По повод един мач – за расизма на англичаните и българите


По повод на последния расистки скандал заради мача България – Англия на 14 октомври ми идва малко повече самоунижението и плюенето по нас, българите. Както можете да се досетите, най-активни отново са умнокрасивците, чиято българофобия не е изненада за никого. Този подход да се натрапва чувство за вина на цялата нация заради изстъпленията на няколко души е абсолютно неприемлив.

Общоизвестно е, че английските футболни хулигани не са по-малки расисти от българските, а пък в самата Англия бяха публикувани статии за този мач, в които българите бяха наречени „расисти“ и „животни“!
На тези статии умнокрасивците реагираха по два начина : според една част от тях това е фейк-нюз и такова нещо не е било публикувано в английските вестници. Тази теза може да се опровергае много лесно с автентична снимка:

Другата реакция обаче е много по-скандална – някои умнокрасивци намират за съвсем естествено англичаните да ни наричат „животни“ и ние би трябвало не да се възмущаваме, а да се срамуваме от това! Значи според тях англичаните са нещо повече от нас и имат право да ни унижават и обиждат… а това е национален нихилизъм и мазохизъм, който по никакъв начин не може да бъде оправдан.

Наскоро прочетох две книги на Хенриета Тодорова – за новокаменната и каменно-медната епоха в България, и си мисля, че ние българите не би трябвало да се срамуваме от англичаните и да ги смятаме за нещо повече от нас… От халколитната епоха датира първата европейска цивилизация и тя е тук, на наша територия, а по същото време племената на британския полуостров (преди 7-8 хиляди години земите на днешна Великобритания са били свързани с Европа и наистина са били полуостров) са практикували човекоядство, значи са били на много по-ниско културно ниво. Е, както ми стана ясно от книгите на Хенриета Тодорова, нашите предшественици от тази епоха са яли и кучета, но никъде не срещнах информация за човекоядство…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *