• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 

The best topic

*

Posts: 13
Total votes: : 2

Last post: 29 October 2022, 06:17:26
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

Луковмарш 2020

Started by Hatshepsut, 03 January 2020, 18:40:05

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Linked Events

Panzerfaust

Българин лепи върху табелата на ул. "Георги Димитров" в Париж лепенка с името на ген. Христо Луков! Браво!Не знаех, че тъпите французи имат улица с името на Гошо Тарабата.

Лина

цвета караянчева

"Приветствам усилията на правителството, правоприлагащите органи, прокуратурата и местните власти, че не допуснаха провеждането на позорно и опасно събитие като т. нар. "Луков марш"!, написа в личния си фейсбук председателят на парламента ​​Цвета Караянчева. "В общество като българското - изтъкано от толерантност и разбирателство, е абсолютно неприемливо инфилтрирането на крайни радикални елементи, които застрашават не само обществения ред, но също така ценностите и идеалите, върху които българите сме градили отношенията си през вековете."

Позорното и опасно събитие, което се провежда в София е толерирания от вас гей парад, както и ценностите, които налагате на младите – а именно дърти ***** с електроника в **** да четат морал на младите и нормално мислещи хора?

И какви ценности и идеали са  изградил бабите на тази госпожа и през кой век?
Пет века поцинковане и липса на гордост и достойнство, един век глад, мизерия и недоимък, коя точно от тези ценности е най – важна, госпожо?
За бабите ви питам, защото за вас знаем – за вас най – важно е да напълните бахура и да духате на господин Борисов, да се подмазвате и да слугувате. Е разбира се, че в нужда получавате утешителна награда за робството и тъпотата си – в критична ситуация ББ ще ви прати хеликоптер, сакън да не се загуби и тоз черен гологан!Panzerfaust

Цялата държавна машина по поръка на чифутите "победители" САЩ и Руската федерация се захвана с парада. Боко-слугата усърден, както винаги. >:(

HatshepsutTopic starter

За първи път властите успяха да забранят ЛуковмаршПривържениците на ген. Христо Луков се събраха на факелна церемония пред дома му

Властите успяха да забранят шествието за Луковмарш. Традиционно, до тази година, то се провеждаше въпреки забраните. Сега обаче има съдебно решение срещу това. То е на Върховния административен съд (ВАС) и потвърждава забраната на Столичната община да има шествие. Така, тази година, вместо да има шествие в София, привържениците на ген. Христо Луков се събраха на факелна церемония пред дома му, където ще почетат паметта му като поднесат венци.,,От Столична община ни предоставиха решение на Върховния административен съд. В края на това решение, което е 4 страници, с едно изречение се казва, че ВАС не вижда никакъв проблем и за него не е промяна, изменение на мероприятието, когато ни се заповядва просто да се съберем пред къщата, а не да направим шествие. Това за нас е абсурдно, тъй като шествието и един социален митинг са съвсем различни неща", заяви Звездомир Андронов от БНС ,,Еделвайс".

По-рано в София на шествие излязоха и противниците на Луковмарш. Около 200 човека обиколиха столицата с лозунги срещу фашизма и нацизма. Интересното е, че голяма част от участниците бяха пристигнали от чужбина. ,,Неприемливо е да има такова шествие. Затова сме тук. Искрено се надявам да няма подобни прояви. Власите трябва да намерят някакво решение, за да забранят Луковмарш най-накрая", каза един от тях.

Междувременно от Министерството на външните работи разпространиха следната позиция:

"За първи път от 17 години благодарение на усилията на българските власти в борбата им с антисемитизма, нетърпимостта и речта на омраза бе предотвратено провеждането на факелното шествие на ултранационалисти и неонацисти, известно като Луковмарш.

Принципна позиция на Министерството на външните работи на Република България е винаги остро и категорично да отхвърля и осъжда прояви на крайни националисти и ксенофоби, каквато е и Луковмарш. В днешния ден България няма нужда от Луковмарш, от разделителни линии, подбуждане към нетърпимост, проповядване на нетолерантност и омраза, а от единство, толерантност и съпричастност.

Изразяваме надежда, че сега участниците и привържениците на Луковмарш са осъзнали, че подобни прояви са не само посегателство върху паметта за трагедията на Холокоста и нейните невинни жертви, но и опасно за всички ни насърчаване на радикализирани привърженици на ксенофобски възгледи и социопати, като убиеца от Ханау в Германия.

Призоваваме младите хора никога повече да не участват в такива събития, да не приемат сляпо крайно десните възгледи на техните организатори и да не допускат да бъдат манипулирани от човеконенавистнически идеологии.

МВнР на Република България приветства решението на Върховния административен съд, с което бе потвърдена заповедта на столичния кмет за забрана на Луковмарш. Подкрепяме действията на Софийска община и на правоохранителните органи по охрана обществения ред и спазването на законността, както и предприетите от Прокуратурата действия за забрана на основния организатор на Луковмарш - Български национален съюз ,,Едейлвайс", който насърчава към насилие и омраза, основани на расова, етническа, религиозна, полова принадлежност и антисемитизъм. Афишираните от организаторите, участниците и симпатизантите на марша възгледи не могат да бъдат приети като свободно изразяване на мнение, защото те са престъпления, съгласно българското законодателство и международните норми, и трябва да бъдат преследвани със строгостта на закона.

Министерството на външните работи ще продължи да дава своя принос в последователните усилия на българското правителство за борба с антисемитизма и езика на омразата в тясно сътрудничество с нашите международни партньори, за да се гарантира, че насилието и омразата нямат място в България, а прояви като Луковмарш няма да бъдат част от настоящето и бъдещето".

https://nova.bg/


И какво си мислите, че сте постигнали? Ние българските националисти няма да спрем да почитаме нашите национални герои, нито ще се откажем от убежденията си. Няма да станем либерални уроди и няма да гласуваме за Дай България и Гей България, нито за ГЕРБ и БСП.

Шишман

Направете го тайно.

Лина

,,Световният еврейски конгрес е дълбоко благодарен на служителите от българския политически и съдебен сектор, включително и на премиера Бойко Борисов, министъра на външните работи Екатерина Захариева и заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, кмета на София Йорданка Фандъкова, главния прокурор Иван Гешев и много други, които реагираха на нашите опасения по отношение на тази бурна демонстрация", посочи още Лаудер.


    Световния еврейски конгрес няма абсолютно никакъв значим интерес към това мероприятие, тяхната цел е да покажат на българските политици и съдии, че са безропотни слуги. Да стане ясно и на обществото, че нямаме суверенна държава и повече от това да се види кой днес командва и издава заповеди, било то и най – безумно безсмислени. Ето така, да се види как господаря бие роба си с пръчката само за показно.

    Би било хубаво Бойко Борисов, Екатерина Захариева, Георг Георгиев и др. да покажат с какво те са допринесли за родината си повече от ген. Христо Луков като дела – направиха/родиха по три деца, събраха младите да ги подучат на нещо добро, спасиха сираче.... какво направиха те повече от него, та могат днес да оспорят личността му?
Те или той участва в три важни за държавата ни войни, те или той спаси Кюстендил и югозападна България от сръбска окупация през ПСВ.......

   Едно подозирам уверено, че на техните погребения народа няма да направи няколко реда шпалир изпращайки ги до последния им дом пазейки ги и отдавайки им чест, както е било при смъртта на генерала.
Шишман

Явор Дачков
37 минути ·

"Посолството на САЩ оценява усилията на българското правителство да се противопостави на т.нар. Луков марш и да гарантира общественото спокойствие. Ген. Христо Луков е бил поддръжник на нацистите, който е насаждал омраза и несправедливост."

HatshepsutTopic starter

Кой подведе посолството на САЩ, че ген. Луков е поддръжник на нацистите,
насаждал е омраза и несправедливост?Късно снощи в официалния сайт на посолството на САЩ в София се появи Изявление по повод Луков марш, което буди сериозно безпокойство. В него дословно се казва:

,,Посолството на САЩ оценява усилията на българското правителство да се противопостави на т.нар. Луков марш и да гарантира общественото спокойствие. Ген. Христо Луков е бил поддръжник на нацистите, който е насаждал омраза и несправедливост. Въпреки че посолството напълно подкрепя демократичните принципи на свобода на словото и на сдружаването, ние осъждаме ксенофобията, езика на омразата и провокациите към насилие като противоречащи на основните ценности на съвременното общество".
Явно някой тежко е подвел Н.Пр. Херо Мустафа в несправедливите оценки за ген. Христо Луков. Такава атака по-скоро можехме да очакваме от Руското посолство, а няма съмнение, че подобни манипулации дават основания за нови нападки от пропутинските сили в България. Големият проблем е, че в дипломатическата мисия на САЩ за съжаление явно не правят важното разграничение между личността на един български генерал – патриот и родолюбец, и един креслив и пародиен псевдо марш, злоупотребяващ с неговото име. Всяка година въпросният марш събира съмнителни елементи, с крайни уклони, които петнят името на Луков и дават неоснователни поводи за спекулации и насаждане в общественото съзнание на откровени

лъжи и митове

От посолството на САЩ твърдят: ,,Ген. Христо Луков е бил поддръжник на нацистите, който е насаждал омраза и несправедливост". Това са просто неверни думи, зад които няма доказателства и фактология. Нека дипломатическата мисия на САЩ наистина покаже автентични документи и свидетелства, които потвърждават връзките му с нацистите. Всички обвинения срещу ген. Луков се крепят на явни лъжи, фабрикувани и наслоени през 45-годишния комунистически режим в България от средите на комунистите и техните наследници, които носят основната вина за подлото му убийство и се опитват по този начин да измият гузните си съвести и днес.

Исторически факт е, че през 1938 г., след конфликт с цар Борис ген. Луков подава оставка и се оттегля от поста си министър на войната. Очевидно е, че близо две години преди старите приятели Хитлер и Сталин да разпалят Втората световна война и да започнат подялбата на Европа, генералът не е бил вече действащ политически  фактор в държавата, а офицер от запаса, пенсионер. Така че практически няма как да е оказвал влияние за присъединяването на България към Тристранния пакт.

Няма документирано нито едно изявление на Луков,  което да  подсказва, че той подкрепя и одобрява Третия райх и персонално политиката на Хитлер. Напротив, Луков се възмущава от политиката на националсоциалистическия режим към евреите и открито се опълчва срещу политическото насилие. Отношенията му с еврейската общност са били блестящи дори и в годините, когато е бил министър на войната. Категорично доказателство за това е, че в запазена кореспонденция  с Министерството на войната, Йосиф Герон, председател на Централната Косистория на евреите в България изказва благодарности на Луков като министър на войната по случай празника на храбростта.Освен това депортацията на евреите от Македония и Беломорието (за което България няма вина, защото тези земи са под чужд суверенитет) започва през март 1943 г. А генерал Христо Луков е подло убит на 13 февруари 1943 г. Очевидно е, че няма

как да подкрепи депортацията им от отвъдното...

Тежко спекулативни и исторически неверни са и твърденията, че Луков е националсоциалист, защото е бил лидер на Българските национални легиони - една родолюбива младежка организация, която е отричала насилието и не е извършвала убийства, за разлика от ремсистите, които са били младата ударна бойна смяна на терористичната БКП.
Когато коментират личността на ген. Луков, от американското посолство забравят и още един много важен факт - че той е убит в дома си, неприкосновенна територия и в американската конституция, от фанатизирани комунистически терористи по заповед на болшевишка Москва. Кървавата сцена се разиграва пред очите на дъщеря му.
Днес Луков е една несправедливо очернена фигура, а в София улица продължава да носи името на терористката Виолета Якова, простреляла генерала.

Що се отнася до скандалния Луков марш вероятно правохранителните институции трябваше да го забранят в този му вид много по-рано, защото се бе превърнал в сборище на крайни елементи, проповядващи насилие и вражда. Но най-зловещият ефект в този пародиен марш е, че дава повод за спекулации с името на ген. Луков и дискредитиране на делото му. Реално маршът играе ролята на

необходимо алиби на БКП и наследниците им от БСП да твърдят, че е имало фашисти,

за да се закичат те с образа на антифашисти и така да оправдаят хилядите избити невинни жертви след 9-и септември 1944 година.
Тези обяснения вероятно нямаше да имат смисъл, ако г-жа Херо Мустафа не се оказа един твърде различен посланик -  първият дипломат и то на световна сила и флагман на демокрацията, който само дни след като пое мисията в България отиде на Черната стена в София – мемориала на жертвите на комунизма, и се поклони пред паметта им. Така тя даде един много важен знак на българите прекланяйки се пред невинните. За това е и усещането, че е подведена с тежките и несправедливи оценки за ген. Луков и не е наясно с историческите факти. Достойно е, ако имат доказателства за фашистката му дейност  - да ги предоставят на българите или да преосмислят позицията си.

Добре е, че американското посолство приветства забраната на Луков марш, но нека със същата настоятелност да призоват българските институции да забранят комунистимеските сборища, защото у нас нацизмът се нарича комунизъм и е забранен със закон, който институциите упорито отказват да спазват. Нагледен пример в тази посока е и проведеното в София вчера шествие уж срещу фашизма. Какъв знак на обществото дават участници в него, които носеха гордо портрета на терористката Виолета Якова или циничния плака ,,Виолета праща поздрави".Ако все пак г-жа Мустафа се съмнява, че нацизмът в България е равен на болшевишки комунизъм, нека разгърне спомените и записките на свой предшественик в Британското посолство у нас – Робър Конкуест, авторът на ,,Великият терор". Именно преживяното в България през периода 1944-1945 година го кара да  посвети живота си на развенчаването на зловещия болшевишки комунизъм и ролята на СССР като империя на злото.

https://faktor.bg/bg/articles/koy-podvede-poposolstvoto-na-sasht-che-gen-lukov-e-poddrazhnik-na-natsistite-nasazhdal-e-omraza-i-nespravedlivost

Шишман

Може да е забранен поради коронавирус за доброто на участниците в него

HatshepsutTopic starter

Аз мисля, че занапред трябва да се промени тактиката - Луковмарш да се провежда някъде в провинцията (примерно в гр.Пловдив), а в София да има само поклонение пред дома на ген.Луков.

Шишман

Не знам дали почитателите на Луковмарш : най-сетне разбраха че САЩ не са им приятели ?

HatshepsutTopic starter

Почетохме генерал Христо Луков, въпреки репресиите


Въпреки безпрецедентните репресии тази година, за пореден път успяхме да почетем достойно паметта на ген. Христо Луков. Няколкостотин националисти се събраха пред къщата на Генерала, макар промените да ни бяха наложени буквално в последния момент, макар оповестяването им да бе силно затруднено и въпреки тежките ограничения наложени от властите. Получихме информация и че много хора са били спирани и отпращани, за да не вземат участие в събитието. Много от тези, които успяха да се включат, трябваше да преминат по няколко абсолютно ненужни, но изрично разпоредени полицейски проверки на документите (имаше хора проверявани до 6-7 пъти, буквално през няколко десетки метра). Събитието обаче се състоя, дори да не бе във формата, в който го провеждахме до сега. Тук трябва да кажем, че подобно ограничение от Столична община се опитваха да ни наложат още от 2012 година насам. Е, най-сетне, 8 години по-късно, те успяха да намерят юридически трик, с който да го постигнат. За тази година! Защото за следващата ви гарантираме, че възпоменанието за генерал Луков отново ще премине под формата на траурен марш. А от настоящата ситуация сме си извадили необходимите поуки.

Тук е мястото да изразим и огромната си благодарност към хората, които не се поддадоха на натиска и почетоха с нас достойно паметта на Генерала. Отново имаше и наши сънародници, дошли от Македония и Западните покрайнини. За поредна година и наши приятели от цяла Европа се присъединиха към възпоменанието, за да изкажат своята почит към личността на ген. Луков. Нашите съратници, с които сме обединени в Съюз "Крепост Европа" – партия "Десните" от Германия, Френската националистическа партия и Легион Унгария, изпратиха свои делегации и бяха представени. Всяка от тези организации бе подготвила и реч за събитието, като френският представител дори произнесе своята на български. (Всяка от речите, както и поздрави от европейски съратници, които не бяха изказани от трибуната, ще публикуваме на страницата ни в следващите дни.) Присъстваха и другарите ни от Нордическото движение за съпротива, от Швеция и Норвегия. За Луковмарш бяха дошли и румънските националисти от организациите "Национализъм – Чест – Идентичност" и Фондация ,,Йон Гаврила Огорану". Имаше и гости от Австрия и Холандия. Дори група от САЩ, специално бе пристигнала за възпоменанието в чест на Генерала.

Всеки от присъстващите усети отново онзи дух, който превръща Луковмарш в нещо изключително и уникално като изживяване. Дух на сплотеност, единение и усещане за нещо много по-голямо от теб, една близост с човека до теб, но и с духа на предците. Една мисия, която носиш към бъдещето. Усещането да си народ.

Какво се случи и беше ли забранено събитието?
Скоро ще публикуваме подробна статия за юридическата страна, касаеща тазгодишния Луковмарш. Но тъй като за пореден път политици и медии спекулират с твърдението, че е била наложена забрана, ще отговорим накратко. Събитието не бе забранено, но ни бе наложено ограничение, да се съберем само пред къщата на Генерала. Това стана поради специфичен правен прецедент, който обаче ще избегнем следващ път. Тъй като за разлика от нашите противници и от властите, ние спазваме закона, решихме да се съобразим с ограничението.

Самото то дойде, след безпрецедентен натиск от международни сили, най-вече от страна на една от най-печално известните лобистки групи – Световният еврейски конгрес. Натискът и последвалите репресии, този път дори надхвърлиха границите на нашата страна.

Репресии в европейски мащаб
Германската полиция, абсолютно незаконно, направи опит да попречи на една част от хората в делегацията на "Десните" да пътуват за Луковмарш. Това бе направено със скандалния предлог, че ги спират, защото ако участвали, това би накърнило реномето на Германия. Действията на полицията бяха атакувани в съда и след дело, протекло по бързата процедура, забраната бе определена като противоречаща на закона и отпадна. Така, много от спрените националисти, все пак успяха да дойдат за да почетат ген. Луков. А транспортните им разходи ще бъдат поети от полицейската служба, нарушила закона.

Още по-скандално е, че жертва на незаконните действия на германската полиция станаха и граждани на Швеция и Норвегия. На делегати на Нордическото движение за съпротива, летящи с прекачване през Германия, също бе отказан достъп до полета им за София. Отново поради същата причина – намерението им да се включат в Луковмарш. След много разправии с германските власти, една част от тях успяха да пристигнат, но на други бе попречено.

Опитът да се провали Луковмарш е част от една добре координирана атака, насочена не само срещу нас, но и срещу нарастващото единство на европейските националисти, борещи се срещу глобалисткия проект, унищожаващ народите ни. Луковмарш се превърна в един от най-ярките примери за това единение – на само на националистите у нас, но и на съратниците ни от цяла Европа. Делото в Комисията за защита от дискриминацията срещу нашия лидер Звездомир Андронов, настояването на главния прокурор Иван Гешев, Български Национален Съюз да бъде забранен под абсурден предлог, са част от тази атака. Катализатор за тези процеси бе обявеното през април миналата година, създаване на Съюз "Крепост Европа". Като домакини на събитието, ние бяхме първите атакувани, но след това последваха репресивни действия буквално срещу всяка една от организациите учредители в съответната държава. Бяха саботирани събития и репресирани наши другари в Чехия, Полша, Франция, Германия и Унгария. И в дъното на тези последователни действия съвсем открито се афишира Световният еврейски конгрес – лобистката група, прокарваща политики, откровено вредящи на европейските народи.

Двойният стандарт и противозаконното шествие срещу Луковмарш
В същото време виждаме изключително лицемерие и двоен стандарт, прокарван от сервилните власти. Крещящ пример за това е протестът срещу Луковмарш, организиран от крайно леви и ултралиберални активисти. На него бяха нарушени съвсем явно и нагло няколко закона. Като започнем от това, че участниците бяха маскирани и криеха лицата си и стигнем до откровени призиви за насилие, възхвала на терористи, пропагандиране на убийства, като метод за водене на политическа борба и възвеличаване на комунистическата идеология, официално обявена за престъпна. Бяха издигнати плакати с лика на Виолета Якова (комунистическа терористка и физически убиец на ген. Луков) и се зовеше примерът й да бъде последван. Тоест, да се убиват физически идейните противници на крайнолевите лумпени, организирали този протест.

Вместо сборището им да бъде незабавно разтурено от полицията и да им бъде търсена наказателна отговорност, те се радваха на огромен комфорт и свободно пропагандираха омраза и насилие. Дори бяха похвалени от медии и организации като "Шалом". В същото време Луковмарш, който е мирно шествие и пример за спазване на закона, за ред и дисциплина, бе силно ограничен, а на участниците в него бяха създадени всевъзможни затруднения. За което американското и израелското външно министерство похвалиха колониалната администрация в България.

От своя страна, тази администрация отново шумно декларира вярност към господарите. С крайно нелепо и несъстоятелно изявлението по повод Луковмарш излезе Външно министерство. То обаче не бе изненада. Факт е, че Екатерина Захариева е изключително некомпетентна за поста, който заема. За сметка на това обаче е особено сервилна към външни лобистки групи и няма никакви скрупули да обслужва техните искания, дори когато това е в грубо нарушение на суверенитета ни и националните ни интереси и излиза извън правомощията на воденото от нея министерство. Също така сервилана е и Йорданка Фандъкова, която е прекият инструмент, използван срещу нас. Ясно ни е, че всички тези административни кадри по веригата са просто кукли на конци. Но това, че си само инструмент, не те прави по-малко отговорен за престъплението, което извършваш. Радостта на нашите врагове обаче е прибързана. Защото Луковмарш ще го има, въпреки всичко.

Защо Луковмарш е толкова важен?
За да има бъдеще, всеки един народ трябва да познава миналото си, но и по-важно – да пази паметта на героите си. Да не позволява тя да потъва в забрава или да бъде петнена. Защото героите са тези, чийто пример може да ни води като пътеводна светлина в най-мрачните дни. От техния пример можем да черпим сила. И следвайки техните завети можем да се въздигнем като народ.

Луковмарш е една разделителна линия, която показва, кой искрено се бори да опази паметта на нашите предци, и по този начин да подсигури бъдещето на нашия народ, и кой откровено работи срещу това. Луковмарш е едно от събитията, което истински обеднява всички родолюбци. Всеки присъствал, познава това особено усещане на другарство и единение. А този дух на единение е заразителен, и вече надхвърля дори пределите на Родината ни. Привлича всички искрени патриоти от цяла Европа, готови да се борят за спасението на нашите народи. В тази съдбоносна битка, която се разгръща из целия континент и от която ще се определи нашата съдба – дали нашите народи, Европа и цивилизацията ни ще оцелеят и ще се въздигнат.

За това, никой не може да ни спре!

https://www.lukovmarsh.info/

Similar topics (5)

Powered by EzPortal