• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

29 July 2021, 10:58:43

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13383 Posts

Шишман
5595 Posts

Panzerfaust
889 Posts

Лина
739 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22714
  • Total Topics: 1352
  • Online Today: 130
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 115
Total: 115

Парламентарни избори 2021

Started by Hatshepsut, 14 January 2021, 18:53:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

За кого ще гласувате?

ГЕРБ
0 (0%)
БСП
0 (0%)
"Българските патриоти" (ВМРО, НФСБ, Воля)
3 (50%)
"Възраждане"
1 (16.7%)
"Атака"
0 (0%)
"Демократична България"
0 (0%)
"Има такъв народ"
0 (0%)
Мая Манолова/"Отровно трио"
0 (0%)
КОД
0 (0%)
Друга партия/коалиция
0 (0%)
Няма да гласувам
1 (16.7%)
Колебая се, но ще гласувам
0 (0%)
БНС-НД
1 (16.7%)
"Българско лято"
0 (0%)

Total Members Voted: 6

FELDMARSCHALL

За "Възраждане" съм убеден, че поне част от електората им (макар и по-малката) не е русофилски настроен като ръководството. Горе долу същото беше и с Атака преди около 15 години. Пенсионерите клоняха наляво и към БСП, а младежите клоняха към крайно-дясно - това са моите лични наблюдения отпреди 15 години. Удивително е как "Възраждане" върви по сценария на Атака от онези години, макар като че ли в забавен каданс. При Атака тогава нещата се развиха много бързо, като влезе от раз в парламента от първи опит - 2005г. с 8.5%, но не надгради особено 2009г. когато спечели 9.5% (тогава всъщност взе 100хил. гласа отгоре спрямо 2005та, но избирателната активност беше доста по-висока и затова не постигнаха много по-голям брой депутати в сравнение с 2005г.). Сега при "Възраждане" те 2017г. спечелиха 1.1% или около 37хил. гласа, докато сега имат 2.5% или около 78хил. гласа, като получиха значителен вот от чужбина - 12хил. гласа. Обаче за 4 години и то пропаганда по фейсбук, тв Евроком почти под пълен техен контрол, това си е твърде тромаво развитие. Както казах вече при тях нещата се развиват като на забавен каданс сравнено с Атака 2005-2009г., но сценарият, лозунгите на лидерите и програмите им удивително си приличат - Излизане от НАТО и ЕС и други неща. Въпросът е къде им е тавана (максимумът) и кога ще тръгнат надолу. На мен ми е ясно, че в подемът в който са в момента, те нямат интерес да се коалират с други партии, макар и това да им гарантира сигурно влизане в парламента. Ще ми е интересно да чуя и вашето мнение на каква стратегия ще заложат "Възраждане" в близко бъдеще ? За мен най-реалистичният вариант за момента е пак нещо подобно на ОП от 2017г., само че Атака ще бъде заменена от Воля. :smile-1:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 09 April 2021, 23:10:38Ще ми е интересно да чуя и вашето мнение на каква стратегия ще заложат "Възраждане" в близко бъдеще ? За мен най-реалистичният вариант за момента е пак нещо подобно на ОП от 2017г., само че Атака ще бъде заменена от Воля. :smile-1:
Ами ще продължат с русофилството и комунизма. Лидерът им и Пасков просто не познават начина на мислене на българите и за това ще се и провалят. Българина е русофил и много-малко комунист, но до едно ниво и после е само българофил и като не знаят границата и ще спрат да ни досаждат. Предполагам от американското посолство са му дали тая роля.

FELDMARSCHALL

Не знам как така се случва, но "Възраждане" повтаря 1 към 1 ранната Атака от 2005-2006г.! Приликите са просто поразителни - лозунгите, анти-ЕС и анти-НАТО говорене (без обаче да казват какво следва ако излезем от тези организации). Дали сценарият според вас не се дирижира от едни и същи кукловоди ? :huh:
Признавам си аз тогава на 20г. бях достатъчно надъхан да вярвам, че всичко е чисто около Атака и бях един от най-ревностните поддръжници, няма защо да отричам, тези които ме помнят от онези времена във форума им, знаят за какво става въпрос. Разривът стана през есента на 2007г., когато младежката група в Русе се отцепихме, виждайки прекалено явно договорките на местния лидер на Атака (Атила Минев) с БСП и кмета Божидар Йотов, който му беше обещал зам-кметски пост след местните избори есента на 2007г. (както и стана). Както споменах вече ранната Атака беше доста разнородна - младежите предимно крайно-десни и антикомунисти, а възрастните симпатизанти предимно леви и носталгици по Тодор Живков и времената преди 1989г.! В момента във "Възраждане" ситуацията е подобна, като даже и процента носталгици по комунизма и то сред младежите е по-голям, а парадоксалното е че те всички са родени след 1990г. и няма как да знаят какво е било, освен по разкази на техните родители/баби и дядовци. Явно добре са ги зомбирали и облъчили с невярна информация. :laugh:
Единствената разлика, както споменах вече е че Атака влезе от раз в парламента, докато "Възраждане" практически съществува от лятото на 2014г. и за толкова дълъг период така и не може да се докопа до заветната 4%това бариера. За подобен период от 7 години, Атака вече беше участвала в 2 парламента 2005 и 2009г, че вече беше започнала и да се изтърква, кога ли "Възраждане" ще достигне този период ? Ама първо да влязат в парламента де, че и това все още им е трудно достижимо, а Костадинчо после да го видим как ще се опази от враговете с партиен билет и предателите в парламентарната си група. :judge:

Hatshepsut

По мои наблюдения във фейсбук всичките членове (а и симпатизантите) на Възраждане са соц-носталгици и русофилистици.
Най-изявените от тях са някакви лелки на средна възраст, които според мен са бивши комсомолски пачаври.

Panzerfaust

Две са нещата, които отличават сегашното "Възраждане" от ранната "Атака":
1) Русофилията - ранната "Атака" не акцентираше на русофилията и именно затова успя да събере доста широк слой симпатизанти. Сега "Възраждане" е съсредоточено предимно към русофилите и отричащите Ковид.
2) Ораторското майсторство на Волен - добър, лош, Волен е блестящ и въздействащ оратор. Костадинчо е много далеч от това ниво.
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 13 April 2021, 08:34:502) Ораторското майсторство на Волен - добър, лош, Волен е блестящ и въздействащ оратор.
Да наистина беше голям оратор. Тоя можеше да накара хората да направят всичко, даже да влезнат в бой с голи ръце. Виждал съм как се надъхваха от речите му. На учредяването на АТАКА, направо искри излизаха. Ако Волен не беше долно мекере и американски агент можеше да обърне България с краката на горе. За съжаление освен да държи речи друго не направи, а и не е кадърен да направи. Колкото до Костадинов до 4-5г. ще се саморазпаднат, нямат спойка, която да ги надъхва и държи организирани.

Авитохол_165

Сидеров БЕШЕ голям оратор. Сега две изречения не може да върже, алкохолът и белото са му изпили мозъка. Освен в морален и политически план, тотална деградация и в чисто човешки.
Иначе, за русофилията, съм съгласен с Panzerfaust. Русия просто не беше тема на Атака в първите години. Няма да забравя една конференция, в която Волен насоли едновременно и руските и американските представители, руснакът даже си свали възмутен слушалките.

FELDMARSCHALL

Воленчо не хвалеше Русия, защото Валери Симеонов не му позволяваше това от екрана на тв СКАТ, а не че не е искал. :laugh:
Впоследствие като си направи партийната тв Алфа вече даде свобода на волята и желанията си и си показа истинското лице. :judge:

Panzerfaust

Два неща много уважавам във Валери Симеонов - мисли за реалния бизнес и не е рубладжия.

Фелд, дай малко инфо защо не се разбраха с ВМРО, ако знаеш? Ако ФНСБ са искали да делят "избираемите" места 50:50 е логично ВМРО да не се съгласят, предвид факта, че в момента са наистина много по-силната партия.

FELDMARSCHALL

То аз тогава точно застъпвах като координатор. Информацията ми е същата като показаната по медиите. Имали някакъв политически съвет ВМРО в края на януари и там 80% от присъстващите изразили позиция за самостоятелно участие като посочили и резултатите от евроизборите 2019г. където ВМРО самостоятелно участва и вкара 2 евродепутати. Само че сметките им излязоха грешни, защото на тези избори имат с 27хил. гласа по-малко в сравнение с евроизборите, което е доста странен факт предвид, че при всички останали партии се получава точно обратното. :laugh:
Тъпото е че в последния момент мисля че на 4 февруари Каракачанов е уведомил Валери Симеонов за окончателното решение на ВМРО, а после историята я знаем... Ако бяхме се явили в троен формат като Воля да замести Атака, сега щяхме да сме твърдо вътре с около 6.5-7% или около 20 депутати. Но каквото такова, времето не може да върнем назад. Сега е важното да си опазим здравето, че тоя свиреп вирус коси наред и не подбира... :sad:
Но, предпочитам да завърша оптимистично и ще кажа като Кубрат Пулев - Продължаваме напред ! :judge:

Panzerfaust

Май отиваме на нови избори...
Agree Agree x 1 View List

Sturmmann Батбаянов

Quote from: Panzerfaust on 27 April 2021, 01:02:59Май отиваме на нови избори...
Май-май. За пръв път Бойко не успя да купи подкрепа. Повечето партии са се насъскали една срещу друга, а особено всички са се обявили против ГЕРБ, с изключение на патреотите.

Никога не съм харесвал Слави, нито харесвам най-вероятно либералната и евро-гейска негова партия, но не мога да му отрека, че постъпи много твърдо. Иска цялата власт. Това ако беше Волен да е направил правителство с ГЕРБ. Всички виждаме къде е Волен сега.

ИТН на следващите избори ще са първа политическа сила според мен. Народа ще се отдръпне от ГЕРБ, виждайки как всички са против тях.

Лина

Какво първо място за Славчо и защо? Вярно е, че не гледам 7/8 тв, но при цялото ми внимание в другите медии аз не успях да разбера какво точно ще прави екипа на Трифонов, нито допускам че човек, които умее да слуша е разбрал.
Беше за мажоритарен вот, ама не сега! Днес пак се изказа нещо и никой нищо не разбра – бламирали ги старите партии. И що не? Очевидно от резултатите им изборите са достатъчно честни ( доколкото е възможно при народ като този) и прозрачни. Какво налага промените и то точно такива?
Много тъжната истина е, че хората обичат и искат някакви имагинерни обещания и искат да слушат глупости.
Излиза някакъв човек дето им говори нормално и стадото си мисли – ,,аааааааа,ма този като мен бе, той много тъп."
Появява се палячо като Слави и Мая – Тъпото, почва да им говори несвързани врели – некипели, от които тъй като няма нито истина нито връзка м/у нещата никой нищо не разбира ...... И простака си казва: ,,Мале тоя е много умен, гледай много е чел и за това не мога да го разбера. Тоя е номер едно". Хич не им ражда главата, че не разбират нищо, щото никой нищо сериозно не е казал, не е поел ангажимент за нищо конкретно и най – вече няма как да им каже истината, че е кукла на конци и на КОГО точно.
А изцепката му, че иска да управлява сам, което той много добре знае, че никога няма да се случи....... това е най – тъпото – да обвиняваш другите в диктатура и да се изцепиш, че е много наложително точно ти да си диктатора. 

FELDMARSCHALL

Вие нормални ли сте ? С исканите промени в изборния кодекс от еничарите тошко африкански и плешивия урод, ДПС ще вкара 50 депутати с гласове от Турция. Това автоматично смъква драстично вота на всичи останали партии. Трябва да има протести пред парламента от всички патриоти и не само там а и пред централата на ИТН в София и клубовете им по места. Ако не се вдигне шум тихомълком ще си вкарат промените за тройно повече секции в Турция и накрая всички ще го издухаме и пак всички ще сме извън парламента, а ДПС втора политическа сила ! ИТН никога няма да е 1ва политическа сила, но за сметка на това с исканите от тях промени в ИК ще направят ДПС 2ра политическа сила за първи път в историята !

Лина

Това няма да го бъде.
 Но това обяснявам, че такива партии представят като активност някакви глупости, които и те знаят, че няма да станат ама така симулират някаква дейност. Колегата предполага, че това ще доведе до някакъв полезен за тях ефект, аз мисля че ефекта ще е обратен на неговото предположение. 
Понеже не гледаме 7/8 ние не знаем как точно обработват овцете си! Може би там текат някакви фантастични обяснения за неадекватни действия на Няма такъв народ. :lol: