

Започната отъ Hatshepsut, 02 Май 2020, 06:27:57

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Hatshepsut

Често задавани въпроси

1. Защо има два форума с едно и също име "Български Националистически Форум"?

Наистина, форумите са два. Старият форум е създаден през 2006г., а новият - през 2018г.
И двата използват една и съща платформа - SMF (Simple Machines Forum). Регистрацията в стария форум е прекратена, така че ако желаете да станете член на форума, трябва да се регистрирате в новия форум.

2. Какви са предимствата на регистрираните потребители?

Регистрираните потребители имат достъп до списъка с членовете на форума, техните профили и потребителските групи, както и могат да контактуват с тях посредством лични съобщения. Те също могат да участват в дискусиите на форума и да публикуват мнения и коментари във всички теми и раздели на форума.

3. Има ли раздели на форума, които се виждат от регистрираните потребители, но са скрити за гостите?

Не, няма такива раздели.

4. Аз не съм член на форума, но искам да се свържа с администратора. Как да стане това?

Използвайте опцията "Contact page", от главното меню на форума. Въведете вашето име и адрес на ел.поща и опишете проблема. Ще получите отговор на посочения от вас e-mail.

5. Подадох заявка за участие във форума с потребителско име и парола, но регистрацията ми не беше одобрена от администратора. Защо?

Най-вероятната причина е, че избраното от Вас потребителско име не отговаря на условията.
Потребителските имена трябва да са с дължина от 3 до 24 символа (включително интервалите), силно препоръчително е да са изписани на латиница или кирилица и да не представляват някаква безсмислена поредица, каквито по принцип използват спам-ботовете.
За повече подробности погледнете тази тема:

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?topic=1169.0

6. Регистрирах се във форума, но при опит да публикувам или изпращам лични съобщения системата изисква от мен да въвеждам някакви букви и цифри и да отговарям на някакви въпроси...

Това е направено с цел защита от спам. Отнася се само за първите 5 (пет) постинга на новорегистрираните потребители.

7. Мога ли да използвам някаква собствена титла (Custom title)?

Да, всеки член на форума може да използва своя собствена титла. Желателно е тази титла да е изписана на кирилица или латиница.

8. Мога ли да сменя потребителското си име?

Ако желаете да смените потребителското си име (примерно при допусната правописна грешка в името или ако желаете да смените малки букви с главни), пишете лично съобщение на администратора и пояснете каква е причината.

9. Защо не мога да публикувам в раздела "Стари съобщения"?

Разделът "Стари съобщения" е с архивен статут и е само за четене (Read-only).

10. Какво преставляват потребителските групи?

Всяка потребителска група включва членове на форума със специфични правомощия.

11. Мога ли да подам заявка за членство в някоя потребителска група, както съм виждал това да става по други форуми?

Не, потребителските групи изцяло се управляват от администратора на форума.

12. Видях постинг, който представлява спам или в който има нарушение на Правилата на форума.

От менюто 'More...' в долния десен ъгъл на проблемните постинги изберете опцията "Report to moderator" и опишете по-точно проблема с тези постинги.

13. Какво представлява Download-секцията на форума?

Download-секцията  е виртуалната библиотека на форума. В нея се съхраняват електронни книги, които са достъпни за сваляне от всеки, напълно безплатно.

14. Защо в Download-секцията някои файлове са отбелязани с размер '0 Bytes'?

Файловете са отбелязани по този начин, защото те не се съхраняват на нашия сървър. Те са локализирани на друг сървър - Google Drive, One Drive и т.н.
След както кликнете на бутона "Download" на някой такъв файл, ще бъдете пренасочени към другия сървър, откъдето ще може да свалите файла.

15. Не мога да споделям файлове от Download-секцията във фейсбук. Защо?

Причината е, че в линковете на файловете присъства символа ; 'точка и запетая', а такива линкове не се интерпретират правилно от фейсбука. Проблемът не е при нас, а във фейсбук, нищо не можем да направим по въпроса.

16. Аз съм автор на книга. Видях моята книга в Download-секцията на форума, а не съм давал съгласие за това...

Ако не желаете ваше произведение да присъства в нашата Download-секция, свържете се с администратора на форума и опишете какъв е проблема. За начина на връзка с администратора погледнете т.4

17. Отговаря ли форума на европейските изисквания за защита на личните данни (GDPR)?

Да, напълно.