• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Ш

Нео-либералната западна демокрация

Започната отъ Шишман, 30 Апр 2020, 10:42:12

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

Шишман

Няма такава тема, а ето че идва краят и на това зло.
За това пускам и тема по въпроса.

Явор Дачков

Дейвид Гудхарт: "Франция притежава само един завод за производство на дихателните апарати, докато Великобритания има само един производител на ваксини на своя територия. Затова осъзнаваме един от основните недостатъци на прекомерно свободната търговия: липсата на национална икономическа устойчивост в момент, в който кризата прекъсва международната производствена верига. В края на кризата всички ще искат да увеличат съпротивителните си сили. Императивът за автономия в основните сектори ще се осъзнае по-силно. И нямам предвид само само дихателните апарати и ваксините.
Трябва да използваме възможността да направим пауза в живота си и равносметка на това, което наистина е важно. Да се надавяме, че това изпитание ще ни накара да стъпим по-здраво в реалния живот и да престанем да презираме стремежите на нашите сънародници, които имат "обикновена" и често несигурна работа. В крайна сметка е време да преосмислим представата си за добър живот!"

Шишман

Явор Дачков

Много добро! Почитател съм на този тип политици, които отдавна изчезнаха от активния живот. Шевенман: "Либералната глобализация приключи. Вървим към геополитическо преструктуриране на капитализма. Утрешният свят ще се организира около два полюса, САЩ и Китай. Търговската и технологична война между САЩ и Китай беше началото на този нов свят, но кризата дойде оттам, откъдето не я очаквахме. Тази световна пандемия е фундаментален разрив в нашата история, толкова голям, колкото рухването на комунизма през 1989-1991 г. Утрешният свят ще се организира около два полюса, САЩ и Китай. Китай ще се насочи към вътрешния си пазар. Що се отнася до САЩ, те или ще упорстват в своя унилатерализъм, имам предвид екстратериториалността на американското право и политиката им на едностранно облагане с данъци, или ще се върнат към политиката на балансиран съюз с Европа. Въпросът е дали Европа ще намери мястото си в новия свят. Във всеки случай Европа ще може да го направи, само ако се разпростира до Русия и обедини всичките си сили. Голямата Европа, за която призоваваше която генерал Дьо Гол, представлява все пак 700 млн. жители."

Шишман

Yavor Dachkov

Матю Еверт: "Неотдавна главният американски хирург Джеръм Пауъл обяви, че целевата група по коронавируса се отказва от модела за прогнозиране на разпространението на коронавируса, който предлагат Бил Гейтс и СЗО, и вече ще работят с реални данни. Той заяви също, че вземайки предвид новите данни за епидемията, някои от предприятията ще могат да започнат работа още през май, а останалите през юни. Това беше глътка свеж въздух за много хора, които вече бяха започнали да губят надежда, че разумът ще надделее в световната политика. В сравнение с реалността, моделът, финансиран от СЗО и Гейтс, който налагаше пълно спиране на глобалната икономика, започна да се руши, като къща от карти. Изявлението на Пауъл откри пътя за по-широка дискусия за природата на човешкия разум и за начина, по който олигархията успя да подкопае националните държави през последните 50 години, използвайки проста техника, с която подмени реалното творческо мислене с безумното компютърно моделиране."

Шишман

Явор Дачков

Пьотр Акопов: "Да се спори с прогресивните европейци е безполезно, както е безполезно и да им се напомня, че разликите между Източна и Западна Европа имат хилядолетна история. По-добре е да защитаваш своите традиции и своя народ, а не да спориш. Нека джендърите да си живеят в своя въображаем свят. Свят, който е без бъдеще, защото не възпроизвежда потомство. При това, не е необходимо да бъдеш унгарец-католик или православен руснак, за да разбереш нещо съвсем просто, че не е възможно да промениш пола си. Можеш да пиеш таблетки, да правиш операции, да ходиш на психолог, но дадения ти при раждането пол няма да се промени от това. Той ще бъде само осакатен, какъвто ще бъде и народът, повярвал на тази идиотщина. ,,Грозното убива", казваше Достоевски. Но в дадения случай вярващите в промяната на пола атеисти ще ги убие и елементарната антинаучност на такава промяна. И това ще бъдат не ,,Тъмните векове", не Средновековието, а това, което сега пропагандират аморалните и неграмотни идеолози на джендърното многообразие."

Шишман

КРАЯТ НА 3АПАДА Е СИГУРЕН

Ойде коня у реката !

Жизнено важни ли са изборите в САЩ утре?

Ами, честно казано - не особено.

Не са особено важни, защото това дали републиканската партия и консерватизмът в САЩ ще умрат утре или просъществуват още 4 години и тогава умрат няма особена разлика. Демографската замяна на бялото население е направила така, че Тексас да отиде при демократите е вече неизбежно бъдеще. Дали ще стане на тези избори или, на практика със сигурност на следващите, е все тая.

Латиносите бяха допуснати да станат необратимо висок процент както в Тексас, така и генерално, и никоя администрация вече не може, а и не иска, да спре това. Тексас е на ръба да бъде обърнат за демократите заради тях, а от там насетне тази републиканска партия, която познаваме днес, никога отново няма да спечели генерални избори. Тя ще трябва да се премести наляво, където в момента е демократическата, докато пък тя ще отиде още по-наляво, в крилото на такива като Александра Окасио-Кортес и Илхан Омар.

Десните на запад се надяват на някакво чудо в последния момент, защото нямаха топките десетилетия наред да направят това, което трябваше. От страх да не ги нарекат "крайни", "расисти" и "фашисти". Бяха прекалено заети да бранят капитализма като някаква свещена крава, вместо етническото си бъдеще, и накрая същият този капитализъм им роди палачите - големите корпорации и тех гигантите, които днес с всички сили работят срещу десните.

Гледайте САЩ и се учете, за да не повторим и ние в Европа тези грешки.

Шишман

КРАЯТ НА ЕДНА ЦИВИЛИ3АЦИЯ

Грешка, дами и господа или другари и другарки: понеже либерализма ви тресе като бяс,клиент на психиатрия. Та  никакъв конфликт или западен на тероризма,  няма да има. Западната либерална цивилизация вече се самоубива с голям успех, доброволно и любезно и толерантно разбира се, като плаха стара дърта к***а с артрит, завещала апартамента,къщата,  телевизора , парите в банката на пращящия от тестостерон квартирант Мехмед или Мохамед. Даже една  патаклама да не е без хич няма да има: от кумова срама поне.,Патаклама, последна битка  в която поне да загубят с достойнство. Причината е една – днешният интелектуален елит не е елитът с ум в главите, не е естествен елит, а назначен по политическа и либерална  линия, тоест не са елит а нещастници с мания за величие. Либералната цивилизация и комунизма  създадоха едно голямо нищо и половина. Финансово паразитиращи дебили, горди, бесновати, с претенции и т.н. недостатъците им край нямат.  Интелектуалният им  елит е кух като  не се знае какво, но пък драпат да влизат в политиката, като за световно. И като влезнат гордо-ама много гордо се насират и мислят че са постигнали нещо много-велико
 У нас нещата не са по-добре: представителите на нашенският елит не отстъпват на западите колеги. Та  тези,  успяха доста хитро да заблудят хората и да ги яхнат по площадите, по време на  им протест и сега и преди- всякога. "Отровното(усраното) трио, Христоивановци, Маяманоловци, Иванкостовци и всякаква либерална сган продължават да успиват българите и да им говорят за "небесните пасбища" на неолиберализма. А същият се  нео-либерализъм  се спомина, веднага след раждането си, скоропостижно. Вече усещаме непоносимата воня от разлагащия му се труп. Само трябва да внимаваме, да не изгнием с него и ние.
___
 Писано или взето от Станил Станилов, но преправено леко от мене.

