• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

17 April 2021, 09:27:37

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12637 Posts

Шишман
4800 Posts

Panzerfaust
779 Posts

Лина
700 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 128
  • Latest: Fiave
Stats
  • Total Posts: 20792
  • Total Topics: 1328
  • Online Today: 90
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 32
Total: 32

avatar_Hatshepsut

Национализмът и образованието в България

Started by Hatshepsut, 08 September 2018, 15:15:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Джамбазки: В българските класни стаи цари деградация, упадък и разпад на образованието


http://bultimes.bg/djambazki-v-bulgarskite-klasni-stai-tsari-degradatsiya-upaduk-i-razpad-na-obrazovanieto/

Стара българска поговорка казва, че никой не може да ти направи такава беля, каквато сам можеш да си направиш. И това е вярно. Затова долното видео показва истинската ни национална трагедия.

Това е тя, само това, нищо друго не е толкова опасно за българската нация. Всичко останало е победимо и поправимо.

Истинската българска национална трагедия днес е в класните стаи. Деградацията, упадъка, разпада на образованието. Пълната липса на уважение към учителите и преподавателите. Нечовешкото унижение на тези достойни български преподаватели, изучили поколения българи.

През Възраждането на българската нация, преди Освобождението, образованието е било най-голямата, най-истинската национална ценност. Младите българи, бедни и богати, са се стремили, бори ли са се, за да се образоват. Да знаят. Да могат. Били са любознателни, жадни за знание, за наука, за успех.

На тази жажда за знание, на тази ученолюбивост дължим превръщането на нацията си от затънтена и забравена от Бога османска провинция в ,,прусаците на Балканите". Само за някакви си десетина години, след Освобождението. Образованието е това, което кара западните наблюдатели да говорят с възхищение за ,,българското чудо" в началото на двадесети век. Образованието кара предците ни да се развиват стремглаво, да строят пристанища, жп-линии, фабрики, да се превърнат от турски роби в европейски предприемачи.

Още преди освобождението българските общини, българските предприемачи събират пари, организират ,,добродетелни дружини", за да изпращат младите будни българи да се учат. И на запад, и в Русия. Изграждат новата българска образована интелигенция. Създават я. ,,Даскалите" разорават народната нива, надлъж и на шир, още във времената на робството. ,,Даскалите" будят народа и оглавяват бунта.

Килийните училища, свещениците, ,,взаимоучителната метода" се превръщат в истинската ,,свещоливница" на новата, на възраждащата се българска нация. Помните ли изпита, който провежда Рада Госпожина в ,,Под игото"? Помните го, нали?

Защото образованието е български национален идеал по онова време.

За това в началото на миналия век няма българско село без училище. Затова училището обикновено е най-масивната, най-голямата сграда във всяко село, нерядко по-голяма и внушителна от кметството. Затова в разорените и празни български села днес стои само училищната сграда, като паметник на отминало величие.

Ще разберете защо българите, които излязоха от селските училища превзеха Одрин, а днешните дрисльовци едва говорят и рядко пишат правилно на родния си език.

Забележете, дебилите от клипа не са цигани. Но мучат, врещят и квичат нечленоразделно. Обикновено обвиняваме циганите в липса на желание за образование и труд, до голяма степен с основание, но тези от клипа нямат и не могат да имат оправдание за поведението си. Техните родители носят точно толкова вина, точно толкова отговорност за поведението им, колкото и родителите на дванадесет годишните родилки.

Защо се случи това? Извън общо известните оправдания. Заради делегираните бюджети, заради учебните планове, заради невъзможността на учителите на накажат по някакъв начин подобно неприемливо и недопустимо поведение. Заради кретените в Министерството на образованието, които рекламират образованието със запалки и непрекъснато променят учебното съдържание в угода на Турция. Заради търтеите и спящите клетки на турската етническа партия ДПС в образованието.

Да, затова.

Поправимо ли е? Все още да. С дълбоки, осмислени, последователни, безапелационни промени в образованието, в учебните планове и програми, във финансирането на учебния процес. През незабавното изритване на всички търтеи, негодници, крадци, турски мекерета и соросоиди от образованието. През възстановяването на военното обучение в средното образование, на летните лагери, на ученическите трудови бригади. Включително през възстановяването на трудово-възпитателните институции. За да бъдат убедени младите дебили в ползата от труда и от образованието.

Защото образованието е основа. Образованието е родолюбие. Образованието е български национализъм.

Ангел Джамбазки, Фейсбук

Hatshepsut

Шокиращо! Бъдещите петокласници трябва да четат задължително през ваканцията... турски народни приказки


В една от тях главният герой призовава: ,,Нека се готвят моите воини безбройни! Нека наточат ятаганите си! Нека потопят стрелите си в смъртоносна отрова!"

Списък на книги за прочит в 5 клас, публикуван в социалната мрежа, взриви интернет пространството.

В изброените заглавия, които децата трябва да прочетат през ваканцията, сред българските народни приказки и старогръцките митове и легенди под № 3 са записани... "Турски народни приказки".Хората масово задават резонния въпрос дали в Турция е предвидено да се изучават "Български народни приказки". А и все пак сме членове на Европейския съюз - защо например да не се четат образци от европейското приказно наследство: френско, полско, чешко, немско, скандинавско и т.н.

Оказва се, че ​препоръчителният списък с книги за четене след 4 клас с турските приказки е пуснат в обращение от издателство "Просвета". Намираме го и в много сайтове на основни училища. Което ни навежда на мисълта, че той е спуснат от най-високо място, т.е. от образователното министерство.

Във фейсбук групата "Приятелчета" пък циркулира друг подобен списък, в който също присъстват турските народни приказки, но там са на 7-мо място е и конкретизирано, че иде реч за заглавието: "Главатарят, който искал да плени месечината".

В приказката, апропо кръвожадни войници грабят и палят къщите и дюкяните в един град, а главатарят им ги призовава: "Нека се готвят моите воини безбройни! Нека наточат ятаганите си! Нека потопят стрелите си в смъртоносна отрова! Нека покрият щитовете си с още един слой желязо! Нека си сложат железните капи, нека си облекат ризниците и се строят на големия мегдан!".

В един момент главатарят се втурнал в сарая и се изправя пред една красива мома "с кървава сабя в ръка", заявявайки й: "Ти си моя!".

Дали е било или не е било – "ходжата знае, той да ни каже!" – ще речем и ние така, както започва въпросната приказка.

Нека кажем, че споменатият списък откриваме също в сайтовете на училища, където се подвизава още от 2014 г., а сега очевидно само е преподреден и турските приказки от седма позиция са скочили напред в челната тройка!

За съжаление, досега никой родител не е обърнал внимание на това, че българските деца са карани насила да се запознават с турския приказен фолклор. Имаше преди време възмущение, че пак в 5 клас се учи курбан байрам, под благовидния претекс, че децата трябва да познават балканския фолклор.

Няма лошо, стига да не се натрапва само, единствено или приоритетно празничния календар и словесното наследство на югоизточните ни съседи!

http://www.desant.net/show-news/40028

генерал Жеков

Така е поради програмата за "интеграция" на комунягите-настаниха ги в нашите квартали,"учат" в нашите училища и т.н.Това доведе до всичките днешни проблеми в учебната среда на нашите деца
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

HatshepsutКоментар на Мария Несторова:

Не че съм расист, но... парадоксално третокласниците да учат ромска народна приказка, защото:
1) Не знаех, че ромите имат написани приказки, още повече - писменост.
2) Интересно е, че ромът е представен като добър, а съседът му (вероятно НЕром - за лош).
Задължителното условие е да е беден (не че не е, но си има обяснение).
3) Не вярвам, че ром ще отиде в гората и ще му дожалее да отсече дърво. Сечат където, каквото им падне.
4) Ром да откаже гърне с жълтици - ееее, това вече е виц.
Не че съм расист.... ама аман от интеграция (или промиването на мозъци).

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212448006385970&set=a.10201808984337068&type=3&theater

Hatshepsut

Отвратително... това е от някакъв учевник за 2-ри клас


генерал Жеков

Интересна представа,явно богоизбраните народи също търпят промени в "статуса си" и вече са мангалите.Аз имам друга идея за изпичане и на едните,и на другите,но тя не е подходяща за Интернет.В общи линии,образователните програми се диктуват от "Отворено общество";"Амалипе" и безчет други знайни и незнайни фондации,които промиват мозъците на нашите деца.Принципното положение на цялата система(образование,политически живот,здравеопазване и т.н) е да се хване за палците на краката и да застане пред представителите на тези фондации,а следващите действия са ясни.Това важи не само за хората на върха на тези институции,а и за обикновенните учители,защото именно те са хората които избират учебниците по предметите си.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

От нашата Download-секция може да свалите статията на Пламен Буланов "Възродената българска държава и идентичността като продукт на българската образователна система":

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=tpmod;dl=item3618

Hatshepsut

Благодарение на ВМРО МОН въвежда предмет ,,Родинознание" от следващата учебна година


Дисциплината ще замести настоящата ,,Околен свят" за I и II клас в началното образование

Тази промяна на образователното министерство е в изпълнение на Закона за предучилищното и училищно образование, който определя една от целите на образованието ,,съхраняване и утвърждаване на българската национална идентичност" (чл. 5, ал. 1, т. 2).

От ВМРО напомняме, че също така това е и част от Програмата за управление на правителството, в която в цел 97 е посочено изрично: ,,Повече родолюбие в училище."

Отново в този контекст в мярка 349 е залегнало и разработването и утвърждаването на учебни планове и програми, чието съдържание гарантира познаване на българската история и достиженията на българската култура, както и приноса на предците ни към цивилизацията.

Извън програмните рамки ние от ВМРО насочваме вниманието към това, че предметът, който е заменен с ,,Родинознание", се наричаше ,,Околен свят". Неясно и трудно обяснимо за децата название. Кой свят? Материален, духовен или виртуален, питат още воеводите.

В сравнение с това ,,Родинознание" е ясно - знание за нашата Родина България.

Припомняме, че патриотичното образование е основна част от програмата на ВМРО, в този смисъл и на ,,Обединени патриоти". Любовта към родината и опазването на нашата национална цялост и идентичност е изконна ценност за Организацията в продължение на вече 127 години (от основаването на ВМРО).

Преди повече от две години по инициатива на заместник-председателя на Комисията по образование в парламента и заместник-председател на ВМРО доц. д-р. Милен Михов беше свикана и нарочна комисия в МОН, която прегледа учебниците за порочни упражнения и факти с пошло съдържание като примери, които бяха въведени в годините назад в различни помагала и учебни пособия по различни предмети. Те даваха съвсем друга представа за родната реалност, история и култура и по своята същност подменяха народопсихологията и историята, залегнали в корените на българщината.

Въвеждането на предмет ,,Родинознание" е стъпка напред към обучението на децата ни в родолюбие и патриотизъм.

http://www.vmro.bg/