• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 

The best topic

*

Posts: 13
Total votes: : 2

Last post: 29 October 2022, 06:17:26
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

Луковмарш 2019

Started by Hatshepsut, 29 December 2018, 06:57:51

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Linked Events

HatshepsutTopic starter

6 януари - Откриване на кампанията за Луковмарш 2019ПОДРОБНОСТИ ЗА СЪБИТИЕТО

По традиция ще открием кампания за предстоящия Луковмарш на 6 януари. В тази дата са преплетени съдбите на трима веики българи. На нея са родени Христо Ботев и генерал Христо Луков. Също на тази дата, през 2000 година умира Илия Минев, най-дългогодишния политически затворник в България.

Затова на 6 януари в 14:30 часа ще се съберем на езерото ,,Ариана", гр.София, от където ще отидем до паметника на Христо Ботев в Борисовата градина, където ще поднесем цветя. От там ще отидем до паметника на Илия Минев в градинката срещу НДК и хотел ,,Хилтън". Където също ще поднесем цветя и ще проведем кратка възпоменателна церемония.

След това, в 17 часа, в централния щаб на Български Национален Съюз ще се проведе лекция на тема ,,Илия Минев – живота на един мъченик за България". Ще я изнесе професор Никола Алтънков, който ще разкаже за живота на легионера и непримиримия български националист, Илия Минев. Г-н Алтънков лично го е познавал, така че всеки присъстващ ще има късмета да чуе един автентичен разказ за този титан на българския дух.

След лекцията някои от организаторите на Луковмарш ще разкажат за планираните мероприятия и акции около възпоменанието за ген. Луков. Също така ще дадат малко повече информация около съдебната битка с кмета Йорданка Фандъкова, която ни се налага да водим и тази година, за да може да проведем традиционното факелно шествие нормално. Също така всеки присъстващ ще може да се сдобие с някои от рекламните материали, които сме подготвили за Луковмарш 2019.

https://bgns.net/

HatshepsutTopic starter

Рекламният плакат за шествието тази година:


HatshepsutTopic starter

#2
Официално бе дадено началото на кампанията за Луковмарш 2019


Официално бе дадено началото на кампанията за Луковмарш 2019. По традиция, това стана на 6 януари, денят на рождението на ген. Христо Луков. И тъй като този ден е много символен за българският национализъм, защото в него са вплетени съдбите и на трима други български герои, ние отдаваме почит на всеки от тях. На тази дата са родени още поетът революционер Христо Ботев и генерал Никола Жеков. Също така, на 6 януари ни напуска и човекът, станал най-ярък символ на съпротивата срещу комунистическия режим в България, легионера Илия Минев.

Събитието започна в 14:30 часа, с поклонение на паметника на Христо Ботев в Борисовата градина. Пред събралите се говори Пламен Димитров – водач на софийската организация на Български Национален Съюз. Той подчерта тясната връзка между трите поколения националисти, чиито представители са тези герои. Всеки от тях се е превърнал в знакова фигура на своето време, но тези отделни исторически епизоди са само част от общата картина, от непрестанната борба в името на народа ни. След словото бяха поднесени цветя и присъстващите запазиха минута мълчание. После участниците се отправиха към паметника на Илия Минев, където също бе проведена кратка церемония с поднасяне на цветя.

Програмата за деня продължи с лекцията на проф. Никола Алтънков за личността на Илия Минев. Тя се проведе от 17:00 часа в централния щаб на БНС. Хвърлена бе светлина върху факти, които умишлено се спестяват за Илия Минев, от тези, които днес се опитват да злоупотребят с образа му. Като например неговия пламенен национализъм и факта, че до края на дните си остава верен на легионерската идея. След лекцията на професор Алтънков, присъстващите имаха възможност да зададат въпроси.

В края на събитието, организаторите на Луковмарш разказаха за подготовката и опитите да се възпрепятства шествието тази година. Добрата новина е, че вече има две спечелени дела срещу Столична община, заради опита на кмета незаконно да забрани провеждането на марша тази година. За това, скоро ще пишем повече. Бе представено и новото рекламно видео за Луковмарш 2019. Както и първите готови рекламни материали, които участниците имаха възможност да закупят, като начин да подпомогнат шествието. След края на официалната част, остатъкът от вечерта премина в приятелска атмосфера и оживени разговори.

https://www.lukovmarsh.info/открихме-кампанията-за-луковмарш-2019/


HatshepsutTopic starter

Не се гаси туй, що не гасне – Луковмарш 2019


Надсловът, който избрахме за тазгодишния Луковмарш са думите на безсмъртния Иван Вазов: "Не се гаси туй, що не гасне". Думи, изразили най-дълбоката същност на неугасващия български дух. Щом този пламък е бил подхранван, се е превръщал в онази огнена стихия, която е преобразявала предците ни в истински лъвове – било то като войни на бойното поле или като творци на култура и градители на държавност. Една от величавите фигури в новата ни история, олицетворяваща тази мощ е именно генерал Христо Луков – доказан войн, безспорен държавник и умел водач на националните сили.

