• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

19 September 2021, 14:28:57

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13845 Posts

Шишман
5796 Posts

Panzerfaust
985 Posts

Лина
776 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 23646
  • Total Topics: 1361
  • Online Today: 66
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 53
Total: 53

avatar_Hatshepsut

9 септември - най-черната дата в българската история

Started by Hatshepsut, 08 August 2018, 21:03:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Проф. Пламен Павлов: 9 септември е голямата национална катастрофа на ХХ в.


Датата 9 септември 1944 г. не трябва да бъде игнорирана, каквато тенденция има през последните години. Тя също така не трябва да бъде дефинирана като положителна, защото злощастните последици от явлението 9 септември са факт. Историците показахме ужасните последици от нея, които не са отшумели и до днес. Политическите психолози трябва да обърнат внимание на феномена 9 септември, защото става дума за много дълбоки психологически промени, които българското общество преодолява много трудно.

Хубаво е, че няколко поколения българи след 10 ноември разбраха, макар и с големи колебания, че става дума за един военен преврат и най-вече за една чужда окупация, защото дори превратаджийският елемент в така наречената революция на 9 септември е също комичен. Министърът на отбраната ген. Маринов сваля сам себе си, а на следващия ден вече е главнокомандващ на българските войски.

9 септември е груб, брутален акт на чужда окупация – на окупацията на съветската армия. За това 9 септември е неразривно свързан с 5 септември, когато СССР абсолютно тенденциозно обяви война на България, която нито е воювала с него, нито е изпращала бойци на Източния фронт. Целта на тази обявена война беше България да бъде окупирана. Разбира се, западните съюзници също носят вина и ние не трябва да ги жалим. С решенията на конференциите в Техеран и Ялта България и други страни от Централна Европа бяха хвърлени в устата на Сталин – в лагера на ,,мира и социализма". Опитите на демократичната опозиция у нас да намери закрила от западните сили бяха неуспешни, с което не искам да кажа, че не е имало актове на съпричастност. За съжаление и до днес на Запад гледат на нас като на най-верния сателит на СССР/Русия – неща, за които ние нямаме геополитическа вина.

Лечението на травмите от 9 септември е по-скоро въпрос за психолозите, а не за историците. Българската нация е тежко поразена от наследството на тази дата, въпреки че това наследство до известна степен вече е преодоляно в информационен и образователен план. Днес никой няма да тръгне да тръби колко велик е Георги Димитров или Вълко Червенков.

Тоталитарното мислене в левичарски дух остава и се проявява в едни изключително изкривени форми, които продължават да се използват в българската политика. Една конкретна партия, БСП, продължава да се гордее с това наследство и отказва да се разграничи от него, защото то не носи нищо добро.

По-рано червената пропаганда и нейната обслужваща историческа наука говореха за национални катастрофи – Първа, Втора. На практика голямата национална катастрофа през ХХ век е 9 септември и станалото след него. Предишните катастрофи от войните бяха преодолени малко или много от българското общество. След девети България загуби своя суверенитет и днес, когато някои кресливо говорят как сме зависими от Брюксел или Вашингтон, те забравят, че до 1989 г. бяхме подчинени на СССР във всяка една област – от армията до икономиката. До днес сме жертви на влияние, идващо от Путинова Русия и в парламента се виждат подобни зависимости. Енергийните проекти от т.нар. ,,Голям шлем" са слугинаж към Москва. Трябва да скъсаме с тази политика и зависимости...

След 9 септември бе извършено чудовищно изтребване на интелигенцията, прогонване или физическо унищожение на всичко читаво от стария режим, без да казвам, че той е бил съвършен. Това са вартоломеевите нощи на масово избиване на хора, включително чрез т.нар. Народен съд, който е едно изключително черно петно в нашата история. България няма Пражка пролет, защото всички, които можеха да се съпротивляват, бяха вече унищожени непосредствено след 9 септември. Репресиите у нас са изключително жестоки. Въпреки това у нас горянското съпротивително движение беше много по-многобройно и по-продължително от партизанското. Никой не се извини на горяните и до днес има информационно табу върху тях. От тях се интересуват историците и роднините им.

Една от най-пагубните за националното ни самосъзнание последици от 9 септември е отказът от националните ни идеали, особено от Македония. Ръководената от БКП държава допусна една жива част от българския народ да бъде откъсната. Отказът от Македония носи и до ден-днешен своите травми. Не трябва да се учудваме, че днес имаме проблеми. Ние се отказахме от нашите национални интереси в Добруджа, Западните покрайнини, Беломорието при положение, че толкова българска кръв е пролята за тези земи и толкова много потомци на бежанци от тези райони живеят у нас. Не става дума за пропагандирането на великобългарски национализъм, а за една жестока травма върху националното ни самочувствие и самосъзнание. Тя бе нанесена от 9 септември и неговия интернационализъм, според който българският патриотизъм е любовта към СССР. Това беше закрепено и на законодателно ниво и беше абсурдно.

https://bgnes.bg/news/prof-plamen-pavlov-9-septemvri-e-golamata-natcionalna-katastrofa-na-khkh-v/
Agree Agree x 1 View List

FELDMARSCHALL

Лошото е че все още има уроди, които празнуват тая черна дата за България и учат на същото и отрочетата си. :huh:

Panzerfaust

Все още? Пълно е с олигофрени 2000 набор, дето разправят колко хубав е бил комунизма и колко добре се е живеело. Разбира се, са от комунистически семейства.
Sad Sad x 1 View List

FELDMARSCHALL

11 September 2021, 00:41:17 #18 Last Edit: 12 September 2021, 09:08:26 by Hatshepsut Reason: Добавено името на клипа

Георги Жеков интервюта с комунистически дебили получовеци Безкомпромисно СКАТ

Георги Жеков на 9 септември. Погледнете млади момчета на какво приличат с фланелки на СССР. Какви ли са им родителите...? :laugh:
Funny Funny x 1 View List

Лина

От коя година е тази простотия и от кой град? Аз като не познавам такива хора, това за мен е направо невероятна находка ))))
Те тези олигофрени знаят ли, че все пак другаря Сталин без малко да направи едно единствено добро нещо за България - през 50-те година на двайсти век е искал да изсели турците от България, а българските комунисти се противопоставили, защото им трябвали като работна ръка - големи "патриоти", "голямо нещо" са  :laugh:

Hatshepsut

Възпоменателни акции в памет на жертвите на комунизма пред паметници на окупатора в Пловдив и София


В навечерието на зловещата дата 9 септември, родолюбци в София и Пловдив организираха възпоменание в памет на жертвите на комунистическия режим на две емблематични места – паметника на съветския окупатор в центъра на столицата, известен като МОЧА и пред Братската могила в града под тепетата.

Инициативата е на пловдивския адвокат Станислав Станев. Тези мрачни символи на комунистическия терор бяха осветени с факли и свещи. Участниците издигнаха плакати с надписи: ,,Поклон" и ,,С паметник стърчиш ни над главата и скверниш небето и земята!". В Пловдив инициативата е подета от самоорганизиралата се в социалните мрежи група ,,Ние българите", а в София от фенове на ,,Левски", обясни пред Faktor.bg адв. Станев. Целта е да бъдат почетени жертвите на  кървавия комунистически режим, справедливо обявен от закона за престъпен. Но освен това искаме да напомни на младите, че днешният нормален и щастлив живот не е даденост, а нещо,  за което трябва да се борим всеки ден, допълни организаторът.

https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-vazpomenatelni-aktsii-v-pamet-na-zhertvite-na-komunizma-pred-mocha-i-alyosha