• Welcome to Български Националистически Форумъ.

Дискусия за 8-ми Мартъ

Започната отъ Hatshepsut, 08 Мар 2020, 06:51:27

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждат тази тема.

Трябва ли да се празнува 8-ми март?

Трябва да се празнува - това е израз на почит към жените
3 (42.9%)
Трябва да се празнува, защото представлява борбата на жените за права
0 (0%)
Който желае - да си го празнува
0 (0%)
Да си го празнуват жените, не трябва да се натрапва на цялото общество
0 (0%)
Не, не трябва - това е вреден комунистически празник
4 (57.1%)
Нямам мнение по въпроса
0 (0%)

Общъ брой гласове: 6

празникдискусияжени

Hatshepsut

Понеже не искам да се цапа другата тема с поздравленията за 8 март, реших да създам отделна тема с анкета, където да дискутираме същността и целесъобразността на този празник.

Моето мнение по въпроса е, че празник на жената или Ден на жената трябва да има.

Най-добрият вариант е датата за честването на този ден да е през пролетта. Датата трябва да е приемлива за всички жени, независимо от религиозната им принадлежност и семейното им положение. Датата 25 март (Благовещение) за мен не е подходяща, първо защото тя се отнася само за жените-християнки и второ, защото това е празник само на майките, а не на всички жени.

Датата 8 март е подходяща, защото не е свързана с някакъв религиозен празник, освен това тази дата се е утвърдила вече у нас като традиция и не виждам нищо лошо в нея.

Разбира се, този празник трябва да се изчисти от формализма и наслоенията от времето на соца. Денят на жената не трябва да се политизира, всички опити в това отношение инспирирани от комунисти, антифа- и анархо-тъпанари, крайни феминистки и джендър-активисти са крайно нежелателни  :dont:

Моите скромни наблюдения показват, че огромната част от жените приемат техния празник да е на 8 март. Само някои вярващи християнки отхвърлят тази дата, приемайки обаче 25 март (Благовещение). Вероятно има и жени, които не искат изобщо да има специална дата, на която да празнуват, но предполагам, че те са много малко.
Rating: No ratings yet

Шишман

Како има да се обсъжда: нео-либерална простотия. Ден  в който жените се напиват и тъпеят. Отвратителен празник. Еврейско-американска ненормална тъпотия.

Panzerfaust

Моето мнение е, че не трябва да се празнува. 8-ми март е дошъл от всичко, което е вредно и което трябва да бъде изкоренено.
Жените в България приемат този празник поради неинормираност и като цяло пасивност към историята, символите и причините. Това е характерно като цяло за българското общество, не само за жените и не говори добре за него. Самата масова битовизация на празника (празник на колежката на работа, празник на майката на училище, ден за банкет и напиване вечерта) е характерна на най-комунистическите страни - бившия СССР, Югославия и за съжаление България. В Полша и Чехия отношението е съвсем друго, но хората там имат памет. На Запад пък 8-ми март се празнува от феминистки, комунисти, анархисти и всякаква всевъзможна паплач.

Шишман

Цитатъ на: Panzerfaust - 08 Мар 2020, 15:02:05Самата масова битовизация на празника (празник на колежката на работа, празник на майката на училище, ден за банкет и напиване вечерта) е характерна на най-комунистическите страни - бившия СССР, Югославия и за съжаление България. В Полша и Чехия отношението е съвсем друго, но хората там имат памет. На Запад пък 8-ми март се празнува от феминистки, комунисти, анархисти и всякаква всевъзможна паплач.
На запад 8-ми март се празнува повече отколкото у нас, за 1-и май същата работа. Това бяха едни от нещата, които ме учудиха първи. А жените тука си се напиват масово и без да е 8-ми март.

Лина

Банкетчето беше хубаво и за протокола не сме се напили. Най – после успях да дресирам домашните да ни ми купуват тъпи подаръци, а да ми дават пари, които да си скатая и съм много доволна. Ще ги инвестирам в процедури за лице и хубав маникюр, но като минат гриповете.
И пак ще обясня, че 90% от празнуващите не са чували за Роза и Мара, то и аз научих за тях от форумите и ми е все тая, че празника на жената е свързан с тях.
С няколко думи искам да ви кажа, че ще изкорените 8 Март на „куково лято”.
 :giggle:

Шишман

Цитатъ на: Лина - 10 Мар 2020, 11:16:11С няколко думи искам да ви кажа, че ще изкорените 8 Март на „куково лято”.
 :giggle:
Сред българите става все по малко популярен. От година на година празника губи силата си. Помня го преди, виждам го и сега - доста-доста по-слаба работа.

Валсо

Вреден комунистически празник! Ако човек иска да покаже почитта си към жената, има и други начини и може да го демонстрира всеки ден или през ден, а не само веднъж в годината, по религиозному лицемерно.
Beauty & Smile like no other
Без Бозиндоус от 14 Юли 2022 г.
https://t.me/linuxtalkbg

Пешо

Дните на майката и бащата са важни! Във всички религии се казва винаги да обичаме нашите родители, а не само по празници. Много ти знае устата, Валсо, ама много... Сопри се малко.

Като не ви харесва посланието на празника, еми, сменето го, бе! Реакционните регресивни леви неокомунистически мозъци си присвоиха "прогресивен" за титула. Кой е казал, че не може да се смени и повода да се празнува 8-и март?

Similar topics (3)

1935

Отговори: 10
Прегледи: 884

20

Отговори: 7
Прегледи: 3033

1095

Отговори: 11
Прегледи: 2242