• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

21 October 2021, 12:09:32

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
14265 Posts

Шишман
5793 Posts

Panzerfaust
1023 Posts

Лина
793 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 24,149
  • Total Topics: 1,371
  • Online Today: 110
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 89
Total: 89

avatar_Шишман

Грозни страни на национализма

Started by Шишман, 26 May 2020, 17:06:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

FELDMARSCHALL

Прекратете спама, за да не го прекратявам аз ! И да, съгласен съм с панцергренадира, че обикновеното позьорство и обличане в носии и т.н. не е достатъчно. Трябват дела и то през целия ти живот за да докажеш, че си националист.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 24 July 2021, 02:22:17Трябват дела и то през целия ти живот за да докажеш, че си националист.
Е какви дела имат националистите ? Аз не се сещам за такива !

Panzergrenadier

За да имат дела, трябва да имат власт. Ако ВМРО са националисти и са били във властта, да видим какво са изпълнили. Те са били властимащи в Министерство на отбраната и са били заместващи мин. председетеля в сектор вътрешния ред,  икономическата и демографската политика.

Свършеното през мандата от патриотите:

https://www.monitor.bg/bg/a/view/karakachanov-otchete-svyrshenoto-prez-mandata-250680

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 23 July 2021, 21:59:45Ти не искаш да разбереш, че национализмът е Дело на живота. Външната страна е важна - демонстрации с народни и опълченски носии, фолклорни и битови празници.

Ами правете и вие демонстрации с униформи, ако имате такива !


Quote from: Panzergrenadier on 23 July 2021, 21:59:45но национализмът е борба за реализиране на националния идеал,
Тоя национален ваш идеал, май се състои в поклонение на западното и най-вече немското. Поне това показват много хора в интернет ! Да не забравя и в плюенето на Русия , Путин и руснаците. Не че са свестни, ама не трябва това да е основното ви занимание !


Quote from: Panzergrenadier on 23 July 2021, 21:59:45На много поколения.
За какви много поколения говориш, та вие в момента нямате и 20-ет човека !

Panzergrenadier

Има различни националистически дела. Честване на известни дати, поклонения на паметници, строеж и реставрация на паметници, издаване на патриотична литература, организиране на открити събрания, патриотични предавания по медиите...

Някои от тях изискват скромен бюджет, други - не толкова скромен. Едни изискват власт, други - не...

Има си фолклорни празници и чествания, на които се носят носии, униформи...

Шишман

QuoteЗа да имат дела, трябва да имат власт.
Може да имат дела и без да имат власт ! Могат да покажат кои са и какво са и без да са на власт. То първо се показват какви са и после ги избират и получават власт - такъв е редът. За да не ги избират на власт и даже да не могат да влезнат в парламента си има причина. Явно не са се показали на народа, такива, каквито трябва да са !

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 24 July 2021, 12:51:57Има различни националистически дела. Честване на известни дати, поклонения на паметници, строеж и реставрация на паметници, издаване на патриотична литература, организиране на открити събрания, патриотични предавания по медиите...

Някои от тях изискват скромен бюджет, други - не толкова скромен. Едни изискват власт, други - не...

Има си фолклорни празници и чествания, на които се носят носии, униформи...
Не мисля че наричащите се националисти имат нещо общо с българщината. Това е и голямата им грешка и причината да ги няма в парламента.

Panzergrenadier


Определение от Уикипедия:

Бъ̀лгарщина или по-рядко българизъм е названието на съвкупността на присъщите на българската нация черти – национално чувство, обичаи, нрави, традиции, култура, език. В този смисъл българщина е понятие синонимно на българска идея.

Националистите манифестират именно това.

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 24 July 2021, 12:59:16Определение от Уикипедия:

Бъ̀лгарщина или по-рядко българизъм е названието на съвкупността на присъщите на българската нация черти – национално чувство, обичаи, нрави, традиции, култура, език. В този смисъл българщина е понятие синонимно на българска идея.

Националистите манифестират именно това.

Манифестаре - проявявам. Не мисля че наричащите се националисти проявяват по някакъв начин "българщина" и това е слабото им место. За това и народа не ги приема.
И ако трябва да съм честен- ти си от малкото с които въобще може да се води някакъв разговор.

FELDMARSCHALL

Пак започна нарцисизма да те щипе по бузките, а после се чудиш защо през годините предизвикваше толкова негативни реакции. :laugh:
Нямаш право да определяш какви са българските националисти, все едно си някакъв съдия от последна инстанция и слагаш "тежката присъда". :judge:
Лекета има навсякъде, както и свестни хора. Това се отнася за всяка група (не само за националистическите общности). Дори и на най-ниското ниво - обикновен работен екип/колектив - има такива, които гледат само да си вършат работата, има и лекета, които подливат вода и правят интриги с цел да те злепоставят пред шефовете. :rolleyes: Такъв е живота и такива са човешките взаимоотношения.