• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

28 October 2021, 10:57:27

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
14361 Posts

Шишман
5794 Posts

Panzerfaust
1043 Posts

Лина
797 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 24,291
  • Total Topics: 1,376
  • Online Today: 134
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 18
Total: 18

avatar_Шишман

Относно коронавируса

Started by Шишман, 11 March 2020, 22:26:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ваксинирахте ли се срещу коронавируса?

НЕ, и нямам такова намерение
0 (0%)
Не, но ще се ваксинирам
0 (0%)
Колебая се
3 (42.9%)
ДА, с ваксината на Пфайзер
2 (28.6%)
ДА, с ваксината на Модерна
0 (0%)
ДА, с ваксината на АстраЗенека
0 (0%)
ДА, с ваксината на Янсен
0 (0%)
ДА, с руска ваксина
0 (0%)
ДА, с китайска ваксина
0 (0%)
ДА, с друга ваксина
0 (0%)
Ще се ваксинирам, само ако стане задължителна и няма друг начин.
2 (28.6%)

Total Members Voted: 7

Sturmmann Батбаянов

И аз да кажа. Консипративните теории намират добра почва при не особено интелигентни индивиди. Мишока примерно постоянно копи пействаше всякакви глупости. Аз просто игнорирам и си продължавам да живея. Лично не съм против ваксинацията, но надали ще се ваксинирам. Ако се се разболея и ме удари тежко определено няма да си променя мнението за Ковид истерията и всичко около вируса. Утре ако някой циганин ми направи добро няма да почна да обичам циганите. Принципите на един човек трябва да са му базирани не върху лични преживявания, а върху идеи, идеология и лична преценка.

FELDMARSCHALL

Аз говоря за друго. Когато едно нещо засегне толкова много хора в глобален мащаб, а България дори в още по-голяма степен предвид челните места по смъртност спрямо брой заболели, това вече не е лично преживяване, а събитие с висока обществена опасност засягащо 100% от населението и това събитие продължава повече от година и половина като не му се вижда края. Не е да се е случило за седмица/месец и вече да е отминало и да сме го забравили. При това положение опростения игнор и неглижиране не помага, а утежнява ситуацията. Говоря особено за тези, които изобщо не им дреме, не спазват никакви мерки и заразяват други хора - това е безотговорност в най-висша степен. Най-опасни са именно тези безсимптомни или лекосимптомни т.нар. суперразпространители, които ще заразят своите близки особено по-възрастните в семейството, а при тях виждаме най-добре колко висока е смъртността когато пипнат тая гад.
Относно Шишман (Мишока), всъщност ако му прочетете постовете от февруари до април 2020г. ще видите че тогава пише доста по-разумно и осъзнава опасноста, виждайки какво се случва около него в Италия, която беше първата засегната най-тежко страна в Европа. По това време тука в България повечето хора си щракаха със пръсти и се подиграваха на Мутафчийски, правейки му колажи във фейсбук. Е, сега година и нещо по-късно една част от тези хора вече ги няма, а други едвам прескочиха трапа и още не са се оправили - аз лично познавам много такива и от ФБ и от реалния живот, някои от тях приятели от детинство. Та нашия колега от форума не е влизал от 18 август, а на стената му във ФБ последните постове са на някакви олигофрени, които го убеждават че нищо му няма и едва ли не си внушава, че е болен. Такива същества да ги хванеш и да ги затвориш в някой концлагер пак ще им е малко.
Аз затова и писах в една друга тема за щетите, които нанесе появата на фейсбук и масовата му употреба, където всеки идиот има право на мнение, че и когато е по-креслив (а те всички идиоти са такива), го налага това негово мнение сред широки маси. ФБ просто смъкна до кота нула нивото на интернет потребителите, да не говорим как уби форумите, особени тези тясно специализираните, където пишеха хора на високо ниво в своята област, а дебилите и откровено некомпетентните биваха бързо банвани.

FELDMARSCHALL

https://www.sorryantivaxxer.com/
Разгледайте добре този сайт. Публикува се информация за починали антиваксъри. Погледнете само в последния месец колко много са си заминали... Повечето от тях са популярни лица от социалните мрежи.

FELDMARSCHALL

Вече започвам да се опасявам, че със Шишман-Мишока се е случило най-лошото. Никакви белези за активност и тук и във Фейсбук от 18 август насам. :sad: 

Panzerfaust

09 September 2021, 01:28:31 #474 Last Edit: 09 September 2021, 16:58:04 by Panzerfaust
Няма ли някой близък в профила да публикува нещо? Вече наистина става обезпокоително...

FELDMARSCHALL

09 September 2021, 08:56:18 #475 Last Edit: 09 September 2021, 09:48:56 by FELDMARSCHALL
Ами писах вече два пъти на стената му, който е в по-близък контакт с него да напише нещо какво става, в болница ли е и в какво състояние е изобщо, но никой не е писал вече над 20 дена. :huh:
За последно някакъв тъпанар е писал под последния му пост на стената, че си внушава че е болен и че такъв вирус не съществувал. Такъв да го хванеш и да му биеш простата кратуна в някоя стена докато му дойде акъла...

FELDMARSCHALL

Днес се навършва 1 месец без Шишман-Мишока във форума. Никакви вести за него и във ФБ профила му.

Panzerfaust

Може би ако до два месеца общо не пише, можем да си мислим, че нещо е станало. Във всеки случай е странно, че на профила няма никой, който да му е близък и да знае нещо повече.

Hatshepsut

Въвеждат трета доза от ваксината срещу COVID-19 за определени групиБългария - готова да разреши третата бустерна доза срещу COVID-1 9 за определени групи от хора. Това научи NOVA в аванс от заместник-здравния министър Димитър Петров. Очаква се заповедта на Здравното министерство да излезе утре. Насоките са предложени от Експертния консултативен съвет по надзор на имунопрофилактиката.

Третата доза ще бъде от ваксината на Pfizer/ BioNTech, като тя ще може да се прилага и на хора, които са си поставили първите две дози от останалите одобрени препарати. Условието е да са минали най-малко 6 месеца от ваксинацията. Бустерната доза ще се прилага за определени групи хора. Това са пациентите, които са имунокомпрометирани, тези от социални заведения и старчески домове, възрастни хора над 65 години, медицински лица, работещи в рискова среда, както и пациенти, които са показали, че не са изградили достатъчно силен имунитет след първите две дози.Препоръчителните условия за прилагане на ваксината са:

∙ лицето да е преминало пълен ваксинационен цикъл и да не попада в противопоказанията за прилагане на следваща доза;

∙ преди прилагане на допълнителна доза да се извършва клиничен преглед и преценка на състоянието от ОПЛ или специалист на желаещия за поставяне на ваксината;

∙ ако лицата, които не са изградили достатъчен имунитет след ваксинация и имат отрицателен резултат от изследване на имунен отговор, да се извърши оценка на имунния статус за изключване на първичен или вторичен имунен дефицит;

∙ желателно е преди прилагане на допълнителна доза при възможност да се изследват специфични антитела и/или имунни клетки след завършен ваксинационен цикъл.

Предлага се допълнителната или бустер дозата да е иРНК ваксината на Pfizer/BionTech, поради подадена от производителя заявка за одобрение прилагане на допълнителна доза пред Европейската агенция по лекарствата. Очаква се допълнителна информация от ЕМА за ваксинирани с кои ваксини срещу СOVID-19 ще се прилага тази допълнителна или бустер доза.Интервалът на прилагане на бустерна доза при завършен ваксинационен курс следва да е най-рано след 6 месеца, като препоръката на Експертния консултативен съвет по надзор на имунопрофилактиката е 8 месеца след завършен ваксинационен цикъл, когато се касае за лица в домове за възрастни хора и социални институции; медицински персонал с висок риск от заразяване и лица над 65 години. При лица, които не са изградили достатъчен имунитет след ваксинация – такива с първични или вторични имунни дефицити и тези с липсващи специфични антитела или имунни клетки срещу коронавируса, препоръчителният интервал за прилагане на допълнителна доза е един месец след завършен ваксинационен цикъл.

https://nova.bg/

Лина

Шишмане,Без редактор е скучно )