Днес враговете на България се опитват да потушът именно този пламък, който гори в гърдите на всеки истински българин. Но те забравят, че мракът не може да надделее над светлината. И колкото и усилия да полагат, делото им е обречено. А пламъкът на българщината се разгаря, все по-осезаемо в сърцата на все повече млади българи. И най-яркият пример за това е Луковмарш – събитието, срещу което антибългарските сили хвърлят най-много усилия и злост, и въпреки това не успяват да го спрат.

Факлите на Луковмарш символизират именно това – пламакът на българският дух, който не може да бъде изгасен. Пламъкът, който ако подхранваме, ще ни преобрази в истински лъвове, каквито са били нашите предци. Това е и причината, да подчертаем този елемент в символиката на марша тази година. Не само с думите на Вазов, но и нагледно, с новото изображение, което добавихме към символите.

То подчертава и нещо друго – Луковмарш е едно наше общо усилие. Ние го правим заедно. Когато сме единни, този пламък гори с по-голяма сила. И тогава, наистина няма сила, която да ни спре.

https://www.lukovmarsh.info/не-се-гаси-туй-що-не-гасне-луковмарш-2019/

HatshepsutTopic starter

Кампанията за Луковмарш в страната започна


Първата обиколка в страната от кампанията за Луковмарш 2019 вече отмина. На 26-и и 27-и януари имахме възможността последователно да посетим Плевен, Русе и Стара Загора.

Първата спирка от пътуването ни бе град Плевен. Това бе и първият път, в който провеждаме лекция там, като част от кампанията за Луковмарш. Събитието бе посрещнато с голям интерес от местната родолюбива младеж. За живота и делото на ген. Христо Луков разказа Пламен Димитров, водача на софийската организация на БНС, който е и комендант на Луковмарш. В края на представянето, присъстващите имаха възможност да се сдобият с рекламни материали от тазгодишното шествие и да подпомогнат проявата. Останахме с чудесни впечатления от посещението ни в Плевен и от добрата организация, и със сигурност ще имаме предвид града при бъдещи инициативи.

Следващата спирка в обиколката ни бе град Русе. За втора поредна година имахме възможността да проведем лекция там. Този път проявата бе в по-различен формат. Тъй като миналата година вече представихме лекцията за живота и делото на ген. Христо Луков, този път темата бе за приемствеността между поколенията националисти. Всяко от тях, представено от три от най-ярките фигури на своята епоха – поетът-революционер Христо Ботев, войнът и държавник ген. Христо Луков и най-непримиримият борец срещу комунизма – Илия Минев. Идеята за тази лекция се роди преди години, тъй като датата 6 януари (когато откриваме кампанията за Луковмарш) е преплела съдбите и на тримата – тогава е роден Ботев, това е рождената дата на Генерала, тогава напуска този свят Илия Минев. Самата лекция представя един нов и интересен поглед над тясната връзка между тях и развитието на идеите в националното движение. Лектор отново бе Пламен Димитров. Освен тази лекция, във втората част на събитието, домакините бяха подготвили и подробна лекция за живота и борбата на великия Илия Минев – един от най-видните членове на воденият от ген. Луков Съюз на българските национални легиони. Самият Минев останал убеден легионер до края на дните си. За него разказа Илиян Маринов, представител на местните организатори. Лекцията бе изключително интересна. И този път организацията бе на ниво и цялостното протичане на проявата бе чудесно.

На 27-и януари, обиколката ни продължи със Стара Загора – градът с една от най-сериозните и дейни националистически общности в страната. И предишни години там сме провеждали различни събития, свързани с кампанията, преди Луковмарш. Това, което много ни зарадва този път е, че имаше много нови млади лица. Едно ясно потвърждение, че родолюбието е пуснало корен в сърцата на новото поколение. Събитието там също протече в един по-различна форма. Отново комбинирахме две лекции, които показват приемствеността между поколенията български националисти. Преди да представим живота и делото на ген. Христо Луков, местният общественик и деятел Любомир Вълков разказа за личността и борбата на Кольо Ганчев – един от най-изтъкнатите революционери на национално-освободителното ни движение от Стара Загора. Това той съумя да направи по един интересен и увлекателен за аудиторията начин.

Като цяло, първата обиколка из страната от кампанията ни за тазгодишния Луковмарш премина изключително добре. Видяхме се с много стари приятели и срещнахме много нови. Всяко от посещенията надмина очакванията ни. И навсякъде се усещаше онази сплотеност, която превръща Луковмарш в толкова уникално събитие. Това наистина ни зареди с много положителна енергия и със свежи сили за борба.

https://www.lukovmarsh.info/кампанията-за-луковмарш-в-страната-за/

HatshepsutTopic starter

Лекция за ген. Луков за първи път в Македония


Една от най-често срещаните лъжи на нашите противници е, че Луковмарш разделя хората. Истината е точно обратната – Луковмарш и споменът за Генерала сплотяват най-здравата, най-будната част от нашия народ. Луковмарш се утвърждава все по-ясно, като една наистина уникална кауза, която ни превръща в силна и единна общност. И тази способност да сплотява, излиза дори извън съвременните граници на България.

