• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

21 April 2021, 23:22:38

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12668 Posts

Шишман
4836 Posts

Panzerfaust
781 Posts

Лина
705 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 128
  • Latest: Fiave
Stats
  • Total Posts: 20873
  • Total Topics: 1329
  • Online Today: 115
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 64
Total: 64

avatar_Шишман

Тренировъчни системи

Started by Шишман, 17 October 2019, 10:44:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Да си имаш своя собствена зала особено сега при карантината е нещо, много-добро.
Представям ви моята скромна заличка в гаража. Излезна ми около 400 евро. Една моя сбъдната мечта.
Като се махне пейката и се повдигнат стойките и става за клякане. Освен това съм си монтирал и Т-образна приставка и т.н. бърза круша, както и лост на стената за набирания. С една дума имам всичко, което ми трябва_________________________________________________________________________


upload pics to internet

Шишман

07 May 2020, 21:40:49 #16 Last Edit: 07 May 2020, 21:57:38 by Hatshepsut
Изпитано и проверено. Много добро за корема.

_______________________

Повдигане краката от висДобре развитата коремна преса дава завършен вид на цялото ни тяло. Това е частта, която приковава завистливи погледи. Това е и частта, която крием под широки тениски, когато не е наред.

Преди да се спрем на едно от най-ефективните упражнения и определено най-доброто според мен, нека ви кажа следното. Каквото и да правите, няма да видите заветните ,,шест плочки" докато не махнете подкожната мазнина до ниво от 10% и надолу. А това става със съответното хранене.

Въпреки това, може да се погрижим като дойде момента да топим мазнини, от долу да се появи ,,теракота". Коремните мускули са като всеки един мускул в нашето тяло.Трябва да се натоварва за да расте. Не се плашете, общата ширина на талията е резултат на мазнините по нея, махнем ли ги всичко си става в реда на нещата. Изключвам разбира се ,,стероидните шкембета", които се появиха последните години.

И така, да си дойдем на думата. Упражнението което днес е на фокус е повдигане на краката от вис. Условно казано то натоварва долната част на корема. Казвам условно, тъй като не съм много съгласен. Това упражнение товари на практика цялата коремна преса и то доста здраво. Също така част от натоварването отива в бедрата и кръста.Ето и упражнението:

Повдигане краката от вис – това е най-трудния вариант за изпълнение, от всички ни известни варианти.Застанете под лоста хванете го на ширина на раменете увиснете до пълно разтягане и започнете бавно и под контрол да повдигате краката. Тук също има два момента.

Единият е, краката да са прави и се повдигат до успоредно положение на земята.
Вторият вариант е краката да са свити и да се повдигат към корема
Трудността и в двата варианта е да държим тялото сравнително стабилно и да избягваме люлеенето и инерцията. Повдигането на краката трябва да става само със силата на коремните мускули. Трудно е да се направи, тъй като трябва доста голям самоконтрол но направите ли го, ще се ,,радвате" на много болка в коремните мускули. Относно хвата, ако ви е слаб и изпуска преди да откаже корема, то сложете фитили и давайте до отказ.

Натоварването е наистина жестоко две серии изпълнени до пълен отказ ще ви убедят. За финал, ще спомена нещо, което прочетох в едно интервю на Милош Сарчев. Там той казва, ако ще правите само едно упражнение за корем, нека бъде това.

https://trenirai.bg/2013/04/

Шишман

КЛЯКАНЕ-КЛЕКОВЕ
 Без това упражнение не става, няма напредък.
Така че - клякайте
________________

Шишман

Другото задължително  упражнение е тягата , наричана още мъртва тяга. Та без тяга и клякане - не става.

_______________________


Шишман

Миналата седмица гледах клипове с Хабиб Нурмагомедов и забелязах,че баща му държи един ластик и го опъва. Баща му обаче беше голям треньор та на дали е правил тъпи неща. И така реших опитам. Оказа се наистина  добро натоварване, за 10 мин. се одървяте. Естествено  с тоя ластик не се постига, колкотк с щанга , но е добър за завършващи упражнения , даже , много -добър. Аз го правя след тичане или на края ба боксовата ми тренировка .

Шишман

09 December 2020, 19:16:18 #20 Last Edit: 10 December 2020, 08:38:04 by Hatshepsut
Това упражнение, никак не е лошо. Правех много преди. Скоро пак ще го почна.


____________________


Klokov Power Snatches 180kg + Warm Up Sequence

Шишман

Днес опитах клякане с по 20 повторения. Когато кляканията са толкова много упражнението,става  за цялото тяло, не само за краката. Две серии с по 75кила, направо ме разбиха . Добро упражнение.

FELDMARSCHALL

Следващият път опитай със 150кг! :lol:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 02 January 2021, 21:41:44Следващият път опитай със 150кг! :lol:
Ами 20-ки, няма да мога , вероятно 2-ки. Номера обаче е в 20-ките.

Шишман

Някои съвети :добре е по време на тренировка да вземете калии и магнезии да ви пази сърцето.  Добре е да имате и по две наколенки и два налакътника, тия от Декатлон са добри и ефтини.

FELDMARSCHALL

Аз ги взимам под формата на мултивитамини ама в една таблетка всичко е балансирано, не може да имаш от всичко по 100%, например за калия и магнезия мисля че ги има по около 20% в тия таблетки дето пия, а пише в листовката че на ден най-много 2 таблетки могат да се вземат за да не претовариш организма и най-вече черния дроб. Иначе да, преди тренировка (физическо натоварване) е задължително да си добре подкрепен. :laugh:

Шишман

Тягата си е тяга - любимото ми упражнение.
Предполагам с 200 кила ще направя 2-ка не е зле.
Обаче не се ли изпълнява правилно може да стане лошо. Аз 2-а пъти защипвам нерв на кръста с тяга. Обаче пък веднъж като паднах на едни стълби можеше да си счупя прешлен на гръбнака , но мускулите направени от тягата ме спасиха.

___________________________


Шишман

Новата система на тренировките ми е да правя по около 20-е повторения. Не на всяко упражнение успявам , а и не е нужно. 3а това правя следното: 15 повторения или 16 , почивка 10сек. и после останалите до 20. Натоварването е добро и дава издръжливост бързина, а и сила. В класическият клек успях да стигна 20 повторения в една серия с 95кг, което не е зле. В тягата за сега съм на 15 повторения с 125 кила, на широка тяга 17 повторения с 95 кила. Тоя КОВИД ми се отразява, добре на спортната форма. Само спя, тренирам, ям и почивам.

FELDMARSCHALL

Арнолд Шварценегер като го гледам какви неща прави на 73г., направо ще тръшне всички млади щангисти. :laugh:
 Даже си направи един клип в тубата, където завърши с призив към младите да не плюскат на корем, а да тренират ежедневно, иначе ще ги терминира ! :lol:

Шишман

02 March 2021, 21:41:06 #29 Last Edit: 03 March 2021, 06:05:59 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
КЛАСИКАТА
Всеки един трениращ има свои любими упражнения и по-малко такива.Тук аз ще и представя моите ТОП 6 за мускулна маса.

    КЛЕК – супер упражнение, чийто ефект не се свежда само до натоварване на бедрата и седалището. Влиянието му е много по-глобално, особено ако се прави с по-висок брой повторения.
    МЪРТВА ТЯГА – това е другото упражнение, което натоварва цялото тяло много здраво. Разбира се най-много го отнася гърба, но повярвайте една здрава мъртва тяга може да ви спре тока.
    ПОВДИГАНЕ ОТ ЛЕГ – свръх мощно упражнение за горната част на тялото. Това е едно от най-популярните упражнения в залата и често влиза в негласни състезания между трениращите.
    НАБИРАНЕ – ако искате широк гръб набирайте се, забравете за скрипци и машини. Набирането е издържало изпитанието на времето и е оцеляло до днес.
    РАМЕННИ ПРЕСИ ПРАВ – това си е сериозно упражнение. Но точно такива са и другите, а не писано правило е, че колкото ти е по-трудно толкова резултата е по-добър.
    КОФИЧКИ – старите билдери казват,че кофичките за горната част на тялото са това, което е клека за долната.

https://trenirai.bg/