• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Panzerfaust

За и против Фейсбук

Започната от Panzerfaust, 11 Октомврий 2019, 19:49:39

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Колко често ползвате Фейсбук?

Постоянно го ползвам
2 (28.6%)
Ползвам го основно за работа
0 (0%)
Рядко го ползвам
0 (0%)
Ползвам го, но искам да се появи алтернатива
2 (28.6%)
Нямам профил и нямам намерение да ползвам Фейсбук
3 (42.9%)

Общ брой гласове: 7

PanzerfaustTopic starter

Интересно, моите впечатления са, че по време на карантината модераторите във Фейсбук се бяха поолабили и не раздаваха банове за щяло и нещяло. Дали защото светът беше затворен и мрежата беше важна за комуникация, не знам.
Сега гледам, че я подкараха по старому. Аз бях блокиран за една пълна глупост 30 дни, гледам и други членове на форума се оплакват.

Шишман

Цитат на: Panzerfaust - 21 Юлий 2021, 15:56:54.
Сега гледам, че я подкараха по старому. Аз бях блокиран за една пълна глупост 30 дни, гледам и други членове на форума се оплакват.
То си има начин да се избягват блокирания. Сегашният ми профил , благодарение на един луд беше блокиран повече от година. На по 30 дена и то за мнения от преди 6-7г.
По форумите и в старият форум също блокираха доста често по неясни причини.

Hatshepsut

#18
На стария ми профил във фейсбук най-тежкото наказание бе забрана да публикувам за 3 дни. На новия профил засега съм само с предупреждение, бях споменал в един мой статус, че понеже умнокрасивците ме наричат патреот и идиот, аз ги наричам педерасти  :ass:
А доколко става дума за активизиране на модераторите в последно време не знам, може да са се активизирали и  доносниците.

PanzerfaustTopic starter

Цитат на: Шишман - 21 Юлий 2021, 17:45:15То си има начин да се избягват блокирания.
Има си, но засега не искам да правя компромиси. Имам и алтернативен профил, но от него не става ясно, че съм аз и затова рядко го ползвам.
Като цяло да го духа цензурата!

Шишман

Аз лично съм за фейсбука, дава голяма свобода на изява и има интересни неща за четене.

Лина

Аз лично съм изцяло против facebook, това трябва да се забрани и унищожи! :judge:  Заради онлайн обучението се наложи да имам така регистрация, както и gamil и други глупости.
В шок съм от facebook, :OMG: няма друга такава простотия!
Още Достоевски е казал:" Нещастието е заразна болест. Нещастните и бедните трябва да странят един от друг, ...", а те във тази платформа се надушват и взаимно се заразяват с простотията си. Няма никаква полезна информация във facebook, която да не можеш да намериш по друг канал, НЯМА!!
Всеки може да си каже мнението, така е -  очаквано идиотите много държат да си изкажат мнението най - , най - яростно. Много им е лесно да разтягат локуми във такава среда, където не е ясно кой и колко ги чува..... тъжна картина.

Разбира се учудващо се оказа, че има и друг вид ползватели (за съжаление някой от тях мои познати) - отишло на ресторант - снимка в фейсбук, отишло на басейн - снимка във фейсбук; отишло в гората - снимка във фейсбук, седнало да яде - снимка за фейсбук; купило си нещо - снимка у фейсбук и т.н. безумия... друга тъжна и незадоволена картинка.

Шишман

Цитат на: Лина - 22 Юлий 2021, 20:58:48Няма никаква полезна информация във facebook, която да не можеш да намериш по друг канал, НЯМА!![/b]
Е да ама има. Даже главният администратор на тоя форум публикува там, снимки, които не публикува тука.Има и много друга полезна информация. Например сайта "тренирай бг" публикува, много там и от тях научих доста неща и благодарение на тия познание увеличих силата и издръжливостта си !
п.п. то не е задължитено и на сила - не го ползвай.

Лина

Както казах няма никаква полезна информация, която да е достъпна само във фейсбук и да не може да се намери другаде – това е така. Полезна информация не е кой как се бие, кой как се пече на плажа или каквато и да е там комплексарщина.

Пък че е по желание това е ясно, ама темата ти не е пожелахте ли или не, а за или против, нъл тъй или не си го спомняш?!
Ти си типичния профил на профана, който би оценил високо нещо толкова безвкусно само защото му дава някаква трибуна пред  по-прост плебс. Пък ти се имаш и за месия и ръсиш ум на поразия, т.е някой трябва да те слуша – разбирам те аз какъв ти е тънкия замисъл. Нормално е да ти харесва и на милиони други им харесва.
Има и хора дето не го харесват и никак не го ценят.

Шишман

Цитат на: Лина - 04 Августъ 2021, 21:24:03разбирам те аз какъв ти е тънкия замисъл.

Мамка му - разкри ме.

PanzerfaustTopic starter

Тази вечер глупавият Фейсбук се срина.

FELDMARSCHALL

Супер ! Таман идиотите на Костя Копейкин, разни антиваксъри и други лумпен-тъпанари тип плясков няма да могат да облъчват и тролят хората за известно време. :judge:
А иначе в цял свят ли се е сринал фейсбук, или само в България ?

PanzerfaustTopic starter

Цитат на: FELDMARSCHALL - 04 Октомврий 2021, 21:28:27А иначе в цял свят ли се е сринал фейсбук, или само в България ?
Нямам идея, но може би е световен срив, а не локален. Поне при предишните проблеми беше така - на глобално ниво.

Hatshepsut

#28
Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp и Oculus VR са недостъпни тази вечер

Проблемите за Facebook нямат край. В момента, в който директора по сигурността на компанията Антигон Дейвис бе на живо по CNBC, около 19:00 българско време, защитавайки компанията по редица обвинения към социалната мрежа и оборваше твърдението, че Instagram е вреден за тийнейджърите, цялата им мрежа от услуги се срина.

В Twitter изпълнителният директор по комуникациите на Facebook Анди Стоун казва: ,,Наясно сме, че някои хора имат проблеми с достъпа до нашите приложения и продукти. Работим за възможно най-бързото нормализиране на нещата и се извиняваме за неудобството. "

Поглед към Down Detector разкрива, че проблемите са широко разпространени по цял свят. Въпреки че не е ясно защо платформите са недостъпни за толкова много хора, техните DNS записи показват, че подобно на прекъсването на Slack от миналата седмица, проблемът очевидно е свързан с това.

Дейн Кнехт от Cloudflare отбелязва, че BGP (на английски: Border Gateway Protocol), които помагат на мрежите да изберат най-добрия път за доставяне на интернет трафик на Facebook – са ,,изтеглени от интернет".

Instagram.com също не работи и дава съобщение за грешка на сървъра 5xx, докато сайтът на Facebook просто ни казва, че нещо се е объркало.

Изглежда, че проблемът засяга и услугата за виртуална реалност – Oculus. Потребителите могат да зареждат игри, които вече са инсталирали и браузърът работи, но социалните функции или инсталирането на нови игри не действат.

Прекъсването е достатъчно задълбочено и засяга дори услугата на компанията за споделена работа – Workplace from Facebook, а според Джейн Манчун Уонг, вътрешните сайтове на компанията също не работят.Все още няма информация от Facebook за това какво е създало проблема или кога тези сайтове, включително Messenger и WhatsApp, ще работят отново.

Ще се радваме да споделите как е при вас ситуацията? Успяхте ли да използвате вече някоя от услугите?

https://www.kaldata.com/

  :OMG:
Shocked Shocked x 1 View List

Hatshepsut

Има една българска поговорка; "Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия"...
Та така и с фейсбука, сменят само името, а политиката на цензурирането на свободните мнения заради политическата коректност ще си остане... също ще остане и анонимното доносничество  :sad:


Facebook сменя името си на Meta


Тази вечер в рамките на събитието Connect, Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг разкри, че новото име на компанията ще бъде Meta. Става въпрос не за името на социалната мрежа, което остава Facebook, а за наименованието на самата компания, която отдавна има редица други разработки, в това число Oculus, Instagram и Whatsapp. Те също остават непроменени.

Meta ще е името, под което се обединяват всички начинания до момента и според някои е опит на Facebook да се отърси от негативното влияние, което има социалната мрежа над останалите бизнеси, които компанията се опитва да развива.

На практика нищо освен името не се променя. Всички звена ще работят както и до сега.
Зукърбърг притежава акаунт в Twitter @meta (чиито туитове са скрити към момента на публикуване на този материал) и meta.com, който сега пренасочва към страница за добре дошли във Facebook,

Сайтът преди това беше пренасочен към meta.org – инструмент за откриване на биомедицински изследвания, който беше проект на Научната инициатива на Чан Зукърбърг. Това е част от фондацията, която Зукърбърг основава заедно със съпругата си лекар Присила Чан през 2015 г.

,,Ние сме компания, която изгражда технология за свързване", каза Зукърбърг. ,,Заедно най-накрая можем да поставим хората в центъра на нашата технология. И заедно можем да отключим значително по-голяма икономика на създателите. Да отразяваме кои сме и какво се надяваме да изградим", добави той. Той каза, че името Facebook не обхваща напълно всичко, което компанията прави сега, и все още е тясно свързана с един продукт. ,,Но с течение на времето се надявам, че ще бъдем разглеждани като компания с метавселена."

Ребрандирането е част от усилията на Facebook да се отърси от това да бъде известна просто като компания за социални мрежи и да се съсредоточи върху плановете на Зукърбърг за изграждането на метавселената. През юли той каза пред The Verge, че през следващите няколко години Facebook ,,ефективно ще премине от хората, които ни виждат предимно като компания за социални мрежи, към компания за метавселена".

Зукърбърг написа в публикация в блога си, че корпоративната структура на компанията няма да се промени, но това как тя отчита финансовите резултати ще се промени.
,,Започвайки с нашите резултати за четвъртото тримесечие на 2021 г., планираме да докладваме за два оперативни сегмента: Family of Apps и Reality Labs", обясни той. ,,Също така възнамеряваме да започнем да търгуваме с новия борсов индекс, който сме запазили, MVRS, на 1 декември. Днешното съобщение не засяга начина, по който използваме или споделяме данни."

Facebook беше под интензивен контрол през последните няколко седмици, след като разкритията, базирани на вътрешни документи, предоставени на Wall Street Journal от Франсис Хауген, показаха, наред с други неща, че платформата на Facebook на Instagram се е превърнала в токсично място за тийнейджъри, особено за момичета. А антитръстовите регулатори настояват компанията да бъде разбита, тъй като общественото доверие в платформата на социалните медии намалява.

В понеделник множество новинарски издания публикуваха допълнителни подробности за вътрешните документи, разкрити на Комисията за ценни книжа и борси и предоставени на Конгреса в редактирана форма
Те показаха дълбоката загриженост сред изследователите на Facebook, че неговата потребителска база застарява и платформата губи просъствието си сред по-младото поколение. Документите също така показват, че Facebook има многостепенна система за определяне на приоритети кои държави ще получат засилена защита около изборите.

Ранните спекулации се фокусираха върху промяна, подобна на ребрандирането на Google от 2015 г., когато обяви, че ще стане една от няколкото компании под чадъра на по-голяма холдингова компания, наречена Alphabet. За Facebook оригиналното ,,синьо" приложение ще се присъедини към Instagram, WhatsApp и Oculus под компания майка.

Промяната обаче най-монго ще засегне Oculus. Техническият директор Андрю Босуърт обяви, че Meta постепенно ще замени марката Oculus. Продуктовата линия Oculus Quest ще се превърне в линията Meta Quest, а приложението Oculus ще се нарича Meta Quest App. Тези промени ще започнат да влизат в сила в началото на 2022 г., каза Босуърт.

https://www.kaldata.com/
Funny Funny x 1 View List

Лина

Цитат на: Hatshepsut - 29 Октомврий 2021, 06:15:35

Ребрандирането е част от усилията на Facebook да се отърси от това да бъде известна просто като компания за социални мрежи и да се съсредоточи върху плановете на Зукърбърг за изграждането на метавселената.

https://www.kaldata.com/

Е,тези планове за изграждането на метавселената ще му се осъществят само ако намери от кого да открадне идеята за нея  :lol:

FELDMARSCHALL

Тоя Зукърбърг с облия мозък даже не знае как се превежда "мета", а това означава - отвъд, извън. :laugh:

Powered by EzPortal