• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

22 April 2021, 20:27:46

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12675 Posts

Шишман
4844 Posts

Panzerfaust
781 Posts

Лина
705 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 128
  • Latest: Fiave
Stats
  • Total Posts: 20889
  • Total Topics: 1330
  • Online Today: 112
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 36
Total: 36

avatar_Шишман

Корона вирусът

Started by Шишман, 11 March 2020, 22:26:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ваксинирахте ли се срещу корона-вируса?

НЕ, и нямам такова намерение
0 (0%)
Не, но ще се ваксинирам
0 (0%)
Колебая се
2 (33.3%)
ДА, с ваксината на Пфайзер
2 (33.3%)
ДА, с ваксината на Модерна
0 (0%)
ДА, с ваксината на АстраЗенека
0 (0%)
ДА, с ваксината на Янсен
0 (0%)
ДА, с руска ваксина
0 (0%)
ДА, с китайска ваксина
0 (0%)
ДА, с друга ваксина
0 (0%)
Ще се ваксинирам, само ако стане задължителна и няма друг начин.
2 (33.3%)

Total Members Voted: 6

FELDMARSCHALL

Абе тези свещеници за безсмъртни ли се мислят, че са без маски в ковид отделения ? Тия приказки как Бог щял да ги пази да ги говорят на някой друг. То и Земята беше плоска преди няколко века ама науката доказа нещо друго. :judge:
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 22 December 2020, 19:31:44Абе тези свещеници за безсмъртни ли се мислят, че са без маски в ковид отделения ? Тия приказки как Бог щял да ги пази да ги говорят на някой друг. То и Земята беше плоска преди няколко века ама науката доказа нещо друго. :judge:
Ами осланят се на Бога и се оставят в Неговите ръце. Ако умрат-така е желаел Бога, ако не, пак така е желаел Той и така. Много са случаите в които мъченици пият отрова и не умират. Това за земята, плоска, квадратна и т.н. е при католиците и запада. Православните са се занимавали с духовните неща , а не с формата на земята.

FELDMARSCHALL

Това не е вярно, и не говоря конкретно само за "Земята е плоска". Църквата векове наред е спъвала развитието на науката (не само в Западна Европа и при католиците). Което си е така трябва да си го кажем, колкото и да е неудобно за някои хора. :laugh:
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 23 December 2020, 01:08:37Това не е вярно, и не говоря конкретно само за "Земята е плоска". Църквата векове наред е спъвала развитието на науката (не само в Западна Европа и при католиците). Което си е така трябва да си го кажем, колкото и да е неудобно за някои хора. :laugh:
Не са спъвали нищо, в западна Европа също. Леонардо например е финансиран от църквата, както и много други от ренесанса.

Hatshepsut

Кой не бива да се ваксинира – всички най-важни въпроси и отговори


Досега в ЕС и САЩ в най-напреднал етап са две ваксини – на BioNTech и Pfizer и ваксината на Moderna. Други производители очакват одобрение в най-скоро време. Предстоящата имунизационна кампания буди много въпроси, чиито отговори Ви предлагаме тук.

По какво се различават двете първи засега ваксини?

И двете са т.нар. РНК-ваксини. В човешките клетки те увеличават определени протеини, които са типични за вируса. На което тялото реагира с изграждането на имунизационна защита. Най-важната разлика между двете ваксини: тази на Moderna може да се съхранява до 30 дни в обикновен хладилник, т.е. няма нужда да се замразява, както е с ваксината на BioNTech и Pfizer. Тя също може да се съхранява в хладилник след размразяването си, но за не повече от пет дни, преди да се приложи.

Защо ваксините трябва да се поставят в имунизационни центрове или от мобилни екипи в старческите домове?

Само така може да се гарантира, че например дълбокозамразеният препарат на BioNTech и Pfizer ще бъде подготвен и приложен професионално. От всяка порция излизат по пет дози ваксини. Именно поради тази причина домашните лекари няма как да поставят ваксината на самотно живеещите пенсионери в дома им. Системата на имунизационните центрове помага и за това най-напред да бъдат имунизирани хората, които имат най-голяма нужда от това.

Кога трябва да се направи втората ваксинация?

Двете имунизации трябва да се извършат в рамките на три седмици. Втората ваксинация е възможна и след изтичането на този срок, но би трябвало да се състои колкото може по-скоро.

А възможно ли е първата и втората ваксина да са различен вид?

Не, и за първата, и за втората имунизация ваксината трябва да е една и съща.

Трябва ли да се ваксинирам, ако вече съм прекарал Ковид-19?

Преболедувалите би трябвало въпреки това да се имунизират, тъй като не е сигурно, че вече прекараната инфекция осигурява достатъчна защита от ново заразяване. Вече знаем, че има и случаи на повторно заразяване, колкото и редки да се те засега. Но лекарите нямат право да имунизират хора, които в момента карат Ковид-19, или пък имат грип или друго простудно заболяване. В този случай имунизацията трябва да се извърши едва след оздравяването на пациента. Това се отнася и за хората, които са в карантина, тъй като са били в контакт със заразен от коронавирус – и те трябва да се ваксинират едва след изтичането на карантината. Ако са се заразили, ваксинацията така или иначе ще е закъсняла.

Колко време ще мине, докато бъдат ваксинирани всички, които желаят да го направят?

Докато всички хора по света бъдат имунизирани срещу коронавирус ще минат години. Дори и в най-развитите индустриални държави последните ще бъдат ваксинирани не по-рано от 2022 година. Така стоят нещата и в Германия, където обаче се смята, че най-застрашените хора – възрастните и пациентите с предходни заболявания – ще могат да бъдат имунизирани до лятото на следващата година.

Кой не бива да се ваксинира?

Принципно лекарят трябва предварително да изясни дали няма предшестващи заболявания, които изключват ваксинацията. Това важи най-вече за алергиците, които имат непоносимост към определени вещества. Повечето от тях, например хората със сенна хрема или с различни алергии спрямо храни или животни, ще могат да се имунизират.

Хората с тежки предходни заболявания като диабет, или пък хората с наднормено тегло или отслабена имунна система е по-добре да се ваксинират, тъй като без ваксинация при тях нараства рискът от тежко протичане на заболяването след заразяване.

Могат ли да бъдат ваксинирани децата?

Препаратите, които са разработени до момента, са предназначени само за лица над 16 години.

Какво трябва да имат предвид бременните?

Експертите не смятат, че РНК-ваксините носят някакъв риск за бременните и плода. Въпреки това в момента се правят опити с животни дали препаратът не уврежда репродуктивните способности. Т.е., въпросът непременно трябва да се обсъди с лекар.

От една страна бременността е смятана за рисков фактор за по-тежко протичане на Ковид-19, което може и да увреди плода. От друга, обаче, бъдещите майки би трябвало да оценят индивидуалния риск от зараза в зависимост от това какви са контактите им и колко вероятно е лично те да се инфектират.

Какви страничните ефекти са възможни?

Ваксинацията би могла да предизвика леки до средно тежки временни странични ефекти: подуване на мястото на инжектирането, временни болки в главата и крайниците, треска, умора, както и температура. Страничните ефекти се проявяват обичайно през първите три дни след имунизацията и за два дни отшумяват. При настъпването на по-тежки странични ефекти трябва да се потърси лекарска помощ. В повечето страни тези случаи трябва да бъдат докладвани на агенцията, допуснала ваксината.

Помагат ли ваксините и срещу мутациите на вируса?

Вероятно и двата вида ваксини помагат и срещу наскоро установените мутации на вируса. Основателят на BioNTech Угур Шахин обяви, че неговата фирма е тествала лабораторно разработения от нея препарат и спрямо 20-те констатирани до момента мутации на вируса, включително последната от Великобритания.

https://www.dw.com/

FELDMARSCHALL

Quote from: Шишман on 23 December 2020, 09:25:04Не са спъвали нищо, в западна Европа също. Леонардо например е финансиран от църквата, както и много други от ренесанса.
Изключенията потвърждават правилото и не са "много други" тези дето твърдиш, че са били финансирани от църквата. Като цяло в общ план тя е забавила техническия прогрес и развитието на науката, безспорен факт който не подлежи на дискусия. Толкова по въпроса.

Шишман

Явор Дачков
Николас Христакис, американски лекар и социолог пред "Ди Велт": "Груповият имунитет варира значително при различните болести. В случай на рубеола например, 96 процента от населението трябва да бъде ваксинирано, докато в случая с Covid-19 това ниво трябва да бъде между 50 и 70 процента, може би дори повече. В САЩ около 14 на сто от гражданите са се заразили със Sars-Cov-2. Въпреки стартирането на кампанията за ваксинация, нивото от 50 на сто няма да бъде достигнат скоро. Ние сме едва в края на началото на пандемията. Децата ни няма да се върнат към нормалното училище и няма да можем да се откажем от маските и социалната дистанция преди началото на 2022 година.
- После всичко това ще приключи?
- Всъщност не, защото епидемиите имат не само биологична, но и социална еволюция. Те приключват едва в момента, в който всички смятат, че това наистина е приключило. Поне това се е случило по време на големите пандемии в историята на човечеството: след като вирусът бъде премахнат от биологична гледна точка, започват операциите по психологическо и икономическо прочистване. В САЩ милиони хора загубиха работата си, милиони фирми затвориха, милиони деца останаха седмици и месеци наред без да ходят на училище. Трябва да почакаме началото на 2024 г., за да се върнем към нормалността."

FELDMARSCHALL

Коментар на Georgi Marinov
относно случващото се в Манаус, Бразилия:
"Няма никакъв позитивен сценарий, който да обясни ставащото в Манаус, като се имат предвид серологичните данни от миналата година:
Към октомври се считаше, че 76% са се заразили, и ниската смъртност там се обяснява с младото население.
А сега в момента идва по-голяма вълна от първата.
Как е възможно това, ако са останали 20-25% от хората, които да могат да се заразят?
Възможностите са следните:
1. Масова реинфекция. Което всеки, който разбира свойствата на коронавирусите, очакваше да види в един момент, и което вече се и наблюдаваше в Иран по време на тяхната трета вълна есента (но това беше тема табу за западните медии по някаква странна причина).
Това слага последния пирон в ковчега на концепцията за "стаден имунитет чрез естествена инфекция" (не че тази "концепция" някога беше нещо друго освен геноциден план за прилъгване на населението да се съгласи да не се прави нищо да се спре вируса)
2. Масова реинфекция, но с нехомоложен щам, т.е. новият P1 вариант е резистентен към съществуващите антитела. Това не е несъвместимо с предната възможност, просто при 1) очаквахме масови реинфекции по-късно тази година, а не толкова рано. Това е още по-неприятен варинат, тъй като сегашните ваксини можем да ги отпишем, ако това е което се случва, и се почва от начало
3. Серологичните изследвания са били грешни и са се заразили много по-малко хора. Но това означава, че IFR-ът е много по-висок. Проблемът тук е, че колкото по-голяма става сегашната вълна, толкова по-висок трябва да е IFR-ът за да важи това обяснение, а той е ограничен отгоре от изследвания на много други места по света, както и разбира се, от CFR-ът (IFR-ът не може да е по-голям).
4. Сегашният щам върлува сред тези останали 20-25%, които не са били заразени досега, но е в много пъти по-смъртоносен, и това е достатъчно да срине болниците и да напълни отново гробищата. Това е възможно -- южноафриканския щам е вече съвсем ясно поне два пъти по-смъртоносен от обикновения COVID, а той е доста подобен на P1. Вероятно и P1 e по-смъртоносен.
Но скоростта на разпространение последните седмици е такава, че ако това беше единствената разлика, човек би очаквал тези 75% с антитела все пак да забавят епидемията поне малко.
Но най-важното е, че като се има предвид, че в повечето останали държави повечето хора все още не са се заразили, и ако това стане с много по-опасен щам, катастрофата ще е още по-голяма, когато им дойде реда.
Общо взето това са възможностите (и те не са взаимноизключващи се).
Всяка една от тях е много, много лоша."

Шишман

Emil Dashin

До ЛЯТОТО остават още шест локдауна 😂

Лина

Сега ще ви кажа, скоро се наложи да водя някого до спешното отделение. Аз отидох да чакам в чакалнята и понеже навсякъде из града пише covid-19 това, онова, във връзка с covid-19.... на табели и по разлепени листове аз вече изобщо не чета какво пише ....... та чакам си аз, но никой лекар не излиза и по едно време вече почнах от скука да се оглеждам насам – натам и какво да видя «САМО ЗА COVID БОЛНИ» Викам, вие тука ковид болни ли сте? Всички: Ми, да! :aha:
 Да ви кажа не се заразих. Разбира се бях с маска и веднага си дезинфекцирах ръцете.

