• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

25 October 2021, 16:22:42

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
14334 Posts

Шишман
5793 Posts

Panzerfaust
1033 Posts

Лина
794 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 24,241
  • Total Topics: 1,374
  • Online Today: 170
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 46
Total: 47

avatar_Шишман

Световната конспирация - материали по въпроса

Started by Шишман, 19 November 2020, 21:57:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Шишман

МАСКИТЕ И ВЕЧЕРНИЯТ ЧАС
Аз полза от маските и това с вечерния час  не виждам . По цял свят  , обаче ги наложиха с див фанатизъм . То ако маските :вършеха работа в отделенията за ковид, щяха да само с по една такава глупава маска. 3а вечерния час даже не знам, какво да кажа толкова е тъпо и лишено от смисъл.
 Явно така , лека - полека  ни готвят за нещо друго.
_________________

Шишман

Ето малко конспиративни теории, създадени с помощта на самите конспиратори. Разпространяват се с цел : разводняване на темата и объркване на хората.

_______________________________

Коронавирус и тежки метали...

В днешния свят човек не може да бъде категоричен в нищо, без да има абсолютно неоспорими доказателства. В същото време всеки индивид е длъжен пред себе си и бъдещите поколения да търси истината и да опознава света в който живеем такъв, какъвто е; не в захаросания му вариант, не в избирателния му вариант, не такъв, какъвто искаме да го виждаме.

Само няколко факти, а изводите са за всеки по отделно:
✔️ да, съществува американски план за депопулация в световен мащаб. По-точно той не е американски, а наднационален. Юдо-американски е. Задкулисието от т.нар. "Комитет 300", които държат 98% от световното богатство, и на които такива като Сорос са само слуги и нископоставени лакеи, се нуждаят от различни механизми за контрол за да запазят богатството си и листовете си влияние. Един от тези начини - химическите аерозоли, разпръсквани над всички страни (с изключение на Русия и Китай)
✔️ тежките метали, които тровят хората и отключват ред болести (според конкретната генетична предизпозиция на всеки един от нас) са много стара военна технология, използвана за пръв път по време на войната във Виетнам. Това, с което днес си пръскаме градините против плевели (включително и аз от незнание съм пръскал моята) - прапарата Раундъп, е силен хербицид, който за няколко дни е превръщал виетнамските джунгли в пустиня, в която бойците на Виетконг са ставали силно забележими. Само погледнете нагоре - истина е, не е конспирация.
✔️ отговорът на въпроса: "стига глупости и конспирации, ние с американците сме съюзници, не може да го правят и света да не знае, каква е тяхната изгода?" е много прост - пари и власт. Разрастването на световното население рано или късно ще доведе до борба за ресурси и всеки един ще си зададе въпроса: "от къде на къде милиарди хора ще бачкат за едната заплата, а световния Елит ще държи 98% от богатството". Освен това светът ще се развива в пълнота и ще става все по-многополярен, което не е по вкуса на споменатата върхушка, която иска да го управлява централизирано от Вашингтон, който всъщност е параван на Лондонското Сити, а то е параван на Ватикана и няколкото италиански фамилии, на които Рокфелерови, Ротшилдови и такива мижитурки като Сорос са само придворни лакеи.
✔️ дали дифузното разпространение на световни пандемии от остри респираторни заболявания е по-лесно за осъществяване посредством тази стара военна технология, отколкото от кихането и кашлянето между хората - да, със сигурност.
✔️ Себестойността на плана (керосин, издръжка на тайни лаборатории от 4 степен + самите аерозоли) са в пъти под потенциалните печалби на световната фармакологичната мафия от десетки корпорации-мастодонти, стотици големи фирми и десетки хиляди локални, които обединени под една или друга форма се държат от двама души със специфични юдейски фамилии и потомствен хазарски произход.
✔️ Дали има разлика между следите от работата на двигателите на различна височина и самолетите на НАТО - да, има, но без значение от височината, нормалните следи от изгорялото гориво никога и пак никога не могат да се задържат с часове на азимута и да се стрелят толкова бавно, както кемтрейлс.
✔️ Всеки, който би искал да научи повече по темата може да го направи в Гугъл. Има твърде много неопровержими и обезпокоителни доказателства и е време модерният човек със събудено съзнание да започне да задава на правителствата въпроси и да изисква отговори.

__________________________
Шишман

Plamen Darak

Очаква се нов смъртоносен вирус да се пръкне и покоси света. Вчера бай Пенчо , влизайки в кочината да храни прасето, видял как петела го оножда . От ЦРУ са категорични, че най-вероятно следващата пандемия ще се дължи на необуздания нагон на петела.

Шишман

Plamen Darak

Чета много статии на всякакви анализатори, как НАТО се готвел да нанесе превантивен ядрен удар срещу Русия. Ами няма да се случи. Знаят какъв ще е отговора. На повечето е ясно, че световните процеси се движат от шепа мултимилиардери, които нямат интерес от такъв апокалипсис. Колкото и да са изкретенясали и човекомразци , колкото и да са защитени в бункерите си дори и да оцелеят /а няма гаранция/ на тях не им трябва планета в руини, без население и десетки години ядрена зима. Не са чак толкова тъпи. Изчезва стимула им да съществуват а именно да трупат несметни богатства и властват над населението на планетата. Останалите живи шепа "богоизбрани" при такова развитие неминуемо ще се самоунищожат. И те това го знаят много добре. Какво ще направят движени от нечовешките си инстинкти , жаждата за власт и трупане на печалба за да продължават да владеят и контролират света. Те вече го правят. Нарича се биологична война. Защо ли точно такава ? Ноторно известен факт е, че когато се разработва такова оръжие, било то химическо или биологическо успоредно се разработва антидот или лекарство. Най-малкото за да защити тези, които имат намерение да го използват. И понеже живота и природата, сами по себе си са феномен при всяко биологично оръжие ще има и оцелели по незнайни все още за науката причини - нито едно такова не е с 100% смъртност. 100% или ограничена смъртност може да бъде постигнато с химическо. А защо биологично ? Ми просто е - няма как да облъчиш простолюдието, че то е възникнало между сношение на прилеп с гущер ако е химическо. Но не целта в случая е масов мор. Най-малкото - измряло население не генерира печалба. Достатъчно е това, което се случва. Масова психоза /и е нормално/ , сриване на икономики и фалити на цели държави. Редуциране на населението и държането му под абсолютен контрол.  Новия световен ред, който искат да ни наложат няма нужда от излишни разходи за болни и недъгави. Все пак не забравяйте Хитлер, какво е правил дори с невръстните болни и недъгави арийчета - убивал ги е защото са безполезни. Това за Хитлер го пиша и в контекст на това, че някои ще се опитат да опонират , че дори и държавата, от която се предполага, че е реализиран този пъклен сценарии, търпи много жертви и щети. Вие наистина ли мислите, че тия хора имат привързаност към собствената си националност? Наистина ли вярвате, че на Сорос му пука колко американци или унгарци ще умрат ако може да  увеличи сметката си с няколко милиарда? Третата световна започна уважаеми. Сега едни компании ще направят трилиони от ваксини. Други финансови и банкови институции ще поробят цели държави с "изгодни" заеми и други финансови инструменти. Трети вече вече окупираха глобалната информационна система. Няма да ви казвам, кои ги притежават-вие ги знаете . Лошото е, че това не е краят а  до следващото  съвкупление на прилепа с папагал например. Много мога да пиша по темата-но мисля, че не е необходимо. И не, не е конспиративна теория. Вервайте ми !

Шишман

Конспирации и измами на всяка крачка.
__________________________


Plamen Darak

Няма значение дали вярвате в ковид-19 или не. Тези, които го прекараха, кои леко, кои по-тежко и с последствия , знаят за какво иде реч. Тези, които в момента търсят плазма и дават мило и драго да се доредят до болнично легълце също.  Но не за това пиша този пост–да плаша който и да е било. Рано или късно ще отмине . Но въпрос на време е случайно пак проклетия прилеп да се сноши с друго горско животно / в някоя американска лаборатория/ и се пръкне поредния пандемичен, и по-смъртоносен вирус. И ... тогава пак ли на тази продънена и мафиотска система ще разчитаме ? Пак ли на този вид и структура на здравеопазване ? Ще продължаваме ли да блеем и се задоволяваме с обясненията, че всичко е скъпо и недостъпно заради т.н. пазарна икономика, която аз отдавна я наричам вуду икономика, и която не е нищо друго освен мантра за  узаконяване  на грабежа. Които и както и да се опитва да се напъва да ми обяснява, че тестовете закупени за максимум 20 лева ни струват 120 лева и лекарствата за онкоболни от 200 на 1200 лева, и държавата нищо не може да направи /това каза шефа на НЗОК/, поради правилата на пазарната икономика, ще му кажа само едно - Е си М аз не съм кретен. Да живее пазарната икономика и демокрацията.  Споко приятели ... да не си даваме зор - има какво още да се дере от нас. Важното е, че който не скача е червен.

Шишман

3АД ТИЯ СЕДЯТ БЕСОВЕ И ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ
_______________________________

 Кратка история за израждането на неолиберализма или как една справедлива идея, като първата вълна на феминизма, се превърна в бутафорен бизнес на крадливи свраки. Или как да си направим НПО и да паразитираме върху пострадалите от насилие жени, открадвайки няколко милиона долара.
Но нека започнем от самото начало:
Първа вълна на феминизма, края на 19 век
Първата вълна на феминизма се свързва с движението на суфражетките, от английската дума suffrage – избирателно право. Движението цели предоставяне на избирателни права на жените, и се бори против дискриминацията им в политическия и икономическия живот. Началото е поставено в края на 19 век във Великобритания и САЩ. В Америка, Уайоминг първи в света дава право на жените да гласуват и е наречен ,,щатът на равноправието". При първата вълна на феминизма фокусът е върху търсенето на формално равенство между мъжете и жените. Този феминизъм се основава на принципите на Просвещението, което включва и ново отношение към жената.
Втора вълна на феминизма,1949
Неин вдъхновител е ,,Вторият пол" на Симон дьо Бовоар. Апогеят на втората вълна е през 60те и 70те години на 20 век, с надигането на неомарксистките студентски движения на Запад, покровителствани от теоретиците на Франкфуртска школа (сред които е и Маркузе). Втората вълна на феминизма е пряко свързана с разчупването на традиционната ценностна система и общоприетия модел, базиран на християнските ценности и детерминираните роли на мъжа и жената. Целта е ролите да се уеднаквят, което не може да бъде постигнато без събаряне на авторитета на мъжа в семейството, и логично води до обявяване на патриархата за форма на потисничество.
Трета вълна на феминизма, 2006
Третата вълна или модерният западен феминизъм демонстрира яростно опълчване срещу традиционните стълбове на обществото – семейството, бракът, биологичните и социални роли на мъжа и жената. #MeToo възниква през 2006 г. от правозащитничката Тарана Бърк като движение за разкриване на сексуални посегателства и подпомагане на жертвите. Целевата група са цветнокожите жени и тези с по-нисък социален статус. През октомври 2017 г. масова популярност на движението дават обвиненията срещу Харви Уейнстейн и неговите жертви. Десетки хиляди жени заявяват, че са били насилвани сексуално от мъже на властови позиции и са мълчали от страх. Постепенно, обаче, наяве започват да излизат случаи за откровени лъжи и клевети, с цел финансова облага. Самата основателка на #MeТoo Тарана Бърк посочва, че движението е станало ,,неузнаваемо." Движението среща и свои яростни критици в лицето на Катрин Деньов, Фани Ардан и Брижит Бардо, които заговориха за умишлено оклеветяване на известни мъже.
И така стигаме до логичната новина от вчера, която породи сериозен скандал на запад - изключително известното западно НПО Time's Up, събиращо огромни средства за "насилени жени", е похарчило "по-малко от 10% за реални жертви на насилие", изхарчвайки над 3 милиона долара за ужасяващо високи заплати, бонуси, реклама и луксозни конференции.
Tax filings reveal Times' Up organization raised $3,670,219 in 2018 in its first year of operation but spent $1,407,032 on salaries and $312,001 on helping victims
But according to the Post, huge amounts were spent on executive salaries instead of legal support.
Lisa Borders was recruited to head Time's Up but only spent four months at the organization after her 36-year-old son was accused of sexual misconduct.
Nevertheless, the CEO managed to pull in $342,308 for her salary.
The Chief Marketing Officer, Rachel Terrace, drew a salary of $295,000 for her efforts during the organization's first year.
And treasurer Rebecca Goldman drew a salary of $255,327.
Documents reveal the organization spent more than $157,000 on a luxury retreat
Almost $1m was spend on legal costs and $288,000 on advertising
A separate Legal Defense Fund claims to have helped '3,000 women' during the first six months of 2018 at a cost of $1.7m using money coming from donations
But most of the fund money came from grants made to the Women's Law Center, while just $132,575 came from the Time's Up Foundation
Time's Up Now, the charity's lobbying end, handed over $179,426 to the fund.
https://www.dailymail.co.uk/.../Times-organization-raised-3...
https://nypost.com/.../star-studded-times-up-charities-spent.../
https://www.euroweeklynews.com/.../celeb-times-up-charities.../

