• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

08 May 2021, 04:02:56

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12744 Posts

Шишман
4936 Posts

Panzerfaust
791 Posts

Лина
710 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 21083
  • Total Topics: 1331
  • Online Today: 63
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 48
Total: 48

Защо няма истинска националистическа организация?

Started by Шишман, 14 June 2020, 12:36:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

FELDMARSCHALL

Хърватският национализъм за сравнение е тясно свързан с католицизма, направо са като скачени съдове - сдвоени и не можеш да ги отделиш. Това може би се е случило поради константната заплаха от сръбска страна и опасност от асимилация и посръбчване особено по времето на Югославия. За да си националист трябва да се католик, има и хървати православни разбира се, но те винаги са под окото на службите и подозирани, че са сръбски агенти. Такива трудно биха приели в хърватска националистическа партия.
При нас няма такава обвързаност между Православието и национализма и мисля, че това е правилно. Помня в БНС имаше един помак - Фейзи Ашиков, мисля че беше от Търновско - Сухиндол и той никога не е бил дискриминиран заради религиозната си принадлежност.

https://www.facebook.com/people/%D0%A4%D0%B5%D0%B9%D0%B7%D0%B8-%D0%90%D1%88%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2/1220689229
Това му е профила във фейсбук.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 18 June 2020, 21:30:59Хърватският национализъм за сравнение е тясно свързан с католицизма, направо са като скачени съдове - сдвоени и не можеш да ги отделиш.
У нас така е с "родолюбието". За това и родолюбието се развива и върви напред докато национализма на практика го има , ама го няма.
Интересно ми е ти FELDMARSCHALL, какво мислиш по въпроса ?

Panzergrenadier

Малко измествам въпроса. Не защо няма истинска националистическа организация, а защо националистическите организации в България не влизат във властта и не управляват в коалиции. За самостоятелно управление е ясно, че няма как да се случи.

За сега националистическите организации отбелязват бележити дати на събития и личности, т.е. хранят духа на българина. Но за да направиш нещо действително за Родината, ти трябва ВЛАСТ. Ясно е, че като малък коалиционен партньор принципите ти в програмата няма как да се реализират. Реализира се програмата на основната управляваща партия.

А и националистическа партия на власт означава и ревизионизъм на мирните договори и границите. Готови ли сме да се борим РЕАЛНО, а не с речи срещу несправедливите международни договори? Стиска ли ни?

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 15 January 2021, 11:20:55Стиска ли ни?

То няма значение дали ни стиска или не ни ! Като дойде 6-ти американки флот и стискането, е до тука. Тя темата обаче е за друго.
А организация, няма заради лошо и високомерно поведение от страна на едни към други. И никой не иска да бъде тормозен и така.     

Panzergrenadier

А, викаш 6-ти американски флот е за Версайското статукво, ами да... Врагове са на обединението на България.

Националистическата организация не е някаква идеална самоцел, а е организация, която да се бори за власт за да решава вътрешни и външни задачи на България. Една от външните задачи е обединението на всички българи на Балканите в една Българска държава.

Иначе всеки може да си направи с един файтон хора "организация" и да каже "ние сме истинката националистическа партия!" Но истинските националисти се разбира кои са на власт, по делата. Засега националистите у нас нямат дела, понеже не са били на власт.

FELDMARSCHALL

А 3ти украински фронт къде се вмества в картинката ? :judge:

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 15 January 2021, 14:47:27Националистическата организация не е някаква идеална самоцел, а е организация, която да се бори за власт

-Според мене , точно това не трябва да сее прави.

Quote from: Panzergrenadier on 15 January 2021, 14:47:27Една от външните задачи е обединението на всички българи на Балканите в една Българска държава.
А 6-ти американски флот къде ще е в това време а ? Тоест невъзможно.
Да но няма даже и такава организация от един файтон хора. Според мене и по-добре, това от гледна точка на скромният ми опит.

FELDMARSCHALL

Пфууу, гадните американци не искали да има национализъм в България. А добрите руснаци искат само да ги обичаме. :laugh:  :dance:

Panzergrenadier

Никоя велика сила не иска ревизия за неща станали преди 70 години. Но все пак от 1990 г. до днес границите на Европа са нееднократно променяни! В това ни е надеждата, че статуквото може да се разруши. Пред очите ни Европа се променя - изчезват държави, създават се нови, променят се граници....

Panzergrenadier

Quote from: Шишман on 15 January 2021, 17:33:20-Според мене , точно това не трябва да сее прави.

За какво ни е тогава националистическа организация, която не се бори за власт? Ако не влияе на обществото ни и не го променя? Най-прекият начин за това е във властта.
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 15 January 2021, 17:44:23Никоя велика сила не иска ревизия за неща станали преди 70 години. Но все пак от 1990 г. до днес границите на Европа са нееднократно променяни! В това ни е надеждата, че статуквото може да се разруши. Пред очите ни Европа се променя - изчезват държави, създават се нови, променят се граници....
Проблема е че ние изчезваме , като народ и не можем да опазим и това , което имаме. Какъв е смисъла да гоним вятъра и нови граници, ако не можем даже да оцелеем ? Не трябва ли първо да спрем обезродяването и обезбългаряването ни ?

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 15 January 2021, 17:46:20За какво ни е тогава националистическа организация, която не се бори за власт? Ако не влияе на обществото ни и не го променя? Най-прекият начин за това е във властта.
Ами  за да не не изчезнем, като народ, накъдето са тръгнали нещата.  Какви граници ще преправяте, ако и тия дето са сега не можем  да опазим ? Темата обаче е за друго, май трябва да се пуска нова тема.

Panzergrenadier

Quote from: Шишман on 15 January 2021, 17:50:31Проблема е че ние изчезваме , като народ и не можем да опазим и това , което имаме. Какъв е смисъла да гоним вятъра и нови граници, ако не можем даже да оцелеем ? Не трябва ли първо да спрем обезродяването и обезбългаряването ни ?

Както казах, има вътрешни и външни дела за осъществяване. И за българите в Стара България и за българите зад граница.

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 15 January 2021, 17:55:42Както казах, има вътрешни и външни дела за осъществяване. И за българите в Стара България и за българите зад граница.
Желая ти успех, аз ще пропусна тая възможност за изява.

Panzergrenadier

Националистическите организации трябва да се борят за власт, иначе ще станат като БНС-НД, за които Мартин Вътев, доста вътрешен за тях човек казва, че се е превърнал във фен клуб на Адолф Хитлер.