• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
10 April 2021, 17:50:10

News:

15.11.2020 Платформата на форума е обновена до SMF 2.1 RC3


Welcome to Guest. Please login or sign up.

10 April 2021, 17:50:10

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12605 Posts

Шишман
4746 Posts

Panzerfaust
772 Posts

Лина
699 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 20690
  • Total Topics: 1328
  • Online Today: 100
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 20
Total: 21

Recent posts

Pages1 2 3 ... 10
1
avatar_Шишман
БЕЗ ЕДНО ИСТИНСКО И СИЛНО ЧЕТНИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ НЯМА ДА СТАНЕ
Много хора се възмущават от изборните резултати: какво падение било и т.н. да не ги повтарям.
Истината е обаче че в рамките на тая политическа и културна система: това е положението и даже още нещата са добре, по на там ще стават все по-зле.
Единственият изход от това положение за нас българите е създаване на едно: истинско и чисто морално и много-добре организирано - четническо движение , което да започне лека полека да дава посока и да оказва влияние.
Не се ли вземем в ръце и не го ли направим - нищо добро не ни чака.
начелото го има, трябва само да се продължи напреде и да не се ограничаваме :само със въстановки и снимки. Време е за следващата крачка.
 
Снимката показва добре как трябва да са нещата: организирани, четнически униформи, поп и вяра задължително( без вяра поп и кръст до никъде няма да се стигне),  знаме на четата и четите  и няма кой да ни спре !
3
avatar_Шишман
 
Макар италианците да са малко меки, като народ имат едно нещо дето се нарича елит и тоя елит е истински.
Ето ги:

4
avatar_Шишман
В Италия през изминалата седмица имаше яки сблъсъци с полицията заради ковид мерките. Медиите покриха нещата и не показаха почти нищо. Един от лидерите на сблъсъците нарече управляващите "Терористи и криминални престъпници" , което е и точното определение за управляващата сган. Наричат ги ковид фашисти, но те са терористи нямат нищо общо с никакъв фашизъм. Снощи тамън го дадоха лидера на протестите в едно предаване и трябваше да тръгвам на работа. От понеделник ще има още протести, ако имам възможност най-вероятно ще се включа.
5
avatar_Шишман
Quote from: FELDMARSCHALL on Yesterday at 23:10:38Ще ми е интересно да чуя и вашето мнение на каква стратегия ще заложат "Възраждане" в близко бъдеще ? За мен най-реалистичният вариант за момента е пак нещо подобно на ОП от 2017г., само че Атака ще бъде заменена от Воля. :smile-1:
Ами ще продължат с русофилството и комунизма. Лидерът им и Пасков просто не познават начина на мислене на българите и за това ще се и провалят. Българина е русофил и много-малко комунист, но до едно ниво и после е само българофил и като не знаят границата и ще спрат да ни досаждат. Предполагам от американското посолство са му дали тая роля.
6
avatar_Hatshepsut
Мумиите на най-великите владетели на Египет преминаха през улиците на Кайро
Сергей Игнатов: Това е ярък знак за приемственост между съвременен Египет и древната египетска цивилизация18 мумии на фараони и 4 на царици премиха в пищното шествие по улиците на египетската столица Кайро преди дни във време на коронакриза.
Церемонията започна с 21 топовни салюта, а после хорове, пеещи на древни езици, и конски колесници придружаваха специално украсените камиони, върху които стояха пищно декорираните позлатени капсули - саркофази с контролирана среда вътре. В тях бяха поставени мумиите на най-великите владетели на Египет от Новото царство. Списъкът включва фараонът Секененра Таа, наричан Храбрия, който започва освободителна война срещу хиксосите; Кралица Хатшепсут, която издига луксозния храм Дейр Ал-Бахари на Западния бряг на Луксор; и на Рамзес II, великият фараон на Новото царство.
Пътуването по петкилометровата отсечка от Египетския музей до новия Национален музей на египетската цивилизация продължи час. И макар и без публика, вероятно милиони хора по света са гледали церемонията през интернет и по телевизията.Преместването беше по хронологичен ред на царуването. А причините за грандиозната процесия бяха няколко. Първата е самото преместване в новия музей. Идеята за създаването му е отпреди повече от 30 години. Той е бил построен в древната столица на Египет - Фустат, която сега е част от Кайро. Има над 23 200 квадратни метра изложбена площ. И показва колекция от 50 000 артефакта.

Музеят изцяло е посветен на египетската цивилизация, създаването му е било подпомогнато от ЮНЕСКО. Експозицията му е отворена частично от февруари 2017-а. И дори и български туроператори организират посещения в него. Ахмед Гонейм, изпълнителен директор на Националния музей на египетската цивилизация, казва, че церемонията е част от начина, по който мумиите са показани:

,,Това не е само начинът, по който ще разказваме историята, това е заобикалящата среда, това е атмосферата, която усещате, когато влизате. Посетителите, влизащи в Залата на кралските мумии, ще изпитат нещо подобно на влизането в гробница в Долината на царете. Преместването ще бъде положително за туризма в Египет".

,,Това е едно от най-значимите събития – политическо, културно и икономическо за Египет, региона и има отзвук в света", коментира темата пред БНР проф. Сергей Игнатов, основател на Еегиптологията в България, сега е ректор на Европейския университет за хуманитарни науки във Вилнюс.
 
