• Welcome to Български Националистически Форум.
 

The best topic

*

Posts: 40
Total votes: : 1

Last post: 22 April 2022, 17:04:55
Re: България, заснета с дрон by Panzerfaust

avatar_Hatshepsut

Съюз на Българските Национални Легиони

Started by Hatshepsut, 27 July 2018, 18:13:50

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Пешо

По-чиста снимка от по-горен пост. Не знам от кой документ е взета.

Източник: https://www.facebook.com/SpomeniOtTsarstvoBulgaria/

Пешо

Изложение-позив на СБНЛ ,,Кой покровителства българските евреи?" (1943 г.)

Защо се вдигна напоследък толкова шум около положението и съдбата на еврейството в България?

Кой и защо организира у нас широката акция в тяхна защита?

Ето каква е истината:
            От германска страна е направено предложение на българското правителство да бъдат изселени и настанени на работа в източните области всички български евреи, на брой около 60 000.
            Правителството на Богдан Филов, вместо да използва този рядък и единствен случай да разреши коренно и веднъж завинаги еврейския въпрос, за да се сложи край на една язва в нашия национален организъм, е отбягнало да се възползва от тази възможност. То се съгласява от ,,кумова срама" да бъдат изселени само евреите от новоосвободените земи в Тракия и Македония очевидно защото еврейският елемент там няма още покровители и влияние на каквото се радват евреите от старите предели на царството.
            Оказва се обаче, че броят на евреите от новоосвободените земи е недостатъчен, за да попълни уговорения с Германия контингент за изселване, поради което става нужда да се включат известен брой евреи от Югозападния край на стара България. Едва що взето това решение, и народните представители от ,,засегнатите" избирателни колегии удавят респективния министър в бурни протести, възмущения, закани и предупреждения. Между тях са подпредседателят на камарата, масонът Димитър Пешев, ,,апологетът" на новия ред у нас Сотир Янев, представителят на ,,третото поколение" в парламента Бошко Ковачевски и отбор все такива ,,безкомпромисни борци" за национална България.
            Тяхната акция успява, Министерският съвет отстъпва пред ходатайствата и евреите от Дупнишко-Кюстендилския край, както и всички евреи от старите предели на царството, остават по местата си. Доволни са всички: евреите, защото ще продължават да паразитстват на широкия български гръб; техните еврействащи покровители, защото ще си имат и занапред дойна кравичка в обора; покровителите на еврейството в чужбина, защото се запазиха в земята ни агентите им за национално разложение, шпионаж, саботажи и убийства.
            И Радио Лондон възкликна: ,,Чичото оздравя!"
            Тази еврейска историйка у нас е знаменателна. Който има уши, нека слуша, и който има очи, нека вижда! Тя сваля маската на днешната масонска власт, която само спекулира с еврейския въпрос, а на практика кърми ,,змията в пазвата", срещу която правителствени глашатаи само вдигат шум.
            Легионерска България единствена е гарант за истинската национална революция, която ще спаси нацията и ще укрепи здраво трона!
            Да си вървят книжниците и фарисеите от масонските ложи, заклети покровители и използвачи на еврейството!
           
Съюз на българските национални легиони

ЦДА ЧП, 136к, а.е.6, лист 16. Печатно, циклостил.

Източник: antinazimarch.blogspot.com
Документът е важен, не ми пука, че е взет от пародия на блог като посочения горе (в случай, че някой тръгне да мрънка).

Panzerfaust

Въпросът тук е с автентичността на позива.
Agree Agree x 2 View List

Пешо

 Ако трябва да си сложа ръка на сърцето, няма да излъжа, че не зная за повечето документи дали са меродавни. Това просто има из интернет пространството, а аз не съм муха без глава да ходя и диря из архивите документи, че дори да проверявам дали са автентични. От "Шалом" също пускаха някакви подобни документи, които уж са на Легиона, два от които са написани с лилав цвят  :laugh: , не знам дали и те са автентични. Това има, това качвам тук.

 Ето какво мислят от БДФ по въпроса за фашизма, нацизма и антисемитизма на СБНЛ: http://www.bdforum.bg/%d0%b1%d0%b4%d1%84-%d0%b8-%d0%bb%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b5%d1%80%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%82%d0%be/

 Аз лично се съмнявам, че документът е наистина писан през 1943г., депортирането на евреите е била строго секретна тайна, която Димитър Пешев огласява след разкритието ѝ, а и едва ли е щяла да мине и безащото, Царят ни е бил защитник на българските евреи, той е имал последната дума, а не ратникът Белев. Дали е писан след разкриването на тайната, аз няма как да знам тази подробност, но в такива детайли да се обяснява за сделката с Германия за изселването на евреите ми е леко подозрително, но също не трябва да забравяме, че Дянко Марков също заявява, че е имало писания на легионаре против евреи по време на ВСВ, но според него от Главното Водачество такива доукменти е нямало. В книгата си Иван Григоров имаше подобно писание, където Борис III е наречен "цар капитал" и се уточнява, че мястото на евреите е в Палестина. Забележете, че за разлика от хитлеристите,  легионерите не искат изтребването на евреите, а тяхното изселване в Израел. Така или иначе болшинството от нашите евреи заминават за Израел по-късно, а тук остват по-голяма част от комунистите евреи. Аз не оправдавам такова мислене, но просто такива са били идеалите (зависи от легионера, разбира се) и времената.

П.С. На втората страница съм пуснал една снимка, която я намерих във фейсбука на "Шалом" и в нея фигурира текстът отгоре. Цветът и шрифта на текста не съвпада с другите снимки, но пак трябва да се ходи и анализира на място, за да се провери автентичността и от кой го е писал. Сега какво да Ви кажа? It is what it is.

Пешо

 От кореспонденцията, която водя във блога на дъщерята на Дянко Марков, тя ми предостави ето този вестник, в който не се казват никак лъскателни неща за легионерите и паисиевците. За последните съм изненадан, защото от всички националистически огранизации по онова време те изглежда са били по-сдържани в изказа и действията си.

 Ето и видео, в което Дянко Марков говори по много теми, но не намерих по-точно място да го кача от това тук.
https://www.youtube.com/watch?v=sreRJ6Gf9Rw&list=PLFmGm965KeaEeKe3VGVK8YqjxakS4WgbM&index=10

 В нацисткият сайт https://www.nstribuna.org/ открих, че МОЖЕ БИ наистина в. "Мощ" е бил част от Пловдивския легион. Това е според сайта, но аз съм изключително скептичен по този въпрос, защото в самия сайт се казва недвусмислено, че Легионът заявява, че не е нито фашистка, нито нацистка организация, а едно чисто българско творение. Дори според книгата на Иван Григоров пловдивският митрополит си плащал месечената такса и бил симпатизант на СБНЛ.

 Прави ми и друго впечатление. В сайта са ниписали, че "Национална задруга" (фашисти) с водач Г. Марков се е вляла в Легиона през 1936г. Аз не открих подобни твърдения в книгата на Иван Григоров, а бях учуден, че Георги Марков е дядо по бащина линия на авторката на блога. Тя не знае дали дядо и е бил част от тази Задруга, но ми каза, че той е един от основателите на СМНЛ. Другото съмнително нещо е, че тази фашистка организация спира съществуването си през 1934г. Тоест от човекът писал сайта се опитва да дезинформира потребителите с цел да счете, че СБНЛ изповядва фашизма.

Similar topics (3)