FELDMARSCHALL

То заразяване не дава симптоми веднага (за съжаление)...
Вальо Касабов от СКАТ е бил диагностициран на 17 ноември, а няколко дена преди това си е направил пълна кръвна картина, като показателите са били отлични, а са открили и антитела срещу вируса, сякаш вече го е прекарал на крак. После след положителния тест се е лекувал вкъщи преди да се влоши в края на ноември и да влезе в болница в Бургас. После е преместен в София, интубиран и в тежко състояние като умира на 17 декември. Това показва че вируса е много коварен, може да го влачиш с месеци и ту да се подобряваш, ту да се влошаваш. При Касабов също в някои дни е имал сериозно подобрение и е смятал, че ще го изпишат от болницата. Показаха вече доста случаи на повторно реинфектирани и в България и по света, които го изкарват тежко дори втория път, а някои и умират. Сега като отворят заведенията и тръгнат отново големите ученици присъствено, ще стане мазало и пак ще се увеличат новите случаи...
Sad Sad x 1 View List

Лина

Е, нали карантината е две седмици и си мисля, че за две седмици щом нямам симптоми ми няма нищо. Иначе изследвания нямам намерения да си правя без причина. Ще видим какво ще стане.

Шишман

Quote from: Лина on 24 January 2021, 17:26:03Е, нали карантината е две седмици и си мисля, че за две седмици щом нямам симптоми ми няма нищо. Иначе изследвания нямам намерения да си правя без причина. Ще видим какво ще стане.
Един съвет тия 2-седминици, гледай да не се преуморяваш, за да е силна имунната ти система.

Panzerfaust

Аз също бях карантиниран преди около два месеца, заради контакт с болен от първа линия, не развих нищо, никакви симптоми.

Шишман

27 January 2021, 09:46:44 #329 Last Edit: 27 January 2021, 09:52:01 by Шишман
 ГОЛЯМАТА КОРОНА КОНСПИРАЦИЯ ИЛИ АЗ ЛИ СЪМ НАЙ-УМНИЯТ НА ТОЯ СВЯТ !
Да умен съм, ама не чак толкова много. А ако аз ще съм най-умният - то нещата в тоя свят са наистина много-зле.
За какво става дума ? Нещата са прости: КОВИТ има, но не е толкова опасен, колкото е - помогнаха му да е опасен и стана касапница. Едните конспираторите ни разсейваха  тъпотиите че въобще няма вирус и всичко е лъжа, другите властите пък не предприеха умишлено или от глупост нищо. За какво говоря: тука в Италия , а предполагам и в другите страни не предприемаха никакво лечение на болните докато не се влошат и не стигнат до болницата да ги задръстят, и там някои от тях  да умрат. Даваха на хората само някакъв такипирин и даже им се караха,защото някои се лекували сами в къщи с разни лекарства, вместо да чакат да се влошат и стигнат до болницата. Чак сега тука -Италия се чуха гласовете на някои лекари: които лекували пациентите си веднага щом се разболеели и резултатите им бяха впечатляващи. При един от 1200 болни имаше само 1 умрял и около 5-ма отишли в болница. Това при смъртност 3.5% на болните в страната. Тоест вместо да има около 50 умрели тоя лекар имаше само един умрял и пациентите му не задръстваха болниците. Подобни бяха резултатите и при другите лекари. 3а съжаление тука тия разумни лекари са малко - капка вода в морето. Отделно на лекарите тука е забранено да говорят по тия въпроси, а май им е забранено и в целият свят, защото освен няколко луди отричащи пандемията не чух един нормален да поиска - лечение преди хората да се влошат и стигнат до болницата. Според тия лекари тука : живота на поне 50хил. от починалите е могъл да бъде спасен. Общо починалите от пандемията тук са над 70хил. Правете си сметка за какъв геноцид става дума. Та властите вместо да наблегнат на предварителното лечение, което е близко до ума : ни занимаваха с маските, затваряне-локдаун и какви ли не тъпотии. Преследваха хората излезли на улицата, като углавни престъпници. Та ако болестта може да се лекува : то защо не я лекуват и защо са ни ваксините. Отделно договорите с производителите на ваксините са тайни. И работата мирише на зловеща световна конспирация. А за самите ваксини производителите не дават гаранция че действат и че нямат странични ефекти.
И накрая тука в Италия китайците започнаха да изкупуват недвижими имоти, на ниски цени заради пандемията. Това не е слух и измислица на някой луд, на това са обърнали внимание от финансовото им разузнаване и сега се чудят, какво да правят.
 Та тоя свят така е оглупял че нямам думи. Утре конспираторите не са решили - не са ни вкарали в конц-лагери.