• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 

The best topic

*

Публикации: 15
Total votes: : 2

Последни публикации: 07 Февруари 2023, 10:50:45
Re: Най-великите империи от Panzerfaust

Луковмаршъ 2021

Започната от Hatshepsut, 03 Януари 2021, 20:07:39

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Добавени събития

Topic keywords [SEO] национализъм

HatshepsutTopic starter

Луковмарш 2021

Мото: Ние не капитулираме

Дата и час: 13.02.2021 г., 17:30 ч.

Сборен пункт: София, пилоните пред НДК

Организатор: Български Национален Съюз

Ел. поща за контакт: info@lukovmarsh.info
Както всяка година, кампанията за тазгодишния Луковмарш ще бъде открита на 6 януари (сряда). Тази дата е свързана със съдбите на трима от най-изявените ни национални герои. Рожденна дата е на българската революционна икона Христо Ботев, както и на ген. Христо Луков. На същия ден през 2000 година ни напуска легионерът-дисидент и най-дългогодишен политически затворник в България - Илия Минев.
Затова ще почетем паметта на тези велики българи, като първо поднесем цветя на паметника на Христо Ботев в Борисовата градина, а след това ще се насочим към паметника на Илия Минев в градина "Баня Лозенец" до 120 ОУ "Георги Раковски"
Час и сборен пункт на мероприятието:
- 19:00
- Вход на Борисовата градина (откъм езерото " Ариана")

Фейсбук-страница ,,Луковмарш": https://www.facebook.com/lukovmarsh/
Informative Informative x 1 View List

Panzerfaust

Искам да звуча реалистично - не мисля, че тази тодина, а и занапред нататък ще има Луковмарш.
Жалко!
Sad Sad x 1 View List

HatshepsutTopic starter

Откриване на кампанията за Луковмарш 2021


Шести януари е датата, на която по традиция откриваме кампанията за Луковмарш, тъй като в този ден е преплетена историята на трима герои, всеки от които олицетворява епоха в борбата на българския национализъм. На този ден е роден както поетът революционер Христо Ботев, така и ген. Христо Луков. Това е и датата, на която ни напуска борецът срещу комунистическата диктатура Илия Минев. Затова и кампанията ни започва с отдаване на почит към тези герои, свързани от общото дело и идеала, който са ни завещали.

Церемонията започна вечерта, след 19:00 часа, с поклонение на паметника на Христо Ботев в столичната Борисова градина. Пред събралите се слово произнесе водачът на софийската организация на БНС – Пламен Димитров. Той говори за това, колко е важно да се пази и отстоява паметта за героите – за това как, особено във време на духовен и нравствен упадък, техният пример може да е спасителен за народа ни. Припомни и как, дори всеки от тези трима славни българи е намирал вдъхновение и пример за подражание в героите преди него – пример, който му е помогнал сам да се изгради като герой. Димитров подчерта и колко е важно да не отстъпваме и да браним своите национални герои, когато те са хулени от чужди агенти и от продажници, заради користни интереси. Защото ако днес се поддадем и отстъпим от личността на ген. Луков, утре ще бъде поруган и заличен Ботев и това няма да спре, докато не бъде унищожен и поменът от националното, от българското. Затова и ние, никога не ще капитулираме пред онези, които мразят народа ни!

След речта му, под светлината на факли, бяха поднесени цветя пред монумента на Христо Ботев. Поклонението продължи с церемония на паметника на Илия Минев, намиращ се в градинката между булевардите ,,Евлоги Георгиев" и ,,Черни връх". Тук Димитров говори за делото на Илия Минев, за неговият непреклонен дух и последователен антикомунизъм, продиктуван от пламенният му национализъм (самият Минев е бил виден деец във воденият от ген. Луков СБНЛ). Мразен от комунистите, неуспели да пречупят волята му в концлагерите, ненавиждан от либералните демократи, натикали го в мизерия, Илия Минев триумфира и над двете човеконенавистни системи, защото днес споменът за делото му грее в сърцата на младите националисти. С цветя и с минута мълчание, този герой бе почетен в деня на кончината му. И понесли споменът за него, за великият Ботев и за доблестния генерал Луков, продължаваме напред, заредени с нови сили за борба.

