• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Протести 2025-

Започната отъ Panzerfaust, 12 Дек 2025, 10:20:37

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Какво мислите за протестите?

Водят ни към по-добро
Разклащат стабилността на държавата и пречат
Неутрален съм
Нямам мнение по въпроса
Българияполитика

Panzerfaust

Знам, че има тема за протестите във форума, но първо тя е пусната от едно компрометирано лице и второ, ситуацията за тези пет години мисля, че е донякъде различна. Подчертавам, че темата е за протестите срещу правителството на ГЕРБ, ИНТ, БСП и Пеевски, а не за тези на копейките против еврото, въпреки че копейките се опитаха да се присламчат и тук.
Заглавието на темата неслучайно е недовършено, защото аз смятам, че темата не е затворена. Затова я пускам сега, когато много ще решат, че всичко е свършило.
Какво мислите за протестите? Има ли смисъл от тях, водят ли ни към по-добро? Какъв е съставът на протестиращите и искат ли те едно и също? Каква е ролята на Румен Радев?

Следствие на протестите отиваме и на нови избори, но тях тема, когато станат факт. Пускам анкета, а моето мнение ще го споделя по-късно.

nasiovoivoda

Зависи какво имаш предвид с "към по-добро" ?

Главно на протестите са хора на ПП-ДБ. Както сам каза това не са протести на дугинисти.

Ако си привърженик на "Промяната" ще е за по-добро. За мен не са за по-добро.
Не защото правителството става за нещо, все пак е избрано с измама, а защото се задава "сглобка номер 2".
ДБ са си пристанали отдавна на Борисов, остава да убедят Киро и компания.
Президентът вероятно ще си направи проект като обедини дугинистите. Копейкин не го виждам повече какво ще прави. Вероятно ще се оттегли към вилата си в Тюленово.
Ако мислиш, че някои от тези изброени ще заловят Пеевски и ще го тикнат в затвора ще те разочаровам. :wink:

На нови избори отново ще има масово купен вот. Манипулации също. Расате се оплаква от манипулации от 13 години. Да ме убедиш, че с избори може да се промени нещо е кауза пердута.
След влизането на еврото цените ще хвръкнат, заради такса олигархия. Това, което е положително поне е че едва ли ще влезем в евразийската кочина.

Hatshepsut

Цитатъ на: Panzerfaust - 12 Дек 2025, 10:20:37Знам, че има тема за протестите във форума, но първо тя е пусната от едно компрометирано лице и второ, ситуацията за тези пет години мисля, че е донякъде различна.

Другата тема ще я заключим, понеже е изчерпана.

Panzerfaust

Моето мнение е следното:
Протестите бяха полезни, че хвърлиха камък в блатото на Бойко и Пеевски. Те наистина са един порочен политически корупционен модел, който е вреден. Проблемът на протестите е, че участниците бяха доста разнородни. Като всяка една парламентарна система, в България политическата власт се получава на избори, а българското общество е много разделено. Бойко и Пеевски ще пусната машината си за купуване на гласове и в крайна сметка мисля, че следващия парламент пак ще бъде много фрагментиран. Фрагментиран парламент означава създаването на безпринципни коалиции, за да се създаде правителство. Безпринципните коалиции обикновено са най-лошите управления, защото са събрани за малко и никой не смее на окаже контрол, за да не се разпадне "сглобката". Друго нещо, което много ме притеснява е ролята на Румен Радев. С изпадането на страната в евентуален политически хаос, му са дава възможност до края на мандата си (цялата 2026) да управлява чрез служебни кабинети, а той обича това. Той има изгода от политически хаос, в който да подготвя партията си и след края на мандата си да се опита да управлява вече лично. Като цяло за мен в момента той е изключително вреден заради нескритата си русофилия.

Similar topics (1)

1435

Започната отъ Шишман

Отговори: 290
Прегледи: 22848