• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

21 April 2021, 22:31:33

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12668 Posts

Шишман
4836 Posts

Panzerfaust
781 Posts

Лина
705 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 128
  • Latest: Fiave
Stats
  • Total Posts: 20873
  • Total Topics: 1329
  • Online Today: 115
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 67
Total: 67

avatar_Hatshepsut

Нобелов лауреат: Негрите са по-глупави от белите

Started by Hatshepsut, 01 December 2018, 16:24:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Тази информация е от 2007г.

Нобелов лауреат: Негрите са по-глупави от белите


79-годишният Джеймс Уотсън, съоткривател на ДНК и ръководител на една от водещите генетични лаборатории в САЩ, заяви, че чернокожите изостават от белите в интелектуалното си развитие "Негрите са по-глупави от белите". Това политически некоректно твърдение излиза от устата не на друг, а на един от най-големите учени в света.

79-годишният Джеймс Уотсън, носител на Нобелова награда като съоткривател на ДНК и ръководител на една от водещите генетични лаборатории в САЩ, заяви, че чернокожите изостават от белите в интелектуалното си развитие.

Пред британския в. "Сънди таймс" той признава, че е силно притеснен от перспективите пред Африка, защото "цялата наша социална политика е построена върху презумпцията, че умствените способности на нейното население са равни на нашите - докато всички изследвания сочат, че това съвсем не е така".

Не е ясно кои точно изследвания има предвид ученият, но той ясно съзнава, че този болезнен въпрос е труден за обсъждане.

Уотсън, който разпали наново дебата за расата и науката, изразява надежда, че хората все пак са равни, но веднага добавя: "Хората, които си имат работа с чернокожи работници, знаят, че това не е така".

Според учения не бива обаче хората да бъдат дискриминирани въз основа на цвета на кожата им, защото "много цветнокожи са изключително талантливи". Не ги повишавайте обаче, докато не преуспеят в първите стъпала от своята кариера, съветва той.

В новата си книга "Избягвайте скучните хора, или Уроците на живота в науката" изследователят пише: "Няма категорични основания да се предполага, че интелектуалните способности на народите, географски разделени в хода на еволюцията, е трябвало да се развиват по еднакъв начин. Нашето желание поради всеобщ хуманизъм да припишем на всички еднаква сила на разума няма да бъде достатъчно за това."

Запитан колко време ще е нужно, за да бъдат определени гените, които отговарят за интелектуалното развитие, доктор Уотсън отговаря, че за това може би ще трябват 15 години, а може би и 10 години ще стигнат.

Изказванията на доктора бяха публикувани в неделя и скандалът не закъсня. Комисията по равенството и правата на човека вече проучва "подробно" твърденията на Уотсън.

Негови опоненти настояват да бъде даден категоричен отпор на идеите му, като призовават това да сторят не само учените, но и политиците.

Лейбъристът Кийт Ваз, председател на комисията по вътрешните работи, казва: "Тъжно е да се гледа как учен с такива достижения прави безпочвени, ненаучни и крайно обидни изказвания. Убеден съм, че научната общност единодушно ще отхвърли това, което видимо представлява лични предразсъдъци на доктор Уотсън. Тези изказвания ни припомнят, че дори сред най-големите професионалисти в съответната област все още се запазват определени гледни точки."

Американският учен си извоюва място в историята на великите научни пробиви от XX век, работейки в университета в Кеймбридж през 50-те и 60-те години в състава на групата изследователи, открили структурата на ДНК.

Той си подели Нобеловата награда за медицина през 1962 г. със своя британски колега Франсис Крик и родения в Нова Зеландия Морис Уилкинс.

Макар че 50 години заема поста директор на лабораторията на Лонг Айлънд, смятана за световен лидер в генетичните изследвания и изследванията на онкологичните заболявания, Джеймс Уотсън често предизвиква нееднозначна реакция заради някои свои възгледи за политиката, сексуалността и расовия въпрос.

Hatshepsut


генерал Жеков

Наистина е глупаво да смятаме,че хората са равни във своите възможности и да отдаваме вината само на условията,при които живеят.Например,едно породисто куче,което притежава медали от състезания,може да разучава соманди и т.н би било еднакво добър пазач на къщата ви,както и едно улично куче.Разликата идва когато видим,че уличното куче няма капацитета и възможностите нито да печели състезания,нито пък да разучава командите,които му давате.До някаква степен положенето е такова и със хората.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Panzerfaust

Всички проведени изследвания на интелекта в САЩ по раси, а и в различните страни по света, показват категорично едно - в САЩ черните имат най-ниския коефициент на интелигентност спрямо всички други раси, а в световен план - най-нисък интелект на популации е регистриран в Субсахарска Африка.
Между другото, Уотсън е гениален учен, а му разгониха фамилията задето имаше смелостта да каже получените данни.

Panzerfaust

Либералната помия продължава да копае дъното!  >:(  >:(  >:(

Отнеха почетните титли на откривателя на ДНКОтнеха почетните титли на американския учен и Нобелов лауреат д-р Джеймс Уотсън, съобщава Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Причината – неговите забележки и коментари, в които посочва, че гените са причината да има разлика при тестовете на интелигентност при белите и чернокожите. 90-годишният учен е правил подобни коментари и през 2007 г., но малко по-късно тогава е поднесъл своите извинения.

Той получи Нобелова награда през 1962 г. заедно с колегите си Морис Уилкис и Франсис Крик, с които откри двойната структура на ДНК. През 2014 г. Нобеловият лауреат продаде златния си медал, след като заяви, че е бил отлъчен от научната общност заради коментарите си за расата.
В момента той е в дом за стари хора, където се възстановява след претърпяна автомобилна катастрофа. Заради забележките си ученият загуби работата си в престижната лаборатория ,,Кавендиш" в университета в Кеймбридж през 2007 г.. Но след настоящите му изказвания, направени по време на заснемането на документален филм, д-р Уотсън ще се раздели с почетните си титли, включително ,,професор хонорис кауза" към престижния университет.

Източник: https://www.dunavmost.com/novini/otneha-pochetnite-titli-na-otkrivatelya-na-dnk?fbclid=IwAR2VZgtgdIgBa4BI786SvoBQYV_OOKEZ8V9XEWsJwMn0QaTfejD6kgzUkMk

генерал Жеков

Науката няма как да бъде изопачена или пренебрегната.Това са точни факти и това,че този човек не ги крие или подменя говори много добре за него,и точно обратното за еврейските и негърски слуги,раздаващи Нобеловите награди.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!