• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

22 April 2021, 20:56:23

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12675 Posts

Шишман
4844 Posts

Panzerfaust
781 Posts

Лина
705 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 128
  • Latest: Fiave
Stats
  • Total Posts: 20889
  • Total Topics: 1330
  • Online Today: 112
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 26
Total: 28

avatar_Шишман

Корона вирусът

Started by Шишман, 11 March 2020, 22:26:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ваксинирахте ли се срещу корона-вируса?

НЕ, и нямам такова намерение
0 (0%)
Не, но ще се ваксинирам
0 (0%)
Колебая се
2 (33.3%)
ДА, с ваксината на Пфайзер
2 (33.3%)
ДА, с ваксината на Модерна
0 (0%)
ДА, с ваксината на АстраЗенека
0 (0%)
ДА, с ваксината на Янсен
0 (0%)
ДА, с руска ваксина
0 (0%)
ДА, с китайска ваксина
0 (0%)
ДА, с друга ваксина
0 (0%)
Ще се ваксинирам, само ако стане задължителна и няма друг начин.
2 (33.3%)

Total Members Voted: 6

FELDMARSCHALL

Да, в момента болните от коронавирус са под специален надзор и ако са на домашно лечение са под карантина. Ако е обикновен грип или както беше преди пандемията наистина не се обръщаше някакво внимание на грипавите, нито ги отчитаха като бройка в новините. Помня някъде от 2000г. или 1999г. ми беше една от първите грипни ваканции в училище бях 7-8 клас вече, преди това не помня да сме имали такива и от тогава след 2000г. май стана традиция някъде януари-февруари винаги да има грипни ваканции за учениците, само че те не бяха заради коронавирус, а заради грип и тогава ни казваха да пием много витамини поне за първата ми такава 1999-2000г. ни бяха инструктирали и в училище и мама и тати вкъщи. :judge:
Някой от по-големите да ми каже имало ли е грипни ваканции преди 1989г.?

Panzerfaust

Не, нямаше грипни ваканции преди 1989 г.
Първо, защото на никого не му пукаше - който се разболееше, се лекуваше вкъщи и толкова, хората не се глезеха като сега. И второ, защото учебните програми през комунизма бяха много натоварени и нямаше много възможности да се изтърват планирани уроци. Учебника и учебната програма бяха така разчетени, че всеки път да се взема нов урок, с изключение на някакви преговори към края на срока и класно по същото време.
Има и още нещо - за мен грипните ваканции сега просто станаха форма да се пестят енергоконсумативи зимата. Една седмица през най-студеното време в училище струва много. През комунизма този проблем не съществуваше - парно, нафта и въглища заради СССР евтини.

Шишман

Quote from: Лина on 02 December 2020, 18:24:56няма да има почивни дни в къщи, няма да има помощи, няма да има компенсации. 
То и сега тука в Италия почти ги няма тия неща. Помощи не дават на никого, аз лично нищо не съм взел.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 03 December 2020, 00:47:26Някой от по-големите да ми каже имало ли е грипни ваканции преди 1989г.?
А не помня такова нещо.

Hatshepsut

Коронавирусът в България: Лекарите и полицаите първи с ваксина срещу Covid-19


https://topnovini.bg/novini/870173-koronavirusat-v-balgariya-3138-novi-sluchaya-2200-sa-izlekuvani

Първи от ваксините срещу Covid-19 ще могат да се възползват лекарите, медицинските сестри, санитарите и полицаите на първа линия. Следват ги хората над 70-годишна възраст. Това предвижда разработеният план за имунизация срещу коронавируса, който утре кабинетът ще одобри.

За по-добра организация страната ще бъде разделена на 7 региона. Във всеки от тях ще има отговорни Регионални здравни инспекции, които ще следят за процеса по ваксиниране. Мобилни екипи  ще извършват имунизация, когато става въпрос за по-големи групи - в домовете за възрастни хора и училища. Мерките бяха представени днес пред премиера Бойко Борисов от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Продължава работата по логистиката с осигуряването на хладилници, в които да се складират първите доставки ваксини, налагащи съхранение при ниски температури.

За пореден път премиерът Борисов обяви, че щом пристигнат първите ваксини, всеки българин ще може да я постави доброволно и напълно безплатно.

Междувременно парламентът одобри предложението на Министерския съвет за купуване на ваксините. Така на практика депутатите дадоха зелена светлина за доставката на ваксини от производителите на лекарствени продукти AstraZeneca, Sanofi и Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbHand, както и одобриха предприемане на действия за сключване на договор за покупка на ваксини от Janssen Pharmaceutica NV, съобщи БГНЕС.

Купуваме осма ваксина?

,,Всички държави членки заедно инвестирахме в създаването на седем ваксини. Те ще дойдат по различно време, а всяка от тях има своята уникалност. Това е добре, защото когато бъдат доставени у нас, българските граждани ще са достатъчно информирани коя ваксина биха предпочели да си сложат", коментира министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

В момента се обсъжда на експертно ниво България да участва и в поръчка за доставка на осма ваксина, която ще е на пазара в края на  2021.

Шишман


Шишман

06 December 2020, 21:59:28 #291 Last Edit: 06 December 2020, 22:14:53 by Шишман
ВАКСИНИТЕ СА СУПЕР, НЯМАТ ПОЧТИ НИКАКВИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ
Ура спасени сме.

Представям ви и първия ваксиниран, на 2-ят ден след ваксината - как ще е натам не се знае. Ама май всичко му е на ред и изглежда много-добре даже. Само малко: от време на време го ловят братята , и се облича така, но с годините ще му мине, поне се надяват така учените.

________________________


Шишман

ЕТО ГО И 2-ят ВАКСИНИРАН СРЕЩУ КОВИД 19.
Всичко е точно, никакви отклонения на 3-ят ден след ваксината.
Само малко дъската му се поразместила, ама нищо. Както виждате няма страшно.

___________________________________


Шишман

   ДА УТРЕ И АЗ ОТИВАМ ДА СЕ ВАКСИНИРАМ, НЯМА СТРАШНО         


_________________________________Лина

09 December 2020, 16:48:21 #294 Last Edit: 10 December 2020, 22:20:38 by Лина
Тук само аз съм антиваксъра, пък какво стана......Аз ще се ваксинирам, а вие - не :lol:
Подкрепям идеята, че не всички ваксини трябва да са задължителни, безплатни – да, достъпни – да, но задължителни – не, защото макар и много малък, но все пак действителен % от децата имат негативни последици от някои ваксини. Доказано е, че деца с метаболитни нарушения не могат да изчистят тежките метали от организма си или дори убитите ваксини на някои вируси ги разболяват  и т.н.

НО обясних ви, на вас навремето са ви сложили живи ваксини пълни с тежки метали, а вие сега ми се правите на интереси, че нямало да се ваксинирате щото...... що? Какво има в тази ваксина? Има същите консерванти, стабилизатори и дестилирани води като на другите ваксини, каквито ВЕЧЕ са ви слагани, различното е само че има части от РНК на корона вируса, които няма как да са опасни.


Шишман

Quote from: Лина on 09 December 2020, 16:48:21Какво има в тази ваксина? Има същите консерванти, стабилизатори и дестилирани води като на ваксини, каквито ВЕЧЕ са ви слагани, различното е само че има части от РНК на корона вируса, които няма как да са опасни.


Той и Гошо от Плевен така викаше ама.....

Лина

Който разбрал-разбрал, пък вие не се ваксинирайте тъкмо да има повече за другите хора.

Шишман

Айде вчера си замина от вируса още една наша позната италианка. От едно семейство умряха трима един брат и 2-е сестри.

Шишман

   ГЕОРГИ ОТ ,,БОЕЦ,, БОЛЕН ОТ КОВИД-19: Да те попитам, Гоше , получи ли си 1800 лв., за да се заявиш за болен от КОВИД? Какъв вирус бе Гоше,такова животно нема, всичко е пропагандата на гербаджиите ... Гоше, пиши , като вземеш тези пари и да почерпиш... Гоше , още малко оставаше и правителството щеше да падне от клона, ама вие не остискахте до края... Е, хайде, идва 2021 сигурно ще е по- успешна за всички от БОЕЦ!Ти министър председател ли ще си, Гоше? Да знам , как да се обръщам към теб занапред... Е, все кияр е все пак , да си вземеш тези 1800 лв. ,какво ще кажеш? Малко са , но по-добре без хич!Гоше , разцелувай силно , ама много силно всички от БОЕЦ! Заедно протестирахте, заедно хвърляхте яйца и боклуци по лошите, а сега заедно ви пожелавам да сте в болницата и да вкусите от това преживяване ...!Гоше,ако някой ти казва ,че си болен и че е сериозно това заболяване,не им вервай Гоше!Сигурно и те са взели по 1800 лв за да пръскат фалшивата новина ... Напред Гоше ,виж дам те като голем началник много скоро...       

Hatshepsut

Аз също възнамерявам да се ваксинирам срещу корона-вируса  :smile-1: