The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

avatar_Hatshepsut

Луковмарш 2020

Started by Hatshepsut, 03 January 2020, 18:40:05

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Linked Events

Topic keywords [SEO] национализъм

HatshepsutTopic starter

Луковмарш 2020


Дата и час: 22.02.2020 г., 17:30 ч.

Сборен пункт: София, пилоните пред НДК


Организатор: Български Национален Съюз

Ел. поща за контакт: info@lukovmarsh.info

https://www.lukovmarsh.info/

https://www.facebook.com/lukovmarsh/

Фейсбук-събитие: https://www.facebook.com/events/1224518531269644/

HatshepsutTopic starter

Лекции за ген.Христо Луков, организирани досега от БНС


HatshepsutTopic starter

Започна кампанията за Луковмарш 2020


В понеделник официално бе открита кампанията за Луковмарш 2020 г. Датата 6 януари се наложи като традиционна за това, не само защото се счита, че тогава е роден ген. Христо Луков. Символично в този ден е преплетена съдбата на три поколения националисти, защото тогава е роден и поетът революционер Христо Ботев и на този ден ни напуска големият родолюбец и борец срещу комунистическия режим Илия Минев. Съдбовността на тази дата сякаш още по-ярко се подчертава от факта, че тогава Православната църква чества Богоявление и Кръщение Господне – един от най-важните празници, вплетен в традициите на народа ни. Обичаите в този ден са свързани и с проява на мъжество и издръжливост – качества особено силно проявени и в тези трима велики българи.

Но връзката между тримата не е просто символична, а е една естествена приемственост и развитие на националната идея, която те носят и пазят. Именно за това в този ден почитаме и тримата, като поклонението ни започва от паметника на Христо Ботев в Борисовата градина. Срещата там бе в 18:00 часа. Церемонията започна със слово на Цветелин Пенков от софийската организация на БНС. То бе посветено именно на дълбоката връзката между тримата герои и по специално на Ботев, който поставя солидната основа, над която надграждат легионерите своите идеи за социалната правда в националната общност. Ботев е и силно вдъхновение не само за ген. Христо Луков, но и за Илия Минев. След поднасянето на цветя, участниците се отправиха към паметника на Илия Минев.

Там пред събралите се говори водача на софийската организация на БНС – Пламен Димитров. Той припомни речта на ген. Христо Луков, държана пред студентите от СУ, в която той дава Ботев като един от най-ярките примери за двете най-важни начала у българският дух, издигали народа ни до висоти – творческото и борческото. Именно в олицетворение на тези добродетели се превръща и Илия Минев, в една друга епоха. Годините на комунистически репресии и издевателства, не само не пречупват духа му, но дори в такива тежки условия, той намира начини да се бори срещу системата. Изтикан извън политическия живот от демократите, Минев остава докрай верен на националната идея и въпреки преклонната си възраст намира начини да развива дейност. Истински пример за новите поколения националисти. С поднасяне на цветя пред озареният от светлината на факли паметник и минута мълчание, церемонията завърши.

Втората част на откриването продължи в централният щаб на Български Национален Съюз. След 20:00 часа, там бе представен за пръв път записът на "Дванадесетият час" – марш създаден от легионери след смъртта на Генерала, в негова памет. Музиката на марша е била написана от известния композитор Манол Манолов. Самият нотен лист бе случайно открит от наш съратник, запален по историята, в един антикварен магазин. Оценил голямата му стойност, той се свърза с нас, за да възстановим това произведение потънало в забрава, както някога бе потънал и самият спомен за ген. Луков. За усилията, трудностите и всичко интересно, през двете години, които изминаха докато бъде реализиран професионалният запис на марша, разказа Цветелин Пенков – нашият съратник, нагърбил се с тази задача. Резултатът е впечатляващ, не само като музикална стойност. Произведението има и много висока културна и историческа стойност – не само бе възстановен един изгубен марш за голям български герой, но това е и единственият известен запис на легионерски марш.

В края на официалната част говори Звездомир Андронов, водачът на БНС. Той разкри изключително интересни подробности около друг един проект, свързан с ген. Луков, над който се работи – а именно написването на книга за живота и делото на героя. Андронов сподели за работата му по проучване на архивите, и големият обем информация и материали, които са открити и събрани до момента. Сподели и много неизвестни досега истории, разкази и факти, свързани с ген Луков, които в още по-голяма пълнота разкриват величието на неговата личност. От хладнокръвието му, при спасяването на четири батареи от комисиите на Антантата, през благотворителната дейност, която развива в подкрепа на сираци, до публичните лекции по история, които изнася в различни градове на страната. Това бяха само част от новите неща, които присъстващите на събитието научиха. Още много за дейността му като общественик и интересни подробности за негови роднини бяха споменати. Въпреки усилията на враговете на народа ни, истината постепенно излиза наяве. За това следете кампанията за Луковмарш и се информирайте редовно. Интересното предстои!

https://www.lukovmarsh.info/

HatshepsutTopic starter

Подготовката за Луковмарш и препятствията пред организаторите


Шишман

Ще замълча и няма да ви кажа мнението ми за този марш.

Panzerfaust

Не мисля, че имаш нещо ново да кажеш, а и в случая едва ли някой се интересува от мнението ти особено. Все пак, ако желаеш, може да се отвори една дискусионна тема за Луковмарш, за да не цапаме тук.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 22 January 2020, 14:12:06Не мисля, че имаш нещо ново да кажеш, а и в случая едва ли някой се интересува от мнението ти особено. Все пак, ако желаеш, може да се отвори една дискусионна тема за Луковмарш, за да не цапаме тук.
Не мисля че има смисъл да се обсъжда тука в  форума. Не му е дошло още времето .Всяко нещо  с времето си.

HatshepsutTopic starter

#7
БНС: Няма сила, която да ни спре да честваме Луковмарш!

Софийската градска прокуратура поиска прекратяване на регистрацията на ,,Български Национален съюз Еделвайс". Това е сдружението, като ежегодно провежда Луков марш. От обвинението заявяват, че организацията носи белезите на паравоенна, неонацистка структура. Дни преди провеждането на събитието, председателят на БНС Звездомир Андронов заяви за телевизия Скат, че няма сила, която да спре честването му, като разясни и мотивите за това...


Лина

Не е толкова сложно, още в началото е било редно да има друга организация, която да "организира"  Луковмарш, пък който иска да присъства то и сега не е късно да се направи така.

Прокуратурата може да се заеме с по-ползотворни дела, като това да докаже, че "самоубилия" се в сградата на ДАНС на 27.01.2020г. не е убит;
защо след като в дома му е открит "цял арсенал" ще се самоубива със самоделка;
да оставим и това, ама у него уж бил открит пистолет със заличени номера, че защо, нали ако убие някого в най - охраняваната сграда няма как да му се размине, що му е да ги заличава, ама че тъпотии...., та защо не се е застрелял с него, ама с химикалка - самоделка;
ами близките му видяха ли записа със самоубийството му и изобщо на някой заинтересован може ли да се покаже такъв?

Въобще къде са доказателствата, че човека се самоубил?

Шишман

Quote from: Лина on 20 February 2020, 18:33:18, ама у него уж бил открит пистолет със заличени номера, че защо, нали ако убие някого в най - охраняваната сграда няма как да му се размине
Ха-ха-ха,не се ли сещаш че не е заличил номерата за да го в ползва  ДАНС. Може да се шегуваш !

Лина

Което се сещам е че няма нужда да го носи като няма как да влезе с него и да го ползва. Ако го е носил наистина и е искал да стреля с него по други хора е щял да го направи, ама това не е станало. И по себе си не е стрелял с него.
Номерата са заличени, защото вероятно го е придобил post-mortem.

Шишман

Quote from: Лина on 20 February 2020, 20:19:11Номерата са заличени, защото вероятно го е придобил post-mortem.
Номерата се заличават за да не може по тях да се проследи оръжието. Макар че полицията си има различни начини за проследяване на оръжия и са доста добри в това.

HatshepsutTopic starter

Контрера: Неправилно тълкуваме историята си, щом честването на ген. Луков се превръща в проблем


HatshepsutTopic starter

Рекламен клип - Луковмарш 2020


Panzerfaust

Забраниха на деветима германци да заминат за София
Германската полиция е забранила днес на деветима германци да отлетят за България. Причината: има улики, че става дума за хора с крайнодесни възгледи, които са искали да се включат в ежегодния Луковмарш в София.
Германската полиция е разпитала днес 22-ма пасажери на летището в Дортмунд, които са искали да отпътуват за България. На деветима от тях - осем мъже и една жена, е било забранено да напуснат страната, а документите им са били задържани. Според съобщение на полицията в провинция Северен Рейн-Вестфалия, акцията е била извършена заради улики, че въпросната група възнамерява да се включи в организирания в София Луковмарш, в който по традиция участват десни екстремисти от България и чужбина. Документите на деветимата германци са били иззети по Закона за паспортите, според който властите могат да забранят напускане на страната, ако е налице заплаха за вътрешната или външната сигурност на Федералната република.
https://www.dw.com/bg

Де да бяха толкова стриктни и с ислямистите... >:(

Panzerfaust

Българин лепи върху табелата на ул. "Георги Димитров" в Париж лепенка с името на ген. Христо Луков! Браво!Не знаех, че тъпите французи имат улица с името на Гошо Тарабата.

Similar topics (5)