The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

Относно гей-парада в София

Started by Hatshepsut, 12 November 2018, 06:23:56

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

HatshepsutTopic starter

ВМРО осъди провеждането на поредния ,,София прайд"


От ВМРО осъдиха София прайд, който тази година ще се проведе на 12 юни. Заместник-председателят на патриотите Ангел Джамбазки определи парада като позорно сборище.https://www.tvevropa.com/2021/06/vmro-osadi-provezhdaneto-na-poredniya-sofiya-prajd/

Sturmmann Батбаянов

Във ВМРО само от Джамбазки става нещо. Другите са демократични китки.

FELDMARSCHALL

Ами само за Русе мога да гарантирам за Траян Тотев (едно младо лъвче), Галин Григоров (бивш областен управител за Русенска област) и още 3-4ма в листата за депутати, че лично ги познавам и стават за нещо много повече от "нещо". Не защитавам изобщо партията ВМРО, а коментирам конкретни хора, които познавам от години и съм изградил лично мнение и оценка за тях. Лесно е да се лепят етикети за другите, доста по-трудно е да доказваш ти лично на какво си способен, особено ако нямаш нужната публичност.

П.С. Между другото Йоло Денев е кандидат на БНС - Нова демокрация за депутат от Русе, човек който през живота си не знам да е стъпвал в нашия град. :judge:

HatshepsutTopic starter

#35
София прайд vs Шествие за християнското семейство


В 16.00 часа днес пред Паметника на Съветската армия се събраха участниците в 14-ото издание на ежегодното шествие в подкрепа на човешките права и правата на хората с различна сексуална ориентация - София прайд.

Мотото на събитието тази година е "Отново заедно в подкрепа на човешките права". Прайдът започна с концерт с участието на Виктория Георгиева, Васил Гарванлиев, Иво Димчев, Рут Колева и Михаела Филева.

Миналата година шествието мина онлайн заради пандемията от коронавируса, но сега се връща към обичайното си присъствено провеждане, като пред паметника на Съветската армия се бяха събрали множество присъстващи, запълвайки пространството пред монумента.

Според организаторите на мероприятието се очаква тази година да се постави нов рекорд за посещаемост. Предишният такъв беше през 2019 г., когато около 7000 души присъстваха на прайда.

Самото събитие се провежда при сериозни мерки за сигурност, след като се появиха заплахи за физическа агресия към присъстващите. Зоната е оградена в широк периметър от полицията, няколкостотин служители на СДВР охраняват Княжеската градина от всички страни.

В късния следобед ще има шествие, но неговият маршрут се пази в тайна заради сигурността на участниците.

Организаторите заявяват, че "мисията на прайда е да повиши видимостта на тази общност, да поддържа обществения дебат за приемането им, и да покаже на нехетеросексуалните в България, че не са сами".

Мероприятието се излъчва на живо във Facebook от профила на прайда.

Както и в други предишни години, часове преди прайда се проведе контрашествие под надслов "За защита на традиционното българско християнско семейство". Негови организатори са от сдружение "РОД Интернешънъл" и партия ВМРО, Християнреформистка партия, Български съюз за директна демокрация (БСДД) и партията "Чест".От "РОД Интернешънъл" разпространиха позиция, в която те определят София прайд като нарушение на Конституцията, защото "те рушат психичното и физическо здраве на младежта, като внушават поведенчески модели, водещи до възпрепятстване възпроизводството на нацията".

Според организаторите събитието е в защита на традиционното християнско семейство. Оттам заявяват, че семейството все по-често е дискриминирано и това е видно от "антисемейните закони", които се налагат.

От страна на ВМРО присъстваха евродепутатът Ангел Джамбазки, организационният секретар на партията Юлиан Ангелов и Александър Сиди, а събитието събра няколкостотин души при пилоните на НДК, които преминаха на шествие до президентството.

"Морално разложени типове се опитват да ни кажат, че ненормалното е нормално", заяви Джамбазки пред събралите се протестиращи и ги призова да са горди от позицията си.

"И религията, и биологията са единодушни - има два пола и семейството е съставено от мъж, жена и техните деца. Всичко друго е отклонение от нормите. Всичко друго е извращение", допълни още той.

"Беше ни обяснявано, че това е просто едно забавление, искали да се разходят и да си развеят знаменцето, което откраднаха от децата. Върнете дъгата на децата, тя е тяхна, а не на вашите тревожни мозъци", призова Джамбазки, припомняйки за първия гей парад от 2009 г.

По думите му години по-късно организаторите на прайда и съмишлениците на ЛГБТИ искат вече да имат повече права и да променят законодателството.

https://webcafe.bg/obshtestvo/sofiya-prayd-vs-shestvie-za-hristiyanskoto-semeystvo-snimki.html

HatshepsutTopic starter

От ВМРО искат да бъде забранен ,,София прайд"


Съветници на ВМРО в София поискаха от кмета на столицата Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет да забранят провеждането на ,,София прайд". Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Повод за позицията им е насрочено за 18 юни шествие.

Председателят на групата общински съветници от ВМРО в София Карлос Контрера пише в декларация до кмета, че събитието ще се проведе за 15-ти път, въпреки недоволството на много граждани.

От ВМРО уточняват, че за да се обезпечи мероприятието, ще е необходимо командироването на десетки полицаи от цялата страна, както и че провеждането му ще струва хиляди левове на българския данъкоплатец.

https://www.vesti.bg/bulgaria/ot-vmro-iskat-da-byde-zabranen-sofiia-prajd-6144953

Similar topics (5)