• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

08 May 2021, 00:53:42

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12744 Posts

Шишман
4936 Posts

Panzerfaust
791 Posts

Лина
710 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 21082
  • Total Topics: 1331
  • Online Today: 52
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 61
Total: 62

Побългаряване

Started by Шишман, 08 September 2019, 12:40:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

08 September 2019, 12:40:21 Last Edit: 23 February 2020, 02:22:33 by Panzerfaust Reason: Промяна на името на темата
Не е зле да се започне с българизирането на България и българите. Става дума не само да изчистим езика си от чуждици, но да : премахнем до колкото е възможно всичко чуждо от културата си, нас самите и външният вид на страната ни.
След освобождението от турско започва процес отричащ всичко българско и европеизиращ страната. Резултата: почти загубихме българското в себе си. За това е време на българизиране на страната. Панелните блокове за съжаление не могат да се срутят, ниото сградите в европейски, западен стил. Могат обаче да се българизират по един доста прост начин
Ето една добра идея в тази посока.Предполагам че българизирането няма да се хареса на доста хора, ама то си е за тях.

Panzerfaust

То хубаво, но културата е променлива величина, тя не е константа. За един българин от Първото българско царство отпреди покръстването, новата християнска държава вече не е българска, тя е станало небългарска по култура, държавно устройство, манталитет и т.н. и ще е прав. За един българин от Първото българско царство, Второто българско царство вече не е българско, то е станало византийско по култура, държавно устройство, манталитет и т.н. и ще е прав. За един българин от Второто българско царство, българите от Възраждането вече са попили огромни количества османско и въобще ориенталско влияние и ще е прав. За един българин от Възраждането, Третото българско царство вече е прекалено западно по устройство, култура и манталитет и ще е прав. За един българин от Третото българско царство, българите от Народна република България са много повлияни от комунизма и са загубили традициите си и религията си и ще е прав.
Иначе най-лесното е да нарисуваме навсякъде графити по сградите.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 08 September 2019, 17:05:37То хубаво, но културата е променлива величина, тя не е константа. За един българин от Първото
Иначе най-лесното е да нарисуваме навсякъде графити по сградите.
Едно по едно. Нека се започне със сградите и ще се стигне и до останалото. Относно българите от различните царства : не мисля че между тях има разлики с които не биха били съгласни. Разликите започват да стават вредни едва след освобождението от турско и особено при комунизма. За днешните времена, може да се каже че има едно връщане назад и то доста сериозно.

Шишман

Процеса трябва да е пълен и от всички страни. Не трябва да се забравя и българизирането на децата.
png upload

Шишман

Ето и един лесен, сравнително евтин и ефективен начин да българизирате домът си.
Грънците или българските керамични чинии седят: много-добре на стената в кухнята и веднага и придават друг български вид на помещението.

upload photo url

Шишман

Добре е да българизираме и собствените си домове. На мене лично ми се иска едно такова помещение, само за българщина. Там ще си седя и отпускам. За съжаление нямам и май ще взема да си построя ново жилище, където да имам подобен кът.

Шишман

Така трафопостовете изглеждат доста по-добре и по-български.

Лина

не можа ли с някоя програма да премахнеш кофите за боклук и да оставиш само трафото? тази снимка е жалка картинка, казвам ти го като българка.
не можеш да видиш това, което аз виждам поради сериозни проблеми с възприятията и сетивността въобще

Шишман

Quote from: Лина on 20 September 2019, 23:47:40не можа ли с някоя програма да премахнеш кофите за боклук и да оставиш само трафото? тази снимка е жалка картинка, казвам ти го като българка.
не можеш да видиш това, което аз виждам поради сериозни проблеми с възприятията и сетивността въобще
Такъв е живота, такава е реалността. Фотографа се е опитал да покаже нещата, каквито са. На мене снимката : такава, каквато е ми харесва много. Съжалявам че на тебе не ти е харесала - различие във вкусовете.
Ето ти друга снимка.

Шишман

02 October 2019, 10:05:02 #9 Last Edit: 03 October 2019, 05:55:29 by Hatshepsut
Според мене ьзапочналото някъде преди освобождението пълно отстъпление от всичко българско: спря и сега е на ред българизирането. Българизирането напоследък е доста всеобхватно.


генерал Жеков

Няма ли да кажем нещо и за така известните калпачета-чавдарчета и за чорапките и ако искаш дори за бельото на някакви "българизирани" българи?Например аз като идейно продължение на темата бих предложил да се издаде закон според който всички такива "българизирани" българи да ги затворим в някакви учреждения,като добър старт на тази практика бе даден още при ареста на Николай Малинов.Такъв арест и принудително лишаване от свобода трябва да последва за всички такива хора,които чрез глупостите си за "българизиране" всъщност сеят опасна славянска и руска пропаганда,а това какви чинийки и вилици да се слагат в кухните си е чисто изкривяване на горното,вследствие на "предозиране" с такава пропаганда
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Шишман

Quote from: генерал Жеков on 02 October 2019, 23:34:23а това какви чинийки и вилици да се слагат в кухните
Никъде в темата не става дума за чинийки, вилици, чаши или лъжици и ножчета. Според мене има някакво объркване.
Както и да е : нека продължим с темата.
free online image hosting

Шишман


Шишман


Шишман