• Welcome to Български Националистически Форум.
 

The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

Цел и посока на българското родолюбие и национализъм

Started by Шишман, 15 January 2021, 18:15:10

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ШишманTopic starter

Понеже стана въпрос в една друга тема за тия неща и пускам тая тема.
Според мене нещата не са добре, освен объркването на народа има и явлението - глобализация. Явление, което идва от Америка, а не от Русия, поради което опасността за сега е от там(  за това и не пиша за Русия от която сега не идва опаснстта).  Може би целите трябва да се разделят на спешни и "за когато им дойде времето" !
Няма никакъв смисъл да се мисли за връщане на земи и велика България, ако има процес на обезродяване, обезбългаряване, обезлюдяване и опасност да загубим и тая България. В случаят родолюбците действам по-разумно от наричащите се националисти. Родолюбците се заеха преди около 10г. да възраждат българщината, обичаи, ритуали, оръжия, носии и т.н. и вече имат доста успехи.  Според мене 1-ви задачи са да се възродим, като народ и култура и после останалото. Трябва естествено да се отървем и от чуждопоклонничеството и влиянието на чуждите идеологии.
Аз работя по въпроса, за вас не знам, вие си знаете.
п.п. ако вече има такава тема се извинявам на администратора за създадената от мене допълнителна работа.

Panzergrenadier

У нас винаги е имало традиции за фолклорни фестивали - местни, регионални и национални, където се демонстрира певческо, танцово изкуство, облекло и занаяти. Винаги ще има такива. Пък и кметовете организират по традиция на събора на града на чиито патрон е някой православен светец подобни мероприятия. 

ШишманTopic starter

Quote from: Panzergrenadier on 15 January 2021, 18:13:25Националистическите организации трябва да се борят за власт, иначе ще станат като БНС-НД, за които Мартин Вътев, доста вътрешен за тях човек казва, че се е превърнал във фен клуб на Адолф Хитлер. 
Ами те преди това се бориха за власт , даже бяха на избори. Освен това нека гледаме трезво на нещата: националисти, патриоти и т.н. власт няма да вземат никога, а и да успеят нека не забравяме за американските самолетоносачи. Това за нацизма е другият голям проблем на национализма, при родолюбците тоя проблем го няма. Родолюбците са фенове-почитатели на българщината, така трябва да е и с националистите, ама за сега не е !

ШишманTopic starter

Quote from: Panzergrenadier on 15 January 2021, 18:21:47У нас винаги е имало традиции за фолклорни фестивали - местни, регионални и национални, където се демонстрира певческо, танцово изкуство, облекло и занаяти. Винаги ще има такива. Пък и кметовете организират по традиция на събора на града на чиито патрон е някой православен светец подобни мероприятия. 
Хм, през 90-те нещата бяха много зле. Освен това има доста подмени на фолклора и обичаите ни.

Panzergrenadier

Quote from: Шишман on 15 January 2021, 18:24:03Хм, през 90-те нещата бяха много зле. Освен това има доста подмени на фолклора и обичаите ни.

Има си наука - фолклористика, там са се занимавали много научни работници. Сериозни трудове са писани. Няма как това да се подмени.


ШишманTopic starter

Quote from: Panzergrenadier on 15 January 2021, 18:27:04Има си наука - фолклористика, там са се занимавали много научни работници. Сериозни трудове са писани. Няма как това да се подмени.


Ами точно това са правели повечето - подмяна и то голяма. Подмяната започва веднага след освобождението и през комунизма направо подмениха почти всичко. От около 15г. се интересувам от тия неща и виждам подмяната. Да не говоря че доста от т.н. национални герои : не би трябвало да са такива. Даже израза национални герои се състои от две чуждици, българският израз е "народни юнаци".

Panzergrenadier

Quote from: Шишман on 15 January 2021, 18:46:38Ами точно това са правели повечето - подмяна и то голяма. Подмяната започва веднага след освобождението и през комунизма направо подмениха почти всичко.

Хм, сериозно твърдение. За да се развие в  обективна теза са нужни много аргументи и факти.

ШишманTopic starter

Quote from: Panzergrenadier on 15 January 2021, 18:48:57Хм, сериозно твърдение. За да се развие в  обективна теза са нужни много аргументи и факти.
Да но темата е друга. Подмяната обаче е на лице. Четене и така !

FELDMARSCHALL

Кое по-точно е било зле през 90те ? То в целия източен блок след разпада на СССР и техния лагер се възцари хаос. Някои държави като Полша, Чехия и Унгария успяха бързо да се отърсят от кризата, докато такива като България и Румъния затънаха още повече в блатото и затова днес виждаме разлика с гореспоменатите макар да тръгнахме от една отправна точка след рухването на комунистическите системи в Източна Европа.

ШишманTopic starter

Quote from: FELDMARSCHALL on 15 January 2021, 21:55:31Кое по-точно е било зле през 90те ?
Става дума за българското родолюбие и българщината, не а материални неща.

FELDMARSCHALL

Ами доста от патриотичните организации се възродиха баш през 90те, след като по времето на комунизма нямаше и минимален шанс това да се случи.
БНРП на доктор Иван Георгиев - 1990г.
ВМРО (макар и след това напълнено с агенти и доносници), но Стефан Бояджиев беше чист националист лежал по затворите на комунизма. После намърдаха доносника Каракачанов и ВМРО стана това което познаваме и в момента...
БНС - На Боян Расате в края на 90те
Имаше и други и със сигурност пропускам някои. Но именно отварянето на нещата през 90те позволи да се възродят доста организации забранени след 1944г., най-вече патриотични такива.

ШишманTopic starter

Да ама , става дума за българското родолюбие и българщината,не за БНРП и т.н.

FELDMARSCHALL

Ами гореспоменатите нововъзродени партии нали именно това проповядват/проповядваха.

ШишманTopic starter

Quote from: FELDMARSCHALL on 15 January 2021, 23:33:20Ами гореспоменатите нововъзродени партии нали именно това проповядват/проповядваха.
Проповядат друг път. Те не знаят какво е българщината и не се интересуват и не искат да знаят . Българщината им е нещо досадно,  остаряло и тъпо.

FELDMARSCHALL

Пак говориш наизуст колкото да не заспиш и никога не привеждаш доказателства. :judge:

ШишманTopic starter

Quote from: FELDMARSCHALL on 16 January 2021, 14:46:57Пак говориш наизуст колкото да не заспиш и никога не привеждаш доказателства. :judge:
Дано да си прав и аз да греша. 3а съжаление обаче аз съм прав и не греша.

Similar topics (5)