• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Ш

Безбожниците-Богоборци срещу Църквата

Започната отъ Шишман, 20 Мар 2020, 17:26:09

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Шишман

Тема посветена на църквата и борбата и с безбожните-БОГОБОРСКИ правителства и държава
КАК СА НАМИСЛИЛИ ДА СЕ РАЗПРАВЯТ С ЦЪРКВАТА

Нанася се съществен удар по Църквата. Вече е изнамерен начинът за прекратяване на дейността й: чрез налагане на карантина. При това забраната за извършване на богослужения и Тайнства се посреща с разбиране и даже с одобрение не само от нецърковни или мало-църковни хора, но дори и от църковни йерарси. Да повторим, смъртността от коронавируса е около 2.5%. А какво ще стане с Църквата, ако се появи вирус с ниво на смъртност от 50%, като еболата, например, която се предава чрез слюнка и срещу която, впрочем, и досега няма ефективна ваксина? Това значи ли да забравим изобщо за Причастието? Църквата може да преживее без храмове, без държавна регистрация и така нататък, но Тя не може да живее без отслужване на Божествена Литургия, без съединяване на вярващите с Бога. А именно това могат да й забранят. Днес това вече не звучи като неправдоподобна фантазия. В Светото писание е казано: "Там ще се уплашат те от страх, дето няма страх" (Пс. 13, 5).
 Митрополит Гавриил: "Двухилядогодишната история на светата Православна Църква категорично свидетелства, че Божият храм и светите Тайни никога не са служили за разнасяне на зараза и за разболяване на богомолците, а точно обратното – там получават изцеление и на душата, и на тялото.
Господ е казал: ,,По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако любов имате помежду си" (Йоан 13:35). В това трудно време има и ще има много хора, които имат нужда от нашата помощ и молитвена, и с думи на утеха и съчувствие, както и от всяка помощ, която ни е по силите. Нека помним думите на Господ, че ближен ни е този, който има нужда от нашата помощ, и на когото можем да помогнем. Ако ние правим добро за ближния, Господ го приема като извършено за Самия Него.
Нека усърдно се молим за правителството, за градоначалниците, за христолюбивото войнство и за лекарите и целия медицински персонал, и да спазваме установените от тях правила за хигиена, за да може епидемията да бъде изолирана и по-скоро с Божия помощ да се прекрати."

Шишман

В  Италия веднага се погрижиха да затворят църквите, на момента. Хранителните магазини са отворени, но църквите са затворени.

Шишман

В Италия им мина номера, даже тук папата се спука да се хвали как е затворил църквите. Да  ама България е друга работа, ако българите на пръв поглед да не изглеждат вярващи
Отворено писмо на игумени, игумении, монаси и монахини от 13 български манастира, между които и Зографския на Света Гора: "Както в дните на извънредното положение не спират дейности като здравеопазване, снабдяване с лекарствени средства, доставки на хранителни продукти и продажбата им в хранителните магазини, енергетика, и всички необходими за поддържане на телесния живот и здраве дейности, така и християните не бива да се лишават от духовната храна, без която умира душата, а по-сетне и тялото, която е светото Причастие, молитвата вкъщи и в храма, църковните тайнства. Великият професор по гнойна хирургия и канонизиран за светец на православната църква, св. Лука Войн-Ясенецки, живял в средата на 20 век, и по чиито учебници се учат днес младите хирурзи, пише: ,,В Светото Причастие нашият Господ Иисус Христос се съединява с нас съвършено реално, субстанциално, със Своята истинска кръв и Своето Тяло, което ни е дал заради греховете на целия свят и заради нашите грехове". Самият той не прекратявал извършването на богослужения, св. Литургия и св. Причастие при никакви обстоятелства. На всяка света Литургия в храма се извършват молитви за светската и духовната власт, за лекарите, за болните, пленените, затворниците, наркоманите, починалите. Чрез молитвите на Църквата се освещава всеки човек, независимо дали е вярващ или невярващ, цялата страна, целият свят."

Шишман

Богоборците загубиха битката и временно се оттеглиха. Яно вярата за българите е много повече отколкото си мислят някои.

Шишман

Църквата отвръща на удара.

Боголюбиви братя и сестри,

В дните на светия Велик пост ни се даде тежко изпитание. Неизвестен вирус нападна цели народи. Милиарди хора по света са обзети от незапомнен страх. Правителствата на десетки държави въвеждат извънредни мерки, за да защитят  населенията си от надвисналата беда и да се погрижат за здравето и за запазването на материалните условия на живота.

Църквата не се страхува! Ние, християните, знаем, че всичко става по Божия воля или по Божие допущение. Този вирус, появил се именно във времето на Великия пост, без съмнение е Божие допущение. Винаги Църквата призовава, че е необходимо повече смирение в личния и обществения живот, че трябва да се обръща повече внимание на децата, че семейството – домашната църква, е най-висша ценност, че трябва да се намали консуматорството, че трябва да спре безумната гонитба на печалби, че обществените блага трябва да се разпределят справедливо, с мисъл за най-бедните и най-ощетени членове на обществото, че властта е дадена от Бога, за да служи за доброто на Божия народ и за да бъде пазен той от беди, и пр. и пр.

Още
http://www.plovdivskamitropolia.bg/novini/4696-2020-03-19-08-56-41.html

Шишман

ДАЛИ И ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ХОДИ НА ЦЪРКВА

Ето Какво се вижда, и какво в действителност се случва наистина

Шишман

Dimitar Tzolov

Борисов: "Аз нямам нито силата, нито волята да кажа: "Затворете църквите" - и с щаба съм говорил... Защото съм вярващ човек.
Петър Андреев

Тежко преживяха някои "християни" вестта, че мразеният, ненавижданият наш премиер защитил Църквата от безбожните журналя. Драма!
По плодовете ще ги познаем. Аз всеки ден повтарям, че освен В. Симеонов никой друг държавник не е споменал нищо за затваряне на църквите. Това го нищят журналята всеки ден. И тази вечер накрая им бе даден отговор на поредния им въпрос по темата.
След като Господ Иисус е казал да обичаме даже и враговете си, виждам тук много изкушени от дявола хора, за които не е са важни Христовите послания за любовта към ближния, не са важни библейските завети за почит към властите, не е важно, че премиерът няма да приложи закона за извънредното положение към Църквата и няма да ограничи достъпа до храмовете. По-важно е да се угоди на дявола, който се радва на всяка човешка омраза, на всяко беззаконие, що се отнася до Закона Божий.

Шишман

Nadejda Aleksandrova
След като Папата предлага да се прави дистанционно и щом във Ватикана може защо в България да не може?

Петър Андреев

Защото толкова им е вярата. Виждам, че и вашата е толкова. Няма как да го разберете, ако не проумеете, че отиваме на църква за да получим Божията благодат. А ако Бог е решил да ни накаже, няма да го направи в Своята Църква, няма да го направи у Дома Си, където сме Го посетили с надежда и любов.. Но за да бъде разбрана тази логика е нужна вяра.
Не ми се влиза нито в обяснителен режим, нито в оправдателен.

Шишман

Бойко е от нашите, за това и за сега се справя

Борисов: "Аз нямам нито силата, нито волята да кажа: "Затворете църквите" - и с щаба съм говорил... Защото съм вярващ човек.. От тази криза само Господ може да ни извади, така че и по тази тема това ми е мнението.
Знам много ... как се казваха.... АТЕИСТИ (произнася го с натъртване и леко презрение с характерния си в подобни случаи тон) казват: затворете църквите. За всичко друго имам воля, имам смелост, но това не мога аз да го направя", Не мога да затворя църквите!"

Шишман

Във време на изпитание на вярата

,,Ето какво изпитание имахме в лагерите" – разказваше ни о. Николай – ,,когато ни принуждаваха да се отречем от вярата и веднъж вкараха всички вярващи – и епископи, и свещеници, и миряни, в ледените води. Това бе на Север. Разсъблякоха ни. И така ни оставиха в лютия студ, сложиха и стража с кучета. Стражата се сменяше, а ние стояхме във водата и тихо се молехме".

Господ ми помагаше да си казвам непрестанно Исусовата молитва. Само нея и ,,Богородице, Дево" си повтарях непрекъснато, и по едно време дори ми стана огнено горещо. Всички се стараеха да стоят близо един до друг, но къде ти! Разбирахме, знаехме, че скоро ще се представим пред Господ. Някой се мъчеше да казва псалми, но устата му не успяваха, сковани от лютия студ. С времето един по един всички се вкочанясваха и започнаха да потъват в ледената вода. Главички, като цветчета в студа, току изникват ли, изникват. После се чува едно изхлипване, по тялото пробягва последна тръпка и – душата отлита право към Престола Божий – като мъченица... Никой не се отрече от Господа. Ангелите се спускат и ги прибират...

Яви ми се Царицата Небесна и ми каза: ,,Не преставай да се молиш, молитвата ти ще те опази и ще те изцели. Помолих се на Господа за тебе, да те задържи на земята, това е нужно за силата на Божията Църква. Моята благодат и тази на Сина Ми ще пребъдва с теб вовеки".

Божията Майка ме обгърна с такава Светлина и огнена топлина, че аз стоях под Нейния Покров невредим и останах единствения жив.

Когато ме измъкнаха от водата, заведоха ме при началника в бараката. Вече не се смееше като преди – ,,И какво, помогна ли ти твоя Бог?" Успях да произнеса: ,,Вярвам и изповядвам Пресветата Троица, и Майката на моя Бог!"

- ,,Помоли се за дъщеря ми, тя е тежко болна" – изговори изплашено човекът, който по-рано мислеше, че може да се живее без Бога".

След това отецът погледна през прозореца своето ,,Йерусалимско дворче" и не можа да сдържи сълзите си... Плака беззвучно, устните му се мърдаха едва-едва и накрая прошепна: ,,Майко Божия! Царице Небесна! Какво правеха с нас, през всичкото онова време! Всички бяхме изтощени, полуживи, за жилища копаехме в снега ями, правехме колибки, там криехме, всеки каквото намерил – елхови клони, шишарки... Дъвчехме ги – все нещо като ядене е... Ето какво изпитание за нашата вяра ни изпрати Господ!"

Шишман

Петър Андреев

Грешката на генерала днес не бе в това, че призова да не празнуваме по Цветница и Великден (чрез разкарване по хотели и ресторанти - това бе поводът) и че призова да се въздържаме от посещения в храмовете (за това призова днес и митр. Антоний в сутрешното предаване на БТВ).

Грешката на проф. Мутафчийски бе, че даде съмнителен пример за групова зараза в "църква" в Южна Корея, като не поясни що за църква е това.
Защото има само Една Света Съборна и Апостолска Църква. И там е Господ, Който ни отдава Своето тяло и кръв, а не корона-вируси.
Някой ако знае повече за въпросната църква, моля да поясни, (а не да хвърля гнусни обидни хейтърски реплики....) 

Шишман

ЗАЩО НЕ КВИЧАТ ....за ...........
Да се затворят магазините за алкохол и цигари, там няма ли вируси и зарази ? За църквите ни надуха главите, а за цигарите и пиенето си мълчат. Тия утре ще искат и магазини за кокаин, хероин и мета-анфетамини да се отворят.

Шишман

ЗАРАДИ ТИЯ МУ ДУМИ МОЖЕ И ДА ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО 

Шишман

Yavor Dachkov

Либералният бяс срещу Църквата и Христос изглежда особено пошъл на фона на криза, която има преди всичко духовни измерения. Не предполагах, че толкова умни и красиви хора с претенции у нас са потресаващо неинформирани и буквално необразовани по отношение на православния духовен опит в България. Но за сметка на това изключително агресивни. Тези дни Българската православна църква навърши 1150 години!!! Да се подиграваш с това огромно духовно наследство и да не си си направил труда дори да схванеш най-общо какво представлява то, е проява на най-обикновена вулгарност. Гледам, че я проявяват тези дни хора с големи интелектуални, артистични и "духовни" претенции. Тъжна картина.

Шишман

Достоевски

"Социализмът и либерализмът имат един баща и това е прогресът. Приемат за идея не абсолютната истина на Твореца, а създаването чрез човешкия ум на съвършено общество в бъдеще, което засега никой не е създал (и никога няма да създаде!). То обаче вече е създадено на теория и се призовава обществото към неговото реализиране на практика. Разликата между тях не е голяма: либералите приемат за движеща сила индивида, социалистите – обществото. Но целта е една – материално и морално благополучие на земята.
Досега у нас не искат да забележат принципа на насилие, заложен в бежбожната либерална свобода. ,,Европейската цивилизация, отхвърляйки Христа, открива хаоса на свободата. Човекът си остава сам със себе си с една безсилна и безплодна свобода. Ако няма Бог, то всичко е позволено, няма предел пред човешката воля, няма и престъпление. Без братството на Христа задачата на хуманизма се решава само по насилствен път", пише юристът А. Ф. Кони под влиянието на Достоевски.
И отново великият Достоевски: ,,Либералите вместо да стават все по-свободни, са се вързали за либерализма като с вериги. И когато трябва да изкажат свободно мнение, изведнъж се вцепеняват: а дали ще е либерално? А понякога хвърлят такива либерализми, че и най-страшният деспотизъм и насилие не могат да го стигнат."
Обръщайки се към руските либерали, Фьодор Михайлович пише: ,,Ще ми кажат, че тези господа изобщо не учат на зло; че ако Щраус* и да е мразел Христос и да го е оплювал цял живот, той иначе е обожавал човечеството като цяло, а учението му е възвишено и благородно. Доста е вероятно целта на всички съвременни представители на европейската прогресивна мисъл да е човеколюбива. Но за мен това, което ми се струва сигурно, е следното: дайте на всичките тези високопоставени даскали пълна възможност да разрушат старото общество и да построят ново, то тогава ще настъпи такъв мрак, такъв хаос, нещо толкова грубо, сляпо и нечовешко, че цялата сграда ще се срине под проклятията на човечеството... След като отхвърли Христа, човешкият ум може да достигне до невероятни резултати. Това е аксиома. Европа се отвръща от Христа, а ние, както е известно, сме длъжни да подражаваме на Европа.
И така, на първо място либерализмът е отхвърляне на Христа. Второ, тази идея не е наша, тя дойде при нас от католическия Запад. Трето, тя не е толкова безобидна, както ни изглежда. Четвърто, подобен устрем към слободия винаги завършва с насилие и смърт.
Либерализмът е антихристиянство. Западняците ,,искат да образоват нашия народ... Ние, казват, ще ограмотим народа, ще започнем да го приобщаваме към Европа, най-малкото ще го научим на изисканост в бита, на приличие, костюми, питиета, танци – с други думи, ще го накараме да се срамува от цървулите и кваса, да се засрами от своите древни песни, ще го накараме да тананика водевилни мелодийки. Честно казано, то интелигенцията на Европа... друго не може да предложи. Не можем да тълкуваме заедно такива объркани работи като Православие и някакви странни неща, свързани с него. Особено пък сега, когато последната дума на Европа и европейските науки са атеизъм, просвещение и хуманизъм...", разкрива картите им Достоевски. В своя Дневник той привежда примери за съвременното либерално отношение към възпитанието: ,,Един баща изгонил вече три детегледачки: ,,Не мога да се разбера с тези измамници. Влизам веднъж в детската стая и представяте ли си, чувам, че докато слага момиченцето ми в люлката, тя й разправя за Богородица, учи я да се кръсти, Господи помилуй... И забраних строго тези неща!" Борбата с вярата, както виждаме, не са я започнали болшевиките..."
Откъс от книгата на Давид Щраус, немски богослов и филосов, "За руската литература. Записки на селкия учител".
Фьодор Михайлович Достоевски преодолява пътя на привърженик на социализма и свободомислието до увлечението по религиозното...

*Давид Фридрих Щраус (1808 – 1874) – немски богослов и философ идеалист, основоположник на младохегелианството. Привърженик на конституционната монархия

http://glasove.com/categories/kultura-i-obshtestvo/news/dostoevski-i-bezplodnata-svoboda-na-liberalizma

Similar topics (5)

443

Отговори: 2
Прегледи: 783

746

Започната отъ Amenhotep

Отговори: 3
Прегледи: 814

20 Авг 2019, 10:58:34
отъ long time ago
1517

Отговори: 33