• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

21 October 2021, 12:08:07

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
14265 Posts

Шишман
5793 Posts

Panzerfaust
1023 Posts

Лина
793 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 24,149
  • Total Topics: 1,371
  • Online Today: 110
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 90
Total: 90

avatar_Шишман

Грозни страни на национализма

Started by Шишман, 26 May 2020, 17:06:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 25 July 2021, 07:59:56Пак започна нарцисизма да те щипе по бузките, а после се чудиш защо през годините предизвикваше толкова негативни реакции.
Не е нарцисизъм, а казване на истината. Хората у които съм предизвиквал негативни реакции, за мене нямат никакво значение. Повечето от тях сами показаха, какво представляват. За сега спирам да пиша по темата и така. Който разбрал - добре, който не е да е : така казваше нашият страршина в казармата.

FELDMARSCHALL

Просто казах да не се генерализират всички. Никой от нас не е някакъв висш съдия за да раздава присъди като крайна инстанция.
Надявам се и аз да бъда разбран, бях пределно ясен и точен. :laugh:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 25 July 2021, 16:31:52Просто казах да не се генерализират всички. Никой от нас не е някакъв висш съдия за да раздава присъди като крайна инстанция.
Надявам се и аз да бъда разбран, бях пределно ясен и точен. :laugh:
Е да не всички са еднакви. Някои са започнали да гледат по-реално на нещата, но за съжаление са малко.
По принцип говоря за масата и това което се набива на очи най-много.

Sturmmann Батбаянов

Quote from: FELDMARSCHALL on 24 July 2021, 02:22:17Прекратете спама, за да не го прекратявам аз !
Абе брато останали сме пет човека дето пишем, а ти ми се правиш за пореден път на падарин. Я се успокой малко и не спирай хората да си пишат.

FELDMARSCHALL

Това колко хора са останали не е оправдание за нарушаване на правилата. Толкова по въпроса.

Шишман

Едно от нещата, които т.н. български националисти незнайно защо не могат да разберат е че относно : турското робство и исляма всички българи са винаги на едно мнение. Всяко противоположно или различно  мнение е губещо и враждебно за българите.

FELDMARSCHALL

За първото би трябвало да е така (но не е и там има различни позиции), за второто изобщо не е така. Ако второто го приемем за валидно, значи отдавна е трябвало да изколим помаците (още 1878г.) или да бъдат прогонени от България, само че това не се е случило и ти знаеш защо. На същата плоскост ако поставим католицизма, протестанството и атеистите+тенгрианците :whistle: , това до какво ще доведе ? До религиозни войни подобни на тези в Западна Европа след Реформацията. Живеем в съвсем други времена и сега разделенията са по други линии. А самият Ислям се ползва за политическо оръжие от хора, които дори не са религиозни и не спазват обичаите на собствената си религия. Стана дълго, но беше време да ти се напомни да спреш да провокираш безсмислени дискусии. Всеки националист има право на личен избор и убеждения, а не да слуша някой друг да му казва кое е правилно и кое не е правилно. Толкова по въпроса. :laugh:

Шишман

03 August 2021, 21:24:16 #167 Last Edit: 03 August 2021, 21:25:55 by Шишман
Quote from: FELDMARSCHALL on 03 August 2021, 10:31:10За първото би трябвало да е така (но не е и там има различни позиции), за второто изобщо не е така. Ако второто го приемем за валидно, значи отдавна е трябвало да изколим помаците (още 1878г.) или да бъдат прогонени от България, само че това не се е случило и ти знаеш защо.
Да знам защо не се е случило - запада ги е спасил от изселване. След освобождението, никак не са ги обичали, особено помаците. Помня че в казармата отношението към тях беше, много лошо . Те до някъде си го и заслужаваха, тия от тях които бяха свестни никой не ги тормозеше, ама бяха малко. След освобождението е имало масови кланета на турци. Някога в България на всякъде е имало турци и то много, именно заради тия неорганизирани но масови кланета на турци, много от тях се изселват. За това обаче почти не се говори и е много трудно да се намерят сведения.
Quote from: FELDMARSCHALL on 03 August 2021, 10:31:10На същата плоскост ако поставим католицизма, протестанството и атеистите+тенгрианците :whistle: , това до какво ще доведе ? До религиозни войни подобни на тези в Западна Европа след Реформацията.
Е чак пък войни, та те тия протестанти, католици, тангристи и други не са много, та да има религиозни войни, даже не стигат за сблъсъци на тая тема.


Quote from: FELDMARSCHALL on 03 August 2021, 10:31:10Всеки националист има право на личен избор и убеждения, а не да слуша някой друг да му казва кое е правилно и кое не е правилно. Толкова по въпроса. :laugh:
Това ми прозвуча доста либерално, ама ти си знаеш. Да всеки има право на личен избор, но българщината си е българщина и не може да се подменя. Българщината не е нещо либерално и подлежащо на подмяна, тя е силно консервативна. После някои се чудят защо народа не ги припознава и се сърдят на народа и даже го обвиняват в какво ли не, ама българите сме такива, каквито сме и така.

FELDMARSCHALL

Въртиш едно и също като репертоар без оглед какво точно са ти написали като отговор. Няма смисъл да се повтарям и аз. И не е либерално да кажеш, че националистите имат право на избор. Истинските такива имат глави на раменете си да решат кое е правилно и кое не е, интелигентни са и няма нужда някой да ги наставлява и внушава каквото и да било сякаш са малки деца. Дотук с офтопика.

Шишман

08 August 2021, 14:02:48 #169 Last Edit: 08 August 2021, 14:05:16 by Шишман
Една от грозните и ненормални страни на някои националисти : е да представят , тоест да си измислят българщина по холивудски образец.
_________________________
АЛО ДОКТОРИТЕ ПРИБЕРЕТЕ СИ ЛУДИТЕ
Ура оказа се че прабългарите са измислили циповете !
 Та тия да се лекуват, а не  да ни подменят културата, предтсавяйки я за древна пра-българска  и т.н. простотии по холивудски образец. Тука виждаме костюм на древна бъргарка, каквито никога не е имало, не и в тоя им вид: та костюма е древен и автентичен с напълно автентичен и древен цип ! Тия зрелища са за луидницата, а не за пред хората ! Сигурен съм че ако я заговорите тая: ще се окаже най-голямата националистка, родолюбка и т.н.
Грозна и ненормална работа и родо-остъпническа !

Funny Funny x 1 View List