• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

29 July 2021, 11:12:17

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13383 Posts

Шишман
5595 Posts

Panzerfaust
889 Posts

Лина
739 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22714
  • Total Topics: 1352
  • Online Today: 130
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 126
Total: 126

Парламентарни избори 2021

Started by Hatshepsut, 14 January 2021, 18:53:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

За кого ще гласувате?

ГЕРБ
0 (0%)
БСП
0 (0%)
"Българските патриоти" (ВМРО, НФСБ, Воля)
3 (50%)
"Възраждане"
1 (16.7%)
"Атака"
0 (0%)
"Демократична България"
0 (0%)
"Има такъв народ"
0 (0%)
Мая Манолова/"Отровно трио"
0 (0%)
КОД
0 (0%)
Друга партия/коалиция
0 (0%)
Няма да гласувам
1 (16.7%)
Колебая се, но ще гласувам
0 (0%)
БНС-НД
1 (16.7%)
"Българско лято"
0 (0%)

Total Members Voted: 6

Лина

Quote from: Panzergrenadier on 10 May 2021, 11:51:19Въпросът е дали патриотите в лицето на ВМРО/НФСБ и може би някои други, могат да влязат в една бъдеща власт, освен като патерица на ГЕРБ.

Според мен нямат никакъв друг шанс, освен като.... доказал се партньор. :laugh: 
И с тази питанка даваш ясното на Sturmmann Батбаянов защо е този рев, поне за себе си това мога да  кажа. )

FELDMARSCHALL

Вижте за каква патология става въпрос:
QuoteДруга патриотична политическа организация, освен Възраждане, за тези избори няма!
ВМРО-БНД, НФСБ и др. добре известни и неизвестни, вече доказаха, че с лозунги без съдържание и принципи, са безполезни и дори вредни за българското общество. Ние не считаме по-горните за патриотични организации и никога не сме обмисляли опции за коалиции с тях!
🇧🇬 В българското народно събрание е редно да има представителство на патриотично настроените и консервативни българи. Затова от #Възраждане търсим подкрепата на тези хора, като единствени автентични техни политически представители в настоящата политическа действителност. Търсим подкрепата им и ги каним в редиците си.
🔸 Искра Михайлова - председател на Възраждане - Стара Загора
Ето за какво говорим. Ние сме единствените и неповторими патриоти и единствената патриотична партия. Другите са псевдо-патриоти. Оставаше да напише и как ще спечелят 121 депутати, че да управляват еднолично и да няма нужда да се съобразяват с други. :judge:
Funny Funny x 1 View List

Sturmmann Батбаянов

Волен правил митинг сигурно с наети манекенки. Бил готов да се коалира с всеки. Толкова ли е хубаво в тоя парламент, че всеки отчаяно се натиска пак да влезе.  :mad:

FELDMARSCHALL


Sturmmann Батбаянов

Почнаха да ги уволняват гербаджийте лека-полека. :)

Кариеристите сигурно вече мислят на къде да се преориентират, защото виждат, че ГЕРБ е бита карта.

Hatshepsut

С името ,,БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ" ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ тръгват обединени към изборите на 11 юли


Без лидерите в листите новата формация дава заявка за продължаване на твърдата политика в защита на националните интереси

Днес, 20 май 2021 г., трите партии подписаха предизборно споразумение, с което поставиха и началото на обещаното обединение на патриотичния сектор в България.

Патриотичната коалиция се обединява около 10 основни принципа. Водещи сред тях са национално помирение и прекратяване на междуинституционалните войни; повишаване на доходите и пенсиите; мерки срещу монополите и картелите, приемане на Закон за частния фалит; преодоляване на демографската катастрофа; недопускане на ДПС в управлението на България; независима и националноотговорна външна политика; защита на традиционното семейство и недопускане на еднополови бракове; прекратяване на социалния паразитизъм; въвеждане на образователен ценз при гласуване; децентрализация; нулева толерантност към корупцията; нов Обществен договор и др.

,,БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ", дават заявка за работа в името на всеки български гражданин и категорично и непримиримо отстояване на националните интереси на България.

Ето и 10-те принципа, които изведоха като приоритети:

1. БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ НАЦИОНАЛНО ПОМИРЕНИЕ И ЕДИНСТВО, прекратяване на междуинституционалните войни и езика на омразата, за да се гарантира държавността в името на гражданите и на националните интереси. Осигуряване на пълна прозрачност в работата на институциите. Фокусиране върху неотложните приоритети на обществото.

2. Повишаване на доходите на българските граждани. Справедливо преизчисляване на всички пенсии и осигуряване на достойни старини на българските пенсионери. Подкрепа на бизнеса в България. Мерки срещу произвола на монополите и картелите. Приемане на Закон за частния фалит. Защита на българския интерес при концесиониране  на природните богатства.

3. Демографската катастрофа е най-голямата заплаха пред България. За преодоляване на демографската катастрофа са необходими бързи, комплексни и адекватни мерки. Подкрепа на грамотната раждаемост, активни просемейни политики и програми за завръщане на нашите сънародници от чужбина.

4. Недопускане на ДПС и други антиконституционни етнически партии в управлението на България. Гарантиране на националната сигурност.

5. Независима националноотговорна външна политика, отстояваща само и единствено интересите на България. Противопоставяне на неоосманизма, нелегалната миграция и опитите на Брюксел да налага чужди на българския народ идеологии. Защита и подкрепа на българските общности зад граница. Твърдо отстояване на историческите български интереси в РС Македония.

6. Защита на традиционното българско семейство и семейни ценности. Съгласно Конституцията семейството е съюз между мъж и жена. Недопускане на еднополовите бракове и джендър идеологията в страната ни.

7. Прекратяване на социалния паразитизъм. Премахване на привилегиите за маргиналните цигански общности и незаконни гета, които стават генератори на престъпления, детска раждаемост, контролиран вот. Всички български граждани имат еднакви права и задължения. Толерирането на едни за сметка на други е недопустимо. Неграмотните лица, неизпълнили конституционното си задължение за образование до 16-годишна възраст, да нямат право да гласуват.

8. Повече власт при хората: въвеждане на регионално самоуправление и разширяване на правомощията на общините; финансиране на малките общини и гарантиране на спазването на принципите на независимост на институциите и разделението на властите. Облекчаване на процедурата за провеждане на национални референдуми по важни за нацията въпроси.

9. Нулева толерантност към корупцията на всички нива и към назначаването на отговорни постове на кадри с недостатъчна или неподходяща за поста квалификация.

10. Готови сме да започнем дебата за нов Обществен договор, за създаване на механизъм за повишаване на личната отговорност на политическите лица, както и за отстраняване на функционалните неуредици при държавното управление.

https://vmro.bg/

FELDMARSCHALL

Каквото ви написах преди месец, че е нужно да се случи се случи днес. Винаги съм имал реалистичен поглед над нещата и тези, които трябва са провидели. :dance: 
Макар и без партия "Възраждане", но там и на мен ми беше ясно, че няма да се съгласят, защото се чувстват в подем и искат отново да си измерят силите сами и дали имат достатъчно симпатизанти за влизане в парламента. Пък и Костадин е достатъчно самовлюбен и си живее във своя реалност как "Възраждане" печели 121 депутати и няма нужда да се съобразява с никого. :judge:
Ясно е че с увеличените секции в Турция, котата за достигане 4%товата бариера няма да бъде 140хил. гласа, а повече затова се надявам и повече българи от другите страни извън ЕС - ВБ, САЩ, Австралия и други да са по-активни в гласуването. :whistle:

Sturmmann Батбаянов

22 May 2021, 00:56:28 #232 Last Edit: 23 May 2021, 00:21:23 by FELDMARSCHALL
Започвайте да си променяте риториката против някои партии, по-конкретно ИТН, че Симеонов за пореден път заяви, че би преговарял със всяка партия за съставяне на правителство с изключение на ДПС.  :lol:

Не съм фен на Копейкин, но той показва принципност като отказва да се залюби с всякакви анти-български и малоумни партии, за разлика от НФСБ и ВМРО.

Май-май дълго време ще има служебно правителство и нови и нови избори.

Фамилията на човека е Симеонов, а не Семьонов. При повторни такива нарушения ще последва санкция.
FELDMARSCHALL

FELDMARSCHALL

Гледай си там "Новата демокрация" - подмененото БНС, което всеки път печели на избори между 0.05 и 0.1% и не давай акъл на другите. :laugh:
И изписвай имената на хората по правилния начин, защото при повторни нарушения ще бъдат разбира се предприети и мерки. :whistle:
Без ДПС и БСП е заявявал Симеонов, не изопачавай думите му.
Самовлюбеният лидер на "Възраждане" няма какво да го коментираме толкова. Даже ми се струва, че скоро ще надмине и Волен по психо-патология, с тънката разлика че Волен от първия път влезе в парламента и то с 8.5%, като в деня на изборите 2005г. даже много хора не знаеха за съществуването на партията му. Възраждане е създадена 2014г. участва вече на два парламентарни вота 2017 и 2021 и така и не беше дори близо до 4%товата бариера, нещо което тормози много болно-амбициозната душица на Костадинчо. :judge:

Hatshepsut

Погледнах във фейсбук профила на Боян Расате и забелязвам, че не е писал от 4 април насам.
Не знам дали на тези избори неговата формация изобщо ще участва.

Sturmmann Батбаянов

Quote from: FELDMARSCHALL on 23 May 2021, 00:19:32Гледай си там "Новата демокрация" - подмененото БНС, което всеки път печели на избори между 0.05 и 0.1% и не давай акъл на другите. :laugh:
И изписвай имената на хората по правилния начин, защото при повторни нарушения ще бъдат разбира се предприети и мерки. :whistle:
Без ДПС и БСП е заявявал Симеонов, не изопачавай думите му.
Самовлюбеният лидер на "Възраждане" няма какво да го коментираме толкова. Даже ми се струва, че скоро ще надмине и Волен по психо-патология, с тънката разлика че Волен от първия път влезе в парламента и то с 8.5%, като в деня на изборите 2005г. даже много хора не знаеха за съществуването на партията му. Възраждане е създадена 2014г. участва вече на два парламентарни вота 2017 и 2021 и така и не беше дори близо до 4%товата бариера, нещо което тормози много болно-амбициозната душица на Костадинчо. :judge:

Само не знам защо продължаваш да повтаряш един и същи неща всеки път, разбрахме ги, спокойно.

Аз не видях да казва, че и с БСП не може да има коалиция. А и преди изборите 2017та година също не казваше, че не може с БСП, само ДПС споменаваше като небългарска партия. Както и да е, друго е интересното. Каза, че са поели негативи заради ГЕРБ. Май всички се обявяват против ГЕРБ, не знам как ще се върнат на власт.

Panzerfaust

Според мен обвързването на ВМРО и НФСБ с "Воля" е сериозна стратегическа грешка. Марешки правеше на нищо Валери Симеонов и Каракачанов за участието им в правителството, а и открито обвиняваше Каракачанов в национално предателство и корупция заради самолетите. Няма как да убедят по-страничните симпатизанти, че това е принципно. Ще си останат на ниво твърд електорат (то всъщност само ВМРО има сериозен формиран такъв).

FELDMARSCHALL

2017г. как беше ? Волен обвиняваше даже в много по-тежки неща Симеонов и Каракачанов и то години наред, за разлика от инцидентните нападки на Марешки в 44тия парламент, като после той си променяше мнението и подкрепяше като цяло правителството на ГЕРБ-ОП по много въпроси. Волен тези нападки ги правеше ежеднено и перманентно в продължение на дълъг период от време, но накрая се явиха заедно. То всъщност обединението стана 2016г., когато беше издигнат Каракачанов за президент и той спечели 15%.
Тук някои хора явно не могат да вденат (казано народному) или осъзнаят каква е главната цел на едно такова обединение. Тя не е да се заобичат лидерите на съответните партии и да си простят всички нападки и обиди от миналото, а да не се разпилява патриотичния вот, да бъде той концентриран в една коалиция/фронт от партии - ясно е че в България сме на принципа - Много вожд малко индианец, затова е нереалистично да се мисли, че една единствена партия може да концентрира този вот на 100%, както сега си мисли "Възраждане" или в миналото ранната Атака. А когато този вот е концентриран и влезе с едни 10% в парламента, той има възможност да осъществява дадени политики и да прокарва дори и с големи усилия закони, които да са в защита на националните интереси. Иначе се получава така, че при разпиляването на този вот едни около 300-350хил. българи остават непредставени в парламента. Кулминацията на падението беше пародията наречена 45ти парламент с депутати, които не знаеха изобщо как са се озовали там, бяха достигнати невиждани низини на липса на експертност. Председателка, която не може да говори и не познава правилника за работа на НС, въпреки че 20 години работи там като юрист. Кръчмаро-чалгарски език от трибуната пренесен от предаването на плешивия мафиот, тон зададен от Тошко Африкански. За съществото Мика Зайкова няма да отварям дума от уважение към годините и. :laugh:
За кой ли път ще подчертая, че политиката е изкуство на възможното и реалистичното в момента, а не на желаното (за съжаление). Написано е преди хиляди години и това ще е валидно докато има човешка цивилизация на тая планета.
Така стоят нещата към момента и това е оптималния вариант за нас, хората от патриотичната ниша. Нападки и обиди винаги ще има между лидерите, това е част от манталитета и психологията по нашите географски ширини на Балканите (не само в България). Не си мислете че в другите страни около нас е по-различно. И там се карат кой е по-голям патриот и обвиняват опонентите си, че са национални предатели и т.н.! Вижте особено спора за името на Македония - гръцките националисти обвиниха правителството си, че изобщо се съгласили да присъства думата Македония в името на северната им съседка, а "македонските" националисти също обвиниха пък своето правителство, че се съгласило на определението "Северна" и как били предатели, че не отстояли запазване на името "Република Македония". Всичко е въпрос на гледна точка, както казваше един известен наш журналист. :judge:

Авитохол_165

За какъв патриотичен вот при Воля говориш? Тази партия се казваше Либерален алианс, преди Марешки да я прекръсти. На последните евроизбори бяха в коалиция с партията на Касим Дал, подкрепяха Истанбулската конвенция. Малко от малко приличие и принципност де, Фелд, поне малко.

Panzerfaust

Точно! "Воля" доскоро изобщо не се заявяваха в националистическия сектор. Аз помня много добре предизборната им кампания през 2017 г., която им беше най-успешна и те изобщо не акцентираха на национализъм, освен малко общи приказки, дето и БСП ги говорят. Започнаха да се правят на "патриоти" от две-три години някъде, явно Марешки видя възхода на "Възраждане" и реши, че и за него има място на рубладжийската трапеза.