• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Конкурсътъ Мись България

Започната отъ Hatshepsut, 14 Сеп 2023, 06:41:40

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Българияжениконкурс

Hatshepsut

Елизабет Кравец - Актуалната Мис

17-годишната Елизабет Кравец е новата носителка на титлата „Мис България“ 2023. Тя стана фаворитката на журито на конкурса, който се проведе в киноцентър „Ню Бояна“. Красавицата, която по-рано спечели „Мис Варна“ е с украински корени – майка й е българка, а баща й е наполовина украинец и наполовина евреин. Ученичката е републиканска шампионка по спортни танци, носителка на медали от световните и европейски първенства.

С холивудски блясък, звездни гости и разнообразна музикална програма премина конкурсът „Мис България 2023“. От тази година събитието има нов мениджмънт и беше с изцяло нова визия, под темата „Холивуд в пост-апокалиптичен декор на Ню Йорк“. Гаел Бонел Санчес, който е бизнесмен, продуцент и директор по развитието на Nu Boyana Film Studios е новият ръководител на "Мис България" и очаквано конкурсът се проведе в киноцентър „Nu Boyana“. Санчес казва, че неговата цел е да създаде образ, който съчетава престиж, блясък и традиция, като същевременно подчертава значението на естествената красота. В унисон с темата на събитието претендентките за титлата дефилираха първо с впечатляващи костюми от различни холивудски продукции. Последва тур по бански костюми, а за финал момичетата се разходиха с пищни рокли на София Борисова, която е официален дизайнер на конкурса. Водещи бяха Славена Вътова и Орлин Павлов, който не пропусна да зарадва гостите със свое музикално изпълнение. Освен него на сцената пяха още Крисия и рапърът Кристо.

На конкурса присъстваха няколко от най-успешните носителки на титлата „Мис България“. Сред тях бяха победителката от 1998 година - Наталия Гуркова и Антония Петрова-Батинкова, победителка от 2009-та, както и миналогодишната мис Александра Кръстева.

Елизабет Кравец беше най-коментираната участничка в конкурса още преди финала, тъй като според някои тя няма право да участва на „Мис България“, тъй като е със смесен произход. Според по-гневните й критици тя избрана за победител именно заради произхода й. Елизабет обаче се определя като българка и варненка, тъй като е прекарала целия си съзнателен живот у нас. След конкурса повечето хора казват, че тя се е откроила с красотата си и естествената си визия и затова напълно заслужава короната. Елизабет признава, че е очаквала подобни реакции след победата ѝ, но отдава критиките на политическата ситуация в Украйна и смята, че на са насочени лично към нея. Старае се да не обръща внимание на хейта, който неминуемо застига всяка „Мис“.

Елизабет Кравец е родена в Израел, но повече от 10 години живее в България със семейството си. Занимава се с мода от четири години, а от дете е професионален спортист, на което дължи и перфектно си тяло. Многократна шампионка по спортни танци, носителка на медали от световните и европейски първенства.

„Сцената ми е като втори дом. Републикански шампион съм и седма в света. Готвя се за световно първенство – 26 ноември в Белгия”, разказа Елизабет. Тази година тя ще бъде 12. клас, а след това иска да учи дерматология и моден дизайн, като вярва, че може да комбинира двете неща.

Елизабет беше сред най-малките претендентки за короната – тази година сред 20-те финалистки бяха момичета на възраст между 17 и 24 години. Победителката няма гадже, а по думите ѝ за нея външният вид на мъжете не е на първо място, а качествата, които притежават. Казва, че от малка е разбрала, че е красива, печелила е и титли за „Мини Мис“. Спомня си и първата си изява на сцената, когато е била само на три. Споделя, че вече се е срещнала и със завист в училище, но приятелите и близките й я подкрепят безусловно. Мечтае за успешна кариера и семейство и вярва, че двете неща могат да вървят ръка за ръка, без едното да пречи на другото. Предстои Елизабет да представи България на световния конкурс „Мис Планет“.