Най-яркото потвърждение на Вазовите думи, които избрахме за тазгодишно мото – "Не се гаси туй, що не гасне", дойдоха от Македония. Събитието, което проведохме там на 2 февруари, с чисто сърце можем да наречем историческо. За първи път, обиколката която правим, като част от кампанията за Луковмарш, достигна Македония. В град Битоля се проведе лекция, посветена на живота и делото на ген. Христо Луков. За първи път след 1944 г., български националисти провеждат публично събитие, свързано с паметта за ген. Луков в македонските земи.

Братята ни в Битоля бяха организирали всичко необходимо за провеждане на лекцията и тя премина повече от чудесно. Присъстваха нашите приятели от "Национална борба", които взеха участие в миналогодишния Луковмарш. Именно той бе и повода да установят контакт с нас преди няколко години, а оттогава насетне, участват активно в кампанията за популяризирането му в Македония. На събитието бяха дошли и някои от най-активните дейци на българщината в този край, които не са част от определена организация. Освен от Битоля, имаше и хора от съседния Прилеп, дошли специално за събитието.

За първи път, след толкова години, споменът за СБНЛ се завърна по тези земи. Малко известно е, че историята на СБНЛ е свързана тясно с Македония. От създаването си, легионерите са се ползвали с подкрепата на ВМРО. През 1938 г. двете организации официално се договарят, легионерски доброволци да се включат в четите на ВМРО. В периода, в който Македония е свободна за кратко, СБНЛ създава свои структури в различни македонски градове. И днес, толкова години след комунистическите зверства от двете страни на границата, този дух на другарство възкръсва. Няма по-голямо потвърждение за това от топлото братско посрещане, което ни чакаше в Битоля.

Изключително сме щастливи, че това събитие се случи и с нетърпение се готвим за нови общи инициативи.

И накрая, можем да кажем, че ако Луковмарш разделя нещо, то това е просото от плявата. На всички анти-национални сили им остава единствено да вият от яд и ужас, защото "Не се гаси туй, що не гасне". А който посяга към огъня, рискува да се изгори.

https://www.lukovmarsh.info/лекция-за-ген-луков-за-първи-път-в-маке/

HatshepsutTopic starter

Луковмарш 2019 - Рекламен клип


HatshepsutTopic starter

#7
В столицата се провежда Луковмарш


В столицата тази вечер се провежда Луковмарш, предаде БНР. За момента няма данни за сериозни инциденти.

Десетки се събраха в центъра на София, за да отбележат годишнината от смъртта на генерал Христо Луков. По данните на организаторите, броят им надхвърля 1500 души.

Тазгодишният марш преминава под наслова"Не се гаси туй, що не гасне!"

Събитието се провежда въпреки забраната. За втора година кметът на София Йорданка Фандъкова не позволи в столицата да има марш в чест на българския генерал, за да се избегнат националистки скандали с контрапротестиращи, които се събраха по-рано днес.

Разпореждането е демонстрантите само да поставят цветя пред паметната плоча на генерал Луков без да организират шествие.

Демонстрантите пресякоха кръстовището при ул. "Георги Сава Раковски" и "Цар Освободител", строени в дълга колона.

Присъстват и националисти от Германия и Чехия.

Според демонстрантите, генерал Христо Луков е български национален герой, който трябва да бъде почитан и уважаван. Те определят твърденията, че генералът е имал връзки с нацизма като лъжа и клевета и са убедени, че подобна информация се разпространява от хора, които не познават историята.

Възпоменателното шествие завършва на мястото на гибелта на генерала - неговия дом на ул."Тракия",1, където ще бъдат положени цветя на паметната плоча.

Полицейското присъствие в района е засилено.

Шествието се провежда ежегодно през февруари от 2003-та година насам и събитието винаги е съпровождано от остри обществени реакции, а според противниците му, то е пропаганда на расизъм и неонацистки идеи.

https://news.bg/bulgaria/v-stolitsata-se-provezhda-lukovmarsh.html16-и поред поход в памет на генерал Христо Луков - спорна личност в българската  история. Той е смятан за герой и патриот от едни и за антисемит и човек, силно повлиян от нацизма - от други.

Кметът на София Йорданка Фандъкова забрани факелното шествие. Въпреки това, то се състоя.

Представители на Българския национален съюз се събраха пред НДК. Мотото на тазгодишната проява е ,,Не се гаси туй, що не гасне!". СДВР е предприело всички мерки, за да не се стигне до напрежение или сблъсъци по улиците на София.

Преди ,,Луковмарш", в ранния следобед в столицата се състоя шествие под надслов ,,Без нацисти по улиците ни". Участниците се обявиха още срещу ксенофобията, хомофобията и насилието над жените. В пъстрата група имаше и много чужденци, от различни националности.https://nova.bg/

Разликата между двете шествия очевидно не е само количествена, но и качествена. Участниците в Луковмарш са около 1500 души, а в контрашествието - петдесетина души от анархопедерастката част на обществото. Публикуваната снимка е достатъчно красноречива  :judge:

Similar topics (5)

Powered by EzPortal