Шишман

03 December 2020, 21:37:05 #6 Last Edit: 04 December 2020, 05:06:25 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
Лека полека - излизат на светло световните заговорници.  Добър материал по въпроса

_______________

Явор Дачков

Всичко започна с финансовата глобализация, която даде на банките свободата да правят каквото си искат. Те премахнаха разделението между банковите и спекулативните дейности, определено от Рузвелт. Наложи се недалновидността. Това стана между 1997 и 2005 г., под влияние на Бил Клинтън и американския финансов министър Робърт Рубин; Не одобрявах Май 68-а. Това беше разрушаване на един от основните стълбове на нашето национално съществуване: образованието. Една цивилизация почива върху няколко стълба: религия, образование, справедливост и въоръжени сили. Франция имаше прекрасно образование, основаващо се на разумна дисциплина. Май 68-а разруши този стълб. Днешните лидери нямат никаква визия за бъдещето, казва бившият френски президент в интервю за "Фигаро" през 2016 г. Публикуваме го отново, в памет на Валери Жискар д'Естен, който почина на 94-годишна възраст.
_____________________
Още тука - https://glasove.com/categories/intervyuta/news/valeri-zhiskar-d-esten-finansovata-globalizaciya-beshe-greshka

Шишман

ДА ВИДИМ ВАКСИНИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЛИ ЩЕ СА ИЛИ НЕ. ТУКА В ИТАЛИЯ ЯКО НАПЪВАТ ДА СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ

Plamen Darak
 
Мдааа...вижда му се краят. На чипирането - пардон ваксинирането. Е разбира се, по стар демократичен обичай ще бъде доброволно. На първо време ще е задължително само за тези искащи да пътуват извън страната и тези, които не искат да останат без работа. То реално останалите са излишни. За тях е предназначен втория вирус. Нали сте чели, как тази мРНК ваксина, щяла да ни предпазва и от други бъдещи пандемии, които неминуемо щели да се появят много скоро. И които според  Ангел Кунчев, щели най-вероятно да се пръкнат поради промяна в климата и размразяването на ледовете в Сибир. Лично аз не разбрах защо не в Аляска например. Някои ще кажат , ама как ще успеят да принудят работодателите, да задължат служителите си ? Лесно ! Пак по стар демократичен обичай - искаш ли да имаш бизнес или не ?! 
Задавате ли си въпроса, защо всички мега фармацевтични  компании се хвърлиха в разработка на ваксини , а не на лекарство ? И на децата е ясно, че на болен дори и от настинка ваксина не се слага. Как  безспорно ще се определя, кой е болен или здрав? Или тази ваксина - може и на болни ?  И пак ви казвам - не всяко биологично оръжие се създава да предизвика масов мор. Това си свърши работата. На тези, които управляват света им трябва биомаса без мозък, която да им създава благата и ги обслужва, и на  която да продават ГМО боклуците си за да трупат несметните си богатства. Толкова от мен.

_______________________________________________________

Ползите от ваксините, с които настояват да ни ваксинират, щели да бъдат повече от вредите . Колко повече - никой не знае. Какви ще бъдат вредите - пак никой не знае. Аха ! Че защо тогава да се ваксинираме ? Явно само някои знаят - тези които настояват да се ваксинираме. И въпреки, че членове на моето семейство го изкараха по възможно най-тежкия начин, никой не може да ме убеди , че в случая целите са медицински а не сатанински.

Шишман


Димитър Димитров

ДА НЯМА КОНСПИРАЦИЯ, КАК ЩЕ ИМА !
ДА ВАКСИНИТЕ НЯМА ДА СА 3АДЪЛЖИТЕЛНИ АМА ДРУГ ПЪТ.
Айде опровергайте ме ! Аз не искам да се ваксинирам , долу правителството.
 По телевизията туко-що казаха че за пътуване в ЕС са задължителни, иначе не можело. Интересното е че в самият ЕС още не са задължителни. Или по НТ излъгаха а ? Не са задължителни, ама са задължителни. 3апочвам да си мисля че ще ни и чипират.
_________________

НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ-ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ВАКСИНИ
 А дали ще ги плащаме, та да се и налапат ? Долу Бойко, долу ГЕРБ, долу триото и Черепа.
Ако има протести срещу ваксините - идвам
 ДОЛУ НЕКАДЪРНИЦИТЕ !

Шишман

08 December 2020, 18:20:57 #9 Last Edit: 08 December 2020, 19:08:09 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
Конспирациите се оказаха верни: формира се ,,нова нормалност" и няма връщане назад

______________________________
,,Мнозина питат, кога най-после ще можем да се върнем към нормалния живот. Накратко: Никога! Формира се ,,нова нормалност", коренно различна от тази, която постепенно ще оставим след себе си. Какво твърдят обикновено теоретиците на конспирацията? Това, че - според тях - шепа могъщи хора тайно седят някъде, стъпка по стъпка, изпълнявайки програмата за унищожаване на живота ни, и го правят заради неограничената си власт. Започвате да разпитвате такъв параноик със смях - къде са доказателствата за вашата конспирация? Присъстващите имат само собствени заключения. И тук разговорът завършва. Но ако всичко се прави открито, нагло и се пишат книги-манифести... Ако лозунги или формули от тази книга отдавна присъстват в речите на канадския премиер Джъстин Трюдо или хора от предизборния екип на Джо Байдън (,,нова нормалност", ,,ерата на медицината", ,,изграждане на всичко обратно, но по-добре"), тогава това вече не е конспирация. Това е предизвикателство за нас, опит за сплашване - успяхме, но вие се провалихте и сте безсилни", пише Дмитрий Косирев в материал за последния брой на списание ,,Огоньок", препечатан от вестник ,,Коммерсанть". Агенция "Фокус" представя материала без редакторска намеса.

Това е цитат от есе, което вече е обявено за ,,Книга на годината", ако не и ,,Скандал на годината". Авторите ни обясняват - вече няма да има собственост, пари, демокрация, тъй като умишлено и успешно унищожихме света до такава степен, че няма връщане назад.
Книгата е озаглавена COVID-19: The Great Reset. Написана е през лятото на 2020 г. от Клаус Шваб (човекът, който е създал и ръководи форума в Давос) и левия футурологичен журналист Тиери Малерет.

Какво твърдят обикновено теоретиците на конспирацията? Това, че - според тях - шепа могъщи хора тайно седят някъде, стъпка по стъпка, изпълнявайки програмата за унищожаване на живота ни, и го правят заради неограничената си власт. Започвате да разпитвате такъв параноик със смях - къде са доказателствата за вашата конспирация? Присъстващите имат само собствени заключения. И тук разговорът завършва.

Но ако всичко се прави открито, нагло и се пишат книги-манифести... Ако лозунги или формули от тази книга отдавна присъстват в речите на канадския премиер Джъстин Трюдо или хора от предизборния екип на Джо Байдън (,,нова нормалност", ,,ерата на медицината", ,,изграждане на всичко обратно, но по-добре"), тогава това вече не е конспирация. Това е предизвикателство за нас, опит за сплашване - успяхме, но вие се провалихте и сте безсилни.

Кои са тези хора, които смятат, че вече са спечелили: в множество коментари в ,,Голямото презареждане" се назовават Джеф Безос, семейство Уолтън, Марк Зукърбърг, Бил Гейтс - как може без него. Всички те са персонажи, които всеки януари отиват при Шваб в същия Давос, точно на тази конференция. Въпреки че има и други със същия мащаб на богатството.
Коментаторите на книгите на Шваб ни напомнят: Давос е мястото, където милиардерите идват, за да обяснят на милионерите как трябва да живеят бедните.

Разбира се, най-интересният въпрос е вирусът, присъстващ в заглавието на книгата. И канадският Трюдо обяснява: вирусът беше полезен, ,,тази пандемия ни даде възможност да се рестартираме". Шваб, отново в прав текст, казва, че пандемията е показала ,,колко бързо можем да направим промени в начина на живот". И все пак той призовава политиците да не разхлабват ограниченията, да не вдигат карантините, колкото и масова да е съпротива срещу тях.

Буквално така: ,,Проблемът с десинхронизацията между две групи (тези, които взимат решения и обществеността), чийто хоризонт е много различен, е остър и ще бъде трудно да се справим с него в контекста на пандемия ... Те могат да се смутят от стреса и да станат ,,непокорни": ще приемем ли режим на изолация? Готови ли сме да спазваме правилата или не?" Така че, казва Шваб, съпротивата на непокорните трябва да бъде смазана по различни начини. Например, общ за болшинството страни документ за незаразност, според който ще пускат или не на самолет, през границата, на футболен мач... И много други.

Ние и сами се досещахме за вируса. Коментиращите Шваб сега анализират опитите на приблизително същите сили да предизвикат огромна глобална паника през 2009 г., когато имаше свински грип, но тогава не се получи. Но днес, благодарение на господството на социалните мрежи и техните жертви, се получи с първото попаднало масово заболяване. Да, то не може да се сравни с предишните. Свинският грип, както показват официалните американски данни, засегна 1,4 милиарда души, т.е. според този показател той беше 25 пъти по-страшен от коронавируса. Може би 575 хиляди са починали от него (Световната здравна организация не гарантира за тази оценка, но я привежда) и като цяло смъртността от ,,свинския" е била много по-висока. Но тогава светът отказа да се рестартира...
А сега списанието The American Thinker насочва вниманието ни към очевидното: не толкова вирусът унищожава обществото, колкото самите карантинни мерки, за които Шваб настоява да се прилагат със сила и в бъдеще, за да се доразбие света.

И това въпреки факта, че няма доказателства, че карантините (или маските) помагат в медицинската област. Американският институт за икономически изследвания (AIER) изчислява щетите от карантините, този постоянно актуализиран документ се нарича ,,Цената на локдауните". Оказва се, че в САЩ е регистрирано нарастване на всичко.
Процентът на психични заболявания, злоупотреба с наркотици, безплатно разпространение на храна, крайна бедност, недохранване, безработица, недобросъвестни болести, кражби и убийства, фалити. Вярно е, че нещо е намаляло - продължителността на живота.

Заключение: Америка е почти унищожена от карантините, но... Доналд Тръмп им се противопоставяше от самото начало. В резултат на изборите срещу него мошеничеството премина всякакви мислими граници. Алла Шваб: открито, нагло и безпощадно.

Как да разбираме случващото се? На какво прилича от световните исторически примери? Норвежкият политолог Пол Щайгън казва, че планът на Шваб означава ,,възраждащ се фашизъм в нова форма". Според него това е неограничена диктатура на финансовия капитал, класова война за цялостен трансфер на властта и богатството от работническата класа и средната класа към господстващата.
Но приспособяването на новите явления от световната история към епизодите от миналото не е най-добрият начин да се обясни нещо. Историята винаги е готова да ни предложи напълно нови гадни неща, на фона на които специална форма на агресивен расизъм, тоест националсоциализмът на Хитлер, ще изглежда дреболия. Тогава би било по-подходящо да си припомним крайната форма на марксизма, тоест троцкизма, който не се занимаваше с нациите и мислеше глобално.

И така четем в Шваб: ,,Ако демокрацията и глобализацията се разширят, тогава няма да има място за националната държава". Демокрацията ще се разшири? Всъщност, според Шваб, това, което човечеството е развивало от векове, това, което традиционно наричаме демокрация и нашите права, няма да съществува. Всичко ще се решава от неотчитащи се пред никого групи експерти и то не само в областта на медицината. А зад тях - а Шваб казва това директно - трябва да стоят глобални корпорации ,,със социална отговорност". Правителствата и народите ще останат в миналото (вместо тях трябва да се създаде единна биомаса) и това определено не е фашизъм с неговия култ към германската нация.
 кажем, че това е глобализъм, един от идеолозите на който показа лицето си и истинските си цели. Няма значение коя дума е по-подходяща тук. Но корпорациите, които искат да управляват такъв свят, трябва да се вгледат отблизо. Например, за да се изчисли с какви активи функционира информационното лоби или медицинското лоби в глобален мащаб.

И ги сравнете - добре, поне в американски мащаб, по отношение на бюджетните разходи - с военно-индустриалния комплекс, който за наше учудване днес е в пъти по-беден и по-слаб от новите глобални чудовища. И тогава навикът на военно-индустриалния комплекс да започва безкрайни войни ще ни се стори детински, като по същество подхранва развитието си с човешки страх от непознати. Има много по-големи страхове - например за вашето здраве. И ако от войната, както изглеждаше на някого, можете да се скриете в някой тих ъгъл на планетата, то сега...

И сега най-важното: Те все още не са спечелили. Шваб побърза да се зарадва.

 

Източник: "Фокус"

https://glasove.com/categories/na-fokus/news/formira-se-nova-normalnost-i-nyama-vrshchane-nazad