• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Педофили и извратеняци

Започната отъ Hatshepsut, 29 Авг 2025, 07:07:25

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждат тази тема.

децапрестъпност

HatshepsutTopic starter

Задържаха учител за сексуални контакти със седмокласничка

Детето е негова ученичка

Задържаха учител за педофилия в София,научи NOVA от свои източници. Акцията е проведена днес от Първо РУ на СДВР. Твърди се, че той имал продължителни сексуални отношения със своя ученичка. По първоначална информация те поддържали отношения от средата на втория учебен срок.

По думите на потърпевшата 30-годишният ѝ учител по физическо възпитание я водел 6-7 пъти в хостел. Преди дни тя подала жалба в полицията.

Момичето е в 7. клас и е на 13 години.

Въпреки че отношенията вероятно били доброволни, извършеното от мъжа е престъпление, тъй като става въпрос за малолетно момиче. Наказателния кодекс предвижда от 2 до 8 години затвор. А според друг член - от 3 до 10 години лишаване от свобода, когато е използвано положение на зависимост или надзор.

От полицията потвърдиха, че има арест и образувано досъдебно производство. В утрешния ден се очакват повече подробности по случая и вероятно искане на прокуратурата за удължаване на ареста на учителя.

https://nova.bg/

Обвиненият за сексуални отношения с ученичка остава в ареста

Учителят е бивш футболист, преподава от 6 години и има дете на 2 години и половина

Учителят, обвинен в сексуални отношения с 13-годишно момиче в София, остава в ареста. Пред съда той обяви, че съжалява за случилото се. Адвокатът му Петър Чалъмов каза, че и училището, и родителите на момичето знаели за връзката им, седмокласничката била инициатор, като първоначално двамата си разменяли литература.

31-годишният мъж е бивш футболист и има дете на 2 години и половина. Има педагогическо образование от шест години. Двамата имали връзка от ноември миналата година.

„Съдът счете, че е налице обосновано предложение, че обвиняемият може да продължи да върши престъпления”, посочи прокурор Йордан Симеонов. Повече информация от обвинението не беше дадена, освен, че в отношенията между 31-годишния учител по физическо и 13-годишната ученичка принуда не е имало.

Съдът гледа мярката на учителя, обвинен в сексуално посегателство над 13-годишна

„Тя го е питала за разни неща, кодирала е комуникацията им във Viber, само и само родителите ѝ да не разберат. Споделяла е с нейни съученички, дори между тях имало конкуренция”, каза още защитата. „Първоначално излизат около училището, в Борисовата градина и около Семинарията. Комуникацията между тях е неморална и от двете страни. В някакъв момент се стига и до хостела в „Студентски град”, добави адвокат Чалъмов .

По информация на NOVA родителите на детето разбрали за случилото се едва преди дни, когато от училището подали сигнал в Агенцията за закрила на детето. Дни по-късно се стигна и до задържането на учителя.

Прокуратурата поиска постоянен арест за учителя, обвинен в сексуални отношения с 13-годишна

Мярката за неотклонение на учителя по физическо възпитание се гледа при закрита врата и журналистите не бяха допуснати в съдебната зала. Информацията е оскъдна, тъй като е чувствителна и засяга 13-годишното дете. От етични съображения към детето няма да съобщим за кое училище става въпрос, както и кой е учителят. Законът предвижда от 2 до 8 години затвор за такова престъпление.

Rating: No ratings yet

HatshepsutTopic starter

В общество от инфантили детето е проблем

Върху обратната страна на монетата на изгубеното детство за едни хора стои отказът от съзряване при други.

Когато възрастните не са възрастни, децата не са деца.

Според Евростат българите днес напускат дома на родителите си, когато са средно на около 30 години, като мъжете се застояват в него с няколко години повече от жените.

По данни на НСИ към месец май 2025 година над половин милион българи в активна възраст нито учат, нито работят.

На този фон стотици, ако не и хиляди пълнолетни наши съграждани в интернет тези дни сочат с пръст едно 13-годишно момиче и обвиняват него, че педофил на 31 години – преподавател и педагог в училището, където то учи - го е експлоатирал сексуално.

Изглежда горната статистика е само върхът на нещо по-голямо, подводно и страшно, на което ставаме свидетели всеки ден. И не ни трябват числа и графики, за да го видим с просто око, за да се сблъскаме с него на улицата. Понякога буквално, челно и фатално по път за вкъщи, докато правим други планове. Може да се каже, че това чудовище от дълбините, надвиснало над обществото ни, е синдромът на вечното дете.

Детето, което до 5 години не може да тича, защото ще падне. Казва му го всеки втори на улицата.

После до 15 не може да си оправи кревата само и да си препече филия. До 25 не може да си сготви и да пусне пералнята.

Детето, което заслужава най-добрата грижа. Затова е с наднормено тегло и на 18 получава ключовете от актуален модел спортна кола или гърди по избор.

Детето с марковите телефони и маратонките на кредит. Или детето, което няма скъпи предмети, но все пак има скъпи родители, които най-добре знаят от какво се нуждае то. Какво трябва да учи и какво не трябва да учи, дори да иска. С кого трябва да се задоми и кой не е от неговата порода. Кога трябва да мълчи и кога трябва да търпи. И в името на какво.

Детето, откърмено с репликата „излагаш се“, което вечно се притеснява какво ще кажат другите деца за него. Неувереното, уплашеното, жестокото дете.

Детето, посещавало седмична ясла, тип пансион, в тоталитарна България. Детето, гледано от баба и дядо през лятото. Детето с прекрасните слънчеви месеци на село при тях. Детето с вечно заетите родители. Нищо, като порасне, ще имат цялото време на света. Ще пие с баща си. Ще утешава майка си.

Детето, което се превръща в братче или сестриче на собствените си деца. На сходен акъл и опит са, така да се каже. Затова ще ги вози вечно без столче в колата. Нали и него така едно време са го возили, пък е станал човек, какво? Защо не и на мотора отпред и без каска.

Ще им дими в лицата по детските площадки. Ще си цъка в телефона и ще им вика „млъкни“. Ще им дава да си близнат от ракията, както на него са му давали под асмата. Да знае какво е. Ще ги води на заколение на прасе у комшиите на село. Ще им купува на свой ред неща, защото така са поискали, и ще ги храни с отпадъчни продукти, защото „да не им стане нещо“.

Ще им угажда, ще ги глези, ще им насажда чувство за вина, ще ги манипулира волно и неволно. Ще изисква от тях да се държат като големи хора и сериозно. Ще ги заплашва. Ще ги бие. Ще им отнема детството. Ще се сравнява с тях. Нали е дете?

И в този ред на мисли - какво по-нормално за едно дете от това да сочи с пръст другите деца и да казва, че те са виновни?

Точно както правят онлайн противниците на сексуално употребената от учителя си 13-годишната ученичка. Както вероятно са правили и всички онези възрастни, които са знаели какво се случва, но са си мълчали.

Тези хора не изживяват себе си като възрастни хора. Нищо, че по документи са. Те очевидно се поставят на едно ниво с детето. Смятат го за равно. Говорят за него като за връстник. И ние, останалите, които не го правим, няма как да спорим с тях. За наш ужас трябва да им повярваме. Да видим ясно, че живеем в общество с дълбоко и колективно объркани представи относно това каква е ролята на възрастния, какъв е смисълът на зрелостта.

Да видим колко много българи очевидно и за пореден път се идентифицират с насилника. В случая тази идентификация може да не е задължително на ниво педофилия. Но със сигурност е на ниво безотговорност.

Детинска безотговорност.

Същата тази детинска безотговорност, която ни пречи да бъдем гражданско общество. Същата тази повсеместна инфантилност, която ни спира да живеем в демокрация. Последните две, за да ги има, за да се случат, са нужни свободни хора. Жалко. Да си свободен и безотговорен едновременно е невъзможно, уви.

https://boulevardbulgaria.bg/articles/v-obshtestvo-ot-infantili-deteto-e-problem

HatshepsutTopic starter

„Ще дойда, ще те целувам и галя, аз съм с опит“: Как педофилите ловят деца онлайн

„Нека си остане между нас”: Как педофилите улавят децата в мрежите си?

Регистърът на педофили в България беше въведен в началото на тази година като една от стъпките на страната ни в борбата с педофилията. Психолози обаче са скептични доколко тази мярка би била ефективна сама по себе си и няма ли да бъде тя едно откъслечно действие, което би било просто още една административна, но неползотворна мярка.

Това е една история, разказана от майка пред NOVA. Трудна за слушане, защото показва как едно дете може за кратко да бъде заблудено от педофил. Момиче на 12 години, което един ден получило съобщение в TikTok и е станало жертва на педофил.

„Той я е последвал. Питал я е момиче или момче е. В началото й казал, че е на 13, после беше станал на 15, после беше на 18”, разказва майката. 18-годишният обаче се оказва на 50. Само две години по-голям от бащата на момичето.

„Другото, което ме шокира, беше, че говори на религиозни теми. И то с часове. И се затваря в стаята сама. До такава степен я е манипулирал. Тя се чувстваше длъжна да му отговаря на теми за религии, приятелство, любов, секс да говори с едно 12-годишно дете. Теми като, че съществува рай и ад, че Господ повелявал, че можеш да спиш до голо момиче, което е само на 10, че Господ обича всички свои деца, няма значение възрастта, за любовта няма граници. За една седмица не можах да си позная детето. Изпитах най-големия страх кой е и къде е и не мога да защитя детето си. През цялото време я държах вкъщи. Тя започна да заема отбранителна позиция, започна да ме напада, че аз мразя Господ и искам да я смачкам и да й строша крилата. Тя после си каза, че му е казала къде живее, в кое училище ходи, програмата си за деня, как се прибира, откъде се прибира, че харесва танци, че остава да спи понякога при баба си… А той е казвал, че ние искаме да отнемем нейното щастие, че ние не искаме да я направим щастлива. Че той е единственият, който може да я направи щастлива”, споделя още жената.

След намесата и на ГДБОП детето й разбира, че нейната онлайн връзка е с човек не на 18, а на 50. Сега той е арестуван и би трябвало да е част от чисто новия регистър на педофилите, който държавата въведе.

Колко души са част от този регистър обаче не е ясно – няма нито една институция в страната, която да ни даде информация за броя на осъдените педофили. Каква работа върши този списък – също е под въпрос. И криминални психолози, и юристи задават този въпрос.

„Притеснително е това, че тя е почти нулева, защото създаването на един регистър е действие откъслечно. Не върши това, което би трябвало да върши. Да, ще има някакъв списък с хора, които са имали такива присъди, но да имаш такъв списък не е превенция и не е контрол. Ние ще имаме извършители на подобни престъпления, които след като излязат от затвора, ще бъдат в някакъв списък, но никой няма да контролира тяхното поведение. Те няма да получат терапия, за да удържат импулсите”, смята криминалният психолог Велина Владимирова.

Как се справят други страни в борбата с педофилията?

Когато бъде осъден сексуален насилник, след излежаване на присъда той трябва да спазва някои от следните рестрикции:

► Нямат право да приближават училища;

► Нямат право да използват градски транспорт в часове, в които се возят най-много ученици;

► Нямат право да посещават детски площадки в определен часови диапазон;

► Нямат право да бъдат навън след 22:00 ч.;

► Посещават задължителна терапия, за да успеят да овладеят тези импулси, които иначе биха ги върнали обратно в затвора.

