Ще строят нов затвор за 400 души

Ето една добра новина 🙂
Крайно време беше да се инвестира в това направление, дано затворът да бъде построен бързо и още по-бързо да бъде напълнен. Мястото на престъпниците е в затвора, а не по първите страници на вестниците и като ментори по телевизора…
Спомням си, че преди една-две години бях чел една статия, където някакъв американски либераст беше предложил само най-тежките престъпления да се наказват със затвор, а на останалите да се гледа през пръсти. А пък според мен най-доброто решение е тежки ефективни присъди и затвори като Алкатраз 😉

Ето източника на информацията:

Държавата ще строи нов затвор с капацитет 400 осъдени, потвърди днес по време на изслушването си в Народното събрание министърът на правосъдието Цецка Цачева. Битовите и санитарни условия в двата ареста в София и в Софийския централен затвор остават незадоволителни, призна министър Цачева.
По линия на Норвежкия финансов механизъм държавата работи по проект за изграждане на нов затвор, съобщи правосъдният министър: „Предстои избиране на терен за изграждане на нов затвор с капацитет 400 души, лишени от свобода, и учебен корпус за служители с капацитет 100 надзиратели“.
В същото време министърът уточни, че към момента няма пренаселеност в затворите. „Навсякъде са осигурени необходимите минимални санитарни критерии на лишените от свобода“.
За последните две години цялостни ремонти в спалните и битовите помещения са извършени в затворите в Бургас, във Варна и Сливен. До края на годината ще приключат ремонтите в местата за лишаване от свобода в Пазарджик и Бобов дол.
Софийският затвор и двата ареста в София се нуждаят от основен ремонт, обясни Цецка Цачева: „Това няма как да извършим по една единствена причина – че няма къде в момента да бъдат временно преместени лицата, които са в Софийския централен затвор“.

Копирано от standartnews.com

Един коментар към “Ще строят нов затвор за 400 души”

  1. Проектът предвижда капацитетът на обучителния център да бъде около 150 души, които ще имат възможност да практикуват в новия затвор. Предвижда се старите военни сгради да бъдат изцяло ремонтирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *