The best topic

*

Posts: 12
Total votes: : 2

Last post: 15 June 2022, 20:05:35
Re: Най-великите империи by Hatshepsut

avatar_Шишман

ХАЙДУТИ - тема посветена на българското хайдутство

Started by Шишман, 15 August 2019, 16:47:09

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ШишманTopic starter

    " РОДОПСКИ   ХАЙДУТИ "
Добра снимка.

Скоро да се надяваме, ще дойдат за родните соросоиди, либерали и поклонници на запада.

________________________________________ШишманTopic starter


Лина

Quote from: Шишман on 10 July 2020, 13:03:42Да темата не е за тебе. Като ме наричаш циганин обиждаш себе си и форума, а не мене. Жена ми не е гъска и си знае добре местото, тя никога няма да облече мъжка носия, за да се прави на луда. Ония двете от снимката не са на ред. 3ащо ли ми замириса на либерализъм. Нов вид национализъм -либерал-соросоиден - национализъм. И да не забравя : да живее Вела Пеева и Хилъри Клинтън.

Въпроса е елементарен,а отговора ти издава болното и нездраво отношение към хората и омразата ти към българите.
 :warn:  Аз решавам за себе си и щом поставям под съмнение българския ти произход, значи наистина имам основание за себе си да го направя, пък като щеш не се обиждай.

Лина

И между другото искам да ти намигна, че включването ми в  "патриотичната" ти тема не целеше да те дискредитира, а евентуално да коригираш мнението си с достойнство, но......

ШишманTopic starter

Quote from: Лина on 13 July 2020, 12:33:20Аз решавам за себе си и щом поставям под съмнение българския ти произход, значи наистина имам основание за себе си да го направя, пък като щеш не се обиждай.

Коя беше ти да поставящ под съмнение българския ми произход ? Щото си никоя. Аз обаче като Г.Б.Х. поставям под съмнение твоят  български  произход. Българите не се държат, както се държиш ти.

Quote from: Лина on 13 July 2020, 12:43:10И между другото искам да ти намигна, че включването ми в  "патриотичната" ти тема  ....
.........     целеше да   ................... я оспамиш.

ШишманTopic starter

Нека не обръщаме внимание на разни озлобели либерали, с мании за величие каквито виждаме всеки ден навсякъде и се върнем на темата

____________________________________

____

ШишманTopic starter

3а незнаещите: вече има такова, звание, длъжност, положение Г.Б. Х. - главен български хайдутин. 3а сега това звание го нося аз. Така че важните неща относно българщината и българското родолюбие за сега на тоя етап ги определям аз. И да не забравя вече съм и признат за такъв от съвременните български хайдути

____________________________

Лина

 :angel: Ми, какво да кажа в своя защита  :lol: не съм виновна, Ваша светлост.
Много те моля да не пускаш тъпи теми без всякаква нужда и да се правиш на жертвен агнец, ставаш смешен направо  :lol:Искам да  кажа, че не ставате за Главен, за лидер и водач, защото Вие сте нетолерантен дори към тези, които трябва да защитавате и покровителствате. Просто Ви липсва такт и далновидност. Само с ентусиазъм не вярвам да стане.


Сигурно ще те шокирам, но не познавам човек, които да се е записал на народни танци или в клуб по интереси свързан с хайдутството, защото са научили за това от теб.
За финал, темата е хубава, но когато се налага може и други хора освен теб да се включват.
Funny Funny x 3 View List

ШишманTopic starter

Quote from: Лина on 13 July 2020, 19:42:08Искам да  кажа, че не ставате за Главен, за лидер и водач, защото Вие сте нетолерантен
Позна не съм толерантен, няма и да съм. Обвинението ти е смешно. Толерантността е при соросоидите и либералите.
Кой ми махна чата, не че много пиша там или другите пишат, но който го е направил е сгрешил.

ШишманTopic starter

ХАЙДУТ ВЕЛКО
Портрет на българския хайдутин Велко Петровъ 📷 (1780-1813), ОТКРАДНАТ от българската история и присвоен от сърбите, обявен за ''сърбин'' под името Вељко Петровић. Роден е в българското село Леновци, Зайчарско. В средата на ХІХ в. съвременникът и пръв историк на сръбското въстание Леополд фон Ранке упорито го нарича не ,,Велко", а ,,Велико" - форма, характерна за българската, а не за сръбската именна система и практика. Той участва в Първото сръбско въстание 1804-1813г. срещу турците, в което масово участват хиляди тимошки и моравски българи с цели свои дружини. В Поморавието и Тимошко това въстание си е чисто БЪЛГАРСКО.
Хайдут Велко се сражава години наред много успешно, като създава и доста ядове на сърбите със стремежа си да създаде българско княжество в Тимошко.
Загива през 1813г. в неравен бой с турците при Неготин, изоставен от сърбите нарочно. Хайдут Велко трябва да загине, защото не желае да се посърби. Това е последователната държавна сръбска антибългарска политика спрямо всички българи в западните български земи, особено силно изразена спрямо българските първенци и водачи на  борбите за освобождение, като носители на българщината  и българската държавност.
По-късно голяма част от тях са или скрити или умишлено посърбени.

_________________________________


ШишманTopic starter

ДРУЖИНА

"Пирински хайдути". ___________________________ШишманTopic starter


ШишманTopic starter

Мене ме, мамо, избраха
зелен байряк да нося,
млад байрактарин да бъда,
че съм бил левент в снагата,
че съм бил юнак в сърцето.
Каква главилка хортуваш,
каква женилка бълнуваш?
Я дай ми, мале, я дай ми
дядова пушка бойлия,
тейкова сабя френгия,
чичови кобур пищови,
вуйчови дрехи юнашки,
Та балкана да хвана,
страшен хайдутин да стана.
Боят се, майко, плашат се в гората да не забягна, като тейко си да стана байряка да му развея, пашалък да им разваля, пашалък, още агалък


_____________________________________


ШишманTopic starter

ИМА ЛИ ХАЙДУТИ ИЛИ НЯМА
Жив ли е още духът на нашето хайдутство или е умрел ?


_________________


ШишманTopic starter


ШишманTopic starter


Similar topics (5)