Владимирова допълни още мерки, които според нея успешно се прилагат в някои държави: "Местиш се в нов квартал – можеш да направиш проверка колко регистрирани сексуални насилници или педофили има в този квартал, тяхната снимка. И ти можеш да вземеш информирано решение да живееш ли там или не. Можеш да предупредиш децата си – ето, това е човекът, когото, ако видите, искам веднага да ми звъннете или да се приберете… Тоест ти живееш много по-информирано".

Каква е картината у нас?

Помолихме МВР да ни изпратят данни колко души в България са ефективно осъдени за педофилия според регистъра. Такава статистика оказва се, не могат да ни дадат.

За да стане изобщо част от регистъра на педофилите, човек първо трябва да бъде осъден. А това у нас се оказва една от най-трудните задачи. В съда обикновено липсват конкретни доказателства, защото жертвите на педофилия не са записали случаите, нямат следи по тялото си, тъй като не са отишли веднага в районното управление.

И още един случай се оказва без последствие. Автобус в Благоевград. Посред бял ден, 12-годишно момиче и един мъж на 70.

„Не помня деня, обаче никога не съм го изпитвала това чувство, никога не ми се е случвало. На мен той ми изглеждаше към 75-76, някъде там. Стар човек. Не знам на колко, но изглеждаше стар. Имаше бяла брада, имаше бяла коса. Стар човек. Първо пита „къде отиваш”, аз казах „по работа” и се отдръпнах. Започна да ме докосва по бедрото, да ме пита дали искам пари, дали искам да ми купи нещо, да сляза с него на следващата спирка. Аз отказах и се отдръпнах отново, но той пак ме докосна по бедрото и ме попита дали искам да сляза на автогарата и да отидем някъде. Започнах да треперя, не знаех какво да направя, дали да избягам отзад в автобуса, но не знаех какво може да ми направи”, разказва момичето.

Спасява я случайността, че там е имало и други хора. Имало е видеонаблюдение. Оказва се обаче, че видеокамерата изобщо не е работила. Майката подава жалба, задържали са за кратко мъжа, но денонощие по-късно той отново е по улиците и отново среща момичето.

„За съжаление този човек е в нашия квартал, тя все още не го е преживяла, случвало се е да се разминаваме на един тротоар – метър разстояние един срещу друг и тя се стъписва и не знае как да реагира. И вече след тази случка ще ходя всяка вечер да я прибирам”, разказва майката на момичето.

Междувременно Силвия разбира, че същият мъж настоятелно ухажва друго малолетно момиче. Разследващите все още не са я извикали, за да се запознае с всички документи и по нейния случай засега няма никакво развитие.

Това е финалът на редица такива истории, в които педофилите не са признати за педофили от държавата и съответно ги няма в регистъра.

Капан за педофилите

Докато държавата бори педофилията с регистър, млади мъже са взели правосъдието в свои ръце. Те създават фалшиви профили на малки момичета в социалните мрежи и умишлено отговарят на поканите на възрастни мъже. В архива им се пазят ужасяващи разговори.

Ето един от тях:

- Здравей, сладурче, какво правиш, мило?

- Ами нищо, ти?

- Каква телевизия имаш? Защото има канали за възрастни, гледала ли си?

- Не.

- Гледай да видиш… На 1-ви ще съм сам цял ден, можем спокойно да се чуем тогава. След училище. Ти в друга стая ли спиш?

- Да.

- Е, хубаво, можем да си говорим тогава преди да спинкаш. Аз одеве ти говорих за едни канали... Можеш да гледаш там какво правят мацките и мъжете и да се кефиш. Кой клас си сега ти?

- 7-и.

- Мхм. Ще те целувам, ще те галя, ще те гушкам, ще те ***, за да се настроиш и тогава. Имам голям опит с живота, с работата и с жените изобщо. Аз съм човек с опит, освен това съм добронамерен към теб… И искам най-доброто за теб.

- Ти на колко години си сега?

- 60.  Ще помислиш по нещата, ще измислиш нещо. Ти си душичка, заслужаваш го и ти го пожелавам. Ще дойда да те видя. Ще си говорим, ще се запознаваме, каквото решим да правим – от нас си зависи. Нищо лошо няма да правим. Ти с каква косичка си, как си, що си, да имам представа като те видя?

- Ами не е много дълга, но не е и много къса.

- Добре, миличко. Обичкам си те много като другарче и искам да си здравичко и щастливичко.

Друг разговор:

- Аз нарочно не ти пиша, за да не те питат вашите какво пищи там, но сега съм на .... канал. Ти имаш ли в твоята стая телевизор или нямаш?

- Нямам, в хола е.

- Имаш нужда да гледаш такива работи, да се научиш, ти нямаш опит сега, а те са професионалисти, това им е работата. Добре, ще видиш там, когато мама е на работа, да пуснеш телевизора и да видиш какво се прави. Ще ти бъде интересно. А как ще го направим, миличко, във вас ли? Как? Да не ти създам проблемчета, не искам да имаш! Аз не искам да сме другарчета само за един път. Ти съвсем ли нямаш представа какво се прави?

- Не.

- Тогава ще го взема, да ти покажа, защото така като гледам си съвсем незапознатичко и нямаш представа.

Ставали са свидетели и на друг фрапиращ разговор с дете:

- Здрасти, как си?

- Добре, ти как си?

- Добре съм, в момента мисля за тебе, но не мога да те видя.

- Не искам да се видим, преди да се запознаем на живо.

- Бъди спокойна, мила, аз не съм лош човек, няма да съжаляваш. Може да се видим някъде, да седнем на кафе....

Младите мъже, които запазват анонимност, разказват как всъщност ловят педофилите: "Качваме снимки на малолетно дете и те започват да пишат на него, водим разговор с тях. Натъртваме няколко пъти, че пишат с малолетно дете, но тях това не ги спира. Продължаваме да пишем с тях, те започват да пращат снимки. Организираме среща, те настояват да се видят с това дете. Организираме среща, те започват да си приказват, ние се появяваме неочаквано и ги хващаме".

Разказаха, че най-възрастния мъж, който са хващали, е около 70-годишен.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/shte-dojda-shte-te-celuvam-i-galia-az-sym-s-opit-kak-pedofilite-loviat-deca-onlajn-video-2430839

nasiovoivoda

Вдига се възрастта за сношаване на 18 години като в съседна Турция и готово. Тъкмо циганите ще се въздържат да се женят и развъждат от малки.

И патрули като хората на Ален Симеонов. Макар че и той се беше сдушил с отрепките от Възраждане по едно време.

Преди години от ВМРО май искаха и химическа кастрация като в Южна Корея.
Но соросоидната отрепка Кънев и компания не позволиха.

HatshepsutTopic starter

Д-р Хасърджиев и актьорът Росен Белов са арестувани след оргия с дрогирано момче

Председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев и актьорът Росен Белов от театър “София” са арестувани и обвинени след гей оргия с младеж, когото упоявали, за да се възползват от него.

Хасърджиев е в ареста заедно с друг участник в забавлението – Симеон Дряновски, който е служил в Чуждестранния легион на Франция. Белов и модел от Гърция са под домашен арест с определение на Софийския районен съд от понеделник. Заседанието е било закрито заради интимни подробности, разказват запознати.

На 28 октомври четиримата ще се изправят пред Софийския градски съд. Хасърджиев и Дряновски обжалват ареста си, а прокуратурата протестира освобождаването на Белов и гърка, пише „24 часа„.

Четиримата са арестувани от полицията в събота. Жалба срещу тях е подало 20-годишно момче, което е разпитано. Според него четиримата са го държали насила в апартамент в столичния кв. “Дианабад” и са се гаврили с него. Жилището е на Станимир Хасърджиев. Там често гостували известни личности от гей средите, включително политици, научи “24 часа”. Вдигали купони, но досега никой не е съобщавал за насилствени действия.

В четвъртък майката на младия мъж разказа историята пред Би Ти Ви. Синът ѝ бил поканен на гости. В един момент го вързали на стол. Принудили го да употреби коктейл от наркотици. Според запознати става дума за т.нар. розов кокаин, използван и в оргиите на американския рапър и продуцент Пъф Деди, който вече е осъден на 4 г. затвор за сводничество. Момчето обаче успяло да се измъкне от примката късно през нощта. 20-годишният скочил от 5-ия етаж и паднал на терасата на четвъртия.

По това време живеещите в апартамента спели. Беглецът останал там няколко часа, а майка му го търсила с полиция. Момчето успяло да ѝ се обади. Униформените го намерили на терасата под апартамента на д-р Хасърджиев. Бил в неадекватно състояние от дрогата, с която го натъпкали четиримата насилници. При ареста там са намерени наркотици, както и пистолет, с който 20-годишният е заплашван да изпълнява сексуалните им мераци. Той още е в болница и се възстановява от интоксикацията с различни дроги.

“24 часа” потърси актьора Росен Белов, който е с обвинение за принуда, но е под домашен арест. Мобилният му телефон е изключен. Той е на 50 г., от 25 г. е актьор в театър “София”. Една от ролите му е на Баротен в “Развратникът” от Е.Е. Шмит, пише в биографията му на сайта на театъра. От 7 години е преподавател в детска театрална работилница “Мариян Бачев и Аркадия Фюжън Арт”, ръководена от министъра на културата до заемането на поста му в правителството през февруари т.г. Двамата са участвали в много представления заедно. В някои от тях Белов е режисьор. “24 часа” потърси министър Бачев, но до редакционното приключване на броя той не отговори.

Д-р Станимир Хасърджиев е съосновател и председател на Националната пациентска организация. Известен е с това си качество. Завършил е медицина, но никога не е имал лекарска практика. Работил е по рекламни кампании и като консултант на тв предавания. За проблемите на д-р Хасърджиев намекват и от Националната пациентска организация (НПО) в позиция от петък, когато стана ясно, че е арестуван.

“През последните години д-р Хасърджиев системно пренебрегваше лични проблеми и отказваше да потърси професионална помощ въпреки многократните опити да бъде подкрепен. Това поведение доведе до сериозни последствия за организацията. Под негово ръководство настъпи една от най-дълбоките кризи в историята на НПО, довела до напускането на целия оперативен екип и до натрупване на значителни задължения към държавата. В резултат организацията бе практически парализирана и поставена в изолация от своите партньори и институции. Към днешна дата Националната пациентска организация не разполага с постоянен административен екип или собствени финансови средства, включително и с банкова сметка, като е дадена на публичен изпълнител заради неплатени осигуровки по негови заплати”, пишат от организацията.

В петък, докато д-р Хасърджиев е в ареста, от организацията са провели общо събрание, за да търсят как да оздравят и преструктурират дейността си. Те се разграничават от действията му и посочват, че са лични и нямат общо с ценностите на пациентската организация. Прекратили са отношенията си с него от 15 септември.

“Въпреки трудностите Националната пациентска организация ще продължи да отстоява своята обществена роля за защита на правата, достойнството и живота на пациентите. Това ново начало ще бъде трудно, но необходимо, за да възстановим доверието, което организацията заслужава”, пише в писмото, подписано от Владислава Цолова като съпредседател на управителния съвет.

https://anons.bg/d-r-hasardzhiev-i-aktorat-rosen-belov-sa-arestuvani-sled-orgiya-s-drogirano-momche/

Съдът решава дали да остави в ареста д-р Станимир Хасърджиев

HatshepsutTopic starter

Учителят, обвинен в педофилия, се размина с условна присъда

Учителят по физическо от столичното 31-во училище, който бе обвинен в сексуални отношения с 13-годишно момиче, бе признат за виновен от Софийския районен съд, но очаквано се размина с условна присъда.

Мъжът бе задържан в края на август. Според обвинението учителят е бил със седмокласничката 6-7 пъти в хостел. По-късно тя подала жалба в полицията.

Прокуратурата внесе обвинителния акт в началото на октомври, но още тогава стана ясно, че учителят едва ли ще получи присъда за педофилия, тъй като връзката му с момичето е била на доброволни начала.

СГС постанови учителят да плати на СДВР 807,49 лв. разноски по делото и 2000 лв. на частния обвинител за адвокатски услуги.

Присъдата не е окончателна и може да се обжалва в 15-дневен срок пред Софийския градски съд.

https://offnews.bg/temida/uchiteliat-obvinen-v-pedofilia-se-razmina-s-uslovna-prisada-854626.html

HatshepsutTopic starter

Условно правосъдие

„Темата на NOVA”: Условно правосъдие (13.12.2025)

Всеки трети педофил, изправен пред българския съд, се отървава с по-лека мярка

Всеки трети педофил, изправен пред българския съд, се отървава с условна присъда. Защо правосъдието ни е благосклонно към много от извършителите на сексуални посегателства срещу деца и на практика ги пуска на свобода? Отговори търсят разследващият журналист Васил Иванов и операторът Десислав Митов тази събота – в „Темата на NOVA”.

Няколко случая приковават медийното внимание в последните месеци. През август е арестуван 31-годишен учител от столично училище, извършил сексуален контакт със своя 13-годишна ученичка. Адвокатите му настояват, че връзката е била доброволна и със съгласието на момичето. Законът обаче ясно казва, че малолетните, тоест – лицата под 14 години, са недееспособни. Те не са в състояние правилно да възприемат случващото се и да вземат самостоятелни решения. Затова за сексуален акт с малолетно лице и законът предвижда затвор от 2 до 8 години, без значение от съгласието на детето. Още преди старта на делото обаче адвокатът на 31-годишния педофил обявява, че клиентът му ще се възползва от правото си на съкратен съдебен процес и че очаква условна присъда. А прогнозата на адвоката се сбъдва. Учителят получава условна присъда от 2 години и 8 месеца и вече е на свобода.

По същото време, в края на октомври, съдът в Асеновград осъжда на 3 години условно и пуска на свобода друг педофил – 47-годишния Николай Динков от пловдивско село. Той получава присъдата за това, че в период от 4 години, многократно, почти ежедневно, е осъществявал полови контакти с малолетно момиче – още от 2020 година, когато то е било на 7 години.

Разследването по този сучай започва през март, след като детето споделя за преживяното на друго момиче, а то пък сигнализира на властите. Детето е разпитано от психолози и пред съдия. Динков е арестуван незабавно. Събрани са веществени доказателства, разпитани са от свидетели и вещи лица. И тук 47-годишният Николай Динков и адвокатът му се възползват от правото да поискат съкратен съдебен процес. Динков признава вината си и приема всички доказателства на прокуратурата. След това в съдебната зала разказва многобройни и конкретни факти и обстоятелства за стотиците сексуални контакти с малолетното момиченце. Всички тези и други подробности съдията по делото описва в мотивите си.

Но при възможна по закон присъда от 2 до 8 години, съдът осъжда педофила Николай Динков на четири години и половина. А след като редуцира присъдата с една трета – заради поисканото от обвиняемия съкратено производство, тя става 3 години. Съдията решава, че тази 3-годишна присъда ще бъде условна. В мотивите към тази присъда пише защо: „Съдът намери, че за постигане целите на наказанието и поправянето на подсъдимия, не е необходимо същият да изтърпи ефективно наложеното му общо най-тежко наказание лишаване от свобода за срок от три години”.

Местната прокуратура не обжалва решението. На запитването на екипа на NOVA – от там заявяват, че са поискали ефективна присъда, но не са обжалвали, защото са съгласни с мотивите на съдията. И така Николай Динков е пуснат от ареста, където прекара 8 месеца от началото на разследването. Вече е на свобода, защото не е обществено опасен, както поне смята съдията от асеновградския съд.

Седмица след освобождаването му, разследващият екип на NOVA отива в селото. Оказа се, че местният кмет от години подозира съселянина си, вече осъдения условно Николай Динков

„Предупреждавал съм го да не се занимава с конкретното дете. Преди години там с едно друго се занимаваше,  но то така или иначе се изнесе от селото”, разкрива кметът Христо Атанасов.

HatshepsutTopic starter

Брутална схема в София: Д-р Хасърджиев и компания с обвинения за принуда, блудство и наркотици

Разследването обхваща над 15 случая, включително насилие, зависимости и задържане против волята на жертвите, след сигнал на 20-годишен мъж

Софийската районна прокуратура е внесла в съда обвинителния акт срещу Станимир Хасърджиев и още трима души по тежки обвинения, свързани с принуда, при която е използвано оръжие, съобщи Нова ТВ.

Става дума за случай, който разкрива схема с притеснителен мащаб. По информация на медията разследването обхваща над 15 отделни епизода, включващи блудство, принуда и разпространение на наркотични вещества. Според събраните до момента данни, действията на групата са били системни, а жертвите – поставяни в зависимост чрез заплахи и контрол.

Освен Хасърджиев, сред обвиняемите са Анастасиус Михайлидис, Росен Белов и Симеон Дряновски – фигури с различен обществен профил, което прави случая още по-шокиращ.

Четиримата бяха задържани през декември миналата година, след като 20-годишен мъж подава сигнал, че е бил държан против волята си в жилището на Хасърджиев. По първоначални данни именно този сигнал отключва разследване, което постепенно разкрива по-широка картина на предполагаема престъпна дейност.

Съдът вече определи обвиняемите като лица с висока степен на обществена опасност и ги остави в ареста. Магистратите са приели, че има реален риск както от укриване, така и от извършване на нови престъпления.

Очаква се Софийската районна прокуратура да предостави допълнителни подробности за конкретните обвинения и механизма на действие на групата. Не е изключено в хода на делото да се появят и нови свидетелски показания, както и допълнителни обвинения.

Случаят вече предизвиква сериозен обществен отзвук заради комбинацията от насилие, зависимости и участие на публични личности – фактори, които го превръщат в един от най-шумните криминални процеси в столицата през последните месеци.

https://faktor.bg/nikolay-nankov-jitelite-na-aprilci-sa-jertva-na-nedostoyni-politicheski-igri
Shocked Shocked x 1 View List

HatshepsutTopic starter

Задържаха мъж от Трявна по разследване за порнографски материали с непълнолетни

При акцията е иззета компютърна конфигурация, съдържаща около 77 GB видеофайлове
Разследват мъж за разпространение на порнографски материали с участието на непълнолетни лица. Районна прокуратура-Габрово, Териториално отделение Трявна, е образувала досъдебно производство по случая.

Оперативната работа по разкриването на случая е извършена от служители на ГДБОП – Велико Търново в координация с прокуратурата. По данни на държавното обвинение действията са били съгласувани в рамките на поредица от работни срещи между разследващите органи и прокуратурата.

След разрешение, издадено от Районен съд – Трявна по искане на прокуратурата, е извършено претърсване и изземване в дома на 39-годишния мъж от Трявна. При акцията е иззета компютърна конфигурация, съдържаща около 77 GB видеофайлове. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона за Министерството на вътрешните работи.

Работата по случая продължава. Предстои разпит на свидетели, както и назначаване на техническа експертиза на иззетите компютърни данни.

От прокуратурата уточняват, че полицейските действия са предприети в рамките на международната операция Mariposa, организирана от фондация Child Rescue Coalition.