• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Ш

Бокс

Започната отъ Шишман, 02 Яну 2021, 10:55:04

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

спорт

Шишман

Това най-добрата техника за нанасяне на удари с ръце. Не карате, не кунг-фу или нещо друго. 3анимавал съм се около 15г. и бях станал даже доста добър, макар да не ми се отдаваше природно. Ползвал съм го на улицата даже, когато не съм бил в форма и мога да кажа че е много добър. Тука като охрана също гледам как боксьори се бият и е много добро за улицата. 3а секунди ги свалят и направо потрошават. Лошото е че няма добри учебни  клипове за бокс но време на време се намират. Ето един добър клип.

Бокс. Уклон-забегание

FELDMARSCHALL

Доста аматьорско направено видео. Тоя дето уж избягва удара е толкова бавен, че в реални условия навън един средно добър уличен бияч (даже не професионален състезател) ще го нокаутира с първия удар тоя плешивия. :judge:

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 02 Яну 2021, 13:57:17Тоя дето уж избягва удара е толкова бавен, че в реални условия навън един средно добър уличен бияч 
Ти тренирал ли си бокс ? Нормално е на клипа да е бавен. Това е умишлено за да може да се види техниката. Всяка нова техника в началото се прави на забавен кадър. Точно тоя дори: и така бавен пак ще победи уличен бияч.

FELDMARSCHALL

Ами нека се пробва срещу някой истински бияч на улицата, а негов познат да снима. То така на приказки всеки може да твърди каквото си иска. Със същия успех можем аз и ти да кажем, че ще нокаутираме Антъни Джошуа само ако научим как се изпълнява показаното в това клипче, но на практика нещата стоят по съвсем различен начин. :judge:
Аз винаги съм гледам скептично на подобни клипчета показвайки как ще се защитим на улицата, защото условията са различни. Ти навън когато си под адреналин и нещата станат напечени, разсъждаваш по друг начин. Няма го спокойствието тук в залата, че всичко е тренировка. Впрочем същото се отнася и за футболистите - на тренировка правят някакви неща, които в официален мач под напрежение не успяват да ги направят. Същото е и при бой на тренировка и бой на улицата.

Шишман

От 9г. работя охрана и наблюдавам улични битки и ги проучвам. Това на клипа е много добро и е за ММА и улични бой. Разбира се всеки си решава сам за себе си .

Шишман

3а улицата и ММА

Циркуль и уклон-забегание в боксе. Техника и отработка.
Boxing superior slip and dodge with punch

Шишман

Уйди и накажи! / Уход с линии атаки и контратака / Техника бокса

Шишман

Добрите клипове на тема бокс не са много. Но ето че намерих още един не лош учебен клип.

Как не бояться ударов / Страх перед боем / Техника защиты бокса

Шишман

Напоследък наблягам повечко на бокса. Хората от ковида тука станаха агресивни и полудяха и като отворят заведенията ще е страшно. Та в тренировката за сила на удара включвам удари с гирички. Имам 3-и чифта: от 4кг., от 2-а кг. и от 1 кило.
С тия от 4-и кила правя по около 1000 удара на ръка и действа, ръцете ми сякаш олекнаха и са доста по-бързи от преди. Така че съвета ми е който иска добър удар : да напъва накрая на тренировката на удари с гирички. Гирите от 4-и са малко тежки, тия от едно са малко леки та гири от 1.5 и 2-е кила според мен са най добрите.

FELDMARSCHALL

Аз мислех, че са отворени заведенията при вас в Италия. Ама нормално да се объркам, то България стана като европейски Занзибар, всичко е отворено все едно "вирус нема", и Бойко гледа да не разсърди никого предизборно, рискувайки здравето на много хора... :dont:
По темата - За мен изненадата и първи да поемеш инициативата е най-важния фактор изобщо във всички бойни спортове. :laugh:

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 14 Мар 2021, 21:14:08Аз мислех, че са отворени заведенията при вас в Италия. Ама нормално да се объркам, то България стана като европейски Занзибар, всичко е отворено все едно "вирус нема", и Бойко гледа да не разсърди никого предизборно, рискувайки здравето на много хора... :dont:
По темата - За мен изненадата и първи да поемеш инициативата е най-важния фактор изобщо във всички бойни спортове. :laugh:
Не затворено е почти всичко от октомври, а дискотеките вече от година. Колкото до изненадата - зависи от уменията на човека, как е застанал , как реагира другият и т.н. Особено в бокса на ринга, няма как да бъде изненадан другият има и контраатаки и така.

Шишман

"Когато в бокса трябва да удариш опонента си, всеки би те посъветвал 'удари го в брадичката', защото там ще го нараниш най-много. Това е така, трябва действително да удряш опонентите си в брадичката. Или в носа - там пораженията също са много тежки. Или пък защо не в слепоочието? Във всички тези места може лесно да се причини болка... но не се целете в тях. Мястото, в което трябва да се целите, според мен, е в горната част на главата."

Джефрис осъзнава, че това е една от най-здравите части на главата, но ефектът на удара там е специфичен. Когато уцелиш някой в челото, цялата им глава отскача назад от удара.

"Ако съм страничен съдия и видя нечия глава да отскача така, бум, познай какво - веднага отсъждам точка."
Джефрис споделя и няколко други точки, които се намират в тялото. Например центъра на гърдите.

"Ако сте получавали силен удар там, вероятно знаете какво е чувството. Направо ти изкарва въздуха. А там няма как да се изградят мускули, така че тази част е доста уязвима."

Бившият боксьор добавя и че ефективни са ударите в страничните части на тялото, точно под последното ребро (на височината на лактите). Това може да има същия ефект.

"Виждали сме боксьори като Оскар де ла Оя, който беше истински звяр преди, да бъде приключван от Бърнард Хопкинс точно с такът удар."

https://mma.bg/statii/osnovni-umenia/koe-e-nay-dobroto-myasto-za-nanasyane-na-udar-v-boksa

FELDMARSCHALL

И мъдите, и мъдите са също доста уязвимо място ! :judge:

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 15 Апр 2021, 23:26:16И мъдите, и мъдите са също доста уязвимо място ! :judge:
Реалността е различна от филмите. Трудно е да се ударят слабините. Като дете съм опитвал много пъти и малко съм успявал. А горната част на главата е лесно да се удари, но човек трябва да е тренирал поне малко бокс.

FELDMARSCHALL

Аз си знам за брадичката (страничен удар), че е най-ефикасния метод. Вестибуларният апарат направо заминава на кино... То се вижда, че част от най-бруталните нокаути в бокса са именно след подобен удар - включително и железния Ленъкс Люис беше свален през 2001г. по такъв начин (в мач за световната титла). Тогава не просто съдията не отброи до 10, ами и черния не знаеше какво му се е случило няколко минути. :laugh:

Шишман

Цитатъ на: FELDMARSCHALL - 16 Апр 2021, 19:59:34Аз си знам за брадичката (страничен удар), че е най-ефикасния метод. Вестибуларният апарат направо заминава на кино... То се вижда, че част от най-бруталните нокаути в бокса са именно след подобен удар - включително и железния Ленъкс Люис беше свален през 2001г. по такъв начин (в мач за световната титла). Тогава не просто съдията не отброи до 10, ами и черния не знаеше какво му се е случило няколко минути. :laugh:
Брадичката е много лошо. Виждал съм тука по дискотеките как падат от такъв удат големи мъже по над 120 кила и то ударени от някакъв келеш тежащ около 70кг.
Има и един номер дето го правят тука: минават от зад и удрят в брадата и човека пада. А вестибуларният апарат се размества от удар в слепоочието.
За да няма тежки нокаути - упражнения за врат , помагат много.