• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

24 January 2022, 06:55:50

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
15490 Posts

Шишман
5984 Posts

Panzerfaust
1128 Posts

Лина
829 Posts

sekirata
264 Posts

Amenhotep
24 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 171
  • Latest: Pesh
Stats
  • Total Posts: 25,835
  • Total Topics: 1,410
  • Online Today: 118
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 33
Total: 34

avatar_Hatshepsut

Луковмарш 2022

Started by Hatshepsut, 08 January 2022, 17:53:14

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Linked Events

Topic keywords [SEO] национализъм

Hatshepsut

Луковмарш 2022

Дата и час: 12.02.2022 г., 17: 30 ч.

Сборен пункт: София, пилоните пред НДК

Организатор: Български Национален Съюз

Ел. поща за контакт: info@lukovmarsh.info


Как открихме кампанията за Луковмарш 2022


Шести януари. Дата, която се превърна в традиция за всички свързани с Луковмарш. На този ден са родени Христо Ботев, ген. Никола Жеков и ген. Христо Луков, а на същата дата ни напуска едно емблематично име за българския национализъм – Илия Минев. Дългът към тяхната саможертва и величие продължава да вдъхновява националистите, правещи всичко възможно пламъкът на борбата да бъде предаден благополучно на идните поколения.

На мероприятието присъстваха националисти от най-различни възрасти: млади юноши (тепърва изграждащи своя характер в националното дело),  дългогодишни национални активисти (поддържащи пламъка жив и примерът ясен) и духовно-укрепени възрастни дейци, наблюдаващи с усмивка на лице своя труд, продължен и затвърден от своите наследнци в родолюбивото дело.

Церемонията бе открита пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина от Борис-Михаил попТодоров, който сподели възхищението си от подвизите на националните ни стожери.

Той подчерта великата саможертва на нашите предци, 200 четника изправящи се срещу милионната, мултикултурна империя на султана. Съзнаването на сигурната  смърт и жертвата в името на народа е подвигът, който е пример за подражание днес. Чрез кръвта на Възрожденците се изписаха страниците от новата история на нашата България.

Луков бе представен като олицетворение на римската сентенция qui desiderat pacem, praeparet bellum. Бяха споменати бранителите на българската чест – легионерите.

Преклонение и възхищение бяха произнесени по адрес на ген.Никола Жеков – победил по всички фронтове армиите на Сърбия, Румъния, Русия, Великобритания, Франция, Италия, Гърция...

Засвидетелствана бе любовта към примера за всеки националист – Илия Минев и неговата извървяна безропотно Голгота, към отдадения дълг на Отечеството.

Накрая попТодоров проговори от името на присъстващите младежи, готови да вземат дейно участие в народното дело. Той сподели своите преживявания от изминалата година в БНС и увери присъстващите в това, че младежта е готова да поеме по пътя на техните по-големи братя, дори да се стигне до тежка борба срещу силите, изправящи се на пътя на национализма.

Водачът на софийската организация Пламен Димитров допълни речта на младия националист. Той подчерта отговорността и необходимостта от това да запазим паметта жива. Бе споделена идеята на мероприятието – връзката между различните генерации български националисти. Поколението на Жеков и Луков, вдъхновено от възрожденския дух на Ботевото поколение, предало борбата за свобода и народно творчество на поколението на Минев. Последното успяло, с цената на големи жертви и страдания, да съхрани паметта на миналото и да го предаде на новата генерация родолюбци, започнала от нулата.

Димитров разкри малко известен факт относно генерал Никола Жеков и връзката му с младото легионерско движение. Факт, който днес е забулен от времето – Жеков е човекът защитник и доайен на СБНЛ, подпомогнал софийските легиони да се нанесат в първия си щаб. Луков на свой ред обиква младите българи, решени да променят България към по-добро. Той е техен наставник в борбата, той предава миналото на съвремието, което трябва на свой ред да го посвети на бъдещето. Илия Минев е човекът, който се заема с тази тежка отговорност и макар комунистическата диктатура и издевателствата над него, успява да разпали пламъкът на родолюбието.

След речите бяха поднесени цветя пред монумента на Христо Ботев. Поклонението продължи с церемония на паметника на Илия Минев, намиращ се в градинката "Баня Лозенец", между булевардите "Евлоги Георгиев" и "Черни връх".

Тук говори Тодор Щраков, който наблегна на подвига на Минев, успял да съхрани любовта към народа чиста, макар всички опити на комунистическата власт да пречупят духа му в затворите. Отбеляза се пагубната чистка, която са се погрижили да сторят управляващите комунисти. Стотици хиляди българи, обичащи своята Родина, убити, забранени, изчезнали, обвинени в престъпления, които не са извършили. Днес бихме ли могли да живеем както тогавашните националисти? Захвърлени полу-живи в някоя яма, в някоя килия или поробени, неспособни да извървим няколко крачки по улицата без да ни следят?

Щраков обърна внимание и на факта, че днешното поколение националисти черпи вдъхновение от подвизите на тези стотици хиляди български герои, изстрадали във времето. Ясно увери той, че колкото зависи от младите националисти ще бъде сторено в името на предците и в името на бъдещето, на новите поколения.

Последен говори Цветелин Пенков. След като предишните активисти бяха разяснили личностите, на които е посветено мероприятието, бе време да се проговори от сърце за положението, в което се намира БНС и неговите дейци днес в съвремието.

Властта поставя националистите на едно стъпало с престъпници, убийци и терористи. Полиция следи изкъсо всяка крачка на българите, като че ли ще сторят нещо нелегално. А единствено чисти помисли и любов към народа са изпълнили сърцата на родолюбците.

Но управляващите винаги са се страхували пред човек, който е изпълнен с ясна идея, с ясни цели и е готов да страда, да умре и да се прероди в името на своята идеология и любов.

Такъв човек е бил и Илия Минев. Влязъл в килия като младеж, излязъл като старец. Но непоклатим, непобедим, издържал мъченията на убийствената система.

Под светлината на горящите факли бяха поставени цветя и бе запазена минута мълчание.

Мероприятието бе закрито от Пламен Димитров, който благодари на присъстващите и ги покани на лекция в централния щаб на организацията на тема "Ген.Христо Луков – живот и дело".

Заяви се, че лекцията ще бъде интересна не само за по-младите националисти, които все още не са така добре запознати с личността на Генерала, но и за всички онези, които преди години са я посещавали. Много нови, интересни факти и случки от живота на ген. Луков, открити в архивите наскоро ще хвърлят още по-ярка светлина върху величието на този български герой и ще разкрият в още по-голяма дълбочина неговата пълна отдаденост на българския народ.

https://www.lukovmarsh.info/

FELDMARSCHALL

Това ще е 20ти юбилеен Луковмарш. :laugh:

Hatshepsut

В София се проведе лекция за живота и делото на генерал Луков


На 15 януари се проведе лекция, целяща да запознае присъстващите по-подробно с личността на един от най-отдадените синове в новата история на България. Събитието е част от кампанията за Луковмарш. Както бе обявено, лекцията започна малко след 18:00, когато посетителите бяха пристигнали в щаба на БНС и се бяха настанили.

Лекторът бе Пламен Димитров, който и предишни години е водил много от лекциите посветени на Генерала. Тези лекции през години са били провеждани в много различни градове из България и дори отвъд днешните предели на Родината, в градове, в които все още има българи, като например Битоля през 2019 г. През годините процесът по издирването и съживяването на забравени спомени и факти свързани не само с ген. Луков, но и с много други български герои и организации не е спирал. Това прави и лекцията от 15 януари по-специална, защото за пръв път бяха представени невиждани досега снимки и документи свързани с живота на Луков.

Лекцията бе хронологична и започна с разглеждане на семейството на ген. Луков и средата, в която той е израснал – среда на смели воини и отдадени националисти. Бяха представени снимки на бащата на Христо Луков – Никола (Кольо) Цонев Луков, който е бил най-младият опълченец на Шипка, едва на 18 години той участва в боевете там. Разказа се и за чичовците му – генералите Христо Цонев Луков и Иван Цонев Луков, които участват и имат огромни заслуги във войните за национално обединение. Бяха показани не само снимки от военните години на Луков, но и единствената му позната днес снимка като дете.

Трудностите, които Ньойския диктат налага, са години, в които си проличава непримиримостта на ген. Луков. Бяха разказани интересни истории за неговите опити да опази колкото се може повече от българското въоръжение, като по този начин прескочи диктата и ограниченията му.

За годините му като министър на войната бяха прочетени спомените на множество негови съвременници и бяха представени различни фотографии от периода. Изключително интересни бяха снимките от кулминацията на целия труд на Луков като министър на войната – парадът на Гергьовден през 1937. Пламен Димитров наблегна и върху близостта между националистите и генералите от Царство България, която е била по-голяма отколкото сме свикнали да си мислим.

Накратко бе представен и Съюзът на българските национални легиони, в лицето на който ген. Луков вижда най-близки съмишленици и съратници. Тази младежка националистическа организация вижда в силната личност на генерала един авторитет, около който те могат да се обединят. Изключителният организационен опит, знания и отдаденост на Христо Луков успяват да превърнат съюза в най-голямата непартийна националистическа организация и на практика да премахнат комунистическите и антинационални влияния в университетите и училищата.

В лекцията бяха представени и невиждани досега снимки от полицейската и медицинска експертизи от подлото убийство на Генерала. Лекторът добре разказа за последиците от това предателско деяние и какви са били мислите на съвременниците му тогава.

В последната част на лекцията Пламен Димитров наблегна над това, че въпреки големия си авторитет и позиции, генерал Луков винаги е живял скромно и никога не се е страхувал от смъртта, въпреки предложенията на легионерите да бъде охраняван, което е показателно за неговата увереност в правотата на делата му.

Димитров завърши лекцията със заключението, че въпреки опитите на новата власт да ликвидира всякакъв спомен за Луков и други достойни български синове, оцелели легионери и съвременни националисти се обединяват в общата кауза той да бъде възроден и честван.

http://www.lukovmarsh.info/

Пешо

 За БНС е ясно, че не са нацисти. Чужденците, които присъстват на марша какви са? Никаква информация за тях не мога да видя в интернет.

Hatshepsut

Вече почти 20 години сънят на всички врагове на българския национализъм не е спокоен. Сякаш бяха пророчески думите на проф. Любомир Владикин, които пише само няколко дена след подлото убийство на ген. Христо Луков през 1943 г.:
"И мъртвият генерал Луков стана, за враговете на националистична България, по-страшен, отколкото беше живият."

Верни на завета на Генерала и твърдо решени да продължим негово дело, и тази година ще докараме до истерия либерали, марксисти, глобалисти и безполови човечета. За пореден път ще покажем на цялата тази антинационална кохорта, че усилията и крокодилските им сълзи са напразни, защото не само, че не ни отказват, а ни мотивират още повече в нашата дейност. И ако преди 79 години успяха да го убият физически, то духът му няма да могат да заличат.
Вече имаме две спечелени дела срещу Столична община относно организирането на Луковмарш през 2022, така че не съществува никаква легална форма, под която да бъде спряно нашето шествие. Затова отсега може да си освободите 12 февруари и да се подготвите заедно да почетем паметта на ген. Луков!

Очаквайте скоро още подробности относно марша и кампанията преди него.
Следете за това редовно нашата страница и каналите ни в социалните мрежи:
Сайт: http://www.lukovmarsh.info/
Фейсбук: https://www.facebook.com/lukovmarsh
Телеграм: https://t.me/BNSIYI
Инстаграм: https://www.instagram.com/bgnsnet

https://www.facebook.com/events/1228585354298079

Panzerfaust

Quote from: Пешо on 19 January 2022, 20:37:21За БНС е ясно, че не са нацисти. Чужденците, които присъстват на марша какви са? Никаква информация за тях не мога да видя в интернет.
Бих отговорил кратко - националисти.

Hatshepsut

Луковмарш 2022 - рекламен клип

Луковмарш 2022 ще се проведе на 12.02.2022. Мотото на тази година ще бъде "Помни миналото, бори са за бъдещето".