https://www.lukovmarsh.info/

FELDMARSCHALL

Яд ме е за Илия Минев, че миналата година, когато се навършиха 20 години от смъртта на политически затворник номер 1 не само в България а и в света (лежал е по-дълго от Нелсън Мандела), не беше почетен, както трябва в родния му град Сараньово (по комунистически Септември).
Относно Луковмарш, той винаги ще бъде почитан и в следващите десетилетия. Тези, които сега го забраняват няма да ги има, но паметта за генерал Христо Луков и Луковмарш ще го има. Хората са преходни, паметта и почитта - не. :bravo:
След време и в Германия за Хитлер ще се гледа по съвсем различен начин, когато на либерал-толерастите им мине модат и на хората им втръсне от тях. Времената и епохите се менят, поколенията също. :laugh:

HatshepsutTopic starter

Представяне на книгата ,,Генералът говори"


Само няколко дни след откриването на кампанията за Луковмарш представихме първата книга свързана с личността на генерал Христо Луков – ,,Генералът говори". Това е първият по рода си труд, който някога е правен за генерала. Съставена е от речи и статии, произнесени и писани от самия Христо Луков. Именно това е начинът, безпристрастно да се научи за идеите и разбиранията на един човек – неговите думи са най-ценния извор. Наред с нея представихме и нашия нов проект, а именно стартиращото издателство на БНС, ,,Перо и меч". Както знаете, част от нашите усилия са насочени към културно-просветната дейност и особено към младите българи, които в наши дни лесно получават информация за всякакви полезни и вредни събития, личности и процеси, но за  съжаление трудно могат да намерят обективна историческа литература. Точно затова решихме нашият проект да започне и с ,,Генералът говори", книга за която ще разберете повече в този материал.

За представянето избрахме неделната вечер и за наша радост интереса беше голям. Решихме да разчупим малко обстановката, за да излезем от типа на обикновената лекция и за това мероприятието премина в задаване на въпроси от водещия към Звездомир Андронов, който е отговорен за съставянето на книгата. В началото Пламен Димитров обясни накратко идеята на издателството, както и причините за неговото създаване, а след него започна и основната част. Въпросите бяха разнообразни и целяха да хвърлят малко повече светлина върху процеса по съставяне на книгата, както и някои интересни щрихи от съдържанието й.

Един от въпросите, който събуди голям интерес в хората, бе дали с годините сме открили повечето информация свързана с ген. Христо Луков. Звездомир Андронов обясни, че всъщност сме в самото начало на този процес, а много от изворите образно казано са ,,недокоснати". Въпреки усилията на комунистическия режим да заличи паметта за ген. Луков се оказва, че времето, както и доблестни хора са запазили ценна информация, част, от която е събрана в новата книга.  В разговора, който продължи около час, водачът на БНС изнесе много интересна подробности, като например това, че в изданието можем да намерим информация не само за ген. Луков, но и за различни процеси и настроения, както от предвоенния период в България, така и от времето на ВСВ. Също така обясни по-подробно и колко труден и бавен е целият процес, започващ от търсенето на извори, издирване и преглеждане на хиляди вестници, книги, списания и други материали. Следва нелеката част по хронологична подредба на документите, както и набиране на текстовете, които са написани със стария правопис, а това е само една част от процеса.

В разговора стана ясно, че книгата е много ценна поради ред причини. На първо място тя дава достъп до обективна информация за личността на ген. Христо Луков, така че да се избегнат спекулациите с неговото име. ,,Генералът говори" е стъпка към изчистване на името му от обидите и хулите на либералната хунта. Също така в нея се съдържат документи, които ако не бяха открити и публикувани сега, щяха да изчезнат безвъзвратно, защото за да бъдат запазени от ръцете на комунистите са крити по мазета и тавани, и част от тях са в много лошо състояние. За щастие, сега те ще бъдат предадени на следващите поколения.