Hatshepsut

Цитатъ на: Шишман - 03 Ное 2020, 22:12:14КРАЯТ НА ЕДНА ЦИВИЛИ3АЦИЯ

Грешка, дами и господа или другари и другарки: понеже либерализма ви тресе като бяс,клиент на психиатрия. Та  никакъв конфликт или западен на тероризма,  няма да има. Западната либерална цивилизация вече се самоубива с голям успех, доброволно и любезно и толерантно разбира се, като плаха стара дърта к***а с артрит, завещала апартамента,къщата,  телевизора , парите в банката на пращящия от тестостерон квартирант Мехмед или Мохамед. Даже една  патаклама да не е без хич няма да има: от кумова срама поне.,Патаклама, последна битка  в която поне да загубят с достойнство. Причината е една – днешният интелектуален елит не е елитът с ум в главите, не е естествен елит, а назначен по политическа и либерална  линия, тоест не са елит а нещастници с мания за величие. Либералната цивилизация и комунизма  създадоха едно голямо нищо и половина. Финансово паразитиращи дебили, горди, бесновати, с претенции и т.н. недостатъците им край нямат.  Интелектуалният им  елит е кух като  не се знае какво, но пък драпат да влизат в политиката, като за световно. И като влезнат гордо-ама много гордо се насират и мислят че са постигнали нещо много-велико
 У нас нещата не са по-добре: представителите на нашенският елит не отстъпват на западите колеги. Та  тези,  успяха доста хитро да заблудят хората и да ги яхнат по площадите, по време на  им протест и сега и преди- всякога. "Отровното(усраното) трио, Христоивановци, Маяманоловци, Иванкостовци и всякаква либерална сган продължават да успиват българите и да им говорят за "небесните пасбища" на неолиберализма. А същият се  нео-либерализъм  се спомина, веднага след раждането си, скоропостижно. Вече усещаме непоносимата воня от разлагащия му се труп. Само трябва да внимаваме, да не изгнием с него и ние.
___
 Писано или взето от Станил Станилов, но преправено леко от мене.

Това е най-мрачния сценарий, който изглежда съвсем реалистичен, за съжаление  :cry:
Според мен изходът е само един - да се изтласкат либерастите-интелектуалци към периферията и да им се отнеме ролята на елит. Тази роля трябва да се поеме от патриотично и националистически настроени лидери, излезли от средите на обикновените хора.

Шишман

СВОБОДА НА ЦЕН3УРАТА
Някаква класация отреди на България някъде след 100 и някое си место по свободно  слово. Като гледам обаче  журналистите на запад и си мисля, че класацията е лъжа. Тука не задават неудобни въпроси на политиците , не задават, даже удобни въпроси , задават само  много-много удобни  въпроси. Докато  у нас журналистите все още  си позволяват неудобни  въпроси . Да не говорим за само цензурата относно "езика на омразата", хомо-фобията и т.н. които има на запад.   На практика на запад  най-големите врагове на свободното слово са самите медии.

Шишман

Тия постоянно бълват глупости, та им посвещавам тема.

Г-жа Нанси Пелоси, говорител на Камарата на представителите, открива силно и зрелищно 2021. Дамата - известен политик от Демократическата партия, предлага в новия Правилник на Конгреса да бъдат елиминирани думите "той", "тя", "баща", "майка", "син", "дъщеря", "брат", "сестра", "леля", "чичо", "баба", "дядо", както и всички думи, които асоциират конкретен биологичен пол. На тяхно място г-жа Пелоси предлага да се използват полово неутрални думи като "родител", "дете", "дете от същите родители", "родител на родителя" и т. н.
Това, разбира се, е една изключително смислена, важна и най-вече навременна иницитива. Дето се вика - цялата Мара втасала, та един полово неутрален правилник ли ше ни се опъне. Въобще, аз отдавна съм констатирала, че либералите - и в локален и в глобален план - са рядко умни същества.
Ето един прост пример. Вие, понеже сте селяндури и ганьовци, в първи клас навярно сте описвали окаяното си житейско положение по следния начин: "Моята майка е красива, а баща ми е силен и добър. Имам малко братче, с което обичам да играя, и по-голяма сестра, която ми помага с уроците. Баба готви вкусно, а дядо ме научи да карам колело".
А как би го вербализирало вашето дете, когато новговорът стане задължителен след окончателната победа на либерализма? Далеч по-поетично, разбира се: "Моят родител е красив, а моят родител е силен и добър. Имам по-малко дете от същите родители, с което обичам да играя, и по-голямо дете от същите родители, което ми помага с уроците. Родителят на родителя ми готви вкусно, а родителят на родителя ми ме научи да карам колело".
Красиво, ясно и най-вече - политически коректно. Единствено, дето вика един приятел, не знам какво ше правим с Истанбулската конвенция. Как ше ги оправяме кой родител бие другия, докато оня готви и пере по цял ден?
Републиканците моментално са вдигнали г-жа Пелоси във въздуха, подчертавайки, че тя самата е нарушила собствените си правила, представяйки се в Туитър като "майка" и "баба".
Селяни.
https://www.reuters.com/.../us-usa-congress-rules...
https://nypost.com/.../house-rules-may-be-stripped-of-all.../
https://www.dailymail.co.uk/.../Sean-Spicer-mocks-Nancy...

