• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

17 April 2021, 08:02:00

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12637 Posts

Шишман
4800 Posts

Panzerfaust
779 Posts

Лина
700 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 128
  • Latest: Fiave
Stats
  • Total Posts: 20792
  • Total Topics: 1328
  • Online Today: 90
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 27
Total: 28

avatar_генерал Жеков

Сърбите в Косово обявяват автономия

Started by генерал Жеков, 04 August 2018, 18:09:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

генерал Жеков

Части на силите на НАТО в Косово (КейФОР) са прехвърлени в населеното главно със сърби Северно Косово заради опасност от дестабилизиране на ситуацията в района, написа сръбският вестник ,,Вечерне новости", предаде ТАСС.

КейФОР съобщи на официалната си страница във Фейсбук, че започва планирани учения. Според сръбския вестник обаче военните маневри са само прикритие за прехвърляне на части на мисията на север. Изданието посочва, че в близките 48 часа обстановката в Северно Косово може рязко да се влоши и затова КейФОР прехвърля част от четирихилядния си личен състав в община Вучитрън, а многобройна военна техника е блокирала за известно време пътя Прищина-Косовска Митровица.

КейФОР е прехвърлил и друго оборудване с хеликоптери. По непотвърдена информация сърбите от Северно Косово се канят утре да обявят автономия в отговор на това, че Прищина още не е формирала Съюз на сръбските общини.

Косовският премиер Рамуш Харадинай предупреди сърбите от Северно Косово, че ако се опитат да обявят автономия, ще получат съответен отговор, предаде ,,Танюг," като се позова на косовските медии. Според Харадинай, властите няма да толерират нарушение на косовските закони.

Според съобщенията, в Прищина е било свикано заседание на Съвета за национална сигурност, след като се появиха информации, че сърбите от Северно Косово утре ще обявят автономия в отговор на това, че Прищина още не е формирала Съюз на сръбските общини. Създаването на този съюз бе договорено в рамките на диалога за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал Жеков

Няма да има разделяне на Косово, няма да има и автономия за сърбите. Това заяви косовският президент Хашим Тачи, цитиран от B92.Според Тачи "няма да има разделяне на Косово и няма да има автономия за сърбите".Той подчерта на пресконференция, че трябва да положат максимални усилия за постигане на окончателно споразумение. Държавният глава предлага само корекция на границите.Премиерът на Косово Рамуш Харадинай заяви от своя страна, цитиран от МИА, че границите на Косово не трябва да бъдат променяни, те са установени в резултат на войни. Той повтори, че е против идеята да се променят границите и да се разменят територии.Доста странен се получи този цирк,всичките "дейности" бяха категорично извършени по начин,който да донесе автономията,но положението явно най-добре може да се опише с поговорката "Много шум за нищо"...
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!