,,Цялото събитие демонстрира приемственост на съвременен Египет като приемник на древната египетска цивилизация, която е баща и майка на съвременната европейска цивилизация. Това показва, че историята на културата предшества историята на държавата, а след хилядолетия египтяните продължават да уважават някогашните си владетели", каза още в "Хоризонт до обед" проф. Игнатов.https://bnr.bg/post/101449150
7
avatar_FELDMARSCHALL
За "Възраждане" съм убеден, че поне част от електората им (макар и по-малката) не е русофилски настроен като ръководството. Горе долу същото беше и с Атака преди около 15 години. Пенсионерите клоняха наляво и към БСП, а младежите клоняха към крайно-дясно - това са моите лични наблюдения отпреди 15 години. Удивително е как "Възраждане" върви по сценария на Атака от онези години, макар като че ли в забавен каданс. При Атака тогава нещата се развиха много бързо, като влезе от раз в парламента от първи опит - 2005г. с 8.5%, но не надгради особено 2009г. когато спечели 9.5% (тогава всъщност взе 100хил. гласа отгоре спрямо 2005та, но избирателната активност беше доста по-висока и затова не постигнаха много по-голям брой депутати в сравнение с 2005г.). Сега при "Възраждане" те 2017г. спечелиха 1.1% или около 37хил. гласа, докато сега имат 2.5% или около 78хил. гласа, като получиха значителен вот от чужбина - 12хил. гласа. Обаче за 4 години и то пропаганда по фейсбук, тв Евроком почти под пълен техен контрол, това си е твърде тромаво развитие. Както казах вече при тях нещата се развиват като на забавен каданс сравнено с Атака 2005-2009г., но сценарият, лозунгите на лидерите и програмите им удивително си приличат - Излизане от НАТО и ЕС и други неща. Въпросът е къде им е тавана (максимумът) и кога ще тръгнат надолу. На мен ми е ясно, че в подемът в който са в момента, те нямат интерес да се коалират с други партии, макар и това да им гарантира сигурно влизане в парламента. Ще ми е интересно да чуя и вашето мнение на каква стратегия ще заложат "Възраждане" в близко бъдеще ? За мен най-реалистичният вариант за момента е пак нещо подобно на ОП от 2017г., само че Атака ще бъде заменена от Воля. :smile-1:
8
avatar_Hatshepsut
Въпрос на гледна точка - Уроки, върколаци, самодиви

Две са популярните тези, които се застъпват, щом стане въпрос за фолклор. Едната е, че фолклорът касае единствено миналото от преди стотици години, няма нищо общо с действителността и сме длъжни да го запазим като някаква застинала форма.

Но има и друго становище, а именно, че фолклорът е витален, възприема много форми и може би съдържа истини от минали времена...

9
avatar_Шишман
Олеле
_____________
Семашко бил активен участник в 6-та Пражка кон␂ференция на РСДРП през 1912 година, изпълнявал
задачи и през 1913-а в Сърбия и България. След избух­-
ването на Първата световна война бил интерниран.
Всъщност така той избягнал мобилизацията в руската
армия като военен лекар, с други думи - дезертирал.
След държавния преврат през 1917 година за
Семашко започнал особен житейски период. Самият
той обаче смятал, че на този етап новата власт го оце␂нява прекалено ниско, назначавайки го само за завеж␂дащ медико-санитарния отдел на Моссъвет.
Далече отвъд океана обаче не смятали така. Оттам
внимателно следели подготвените лекари садисти,
какъвто бил и Семашко (...След Втората световна война
в руския печат и литература започва да шества името
на фашисткия лекар Иозеф Менгеле, извършил ужася␂ващи опити върху хора в концлагерите. Съдейки по
всичко, тези неща наистина са се случили. Менгеле
обаче е имало от кого да се учи - школата на фашизма
била внедрена сред руските хора, правейки от тях са␂дисти, още през втората половина на XIX - първото
десетилетие на XX век; а те успешно прилагали своя
чудовищен опит през второто десетилетие на XX век;
ръководител и основател на това направление в съветс␂ката медицина бил Семашко. За което съветските исто␂рици, както винаги, не подозират...).


_____________
След което изчезвали завинаги. Върху някои от тях
в закритите центрове за подготовка на международни
терористи се провеждали садистични опити, от други
готвели убийци. (А за лекар садист, плашило в очите
на световната общественост, бил обявен само един хит␂лерист - Менгеле...)

10
avatar_Шишман
Същото направиха у нас след 1944г. а и преди това. А вие ми хвалете образованието от преди 1990г. и професори, учители и т.н. деградирала измет.

___________________________

Орденът си поставил за цел не само да заличи рус␂кото образование, но и да не остави камък върху камък
на мястото на университетите в Москва, Санкт Петер␂бург, Харков, Киев, Нижни Новгород, Казан и другите
вузове в империята. Заместването на длъжностите на
професорско-преподавателския състав на университе␂тите, както и на средните специални учебни заведения,
реалните училища и гимназиите трябвало да стане за
сметка на деградирани елементи, подложени на психо␂логическа и друга обработка от агентите на Ордена,
наречени революционери.
Pages1 2 3 ... 10