• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

21 April 2021, 22:48:55

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12668 Posts

Шишман
4836 Posts

Panzerfaust
781 Posts

Лина
705 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 128
  • Latest: Fiave
Stats
  • Total Posts: 20873
  • Total Topics: 1329
  • Online Today: 115
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 66
Total: 66

avatar_Шишман

Второто възраждане!

Started by Шишман, 23 August 2019, 08:15:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Ново правило при родолюбците: българин без народна носия или четническо-въстаническа униформа не е българин. За това всеки гледа да се снабди по най-бързият начин с такова облекло.
А възраждането продължава и то упорито.


Шишман

Възраждането продължава. Ето и нов обичай: да се тръгва на училище в 1-ят учебен ден облечени в народна носия.

Предполагам че на някои националисти, това няма да им допадне, ама то си е тяхна работа.

Шишман

НАРОДНАТА НОСИЯ ТРЯБВА  ДА СТАНЕ ОБИЧАЙ ЗА ПРАЗНИЧНИ СЛУЧАИ.
Цветя, венци и подобни неща, трябва да се поднасят само от хора в народни носии. Какви са тия в дънки с анцузи,камуфлажи пък дори и официални панталони, поли и ризи. Имаме си носии и те трябва да са и за това.
На снимката добър пример.

Шишман

Дали някои хора  го осъзнават или не, народът ни си възражда чистата българщина и без тяхната помощ и мегаломанските глупости.
Ето един материал който ми напълни душата.
___________________________________________________
Интересното е, че повече хора тук дойдоха на Шипка не по време на социализма, когато управляващата комунистическа партия осигуряваше автобуси и присъствен график, а през миналата 2017 г., когато по данни на българската полиция тук са дошли 100 хиляди човека. Това порази и изплаши българските власти, тъй като на практика празникът представлява благодарност към Русия за Освобождението и показва началото на едно ново и чисто българско възраждане , което очевидно не се нрави на Вашингтон и Брюксел.

През тази година се очакваха още повече хора на Шипка, тъй като сега се честваше кръгла годишнина (140 години) от Освобождението, като на него беше планирана и официална визита на руския патриарх Кирил, който се ползва с голямо уважение в България. Времето обаче се притече на помощ на управляващите.

В навечерието на празника падна голямо количество сняг, много пътища бяха непроходими, отменени бяха стотици междуградски рейсове, а няколко пътнически влака заседнаха в преспите. Като добавка силни студове обхванаха България. Властите се възползваха от това и блокираха достъпа на Шипка още в 8 вечерта в навечерието на празника. Нещо повече, тези, които успяха да се качат горе с автомобилите си, бяха заставени принудително да се върнат обратно долу.

Михаил Андреев – жител на София разказва: «Бях в ресторанта на хотела и вечерях. След това планирах да пренощувам в колата си. Но дойдоха полицаите и непонятно защо и по кой закон ми заповядаха да се върна обратно долу. Така постъпват с българина на неговата родна земя».
Още по въпроса :
http://budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1567:140&catid=71&Itemid=86
_____________________________________________
 Оставете на страна че статията е леко русофилска, тук не става дума за русофилска мания, става дума за "БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ".

Шишман

19 September 2019, 10:46:44 #19 Last Edit: 19 September 2019, 17:46:10 by Panzerfaust Reason: Изтриване на част от мнението по молба на потребителя
Леко модернизиране на шевиците и начинът им на носене. Според мене успешно модернизиране, без да се излиза от рамката на българщината и без отстъпление.


Шишман

Култова снимка.
Всяка истинска българка, трябва да има народна носия.

Шишман

Все повече стават сватбите в народни носии по стар народен обичай.

Шишман

free online picture upload
Снимка от завършилият "Хайдутски събор".

Шишман

Народа си иска българщината, независимо от идеологиите и съпътстващите ги хора и мераци.

Шишман

Снабдете децата си с народни носии. Голяма грешка ще е от ваша страна да нямат такива дрехи.
upload image free

Шишман

04 October 2019, 19:11:53 #25 Last Edit: 08 October 2019, 20:29:16 by Hatshepsut
Японец почитател на българщината.
То за да я почита не е - ей така без нищо, видял е красотата и добротата и. Защо ли доста наши националисти не я почитат ? Няма значение, който не почита българщината - губи и то много.

https://www.bnt.bg/bg/a/shiro-ishizaka-yaponetst-koyto-igrae-blgarski-khora-i-sviri-na-gayda-i-gdulka

Клипа е интересен, струва си да се гледа.

Шишман

ЩЕ СЕ ИЗРОДИ ЛИ СЕГАШНОТО НИ ВЪЗРАЖДАНЕ ?
Ще се изроди ли в модерна ненормалщина или ще го има.
Вече е налице подобна наклонност, за сега рядко срещана , но срещана.  На снимката : жена знаменоска, хайдутка, четничка и такива неща, които не са за жена.
В българщината жената си е имала точно и ясно место. Започне ли жена да се вре сред мъжките работи - нещата не свършват добре и такава жена не е била смятана за читава и нормална. Тази на снимката не я познавам, но за мене не е в ред и местото и не е там. Никакво родолюбие няма в нея, а само мания за величие и нео-либерализъм. Не случайно след освобожденито не искат да дадат пенсия на Райна княгиня. Накрая и дават, ама е имало съпротива срещу това. Жени хайдутки не е имало, за такива има само някакви неясни сказания. Сведения има само за две жени хайдутки и воеводи.
За Румена мома се знае че е не е точно хайдутка, по-скоро е била разбойничка и даже са отвлекли младо невинно дете и са го водели с тях , за да не ги закача Бог заради него: понеже бая грабежи извършили и съвестта им заговорила. То и краят и е не е добър: убили я заедно с любовника и собствените и хора. Другата жена за която се знае е от македонският край. Щом хайдутите и научили че е жена я изгонили.
Това с жените четнички, въстанички и т.н.  е по нео-либерален , феминистки и сатанински признак. За такива Сорос и соросоизма ке умре - казано на шега. В българщината такива неща не са се приемали и не се е гледало с добро око на такива жени. То е и смешно: някаква жена да е воеводка на мъж българин, е и унизително. В днешни дни обаче хора незнаещи вероятно нищо за българщината възхваляват жените набутали се между мъже. Ето че има и такива снимки как са знаменосни и водят мъжете представете си. Понеже се знае че байрактаря е заместник воевода и като жена вее байрака, се едно мъжете за нищо не стават. Те тия за мене и не стават за нищо, щом са го допуснали това нещо, тоя цирк, тази грозна ненормалщина. Жалко е но някои хора обръщат българщината на грозен и ненормален карнавал и модерна лудница с либерален вкус. Дано те не натделеят и лека-полека бъдат вразумени и изместени от сцената на родолюбието. Няма, не е имало и няма да има българщина с жени: хайдутки, знаменоски и камо ли воеводки.
Някой ако може нека ме опровергае.
Помня за една снимка на съвременната Райна княгиня: облечена с някаква носия и чавдарско калпаче, все едно е ненормална. Да ама не все едно ми си е откачена, норнална жена на 30г. няма да сложи смешно детско калпаче. То калпачето е хубаво, ама е за деца, пък и не е автентично, ама луд умора няма.
upload picture no account

Шишман

ИЗВИНЕТЕ ТЕЗИ НОРМАЛНИ ЛИ ВИ СЕ СТРУВАТ ?

Тука имаме не една, а цели две юаначки със соросоидни нео-либерални разбирания .

На мен не ми изглежда на ред. С чавдарско калпаче. То си е много хубаво и на мене, много ми харесва, ама е за деца, айде нека да е за юноши и там до 18г.

Разбирам ги че са искали да се покажат , да се снимат и т.н. ама работата е станала ненормална.

Ако това ще ни е възраждането: то няма смисъл да се напъвате - има си гей парад.

Станало е като мода - Райни княгини с чавдарско калпаче ха-ха.

[url=https://postimages.org/][/url]

Panzerfaust

Quote from: Шишман on 08 October 2019, 18:24:31Жалко е но някои хора обръщат българщината на грозен и ненормален карнавал...
Гарантирам ти, че за поне 95% от различните събори в Жеравна, Рожен, "хайдутски" сдружения, "Традиция" и пр., е точно това - карнавал и маскарад. Маскарад, на който можеш да затъкнеш два бутафорни пищова в пояса и да се правиш на Филип Тотю.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 08 October 2019, 22:40:30Гарантирам ти, че за поне 95% от различните събори в Жеравна, Рожен, "хайдутски" сдружения, "Традиция" и пр., е точно това - карнавал и маскарад. Маскарад, на който можеш да затъкнеш два бутафорни пищова в пояса и да се правиш на Филип Тотю.
Не съм правил точни проучвания, но на повечето места е доста автентично. Има само едно сдружение "Хайдути" и те са доста истински и при тях няма жени знаменоски и подобни. При "Традиция" които никак не харесвам, често поради липса на хора жени биват облечени в мъжки дрехи. За Жеравна мои приятели са ми разказвали доста добри неща. Там обаче Христо Димитров - организатора е леко ненормален. По началото е нормално в днешни времена да има такива отклонения, но нещата лека-полека се изясняват и оправят. За сега българщината води над модернизма. А за бутафорни пищови не съм чувал да се ползват, вероятно има, но повечето са си истински гърмящи, някои стари, други новоделки и така.