Шишман

Ирина 3ики........
Това, което ме отчайва, е човешката глупост. Пред нея се чувствам безпомощна и парализирана. И докато добре осъзнавам, че чистата глупост е неизбежна и неизтребима, защото се дължи на масово невежество, липса на качествено образование или вродени личностни ограничения, то глупостта, прикрита зад претенциозна интелектуална поза, е в състояние да ме докара до ступор.
В последните години глупостта, мимикрираща зад претенциозна интелектуалщина, често идва от либералния лагер. Само два примера от последните дни:
Пример номер 1
Учители в САЩ (пламенни либерали, разбира се) отказват да преподават древногръцка литература и в частност Омир. Защо? Ами защото в текстовете на Илиадата и Одисеята бил споменат цвета на кожата на героите, което било недопустимо. Богинята Атина Палада, например, е наречена "розовопръста", а Ахил "русокос". Каква по-гнусна форма на първобитен расизъм, а? Освен Омир, под ножа попадат автори като Шекспир, Хоторн и Фицджералд. По същите причини. Какво като други преподаватели алармират, че пропускането на знакови автори по политически причини, ще доведе до необратими поражения в културата и образованието на децата?
Пример номер 2
Представителите на Демократическата партия в САЩ откриха 117ия Конгрес с молитва, в която, след като се помолиха на всички богове, след традиционното "Amen", добавиха и "Awomen". Клетите невежи тупани решили, че думата "Amen" визира "мъже", и побързали да добавят и "жени". Откъде да знаят, че "амин" на старогръцки (ἀμήν) и на иврит (אמן) означава "Да бъде". Оскъдният либерален мозък е побързал да сътвори колосална глупост под маската на политическата коректност. Както възкликна с насълзени очи Alex Christoforou, "Управляват ни клоуни. Идиоти и клоуни".
Явно така ще е.
Явно това ни чака.
https://www.wsj.com/arti.../even-homer-gets-mobbed-11609095872

https://www.greekgateway.com/.../cancel-culture-removes.../...

Шишман

НЕ СЕ РАДВАЙТЕ ДРУГАРИ
Сигурен  съм, че всичкото либерал по света и у нас още надава радостни крясъци  след съобщението за премахването на профила на Тръмп в Туитър. Отдавна  трябваше да го баннат, кефят се либералите, които иначе най-много обичат  да наричат себе си "защитници на свободното слово и изобщо на  свободата". Това, което те не знаят е, че цензурата никога не се  ограничава. Първо ще засегне тези, които либералите мразят, а после ще  се насочи и към самите либерали. Все ще намери за какво "да ги хване в  крачка" цензурата. Така че не  съветвам никой да се радва на цензурата. Днес цензурата е подхванала  вашите врагове и Тръмп , обаче утре и за вас ще дойде. няма да ви забравят или пропуснат.

Шишман

По време на четиригодишния мандат на Доналд Тръмп, много хора са ме питали, защо подкрепям толкова груб и некомпетентен политик, разрушаващ фундаментите на световната сигурност. Винаги отговорът ми е бил един и същ: защото той е единствената преграда срещу тоталитарния бяс на прогресистите, които искат да ни отнемат свободата и да ни превърнат в бурмички в своята машинария. Всеки помнещ комунизма би трябвало да има инстинкти за всичко това - цензурата, автоцензурата, новоговорът, тоталното обезсмисляне на публичното говорене и превръщането му в малоумен ритуал в прослава на доминиращата политическа идеология. Никога не ми е хрумвало да забранявам на либералите, какво да говорят, просто съм се съпротивлявал колкото са ми били силите, на тяхното желание да ми го забранят на мен.
Е, Доналд Тръмп загуби. Нещо повече - опозори се поради личностните си дефицити и нежеланието си да приеме своята загуба с достойнство. И какво следва?
Скъпи мои приятели-либерали, ако въобще Ви е еня за свободата (в което отдавна не съм убеден), помислете, че:
- последната изборна година Google, Facebook, Twitter и пр. наложиха безпрецедентна цензура върху всяка положителна информация за американския президент;
- намесиха се брутално в изборния процес през последната седмица на кампанията, като отнеха достъпа до платформите си на водещо американско издание, каквото е New York Post, само защото си беше позволило да отрази компрометираща информация за конкурентния на Тръмп кандидат Байдън;
- отнеха достъпа на все още действащия президент Тръмп до социалните мрежи;
- Apple премахнаха апликацията на конкурентната им социална мрежа Parler, тъй като не налагала цензура на съдържанието си.
Това са само малка част от нещата, които се случиха напоследък. Към това, разбира се трябва да добавим и ентусиазма на същите тези мрежи от бруталното насилие на BLM, отнело живота на толкова много невинни хора.
Ето затова грубият, прост и некомпетентен президент Доналд Тръмп беше полезен. Той охраняваше свободата Ви - на тези, които го харесвате и на тези, които го мразите. Днес вече го няма. Продължавайте да докладвате публикации, нарушаващи идеологическия Ви дневен ред, продължавайте да се радвате на цензурата, притискайте хората да говорят коректно спрямо Вашите идеологически постулати, забранявайте филми, книги, песни и картини... Аз лично съм виждал как един такъв тоталитарен ред се срива за два месеца. Нищо не ми пречи да го видя отново.
                               доц. Петър Николов

Шишман

Irine Zikidi

Залагам си главата, че най-бурно празнуват цензурирането на Тръмп най-слабите, най-поръчковите и най-зависимите журналисти и експерти. Поздравявам ги с текста на Luca Dellanna, професионален консултант и изследовател, който прави чудесна дисекция на новото верую на либерализма - цензурата:
Цензурата, която не харесваш, винаги започва с цензура, която харесваш.
В момента, в който откажеш на своите опоненти някакво право, ти автоматично позволяваш това същото право някога да бъде отказано и на теб. 
Цензурата предполага, че твоята партия ще бъде вечно на власт, и цензурата няма да се обърне срещу теб. Две спорни презумпции.
Когато хората казват "Туитър и Фейсбук са частни компании и могат да правят каквото си пожелаят", всъщност имат предвид "Да правят каквото ми харесва на мен и каквото съвпада с моите политически виждания".
Когато хората казват "Тръмп беше правилно цензуриран, защото призоваваше към насилие", те предполагат, че цензурирането му е деескалиращ акт, което е спорна презумпция.
Позволяването на цензура предполага, че властта, която се дава на цензуриращия, може да му бъде отнета по всяко време и той няма да злоупотреби с нея. Две спорни презумпции.
Сега, когато знаем, че промотирането на протести, които одобряваме (BLM, Antifa), логично води до протести, които не одобряваме (Капитолия), нека поговорим за това колко е важно да не цензурираме свободната реч, която не одобряваме.
Когнитивен дисонанс (нелогично противоречие) е:
– Да вярваш в резултата от демократичните избори И цензурата едновременно;
– Да вярваш в справедливостта И избирателната цензура едновременно;
– Да вярваш, че си опресиран И да имаш властта да цензурираш едновременно.
https://twitter.com/DellAnnaLuca/status/1347400142446620672

Шишман

Facebook и Twitter изтриха профилите на действащия американски президент, без реално да е нарушил правилата им.
С това свещеният принцип на демокрацията - СВОБОДАТА НА СЛОВОТО - беше официално убит от либералните сатанисти. Неговото място зае ПОЛИТИЧЕСКАТА КОРЕКТНОСТ, която, живелите в комунизма , помнят като цензура, доносничество и мракобесие.
Демокрацията е мъртва, да живеят сатанизъм и либерализмът, който я убиха.
 Както казва Vera Stamova: "Изумяват ме хора, които не разбират, че става дума за  устоите на демокрацията и свободата, а са се вторачили дребнаво в личността на Тръмп, която беше  окарикатурена от многогодишна пропаганда, и споделят надменно и без мисъл либерастки опорки. Ами не може да сте разчекнати - или сте свободни, или ще пеете в хора на безлични и безполови персони, които рушат паметници, палят и грабят бизнеси, забраняват книги, постановки, въвеждат квоти". Квоти на предимства за цветнокожи, ислямисти, зловредни секти и разбира се за гейове и лесбийки.

Шишман

ЦЕН3УРА НА ВСЯКЪДЕ

В Китай е цензура. В Русия  май, не напълно  е цензура. В Беларус е цензура. В Иран е цензура. В Сирия е цензура. В САЩ е: правото на частни компании да налагат цензура, правила и наклони на ***.

FELDMARSCHALL

Баш на американски сървър мога да си кача сайт във възхвала на Хитлер и националсоциализма. Такива като stormfront.org и други пан-арийски и за бялата раса са именно на сървъри в САЩ. В Русия и Китай не мога да го направя. Така че да се запитаме отново къде е реалната цензура.