• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Анкета - Четете ли Библията?

Започната от Hatshepsut, 20 Септемврий 2018, 14:07:52

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Четете ли Библията?

Чел съм я и продължавам да я чета
1 (16.7%)
Чел съм я, но вече не я чета
3 (50%)
Не съм я чел, но имам намерение да я прочета
1 (16.7%)
Не съм я чел и нямам такова намерение
1 (16.7%)

Общ брой гласове: 5

HatshepsutTopic starter

Споделете вашето мнение по въпроса.
Аз лично съм чел Библията, но вече не я чета.

Лина

Не съм я чела цялата. Днес ми се струва трудна за четене, може би някой ден ще я прочета цялата.

Panzerfaust

За първи път се опитах да я прочета на около 12 години. Тогава ми се стори адски трудна за разбиране и бързо загубих интерес. После направих опит на 16-17 години. Новия завет го прочетох, но Стария не можах. Стори ми се объркан и пълен с противоречия. Стария завет успях да го прочета напълно и осмисля чак към 27-8 годишна възраст. С това, желанието ми да чета "книгата на книгите" свърши, извлякох някои изводи за себе си и толкова. Към момента не я чета и нямам необходимост от това.

HatshepsutTopic starter

Може да свалите Библията в електронен вариант от нашата Download-секция:

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=downloads;sa=view;id=13

long time ago

Не много отдавна направих една страничка в една социална мрежа - фейса, с цел да насочва внимание към Библията. С кратки публикации и цитати от Вечната Книга насочваща читателя към различни основни въпроси на вярата в Бог от Библията и основни въпроси в Християнството. Не само за теория но и за практикуване.
Разработвам я, популяризирам я според скромните си възможности. Сам.
При интерес ще ви дам линка да го има тук. С публикациите си не се ангажирам с никаква организация. Всичко е плод на моите търсения на Господа и Неговите истини от първите години след 1990 г. Когато четях много години наред паралелно с Библията и много други книги за вярата в Христа. Помощник ми е един мой дневник, в който имам десетки теми изкарани от Библията и синтезирани. Втори помощник е моята собствена памет, в която има запаметено доста от Божието Слово. Трети помощник са ми технологиите. Вече всичко е лесно достъпно в нета-търсачка и т.н.
Мой скромен принос в епохата на интернет и публичност. До когото е писано да стигне Словото и благата вест за спасението...ще се случи.

Бог да пази Родината и народа ни.

long time ago

Съвети при четене на Библията

Четете винаги след молитва към Бог, да ви помага да разбирате написаното./ Никой не може да обясни по-добре една книга от нейния автор/

Четете след молитва да запомняте написаното.

Осигурете си нужната тишина за четене.
Не четете при включен телевизор или в шумна стая. Написаното в Библията не може да се сравни с нищо друго, което сте чели някога.
Не препоръчвам и дори някаква тиха музика, която е способна да ви разсейва и отвлича вниманието ви.

Водете си записки.
Пригответе си някой дневник, в който да записвате всичко, което ви прави силно впечатление или ви удивлява.
По този начин ще усилите възможността за запаметяване. Когато даден израз бъде прочетен 2 или 3 пъти е по-голяма вероятността да го разберете и запомните.

Водете си записки специално за личността на Бога. Когато прочетете нещо за Бог, което до този момент не сте срещали - записвайте си го. По този начин ще обогатявате представите си за Всевишния и вярата ви ще се усилва.

Четете винаги бавно. Спирайте и размишлявайте върху прочетеното.
Ако нещо ви затрудни, върнете се и го прочетете пак. И пак си записвайте. Може да попитате подходящ човек, ако познавате такъв. Някои неща са лесни за възприемане, други не толкова.
Не се обезсърчавайте. Бог е близо. Когато четем Библията ние отново общуваме с Него.
Това, което говори Бог от Библията - всъщност го говори на всички нас. На всички народи. В Стария завет говори на израелтяните, а след идването на Спасителя говори на всички народи.

Не е задължително да четете дълго. По-добре по малко, но да ви се изясни, отколкото повече страници без да сте успели да се задълбочите.
И всъщност всичко зависи от духовния ви глад. Колко е силен и колко е нужно за да бъде утолен. Това е индивидуално.

Четенето на Библията ще укрепи вярата ви с повече разбиране за Бог и волята Му.
Идването на Христос на земята и изкупителната жертва на кръста показаха любовта на един съвършен Бог към несъвършеното човечество.
--------------------------

От Бога и идваме и при Него един ден се връщаме.

Да се свети името Му, да бъде волята Му, да дойде царството Му.
Всичко е от Него, чрез Него и за Него.
Амин!

Panzerfaust

Да, не е лошо да споделиш страницата си тук. Със сигурност имаш съмишленици от четящите форума.

long time ago

Благодаря за вниманието

https://www.facebook.com/neboisesamoviarvai/
Това е линка.
------------------

Шишман

HatshepsutTopic starter

От нашата Download-секция може да свалите книгата на Агоп Тахмисян "Основни учения на Библията":

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=downloads;sa=view;id=5442

Similar topics (2)