Ученичка и актриса станаха подгласнички

Първата подгласничка Илияна Борисова, която преди това спечели конкурса „Мис Шумен” е още ученичка, а на сцената се открои с едно от най-хубавите тела. Казва, че иска да се реализира в областта на хуманитарните науки. Планира да учи психология и да работи за оставането на младите хора в България.

Втората подгласничка Антония Ванчева е „Мис Чирпан”. От скоро се явява на конкурси за красота, иначе учи актьорско майсторство в Нов Български университет и тази година ѝ предстои дипломиране. Иска да е актриса и да изиграе някоя силно драматична роля, комедийните образи не я влекат.

https://trud.bg/

Hatshepsut

Аз съм българка, споделя щастливата Елизабет - Мис България 2023

Тя е шампионка по спортни танци, сцената ѝ е втори дом

„Не съм очаквала какво ще стане, много съм щастлива, емоциите са много”. Това заяви новата „Мис България” Елизабет Кравиц в първото си телевизионно интервю след конкурса, който спечели.

Кравец е на 17 г. Тя първо спечели конкурса „Мис Варна”. Тогава имаше дискусия в социалните медии за произхода й.

„Аз съм българка, просто съм със смесен произход. Българка съм, варненка съм”, категорична е Елизабет Кравиц.

Пред NOVA разказа, че на сцената е от малка.

ПЪРВО ПО NOVA: „Мис България” 2023 Елизабет Кравец: Не съм очаквала, много съм щастлива

„Шампионка по спортни танци съм. Сцената ми е като втори дом. Републикански шампион съм и седма в света. Готвя се за световно първенство – 26 ноември в Белгия”, разказа Елизабет Кравиц.

Иска да учи дерматология и моден дизайн.

Първата подгласничка Илияна Борисова, която преди това спечели конкурса „Мис Шумен” е още ученичка. Иска да се реализира в областта на хуманитарните науки. Иска да учи психология и да работи за оставането на младите хора в България.

Втората подгласничка Антония Ванчева е „Мис Чирпан”. От скоро се явява на конкурси за красота, иначе учи актьорско майсторство. Иска да е актриса и да изиграе някоя силно драматична роля.

https://www.flagman.bg/article/302380

Страхотен рев на копейки имаше по повод на този избор, но както се казва: „Кучетата лаят, керванът си върви“  :judge:

Hatshepsut

“Мис България” Симона Петрова

Деветнадесетгодишната Симона Петрова, която е носителка на короната на „Мис България“  от тазгодишното издание на конкурса и ще представи страната ни конкурса „Мис Планет“ започва благотворителна инициатива. Тя обяви като своя лична кауза осигуряването на външен дефибрилатор във всяко българско училище. Кампанията ще започне от родния й Димитровград, а усилията й ще бъдат подкрепени от общината. Това обяви преди ден на Фейсбук профила си кметът на Димитровград Иво Димов, по чиято покана Симона Петрова гостува в местната администрация.

„Набирайки популярност, каквато възможност ми даде конкурса „Мис България“, реших, че трябва да се ключа в обществения живот с лична кауза. Избрах това да е закупуването и оборудването на животоспасяваща апаратура, каквато са  дефибрилаторите. В много училища, спортни зали и като цяло на места, където се струпват много хора, е изключително важно да има на разположение подобен уред. Защото дори и веднъж да се наложи той да бъде използван, може да бъде спасен човешки живот, а всеки живот е ценен и важен“, каза пред БТА Симона Петрова за инициативата, която стартира.

Тя е родена в Димитровград, където е възпитаничка на Природо – математическата гимназия „Иван Вазов“. Към момента е първокурсничка в специалност „Софтуерно инженерство“ в Техническия университет в София.

Усещането си от конкурса, на който преди седмица беше коронясана като най-красивата българка, младата димитровградчанка описва все още като „еуфорично“. „Радостна съм, че спечелих короната, не заради самия й блясък, а заради удовлетвореността, тъй като вложих най-доброто от себе си“, каза пред БТА Симона Петрова.

В националното издание на „Мис България“, който се проведе на 15 януари във Военния клуб в София, тя участва, след като спечели регионалния конкурс „Мис Хасково“. Симона Петрова разказа, че от години е модел, но неин откривател за големия подиум е регионалният мениджър на „Интерсаунд“ и организатор от десет години на регионалния конкурс „Мис Хасково“ Адриана Добрева.

За новата „Мис България“ Адриана Добрева отбеляза, че е перлата в короната на десетгодишната й работа да открие не просто красива представителка за националния конкурс, а човек, който е вдъхновител. „Симона е още едно доказателство, че красотата, доброто възпитание и интелигентността могат да вървят ръка за рака. Тя може да е вдъхновени за младите хора със своя пример и каузата, която е избрала в обществена полза“, каза пред БТА Адриана Добрева. Тя посочи, че успехът на димитровградчанката не се дължи само на нейните естествено красиви черти, но и на качествата, които притежава като човек.

„Симона е изключително дисциплинирана, организирана и отговорна. Малцина разбраха това, но истината е, че докато течеше подготовката й за конкурса, тя беше в сесия и се явяваше на тежките изпити, заложени в нейната специалност като студент“, разказа още Добрева.

Симона Петрова казва, че короната на „Мис България“ тежи заради отговорността, която носи на гърдите й стои името „България“. „Изборът, който съм направила да се развивам в областта на софтуерно инженерство, е тежък, но на мен много ми харесва. Надявам се и занапред да съумея да съчетавам успешно ученето и ангажиментите си, като „Мис България“.  За мен това не е просто титла, а огромна отговорност, защото когато стои името на България, независимо дали става въпрос за конкурс за красота, наука или спорт, е изключително важно да се отнасяме с отговорност, чест и уважение, към това свято име на нашата страна“, добави Симона Петрова.

Наред с уроците си в университета, новата „Мис България“ започва и подготовката  за участие на конкурса „Мис Планет“, където ще е претендент за короната наред с момичета от цял свят. Като награда от спечеления национален конкурс й предстоят и снимки в холивудска продукция.

https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/regional-news/oblast-haskovo/821077--mis-balgariya-simona-petrova-obyavi-initsiativa-za-osiguryavane-na-defibrilato

Hatshepsut

Волейболистка стана Мис България

22-годишната Симона Бакърджиева от Панагюрище спечели титлата „Мис България“.

Тя е професионален състезател по волейбол, играе от 7 години и се състезава в Първа дивизия за отбора на „Славия“. „Много се вълнувам. Само часове след конкурса обаче имахме мач с отбора в Перник – бихме 3:2“, сподели специално за „Телеграф“ блондинката.

Еуфория

Интересното е, че Симона се явява на конкурс за първи път. Записва се за отворения кастинг на „Мис Панагюрище“, след което й се обаждат, че е избрана за финала. „Според мен това е едно уникално изживяване – нещо, което се случва веднъж в живота. Препоръчвам на всяка една дама да се запише и да опита. Подготовката, еуфорията – всичко е страхотно. Цялата организация беше на много високо ниво“. Тя е категорична, че красотата трябва да бъде подплатена с интелект. „Ще използвам титлата си, за да дам повече гласност на тази платформа“, каза тя.

Политика

В момента Симона учи европейска политика и икономика в УНСС, а преди това е завършила езикова гимназия в София. Успоредно с обучението си успешно развива и собствен моден бранд. „Смятам, че спечелих конкурса с цялата комбинация от качества, които имам. Красотата сама по себе си не е най-важното – тя е абстрактно понятие. Моите силни качества са дисциплината и интелектът“. За конкурса момичетата се подготвят една седмица в Банско, а Симона разказва, че там е създала много нови приятелства. „Всички бяхме супер положително настроени“. По време на финала участничките дефилират в три тура – народни носии, бански костюми и официални рокли. „Най-много ми хареса турът с носиите – все пак съм от Панагюрище. Много харесах и официалните рокли“.

https://telegraph.bg/svetski/novini/ogledalce-ogledalce-volejbolistka-stana-mis-bylgariia-chasove-sled-konkursa-imah-mach-s-otbora-v-pernik-bihme-32-pohvali-se-pred-telegraf-simona-477380

Similar topics (2)