Ще строят нов затвор за 400 души

Ето една добра новина 🙂
Крайно време беше да се инвестира в това направление, дано затворът да бъде построен бързо и още по-бързо да бъде напълнен. Мястото на престъпниците е в затвора, а не по първите страници на вестниците и като ментори по телевизора…
Спомням си, че преди една-две години бях чел една статия, където някакъв американски либераст беше предложил само най-тежките престъпления да се наказват със затвор, а на останалите да се гледа през пръсти. А пък според мен най-доброто решение е тежки ефективни присъди и затвори като Алкатраз 😉

Ето източника на информацията:

Държавата ще строи нов затвор с капацитет 400 осъдени, потвърди днес по време на изслушването си в Народното събрание министърът на правосъдието Цецка Цачева. Битовите и санитарни условия в двата ареста в София и в Софийския централен затвор остават незадоволителни, призна министър Цачева.
По линия на Норвежкия финансов механизъм държавата работи по проект за изграждане на нов затвор, съобщи правосъдният министър: „Предстои избиране на терен за изграждане на нов затвор с капацитет 400 души, лишени от свобода, и учебен корпус за служители с капацитет 100 надзиратели“.
В същото време министърът уточни, че към момента няма пренаселеност в затворите. „Навсякъде са осигурени необходимите минимални санитарни критерии на лишените от свобода“.
За последните две години цялостни ремонти в спалните и битовите помещения са извършени в затворите в Бургас, във Варна и Сливен. До края на годината ще приключат ремонтите в местата за лишаване от свобода в Пазарджик и Бобов дол.
Софийският затвор и двата ареста в София се нуждаят от основен ремонт, обясни Цецка Цачева: „Това няма как да извършим по една единствена причина – че няма къде в момента да бъдат временно преместени лицата, които са в Софийския централен затвор“.

Копирано от standartnews.com

1 comment

  1. Проектът предвижда капацитетът на обучителния център да бъде около 150 души, които ще имат възможност да практикуват в новия затвор. Предвижда се старите военни сгради да бъдат изцяло ремонтирани.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *