• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

29 July 2021, 12:37:12

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13383 Posts

Шишман
5596 Posts

Panzerfaust
889 Posts

Лина
739 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22715
  • Total Topics: 1352
  • Online Today: 130
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 72
Total: 72

Парламентарни избори 2021

Started by Hatshepsut, 14 January 2021, 18:53:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

За кого ще гласувате?

ГЕРБ
0 (0%)
БСП
0 (0%)
"Българските патриоти" (ВМРО, НФСБ, Воля)
3 (50%)
"Възраждане"
1 (16.7%)
"Атака"
0 (0%)
"Демократична България"
0 (0%)
"Има такъв народ"
0 (0%)
Мая Манолова/"Отровно трио"
0 (0%)
КОД
0 (0%)
Друга партия/коалиция
0 (0%)
Няма да гласувам
1 (16.7%)
Колебая се, но ще гласувам
0 (0%)
БНС-НД
1 (16.7%)
"Българско лято"
0 (0%)

Total Members Voted: 6

FELDMARSCHALL

Аз не виждам друг оптимален вариант. То и в миналия мандат ОП нямаше как да изпълнят голяма част от програмата си, защото и ГЕРБ е от партиите на статуквото. Само че политиката е изкуство на възможното и реалното, а не на желаното. Те от партия Възраждане ги гледам говорят някакви неща - ние това, ние онова...няма да се съобразяваме с никого, нито ще правим коалиция, само че за да реализират това, което искат и да не се съобразяват с други трябва да спечелят 121 депутати за еднопартийно управление, което няма как да стане. :judge:
Иначе не виждам как новите ОП в лицето на НФСБ, ВМРО и КОД може да управлява с БСП-ДПС или плешивия и мутрите на Манолова. С десните пък има сериозни разминавания в програмите, така че остава пак ГЕРБ. Няма други алтернативи към момента. :laugh: 

Hatshepsut

10 дни за мислене. ВМРО, НФСБ и КОД преговарят за общо явяване на изборите


Лидерите на НФСБ и ВМРО - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов

От понеделник до около 20 май ще се водят преговори за общо явяване на избори между ВМРО, НФСБ и КОД на Петър Москов. Целта е създаване на "патриотична коалиция", която да се противопостави на "новите улични диктатори". Преди седмица лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи с тези думи събитията в 45-ото Народно събрание.

В края на април Симеонов написа отворено писмо, с което призова за свикване на Национален патриотичен форум на 10 май. На него партии от "родолюбивия спектър" трябваше да дадат отпор на това, което авторът определя като "неолиберализъм и чалгизация".

До провеждането на официално мероприятие не се стигна, но в края на миналата седмица председателят на ВМРО и министър на отбраната в оставка Красимир Каракачанов потвърди, че от понеделник започват преговори между неговата партия и НФСБ. Като потенциален партньор към преговорите беше присъединена и КОД, създадена от Петър Москов – бившият здравен министър в кабинета "Борисов 2".

И трите партии, които ще работят за постигане на споразумение за общо явяване на изборите на 11 юли, опитаха да влязат самостоятелно в парламента през април тази година. Опитът им беше неуспешен.

ВМРО и НФСБ бяха част от съществуващата в 44-то Народно събрание коалиция "Обединени патриоти", но на отминалите избори се явиха в различен състав: ВМРО реши да участва самостоятелно, а НФСБ на Валери Симеонов се събра с "Воля".

На този етап трите партии не са обявили точните параметри на преговорите между тях. Очаква се в близката една седмица да стане последователно ясно дали ще успеят да се споразумеят за обща програма, а след това и за разпределение на места в евентуални кандидат-депутатски листи.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31247651.html

Panzergrenadier

11 May 2021, 11:18:32 #212 Last Edit: 11 May 2021, 12:42:13 by Hatshepsut Reason: Добавен текста на материала от цитирания източник
Партия "Възраждане" е получила покана за участие в преговори за създаване на предизборна коалиция с ВМРО и НФСБ. Това обяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Поканата е била отхвърлена.

"Нашата позиция, тя е била и винаги си остава принципна! Няма да водим преговори с хора, които са управлявали страната ни през последните години! Точка", посочи Костадинов. "Това са хора, които компрометираха идеята на българския национализъм и патриотизъм, и хора, които превърнаха думата патриотизъм в мръсна дума", заяви още той.

https://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/vuzrajdane-otkaza-pregovori-s-vmro-i-nfsb-za-koaliciia


Все пак е имало покана от страна на патриотите към "Възраждане"...

FELDMARSCHALL

Формално да, но резултатът беше ясен. :judge:
Както написа и Шишман на стената ми във фейсбук - "С Възраждане никой не може да се разбере. Лидерът им е прекалено ненормален." :laugh:

Panzergrenadier

Хм, да... проблемът на патриотите е, че не могат да се разбират помежду си... В различни периоди са се обвинявали в ненормалност Расате, Сидеров, Чернев (Бог да го прости!), отец Гелеменов... а сега и Костадинов... Всеки обявява, че другия е или "луд" или "предател на националните интереси", понеже в дадени моменти по дадени приоритети застава зад Русия или зад Запада... Всеки претендира, че изразява единствено вярно националния интерес, а опонентът му е  "предател", "луд" и на "чужда хранилка". Но така политика не се прави и не може да се прави...  :judge:

Hatshepsut

Quote from: FELDMARSCHALL on 11 May 2021, 14:05:04Формално да, но резултатът беше ясен. :judge:
Както написа и Шишман на стената ми във фейсбук - "С Възраждане никой не може да се разбере. Лидерът им е прекалено ненормален." :laugh:

Според мен изпращането на такава покана, макар и формално, е груба политическа грешка.
Между българските и съветските патриоти трябва да се издигнат стени, а не да се прокарват мостове.
Agree Agree x 1 View List

Sturmmann Батбаянов

QuoteСпоред мен изпращането на такава покана, макар и формално, е груба политическа грешка.
Между българските и съветските патриоти трябва да се издигнат стени, а не да се прокарват мостове.
Ке умрат да влязат в парламента.  :mad:

И съвсем не е било формално.

FELDMARSCHALL

Quote from: Hatshepsut on 11 May 2021, 15:14:31Според мен изпращането на такава покана, макар и формално, е груба политическа грешка.
Между българските и съветските патриоти трябва да се издигнат стени, а не да се прокарват мостове.
Проблемът е че в момента към партия Възраждане е концентриран известен патриотичен вот със своята тежест, това е основната причина, а не какъв е по характер Костадин Костадинов и дали е про-Русия или про-Запад. Че той и Каракачанов не е против Русия, а държи за балансирано поведение между ЕС/САЩ от една страна и Русия от друга. От всички в патриотичния сектор само Валери Симеонов винаги е заявявал ярко анти-Русия поведение, и то насочено разбира се към Путин и държавната политика на Русия, не към обикновените руснаци - това е правилното поведение. За КОД и Петър Москов не мога да кажа точно, те се водят дясно-консервативна партия, което предполага да са про-ЕС и НАТО и по-скоро негативно отношение към Русия, но да не им се меся, те си решават къде ще се позиционират.
Та да се върнем в началото защо към партия Възраждане, а не към други. Според вас защо няма покана към Боян Расате, към ЧЕСТ на Симеон Костадинов или други партии с 5 човека на кръст ? Ами те просто нямат никаква тежест като електорат и представят пренебрежимо малка направо нищожна част от вота на избори, най-често 0.01% както е при Боян Расате. ЧЕСТ на Симеон Костадинов даже не успяха да се регистрират за изборите, несъбирайки минималния брой валидни подписи на граждани за участие в изборите.

Panzerfaust

Не бих нарекъл мнозинството от електората на "Възраждане" точно патриотичен. Или ако е патриотичен, то не е български патриотичен. Изпращането на тази покана показва едно - Каракачанов и Симеонов нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. Толкова се напъват да влязат у парламенто, че забравиха какво беше с Болен. С Костадинчо ще е същото, а може и по-зле. Не мога да адмирирам тази безпринципност, да - политиката е изкуство на възможното, но това дори не е възможно, а отчаяно.
Agree Agree x 1 View List

FELDMARSCHALL

Имам наблюдения над електората им и мога да кажа, че в голямата си част е патриотичен. Това че при някой има русофилски залитания е вярно, но това не означава че трябва да ги отпишем автоматично като вот от патриотичната ниша. Знаете колко заблуди има наслагвани в учебниците още от времето на комунизма за "Русия като освободителка 2 пъти" и т.н., това нещо се възпитавало в няколко поколения българи и е оставило своя отпечатък и до днес в съзнанието на хората (дори новите поколения, които би трябвало да са повече прозападни). Тези хора обаче могат да бъдат преориентирани по метода на убеждението, вярно ще отнеме време, но при правилен подход и работа с тях, ще достигнат до истината и ще разберат какви са истинските намерения на Русия и после СССР към България в последните два века. :laugh:
Това което пиша във фейсбук и форума първо като становище, а после и като бъдещи цели, е че трябва патриотичния вот да бъде концентриран и събран в един общ фронт за участие на избори, за да се постигне максимално добър резултат както се случи 2017г., а не да бъде разпиляван в няколко посоки и в крайна сметка да гледаме в парламента новите талибани - мутрите на Манолова и лумпените на плешивия мафиот. :laugh:

Panzerfaust

Със сигурност има свестни хора, които са заблудени и/или по кариеристични подбуди им симпатизират. Повечето обаче са неспасями и е достатъчно да се отвори страницата на Костадинов и да се види нивото. ВМРО и НФСБ правят голяма грешка като не прокарват ясна граница.
Agree Agree x 1 View List

FELDMARSCHALL

Забелязал съм в последно време, че Костадинов избягва да коментира неща свързани с Русия или ако няма начин да не изкаже позиция се стреми да е по-неутрален. Това го прави може от година насам. Може би така се стреми да разшири влиянието на Възраждане за да успее да постигне заветната цел - влизане в парламента. Следя и събиранията на Възраждане в последно време. Преди пандемията си спомням че имаше руски знамена, но миналата година на големия протест в София през май нямаше такива. Наистина има промяна в поведението му, може би се опитва да си изчисти образа след като му лепнаха прякора "Копейкин", но виждам разлика спрямо 2017г. при предишните избори, когато всяко второ изречение беше - "Русия това, Русия онова..."
Това е моето виждане и анализ на нещата. Както и да пресмятаме и въртим проценти, друг печеливш ход няма освен концентриране на патриотичния вот в една посока. Без коалиции няма да станат нещата, защото лидери много и всеки иска да има така да се каже свое кътче в патриотичния политически спектър.
Впрочем не само в България стоят така нещата. Учуди ме че дори в една Хърватия националистите са разделени, уж всичко би трябвало да се гради на антисръбска основа, но и там въпреки че са 4млн. население, успяват да се делят на сумати партии и се карат кой е по-голям патриот/по-голям антисърбин всъщност. :laugh:

Panzerfaust

Да бе, но "националистите" не са едно и също. Има левичари, които се пишат националисти, или поне патриоти, а са чисти комунисти със съпътстващите от това идиотизми. "Възраждане" сега и преди "Атака" приютиха голяма част от тези хора. Както казах по-горе - те са неспасяеми и аз не смятам, че биха били градивни за българския национализъм.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 11 May 2021, 14:05:04Формално да, но резултатът беше ясен. :judge:
Както написа и Шишман на стената ми във фейсбук - "С Възраждане никой не може да се разбере. Лидерът им е прекалено ненормален." :laugh:
Да проблема тука не са русофили или русофоби: тоя Костадинов просто е фанатизиран луд с огромна мания за величие. Добре че не е умен, че щеше да е страшно.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 13 May 2021, 15:16:14Учуди ме че дори в една Хърватия националистите са разделени, уж всичко би трябвало да се гради на антисръбска основа, но и там въпреки че са 4млн. население, успяват да се делят на сумати партии и се карат кой е по-голям патриот/по-голям антисърбин всъщност. :laugh:
Е то и в Италия е така: има 2-е десни партии.
Истината е че :въпроса не е политически, а културно-религиозен и не може да бъде решен с политически средства. С една дума - губите си времето.