В края на представянето, възможност да зададат своите въпроси имаха и всички присъстващи, което породи интересна дискусия. А Звездомир Андронов разкри и някои интересни подробности, на които се е натъкнал, докато работи по книгата. Безспорно прочитането на това издание ще бъде полезно, както за запознатите с личността на ген. Христо Луков, така и за хората, които слабо го познават или дори изобщо не знаят нищо за него.

https://www.lukovmarsh.info/

HatshepsutTopic starter

Луковмарш 2021 - рекламен клип


HatshepsutTopic starter

Свободен Сигнал - еп. 10 - Луковмарш - опитите за забрана и съдебната битка


HatshepsutTopic starter

И тази година ще бъде почетена светлата личност на ген. Христо Луков. Министърът на отбраната, който възстановява българската армия след Ньойския договор. Лидерът на БНС Звездомир Андронов за предстоящият Луковмарш.


Луковмарш, ние не капитулираме!

HatshepsutTopic starter

Германският военноначалник Карл фон Клаузевиц е казал:
"Може да се гордеем с нашите предци само, ако те не трябва да се срамуват от нас."
Когато почитаме един български генерал от Царство България, който през целия живот е бил символ на военна дисциплина и ред, то ние трябва да се държим подобаващо на неговата личност. Затова поведението ни по време на Луковмарш е изключително важно и отговорно. За тази цел ви призоваваме да спазвате стриктно правилата и инструкциите от охраната на меропроиятието. Всеки нарушил тези правила и доброто поведение ще бъде незабавно отстраняван от шествието. Запознайте се добре с тях и ги предайте и на вашите приятели, с които смятате да посетите Луковмарш.

Ето най-важните точки от правилата:
🍺Без консумация на алкохол преди и по време на шествието.
🗡Без всякакъв вид оръжия или обществено опасни предмети.
🚫Без забранени от закона символи.
🏴‍☠️Без знамена, транспаранти и униформи, които не са съгласувани с организаторите.
😷Разбира се, трябва да се спазват и всички противоепидемични мерки, предвидени в заповедта на здравния министър.
Прочетете тук всички правила:


Правила за провеждане на шествието

Дисциплината играе много важна роля по време на възпоменателното факелно шествие в памет на ген. Христо Луков. С цялостното си държание и външен вид ние не трябва даваме повод за спекулации и манипулации от страна на враговете на марша, които търсят всяка възможност за атака срещу нас. Затова е нужно да се спазват стриктно следните правила:

По време на мероприятието всички мобилни телефони трябва да бъдат изключени
Излишните разговори са нежелателни, защото все пак става въпрос за траурно шествие
По време на мероприятието не се яде, не се дъвчат дъвки и не се пуши
Преди и по време на мероприятието е абсолютно забранено консумирането на алкохол. Всеки забелязан да прави това, както и лица, които са във видимо нетрезво състояние ще бъдат отстранявани от шествието без излишни обяснения
За правилното и безпроблемно протичане на мероприятието отговарят упълномощени от организаторите лица, които контролират провеждането му. Те извършат и подредбата на хората преди започване на шествието. Моля спазвайте техните инструкции!
Преди началото ще бъдат раздадени знамена и транспаранти на участниците в шествието. Всеки отговаря лично за поверените му вещи и е длъжен да ги върне след края на мероприятието на човека, от който ги е получил. Знамената се носят под ъгъл от 45 градуса, а не на рамо или по някакъв друг начин.
По време на шествието хората спазват разстояние от около 2 метра помежду си.
Факлите биват раздавани от упълномощените за това лица. Паленето им се извършва от няколко човека, които минават през колоната. По време на движение хората, които ги носят трябва да внимават да не подпалят други участници в шествието, знамената или нещо друго около себе си.
Забранено е носенето на знамена, транспаранти, дрехи, значки и други, върху които има надписи или знаци забранени от българските закони.
Забранено е носенето на транспаранти, знамена, обозначителни знаци на организации и приятелски кръгове, които нямат нищо общо с организирането на траурното шествие, но биха се опитали да го инструментализират за своите цели или по-късно да използват кадри от него за своята собствена пропаганда
По време на официалните церемонии спазвайте тишина и съблюдавайте тези около Вас да правят същото!
Не давайте изявления на присъстващите журналисти при никакви обстоятелства. За това има упълномощени лица, които са по-добре подготвени. Това естествено не означава, че нямате право да им кажете защо участвате в това възпоменание, но излишните приказки на теми различни от повода, по който сме се събрали, са нежелателни и най-често могат да бъдат използвани срещу самото възпоменание по-късно.

http://www.lukovmarsh.info/

HatshepsutTopic starter

#9
Участниците в Луковмарш се отказаха от шествие под натиск от полицията


Участниците в Луковмарш тази вечер се отказаха да преминат в шествие по софийските улици и се отправиха на групи от НДК, където се събраха, към къщата на ген. Луков на софийската ул. "Тракия".

Проявата, за която в Столичната община е подадено уведомление още през ноември 2019 г., преминава при засилено полицейско присъствие. Общината не е дала разрешение за факелно шествие, което е една от традициите на участниците в Луковмарш, нито с нея е бил съгласуван маршрутът.

От общината съобщиха , че кметът Йорданка Фандъкова е прекратила мероприятието.

Два часа след началния час участниците проведоха бдение пред дома на ген. Луков на ул "Тракия" близо до бул. "Дондуков" и поднесоха венци. Бяха запалени и факли.

Прокуратурата вдигна полицията накрак

Малко по-рано днес прокуратурата нареди на МВР и кмета Йорданка Фандъкова да осигурят спазването на обществения ред и на противоепидемичните мерки от участниците. Организаторите на марша - Български национален съюз, заявиха пред "Дневник" по-рано тази седмица, че ще следят ограниченията, наложени заради коронавируса, да се спазват. Това означава разстояние между участниците от 1.5 м, а ако е по-малко - носене на маски, въпреки че проявата е на открито.

Шествието "Луковмарш" се инициира от организацията Български национален съюз, създадена през 2001 г. от Боян Расате, в момента оглавявана от Звездомир Андронов и Пламен Димитров. Тя се определя като следовник на Съюза на българските национални легиони (СБНЛ), воден от генерал Христо Луков преди Втората световна война. Той е министър на войната на Царство България в периода 1935 - 1938 г. Поради близки връзки с тоталитарния националсоциалистически режим на Третия Райх, както и заради дейността си като ръководител на силно повлияния от националсоциализма и фашизма СБНЛ, Луков често е критикуван остро и получава противоречиви исторически и политически оценки.

МВР: Шествието е прекратено

Провеждането на траурното шествие в памет на ген. Христо Луков e прекратено, съобщи МВР. Причината е, че в СДВР е получено съобщение от кмета Йорданка Фандъкова, според което маршрутът на шествието не е съгласуван с общината.с изключение на поднасянето на венци пред дома на ген. Луков на ул. "Тракия" №1. След издаване на заповедта, СДВР започна разделяне на участниците на малки групи, които по най-краткия маршрут да стигнат до заявената крайна точка, се казва в съобщението до медиите.


Външното министерство осъди проявата

Министерството на външните работи в декларация изрази подкрепа "за Столичната община и всички останали отговорни институции, които забраниха и осуетиха за пореден път провеждането на "Луковмарш".

Тази тревожна проява на антисемитизъм, ксенофобия, омраза и нетърпимост няма място по улиците на София, се казва в съобщението на дипломатическото ведомство.

От името на правителството МВнР подчертава, че "Луковмарш" "е антипод на непоколебимата и силно изразена традиционна толерантност на българското общество".

Ние ще продължим да осъждаме остро и да се противопоставяме на всеки опит от страна на лица с екстремитски виждания да манипулират общественото мнение и да насаждат омраза, възползвайки се в най-голяма степен от страха и чувството за несигурност, предизвикани от пандемията, се казва в изявлението, което призовава за повече единение и толерантност.

"Луковмарш" и събития, призоваващи към омраза и възхваляващи мрачни идеологии от миналото, нямат място в съвременното българско общество. Борбата с антисемитизма, нетолерантността и говора на омразата ще продължат, докато не остане и помен от тях, уверява МВнР.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/02/13/4174575_uchastnicite_v_lukovmarsh_se_otkazaha_ot_shestvie/


Клишираните фрази на МВнР ми направиха много неприятно впечатление, разтягат някакви мантри за антисемитизъм, защото са най-вървежни, въпреки че нито ген.Луков, нито шествието са антисемитски  :tired:
Ето и две снимки, които показват, че все пак шествие е имало:

FELDMARSCHALL

Шествие имаше както се вижда на снимките, колкото и да се опитват някои соросоидни медии да извъртат нещата. :laugh:

HatshepsutTopic starter

Цитат на: FELDMARSCHALL - 14 Февруари 2021, 13:07:08Шествие имаше както се вижда на снимките, колкото и да се опитват някои соросоидни медии да извъртат нещата. :laugh:

Не някои, а всички медии, в които търсих информация за вчерашния Луковмарш представят информацията точно по такъв начин - че маршът е бил забранен и е имало само поклонение пред дома на ген.Луков. Публикуваните в тези медии снимки са само от началния сборен пункт пред НДК и пред къщата на ген.Христо Луков.
Това ме навежда на мисълта, че е направено целенасочено, според поговорката ,,И вълкът сит, и агнето цяло". Значи официално за пред света Луковмарш е забранен, а пък ние си знаем, че всъщност е имало шествие  :rolleyes: 

HatshepsutTopic starter

Ние не капитулирахме!


Въпреки всичко, Луковмарш имаше! Въпреки всички мръсни номера на властите и абсолютно незаконните им и противоконституционни действия, факелно шествие в чест на ген. Луков се проведе!

Да, не бе с числеността от предходни години, не всички желаещи можаха да се включат, маршрутът бе по-кратък от обичайно, но бе изключителен успех, предвид, че властите бяха направили всичко по силите си да не се проведе. Тъй като в деня на марша научихме какво се подготвя, трябваше да реагираме своевременно. Заповедта за прекратяване на Йорданка Фандъкова (не трябва да се бърка със забрана, каквато на практика нямаше), не само бе предварително подготвена, но бе основана на милиционерски (да точно така – милиционерски, като в най-добрите традиции на комунистическата диктатура) трик. Нещо повече, имахме сигурни данни, че се подготвя и провокация, като за целта имаше и нарочно изпратен екип, който да я заснеме. Това трябваше да послужи за компрометиране на Луковмарш и да даде правно основание той да бъде наистина забранен от тук насетне.

При тази сложна обстановка трябваше да действаме бързо. Една част от охраната на марша бе разположена на пилоните на НДК, за да гарантира сигурността на хората, които се събираха там, защото знаехме със сигурност, че на полицията не може да се разчита за това. Друга част се организирахме в различна точка от предварително заявения, напълно законен маршрут на шествието. Единствено благодарение на изключителната дисциплина и високото самосъзнание на участниците в Луковмарш, при такива екстремни условия успяхме бързо да съберем внушителен брой хора, с които успяхме да проведем един, макар и съкратен, марш по софийските улици. След като той достигна до къщата на ген. Луков, всички търпеливо и дисциплинирано изчакаха и останалата част от участниците, ескортирани от кордони полиция, като някакви престъпници, от НДК до крайната точка. Щом се събрахме започна и официалната церемония, с която почетохме паметта на Генерала. Духът на самото събитие трудно може да бъде предаден с думи, но всеки който присъства на място усети онзи пламък, който се разгаря в гърдите, онова чувство, че сме общност, че сме народ, че до теб са твои братя и сестри, че си едно цяло с предците и героите, които са паднали за Родината. Дълго отекваше името на Генерала в нощта, озарена от факли.

И тук е мястото да изкажем своите изключителни благодарности към участниците, които направиха всичко това възможно – както към онези, които успяха за толкова кратко време, при такива тежки и трудни условия, да се организират, за да проведем факелното шествие, така и към онези, които стоически търпяха на НДК, въпреки студ и сняг, въпреки отношението на полицията и въпреки постоянната опасност от провокация. Горди сме с всеки един от вас! За пореден път доказахте, че сте сред най-будните и непримирими синове и дъщери на нашето Отечество! Докато този дух е жив, ще е жива и България! А Луковмарш за пореден път се доказа като символ на съпротивата!

Колкото до поведението на българските власти – "позорно" ще е твърде слаба дума за тази абсолютно безгръбначна колониална администрация. Въпреки че многократно са осъждани от нас за опитите да спрат Луковмарш, въпреки че решенията на няколко съдебни инстанции потвърждават, че тези им действия са не само незаконни, но и противоконституционни, тези жалки лакеи продължават грубо да погазват законите и Конституцията, само и само да получат потупване по рамото от чуждите господари. Не се посвениха за пореден път да разиграят този срамен театър, поругаващ паметта на един от най-големите ни герои. Проституиращата политическа класа също се включи в хулите, като нямаше разлика между изявленията на класически марксисти, неолиберали и псевдо десни. Това за пореден път доказа пълната й несъстоятелност. Но показа и че всичко това бе предварително планирано и подготвено – от действията на община и полиция, през предварително подготвените и еднакво звучащи медийни репортажи (никъде не бе отразено реалното провеждане на марша, защото такова не бе очаквано и не бе спуснато в сводката), до изявленията на официални институции, като МВнР. Нещо повече, изявлението на едно определено посолство показа, че това е акция, координирана отвън, на която българските власти са просто изпълнител. Същевременно същите допуснаха открито пропагандиране на убийства и тероризъм от страна на крайнолевите лумпени, протестиращи срещу Луковмарш.

Ясно трябва да си дадем сметка за този двоен стандарт и да съобразяваме нашата борба с него. Живеем в една антиутопия, която ще става все по грозна, лицемерна и абсурдна. Но Луковмарш ни показа, че можем да победим системата и борбата ни никога не трябва да спира. Никога не бива да капитулираме. Победата принадлежи на най-упоритите, за това бъдете все така единни, твърди и непреклонни, както бяхме и тази година на марша!

https://www.lukovmarsh.info/

Лина

Е, госпожа Фандъкова вече е спокойна понеже получи така мечтаните благодарности от някакво чуждо посолство. :down:  Браво, госпожо, браво!  :huh:
Но вижте какво стана, едно 16 –годишно дете бе убито от високо напрежение от необезопасен стълб, на който се е подпряло, за да се стабилизира вероятно заради непочистените софийски улици, то ще тежи на вашата съвест!
Защото, вие г-жо Фандъкова сте виновна, вместо да си гледате работата няколко дена не спите и само занимавате стария си ум с едно факелно шествие вместо да си вършите работата.
Догодина по същото време да си пренаредите приоритетите така – почистване на софийските улици, обезопасяване на общинската собственост, така че да не убие нечие дете и ако остане време се занимавайте с други неща.
Sad Sad x 1 View List

HatshepsutTopic starter

Луковмарш, "Фашисти", Антифашисти


Similar topics (5)

134

Започната от Hatshepsut


Отговори: 4
Прегледи: 655

1900

Започната от Hatshepsut


Отговори: 30
Прегледи: 323

1062

Започната от Hatshepsut


Отговори: 7
Прегледи: 1638

1716

Започната от Hatshepsut


Отговори: 44
Прегледи: 1672

Powered by EzPortal