• Welcome to Български Националистически Форум.
 

The best topic

*

Posts: 40
Total votes: : 1

Last post: 22 April 2022, 17:04:55
Re: България, заснета с дрон by Panzerfaust

avatar_Лина

Актуални новини и мнения за тях

Started by Лина, 01 August 2019, 15:36:27

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sturmmann Батбаянов

Quote from: Лина on 30 May 2021, 18:33:45Някой има ли идея по какви причини на лицето Бойко Рашков (към момента министър на МВР) може да е отнет достъпа до класифицирана информация още от 23.04.2019? Това при положение, че до края на 2018г. е бил ръководител на Бюрото за контрол на СРС!
По времето на Бойко Б., който  е злодей и канибал  :whistle: този е работил за службите..... Мисля си че Рашков знае всичко, което може да се знае, но забележете той няма какво да сподели! Единствено клюки от типа "Някой си каза......".
Що за министър на МВР имаме - разпространява сведения без доказателства, без всякакви улики?!
Когато не се занимава с клюки и подслушвания Бойко Рашков преподава в УНСС заедно с Румен Гечев. То това УНСС се оказа егати комунистическия кошник :judge:

Какво ви е мнението за Бойко, ама Рашков?. 


А на теб какво ти е мнението за Бойко, ама Борисов? Май положително?

ЛинаTopic starter

При сравнение с ИТН и БСП - да. Извинявай, но тези първите така и не разбрах за какво се борят точно ......дочувам само намаляване броя на депутатите....... увеличаване властта на президента - на мен това ми звучи като Путнска демокрация само, че за разлика от руснаците на нас не е ясно кой ще е Путина и кой Медведева. Това явно ще се снесе в последния момент.
Служебното правителство от което е и Бойко, ама Рашков много пъти бяха разобличени в лъжи! Вървят всички бюджетни плащания, но не казват плаща се на всеки всичко, което е необходимо и парите намаляват, а парите свършиха.  :whistle: Някой споделя някакви съмнения без повдигнати обвинения, но на обществото се представят като факти. По време на управлението на Станишев и Първанов изчезнаха 196 мил. евро за магистрали без да е построен и километър, сега седнали да се ровят тези какво били откраднали.
Който одобрява служебното правителство може да сподели защо го подкрепя.
Отделно ядовете им с Гешев като главен прокурор - темата с циганските престъпления си вървеше и по време на управлението на ГЕРБ - това е факт, откакто обаче той е ГП доста замря за моя радост. За мен проблема с циганската престъпност е много по-важно да бъде решаван и хич не ми пука за комфорта на бг- милиардерите. 

ЛинаTopic starter

Още комунистически простотии

"Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков ще сезира Съвета за електронни медии (СЕМ) заради нарушаване дейността на БНТ във връзка с прекъсване на програмата заради извънреден брифинг на ГЕРБ. Той ще потърси отговор и от генералния директор на национална телевизия Емил Кошлуков."

Интересно когато Минеков  хвърляше яйца, псуваше и палеше полицаи защо телевизиите прекъсваха и го излъчваха, а сега да не се изпъчват пресконференциите на ГЕРБ?!?!?!?


Този чобанин връчи за 24 май на 63-ма творци и артисти от сферата на изкуството грамоти с правописни грешки!

И най - жалкото беше когато под тази новина прочетох мнение на типичния гласоподавател на БСП и ИНТ че "че ГЕРБ саботирали събитието"  :tongue: Представяте ли си как някой от ГЕРБ ще се занимава да внедри по спешност работник в някаква печатница точно на тази позиция, която ще отговаря за напечатването на грамотите, ЩОТО Е МНОГО ВАЖНО! Тука се пита само, колко трябва да си прост да си го помислиш това?? И колко трябва да си прост за да слушаш как Минеков се дразнел от хора, които случайно са попаднали в политиката и да не разбираш, че няма по-случайно попаднал в политиката от него.

ЛинаTopic starter

Цялата държава е лумнала в пожари в пряк и преносен смисъл, а двама пожарникари загубиха живота си днес в борба със стихията дано да няма по-дълбока символика в това. В същото време лумпените в Парламента постоянно един връз друг повтарят едно и също ,,Политики", ,,политики" във всяко изречение, дори Борисов вчера ( да не остана назад) и той падна в тази тъпа реторика .....

,,Политики" му е майката, това е вълшебната думичка в съвременния пол-ки репертоар, голяма работа е! Ако изпаднете в ситуация на ступор или си ,,глътнете езика" някой ден, не се тревожете, кажете просто ,,Правене на политики", ,,Политики, дами и господа"  Това за-дъл-жи-тел-но ще изчерпи темата!

Продължавам да трупам впечатления за новия първи Слави Трифонов, засега все неприятни, но впечатления. Този човек е абсолютен психопат избира си хора за министри и мин.председател – един път, два пъти, n-пъти – сутрин ги избира на обяд се отрича от тях, води ги като панаирни мечки по пресконференции и обяснява защо им го подава по този неприятен начин отзад, с извинение. Такова предателско отношение аз за първи път виждам така афиширано – нито е професионално, нито е дипломатично, то и от човешка гледна точка е или тъпо, или гадно. Трябвало е да го кръстят Юда този човек.
 :judge:
Funny Funny x 1 View List

ЛинаTopic starter

Я да видим това видео с Тошко Йорданов и тогава все още бъдещия здравен министър (настоящ към момента) Стойчо Кацаров от 11.06.2020, гледаме суратя и слушаме думите много внимателно:Във въпросното видео Стойчо Кацаров обсъжда несъстоятелността на мерките тогава и твърди, че в интензивните отделения с covid болни има най - много по 10 наистина тежко болни!

Той твърди, че мерките предприето от предишното правителство са несъстоятелни и само в  тяхна изгода! Т.е. са абсолютно излишни!

Цитирам "Няма никакъв риск нито сега, нито в близкото или по-далечно бъдеще системата да бъде претоварена" :lol: !!!

Говори в смисъла на това, че вируса не е опасен, така де специфична болест, която да се предизвиква от covid-19 едва ли не просто НЯМА!!!

А днес, когато същият този палячо е министър,  а интервюиращия го клоун - Тошко Йорданов - африкански е депутат всичко е много различно. Да видим каква новина ни събужда днес от същия този ЛЪЖЕЦ И МЕРЗАВЕЦ, И НЕЧОВЕК от служебното правителство:

Кацаров: Да заведем нарушителите на мерките в COVID отделенията, за да видят интубираните!!!

"До 5г. затвор при неспазване на мерките", напомни Стойчо Кацаров

Ти сериозно ли?

Категорично смятам, че само хора с мозъчни увреждания може да гласуват за подобни долнопробни същества. И недоумявам защо сега на са на площадите, а си бъркат по носовете, пък другите гласувалите от чужбина мърши не се върнат да им сърбат попарата на тия?

Очевидно от Тошко Йорданов, Стойчо Кацаров и всички властимащи в парламента и президентството в момента никой не може да потърси отговорност, а още не са взели цялата власт в ръцете си.

ЛинаTopic starter

Участък от строящата се АМ "Хемус" край Шумен се е срутил

Такова гръмко заглавие се появи по всички медии, но се оказа кьорфишек и пълна измислица.
Видиш ли нищо не се е срутило, а са контролирано избити подпочвени води......сякаш има някаква разлика  :huh:  Това с лъжите и измамите на Бойко Рашков е интересно, но не е ли по-интересен факта, че това принудително спиране на строителство, което е недовършено и което по вина на служебното правителства няма да се довърши ще доведе именно до разрушаване на построеното. Целта на служ.правиелство явно е да не се строи сега, искат да откажат тези фирми и да строят С ТЕХНИ доверени фирмички.
Това е истинска катастрофа, пътуването Варна – София е кошмарно, но на глупавите комунисти просто не им пука колко хора още ще се избият по този смешен двулентов 400км. път, който се ползва сега.

Дори наистина да не са изрядни всички документи по строителството на ,,Хемус", дали на някой ползвател на магистралата би му пукало, щото на мен не би ми пукало?

И варненци ревахме, че някой може да гепа нещо от строителството на новия булевард Левски, но всеки гледа да се движи по него сега, защото е скоростен с малко светофари и пешеходци, нов, удобен.

ЛинаTopic starter

Много приятна новина, която малко се коментира от медиите, сакън някой заинтересован да не научи! Сега, нали е решение на предишното правителство........, ако може да го заметем под килима  :lol:  От сегашните работещите да очакват много повече :gig: 

Данъчни облекчения: 450 лв. за всяко непълнолетно дете (ВИЖТЕ УСЛОВИЯТА)

По-високи данъчни облекчения за деца ще получат родителите още в края на тази година.

Бонусът ще бъде получен чрез намаление на дължимите данъци за годината от единия родител. Тъй като в редица фирми изплащат заплатите за текущия месец няколко дни преди края му, реално облекчението може да бъде получено още преди края на годината.

Досега един от родителите ползваше данъчно облекчение в размер на 20 лв. за всяко дете.

Но в края на миналата година, когато все още имаше редовно правителство, размерът на данъчното облекчение беше увеличен значително. Реално бонусът сега ще бъде ползван за първи път, като бъде намален дължимият данък върху доходите за 2021 г.

Данъчното облекчение позволява годишният облагаем доход на родител да бъде намален с 4500 лв. за едно ненавършило пълнолетие дете, с 9000 лв. за две ненавършили пълнолетие деца и с 13 500 лв. за три и повече ненавършили пълнолетие деца. Тъй като данъкът върху доходите е 10%, реално бонусът от хазната ще бъде 450 лв. за едно дете, 900 лв. за две деца и 1350 лв. за три и повече деца.

Дължимите налози при отглеждане на дете с 50 и с над 50 на сто степен на увреждане ще бъдат намалявани с 900 лв.

Данъчното облекчение може да се ползва за деца, които към 31 декември отговарят на няколко условия. Децата трябва да са местни лица на държава-членка на Европейския съюз, както и да не са настанени в социална или интегрирана здравно-социална услуга за грижа на пълна държавна издръжка. Облекчението се ползва за деца, които не са навършили пълнолетие. Но облекчението се ползва включително и за годините, в които детето е родено и е навършило пълнолетие.

По отношение на родителя също се изисква да е местно лице или да е установено за данъчни цели в държава-членка на Европейския съюз. Облекчението може да ползва родител, който не е лишен от родителски права, ако детето не е настанено извън семейството и за него не е учредено попечителство или настойничество.

Облекчението може да ползва и родител, на когото не е предоставено упражняването на родителските права в случаите на развод, или настойник или попечител, или член на семействата на роднини или близки, когато детето е настанено за срок не по-кратък от 6 месеца при роднини или близки по смисъла на Закона за закрила на детето, или приемен родител, когато детето е настанено дългосрочно за отглеждане в приемно семейство.

Облекчението може да бъде ползвано чрез работодателя или чрез подаване на годишна данъчна декларация в началото на 2022 г. за получените доходи през настоящата година. От облекчението може да се възползват и еднолични търговци, както и земеделски производители.


Важно е преди родителите да представят необходимите документи за ползване на данъчно облекчение да проверят данъчно-осигурителната си сметка. Ако имат неплатени задължения към хазната, трябва да ги платят, за да се възползват от данъчната отстъпка. Най-лесно човек може да провери дали има стари задължения на сайта на НАП с персонален идентификационен код (ПИК).


Hatshepsut

Проф. Пламен Павлов: Руските тръби и ядрените ни реактори няма да спрат кремълската агресия, Петков ясно да каже, че Москва е заплаха за страната ни


Проф. Пламен Павлов

Политическият елит най-накрая трябва да разбере, че членуваме в НАТО, а не сме кандидати за алианса

Има опасност от военни действия заради кризата с Украйна, дори Първата световна война избухва без особена логика

България и Северна Македония страдат от една и съща болест – неизлекуван комунизъм, казва пред Faktor.bg историкът


Интервю на Васил Стефанов

- Проф. Павлов, има ли България ясна позиция спрямо поредната криза, която Русия създава в Украйна, ясни ли са конкретните намерения на правителството и парламента?

- В дебатите в парламента се чу ясна позиция, че сме член на НАТО. Имаше обаче неща, които мен откровено ме подразниха. Като например, че изпращането на 7 самолета у нас от други държави не било свързано с напрежението в Черно море, а било свързано със стари договорености. От друга страна ясно се видя, че в българския парламент има пета колона на Русия. Това, което прави Костадин Костадинов със своите хора, е абсолютно недостойно и няма никаква връзка с патриотизъм, национализъм и с други мантри, за които настояват. Абсурдно е да се твърди, че трябва да излизаме от НАТО и от ЕС. Тези хора обаче същевременно имат много силни канали за влияние в българското общество. Достатъчно е човек да се ,,разходи" из интернет, за да види пропагандата. Тези позиции се споделят и в национални медии. Не казвам разбира се, че трябва да има цензура. Говоря за търпимост. Излиза, че ние не сме в НАТО, а се колебаем дали да влезем, или да изберем някакъв евроазийски съюз, както вероятно мечтаят някои проводници на чуждо и абсолютно лишено от всякакъв смисъл влияние.

- Защо политическият ни елит не заема категорична позиция спрямо Москва?

- Някои хора от петата руска колона са горди с позицията си и са убедени, че пропагандата им носи престиж в обществото. На подобни мнения трябва да се дава категоричен отпор. Направи впечатление, че по време на дебатите в Народното събрание се бягаше от съществото на темата, за да не се засегнат русофилите. Първо – как може да съществуват въобще ,,русофили" или ,,русофоби" в България през 21-ви век? В Северна Македония нещата също са драматични. Там виждаме отново ръката на Москва и на Белград с една комбинирана атака чрез македонски институции и управляващия елит. Това, което се опитват да направят Кирил Петков и колегата му Ковачевски, е положително. Аз обаче искам да призова българският премиер да внимава с вербалните си изяви и да не повтаря мантри на някогашната пропаганда. Предполагам, че той искаше да каже, че цяла Европа е била под ботуша на Хитлер и че България е нямало какво да направи. Той обаче го направи толкова несръчно, че се получи точно обратният ефект. Освен това, беше задължително заедно с представители на българската общност в Северна Македония Кирил Петков да отиде пред саркофага на Гоце Делчев по време на визитата си. По същия начин не трябваше да се спира и филмът по БНТ, който дава историческа истина за репресиите на Титова Македония след 9-ти септември. И в България, и в Северна Македония страдаме от една и съща болест – от неизлекуваните травми на комунизма. Нашият комунизъм като че ли е по-податлив на лечение, отколкото югоносталгията в Северна Македония. За съжаление наши политици, журналисти, а и историци проявяват слабост. В западната ни съседка няма българско малцинство, а мнозинство и това се вижда от всички статистики и документи от 19-и и 20-и век, включително и на ЦРУ. Не трябва да се мачкат хората с българско самосъзнание в Северна Македония, но виждаме, че това се прави. Беше злоупотребено дори с българския паспорт на кметицата на Скопие. Излиза, че всичко, което е свързано със страната ни, е лошо. Вече наистина говорим за език на омразата. Активизирането на връзките по всички възможни канали е най-добрата терапия срещу свещеното налагане на антибългарското в Северна Македония.

- По същия начин българският премиер и македонският му колега подминаха паметника на цар Самуил в София. Има ли страх от наша страна да не ,,обидим" западните ни съседи или от някакъв външен натиск, за който се говори от няколко месеца?

- За мен тук има някакви системни недоглеждания и страхове, които аз не разбирам. Предшественикът на Димитър Ковачевски Зоран Заев се поклони пред паметника на цар Самуил заедно с колегата си Бойко Борисов. Мисля, че в това отношение трябва да сме много внимателни и непоколебими. Какво значи да ни натискат отвън? Северна Македония, в духа на старите Титови традиции, организира едно огромно лоби в Западна Европа за антибългарски пиар. От друга страна ние наистина не направихме нужното, за да обясним на страните от Европейския съюз и НАТО какви са точно позициите ни. България, освен за репресиите в Титова Югославия, впрочем не говори много и за Народния съд. Трябва да се противопоставим именно на тези травми от комунизма. За съжаление обаче в много медии се дава трибуна на хора, които злоупотребяват с думи като ,,патриотизъм" и ,,национално самочувствие.

- Пробито ли е европейското лоби у нас?

- В България не би трябвало да има европейско лоби. Нашият народ винаги е бил ориентиран да се движи заедно с европейските достижения. Достатъчно е да видим как разсъждават Георги Раковски, Христо Ботев, Васил Левски и Любен Каравелов, както и останалите представители на Възраждането ни, които са ориентирани европейски. Ние самите сме в Европа. По-скоро става дума за външни сили на руската пропаганда в България. Притеснително е нещо, за което малко се говори – в страната ни се насажда антиамериканизъм. Кирил Петков беше попитан дали Русия е заплаха за страната ни. На негово място бих отговорил категорично ,,да", особено в една обстановка, която мирише на барут, дори това да не е много дипломатично. Всеки един патриот у нас би трябвало това да го осъзнава. Никога български куршум или снаряд не е изстрелван срещу руската територия. Нека обаче да припомним как Варна и Балчик бяха жестоко бомбардирани по време на Първата световна война, а през Втората това се повтори в Добрич, Русе и Стара Загора, явно действайки се по неотменена заповед. Оказа се, че разполагането на миночистач в Черно море е някакъв ,,огромен проблем" и заплаха за Русия, а в същото време видяхме как Кремъл струпа ужасно много подводници и военна техника до Крим. Това разбира се, че е военна заплаха за България.

- Коя е най-сериозната заплаха за страната ни от Кремъл?

- Русия ни заплашва най-вече с манталитета на голяма част от българския елит. Предишното правителство хвърли луди пари, за да удовлетворява руските претенции у нас. Да припомним само за скъпите реактори за Белене, които не използваме, както и за руско-турския поток. Нашите политически елити, дали са леви или десни, са много податливи на руския натиск заради неизлекуваната от времето на комунизма нагласа да не би да разсърдим ,,северния брат". Тези хора трябва най-накрая да осъзнаят какво е да си член на НАТО и на Европейския съюз. Това, че сме в лагера на демократичния свят, се приема с притеснение какво ще каже Руската федерация. Вместо да се спекулират, от партия ,,Възраждане" могат да попитат как се чувстват българите в окупирания Крим.

- ,,Възраждане" ли е основният стожер на петата колона в България, бяха ли изместени крила в БСП, които години наред облъчваха с руска пропаганда?

- Това трябва да го кажат нашите служби и да вземат мерки за противодействие на обслужването на чужди интереси, които са далечни от нашите. Неслучайно на Костадин Костадинов са му лепнали един прякор... В БСП също има много хора, за които руските интереси са много по-важни от българските. По време на дискусията за кризата в Украйна неслучайно най-общите изказвания в парламента се правиха от партията на Корнелия Нинова. БСП се опита да пробута неутрален подход, което е напълно невъзможно в подобна геополитическа ситуация. В същото време чуваме много оценки, че нямало никакъв конфликт, а Русия си правела своите маневри. Искам да припомня, че когато избухва Първата световна война, в това също няма особена логика. И до днес още историците спорят защо това се е случило, тъй като Германия, Франция и Великобритания, които след това леят толкова кръв, са в съвсем човешко партньорство, особено в културната сфера. Опасност от война има и трябва да се направи всичко възможно, за да не се стигне до подобно развитие. Затова страната ни трябва да има по-категорична позиция за толкова важни, не само за нас, а за човечеството въпроси.

- Бойко Борисов се опита да ,,успокои" положението, като констатира, че Руската федерация няма да ни посегне, защото имаме АЕЦ и тръби от Турски поток. Ще ни спаси ли подобна ,,инфраструктура" от руския ботуш?

- Това, което каза Бойко Борисов, не е нелогично, но мисля, че той самият много добре осъзнава, че ако Русия реши да действа агресивно, няма да я спрат нито тръбите, нито реакторите. Много факти от близкото и не толкова близкото минало го доказват. Той по подобен начин разсъждаваше и за дюнерите и ислямските набези, но това са политически изказвания. Не искам да нападам Бойко Борисов, който също има своето място и избиратели в политиката, но в историята на България, както и в световната, има достатъчно примери, в които интересите надделяват над здравия разум и се действа безкомпромисно.

https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-intervyu-prof-plamen-pavlov-ruskite-trabi-i-yadrenite-ni-reaktori-nyama-da-sprat-kremalskata-agresiya-petkov-yasno-da-kazhe-che-moskva-e-zaplaha-za-stranata-ni

ЛинаTopic starter

Quote from: Hatshepsut on 31 January 2022, 19:23:08
Проф. Пламен Павлов: Руските тръби и ядрените ни реактори няма да спрат кремълската агресия, Петков ясно да каже, че Москва е заплаха за страната ни


- Защо политическият ни елит не заема категорична позиция спрямо Москва?


Замислете се дали случайно учили, просто учили в Харвард бяха парашутирани на ключови позиции в двете държава по едно и също време. На тях са им дадени точни и ясни инструкции, които те ще се опитат да изпълнят.
Самия факт, че Кирил Петков не обърна никакво внимание на българите в Македония при своята визита там говори повече от достатъчно за това, че интереса на България и българите не са фактор за него. Докъде ще посмее да стигне в осъществяването на чуждите планове обаче ще се види скоро.

Писмо до Кирил Петков от гражданин на РСМ с български произход: Македония не заслужава преговори, докато не реабилитира хиляди репресирани българи
 :arrow:  https://fakti.bg/mnenia/646400-pismo-do-kiril-petkov-makedonia-ne-zaslujava-pregovori-dokato-ne-reabilitira-hiladi-represirani-balgari

Hatshepsut

Протест срещу агресията на Русия и Путин пред руското посолство


Протест срещу агресията на Путин се проведе пред руското посолство в София. Събраха се стотици украинци, които живеят у нас, българи, както и общественици, предаде БГНЕС.

Протестиращите настояха руската армия да се изтегли от територията на Украйна веднага. Скандираха ,,Путин е убиец", ,,Русия е окупатор" .

,,Тук съм, защото съм украинка и искам да живея в свободна държава. Това е реакция срещу агресия, която продължава 8 години. Надявам се западът да се намеси. Вярвам в армията на Украйна, засега се справяме добре. Сестра ми е от град, който е на границата с Русия и сега се е евакуирала в Киев с децата", каза украинка живееща в България.

,,Тук съм, защото съм против политиката на експанзия на Русия. Нашите служби трябва да бъдат алармирани, но смятам, че няма пряка опасност за България", каза друг протестиращ.

На протеста имаше и двойка от Русия, които са дошли да защитят каузата на Украйна.

,,От Русия съм, но съм тук, за да защитя каузата на Украйна. Дойдох, защото съм против войната. Борис Немцов през 2014-та година използва нецензурни думи срещу Путин, които са напълно верни", казаха те. /БГНЕС

https://bgnes.bg/news/protest-sreshchu-agresiata-na-rusia-i-putin-pred-ruskoto-posolstvo/

ЛинаTopic starter

Захарова: Осъждаме Луковмарш в България
"На 12-ти февруари българските неонацисти организираха шествие, наречено Луковмарш"

,,Подкрепяме позицията на българското външно министерство за недопустимостта на прояви на антисемитизъм, расизъм, нетолерантност, дискриминация и омраза", заяви тя.Този път Захарова много ме обиди,  :makeup:  сега ще Ви кажа защо:
значи обикновено като трябва да се изкаже неподготвена тази трътка, щото  Путин току що и е звъннал с поръчение тя вечно е подпийнала с размазано червило или разголено облекло. Тъй като се е занимавала с нещо много по-приятно (навярно в приятна мъжка компания) от това да дава тъпи изявление по ?, които ИЗОБЩО не занимават пилешкия й мозък!!!
Но този път тази трътла почти се е сресала, почти се е гримирала и почти е трезва, докарала се е дори със шалче което е ясен знак за нейното преднамерено недоброжелателно поведение!
--------------------
И още нещо, което се случва за първи път, сефте да ми допадне публикация от рубриката "КоментарНО" на новини.бг

"Това е ,,послание", че в България има нацисти и следователно може да бъде денацифицирана! Както е денацифицирана в момента Украйна. Русия заплашва държава-член на НАТО! Ако и сега управляващите замълчат и не направят нищо, въпреки че най-после, за пръв път в новата история сме на силната страна... за нищо не ставаме.

Някога на тази земя са живели други българи, не такива, които питат: ,,а какъв ми е на мене интереса?", когато се говори за свобода и справедливост.

А други...

Като генерал Иван Колев – най-добрият лечител на болни руски имперски амбиции!

Все си мисля, че духът му още е жив. И че, ако ватенките направят тази нагла грешка, тук ще се сблъскат с нещо, което ще ги срине. Империя са, силни са. Но какво е общото между всички велики империи от историята – Шумер, Египет, Рим, Асирийците (които много напомнят на днешните руснаци – свирепи в нападенията си, нямащи нищо друго освен войска)? М? Какво е общото между тях? Че вече ги няма. Всяка империя някога стига възход, някога стига залез. И всеки залез започва от нещо малко. Да се изрепчиш на държава от НАТО, може да е камъчето.

Особено, ако държавата е родината на генерал Колев, и ако сънародниците му вземат, че се събудят най-после от този сън и се сетят кой е той и какъв дух е носел. Той и всички български войни от славната му конница!
 

,,Тук най-точен отново е разказът на майор Пеев: "И когато разездите от двете страни се приближиха едни към други, нашите не виждаха пред себе си нищо друго освен враг, който идваше да се нахвърли върху тях. Тогава нашите конници бързо сваляха карабините си и, както са на конете, насочваха ги към врага, спокойно се премерваха в него и бърже го обстрелваха, също както бяха обучавани. Казаците най-малко очакваха такъв отговор. Изненадани от това, те бързо обръщаха назад и с бягство търсеха спасение, след като оставяха по няколко убити и ранени свои другари."

От разузнавателните разезди и от заловени руски пленници се получава информация, че към Курт Бунар и Бей Бунар се предвижва цяла руска дивизия в състав от пет полка от по шест ескадрона всеки, представляваща почти два пъти повече от нашата Конна дивизия. Ген. Колев заповядва дивизията да тръгне рано сутринта на 6 септември още в 3 часа, за да пресрещне и изненада руснаците. Денят минава без сражения, тъй като руската конница изчаква. По това време се почувства и необходимост от подкрепа за нашите части в Добрич. Българските войски при Добрич са изправени пред натиска на превъзхождащ ги противник, състоящ се от съединените части от 61 руска дивизия, Смесената сръбско-руска дивизия, една румънска дивизия и един руски конен полк.

Изправени пред поражение нашите войски са спасени от пристигналата в последния момент Конна дивизия, която още от състоянието на преход преминава в стремителна атака и успява да разбие и унищожи сръбските и румънските части, докато русите стоят безучастни в страни от бойното поле. Победата над врага е просто грабната в последния момент от чувстващите се вече победители обединени руско-румънско-сръбски войски.

В донесението, което ген. Колев изпраща на командващия ІІІ армия за срещата с русите на бойното поле, той пише дословно: "Характерни са думите, които техни казаци казвали пред селяни българи: "ние мислехме че българите няма да стрелят по нас. Между това, обаче те се хвърлят като кучета, и проклятие: десет човека атакуват четиридесет".

След победата при Добрич ген. Колев заповядва дивизията да се завърне на изходната си позиция и тя като хвърковатата чета на Бенковски успява отново да премине след победната битка при Добрич отново четиридесетте километра до Бей Бунар".


https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/706087

Говори се, че когато гнидите във ватенките дошли в България 1944 г., да я ,,освобождават", обикаляли из Добруджа, за да намерят паметника на генерал Колев, за да го поругаят и да си отмъстят.

Сганта това може... да си отмъщава на паметник на отдавна загинал герой.

Чудили ли сте се защо и днес няма паметник на този герой, който да се издига високо, като онова недоразумение, позорния МОЧА? Няма, защото гнидите са избили елита на България и са оставили неграмотните шумкари да управляват. Та... до днес. ЛинаTopic starter

Според Пинокио, слушах го тази сутрин, хората около Борисов са определени като Недосегаемите – това трябва да си много морално пропаднал, за да го кажеш това!
Защото аз си спомням добре, че Киларите и Недосегаемите се вихриха преди Бойко да стане шеф на МВР и оттам политик. Спомням си, че тандема Б. Борисор и Цв. Цветанов сразиха тези организирани престъпни банди! А дори не искам да си спомням как работеше ,,демократичното" МВР по банални престъпление, като убийството на сестрите Белнейски, онова момиче Мирослава и куб други останали неизвестни и неразкрити от комуниста Румен Петков и други некадърници престъпления. 

Днес, защитниците на тези убийци отново са във властта !

Днес, целия репресивен държавен апарат е впрегнат да наказва ГЕРБ само и единствено в защита на един доказано корумпиран човек какъвто е Васил Божков – човек обвинен в организиране на тежка корупция много преди ГЕРБ да дойдат на власт, потенциален педофил, заподозрян в организиране на убийства и не знам още какво!

Всъщност не е само защитата на Васил Божков, която се осъществява от тежко корумпирани от него хора като Бойко Рашков, Курнелия Нинова, Таняна Дончева, Мая Манолова и други комунисти сред които най – логично е и президента Румен Радев. Те че ще му правят услуга на шефа си е ясно, НО предстои и поголовно крадене - толкова много време бяха далеч от лапаницата!

Днес, между другото, както винаги МВР не е полезно на гражданите си в никаква степен, то е политически ангажирано – признавам това е било винаги така! Никой не пожела и не разчисти тази долнопробна корумпирана кочина пълна с лентяй като Бойко Рашков! ФАКТ НА ФАКТИТЕ Е ТОВА!

Връщам се на Пинокио – Христо Иванов, които сервилно сподели, че премахването на Спец. прокуратурата ще е в полза на самия Борисов, който нямало да бъде съден от този съд!!!
Това се случи в студиото на Бтв тази сутрин, в предаването на онази грозничката любовница на Първанов.

Днес, заспалото ни общество пропусна това изказване покрай ушите си, проспа го и това е най-страшния индикатор, че то милото не може да осъществи никаква Промяна и заслужава само една евтина проституираща Подмяна!

Днес също разбрах, че няма в какво да обвинят Бойко Борисов – не че бях изненадана! Оказа се, че 550 мил.лв. той не ги бил откраднал. В края на краищата Васил Божков доказва само, че е изтеглил 67мил. лв., но никой не видя как и на кого ги е предал. За да повярва някой в това обвинение е крайно време да се видят прословутите доказателства, защото хипотетично е  възможно да им е дал тези пари,  ама къде са останалите? А да, в Дубай!

И да дойдем до критиката към Бойко Борисов – той е виновен,
че не постъпи с ДПС и такива като Васил Божков така както постъпи с Баневи, Божков и Арабаджиеви – виновен е и очевидно ще си плати, защото той вече е политически невъзможен!
 
Та да, аз също намирам една критики към Бойко Борисов и от дистанцията на времето заключавам, че тя звучи така - той или трябваше да продължи със Цв. Цветанов срещу Пеевски и ВСИЧКИ други или сам, без него трябваше да продължи срещу Пеевски и всички други. Трябваше наистина да ги фалира и прогони всичките.

ба Вече трябва да внимавам, не мога да пиша Румен Путков системно, защото тези подчовеци може да ме убият  за такова нещо!

ЛинаTopic starter

Най - после!
Русия спира газа за България от днеска за утре!
" Руският президент Владимир Путин поиска плащането на газ да става в рубли.

Руският газов гигант "Газпром" спира доставките за България от 27 април, сряда. Уведомлението е получено във вторник, 26 април, в българския държавен газов доставчик "Булгаргаз", съобщи Министерството на енергетиката късно вечерта същия ден.

Няколко часа по-рано полската енергийна компания PGNiG съобщи, че е била уведомена от "Газпром", че газовите доставки за Полша също ще бъдат спрени от 27 април.

В сряда сутринта министърът на енергетиката Александър Николов ("Има такъв народ") ще направи изявление. Според министерството България е "изпълнила изцяло задълженията си и е извършила всички плащания, изисквани по настоящия договор" за доставка с "Газпром експорт". Договорът изтича в края на 2022 година.

Министерството на енергетиката казва, че "към настоящия момент не се налагат" ограничения на консумацията на природен газ в България.

На 1 април "Газпром експорт" изпрати искане до България за промяна на начина на плащане. По нареждане на президента на Русия Владимир Путин руският газ вече се продава "в рубли", т.е. по схема, която предвижда превалутиране на платените средства в руска валута.

Мярката на Путин е в отговор на наложените от Запада санкции срещу Русия, която започна военна агресия срещу Украйна на 24 февруари.

България и останалите страни от Европейския съюз (ЕС) отказаха да плащат газа "в рубли", защото това противоречи на дългосрочните договори за доставка."

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31822396.html

Русоробите си изпотрошиха краката да обикалят телевизиите и да обясняват как сега сме щели да плащаме с 20% по-скъп газ, те от къде знаят!?  Нали ако продължим да плащаме на Газпром, но в рубли /при тотално неизвестен курс, пълен Х при валутирането на долара в рубла/ може да стане така че да платим с 40% по-скъп газа на Русия!
Искаха да ни мушнат отново гладните казаци, но това бе единственото разумно решение на това правителство - да не се поддаде на този шантаж.

Hatshepsut

"Тук не е Москва". Хиляди се събраха на Поход срещу руския фашизъм


Няколко хиляди души се събраха на "Поход срещу руския фашизъм" в София. И извървяха пътя от центъра до руското посолство в квартал "Изгрев". Там протестът продължи до късните часове.

Клуб Z го проследи на живо с видео.

Сред най-скандираните възгласи бе "Тук не е Москва".

Паметникът на съветската армия, по-известен като МОЧА, обаче не бе заобиколен напълно.

Група от шестващите се отби и там, като, разбира се, не липсваха провокатори.

Самият паметник бе заварден от полиция - както обикновено.Имаше хора, които призововаха и той да бъде спирка, но се оказаха малцинство и така не се стигна до нов сериозен сблъсък с пропутинисти, охраняващи МОЧА.

Протестиращите срещу руската инвазия в Украйна се събраха първоначално пред президенството и викаха за оставка за Румен Радев и в подкрепа на атакуваната страна. Както е известно, президентът е против изпращане на военна помощ.

Дестинация - достигната

Около 20:30 ч. основният лъч достигна крайната дестинация - руското посолство. То също бе обградено с униформени, които бяха без "тежка" защита за справяне с безредици. Т.е. - очакваха мирно шествие.Кулминацията на вечерта бе осветяването на посолството на федерацията с прожектор - с украинския флаг (с някои познати послания), както и с лика на президента Владимир Путин.

След 22 часа протестът пред посолството започна да оредява. Тръгвайки си, хората оставяха "окървавени" плюшени играчки, женско бельо, както и електроуреди. Последното бе саркастичен намек за ставащото в Украйна с кражбите на електроуреди от домовете.

Посолството пък надуваше руска музика - песни на Любэ и т.н.

https://www.clubz.bg/127703-tuk_ne_e_moskva_hilyadi_se_sabraha_na_pohod_sreshtu_ruskiya_fashizam_na_zhivo+snimkiШествие в подкрепа на Украйна в София

ЛинаTopic starter


Българският премиер Кирил Петков договори с американския вицепрезидент Камала Харис доставки на втечнен газ към България на цени, под тези на "Газпром". Това съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на разговора им в Белия дом двамата обсъдиха стратегическото партньорство между София и Вашингтон и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в интерес на двете страни.

Вицепрезидентът Камала Харис поздрави България за решителните действия, с които отстоява своя енергиен суверенитет. От своя страна премиерът Петков посочи, че партньорството на София и Вашингтон е важна част от постигането на газова независимост на България, наред със солидарната подкрепа на ЕС.

Договорено беше и извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на ,,Газпром", които да започнат от месец юни

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2022/05/11/kiril-petkov-dogovori-amerikanski-gaz-po-evtin-ot-ruskiia.529666

Къде е Америка, къде е Близкия Изток!
Значи колко дена ще пътува втечнения газ от Америка до България – около месец 30 дена х 30000 долара/ден са 900 000 долара само за транспорт!
От ОАЕ танкера с втечнен газ или петрол би пътувал  10 дена, значи транспорта е  само 300 000 долара. Техния суров петрол е с много по-добри качества от руския и американския за по- качествен  бензин, леки фракции, смола и пр.
И в двата случая проблем е че нашите пристанища не съм сигурна, че могат да приемат такива кораби, може би само в Бургас или пак трябва да се освобождават в Гърция.

И за петрола какъв ни е проблема да купуваме от арабите след като  годишно са ни нужни само 10 доставки от танкер превозващ по 330 хил. тона/ ~ 2 милн.барела?
На мен сметката с американски газ не ми излиза!


Отделно уточнението към публикацията е че цената на американския газ е по-евтина от цената на "Газпром", но става въпрос за руската цена такава каквато е в момента.ЛинаTopic starter

Ох, какво се излагам и аз, то се оказа, че тези супертанкери не акостират на пристанища, а на рейд прехвърлят нефта на по-малки танкери.  :bravo:
Иначе нашето най - дълбоко пристанище Росенец е едва 12м. дълбочина, значи по-принцип "Лукойл" ни снабдява с разни "баничарки", които могат максимум да  натоварят с по 100т.

Similar topics (1)