Избори за евродепутати 2019

Един коментар за отминалите избори за евродепутати

Като цяло преценявам резултатите от отминалите евроизбори като добри. Единственото, което ще отбележа като тревожно е нискатата избирателна активност.
Естествено, доволен съм и от резултатите на патриотите и националистите, аз също се позиционирам в тази част на политическия спектър. Разпадането на коалицията Патриотичен фронт се оказа изключително успешен политически ход, ВМРО се отърваха от русофилския баласт на Атака и постигнаха много добър резултат. Лично аз нямаше да гласувам за листа, в която присъстват отявлени руски кавалджии 

:P

 Надявам се, че дните на тази коалиция са преброени, като не изключвам някакъв по-принципен и по-градивен вариант за в бъдеще.

Успехът на „Демократична България“ за мен е изненада, може би е редно да спомена защо тази и подобни коалиции не могат да бъдат мой избор.
Следя от време на време публикациите в личните фейсбук-профили на активистите от либералния спектър и съм отвратен от тяхното българомразко и нихилистично отношение към България и българите. Първо, те редовно наричат България „територия“ и „кочина“, и второ – плюят по нас българите, наричайки ни „патреоти“, „патридиоти“, „идиоти“, „80%“ (метафора на „дебили“), „народец“, „ганьовци“ и т.н. За тях ние българите сме лоши, защото сме скептични към глобализацията и държим на своите ценности и традиции, защото не сме толерантни и не искаме гей-паради и гей-бракове, и защото не посрещаме „бежанците“ от Азия и Африка с плакати „Refugees welcome“ и свалени гащи…
Явно е, че тези хора не се чувстват част от българския народ, въпреки че са се самообявили за негов елит. Аз лично не ги признавам за елит, по-скоро бих ги оприличил на някаква компрадорска прослойка.
Очевидно е, че всеки човек с чест и достойнство не би гласувал доверие на хора, които съвсем открито го презират и подиграват. Ето защо нямам доверие на такива хора и няма да гласувам за тях.

P.S. Аз не съм против членството на България в ЕС и не съм настроен антиевропейски. Мястото на България е в Европа, а не в Евразия.

2 comments

  1. Боже, каква Европа?!
    Та ние сме на дъното , на последно място в ЕС по всичко , освен по болести и смъртност, дори на деца! И цулунасочено прогонване на младите навън, а старите-пенсионерите на оня свят! Това си е жив ГЕНОЦИД!

  2. Аз съм против всички партии, за президентска република съм.Малка държава сме, заличавана всеки ден от картата на света по -малко , а толкова много партии:((( Ясно е,че това е една партия ,но така се представят и играят театър по чужд сценарий да забогатеят, а България продават!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *