Антибългарската истерия на либерастите


Някои активисти от либералната част на политическия спектър не се задоволяват с пропагандата на пазарния фундаментализъм и мултикултурализма, но за съжаление се изявяват и като антибългари. Следя от време на време техните публикации във фейсбук, злобата, презрението и омразата им към българщината няма граници…

Ще дам един пример, следващото изказване е сравнително умерено, показващо уж някаква загриженост за българите (това е лицемерна постановка, разбира се):

Maria Spirova

Какво ще прави държава, която третира „Гераците“ като наръчник за обществен морал и социална справедливост, която не може да се откъсне от родово-общинната злоба и параноя на „Железният светилник“ и от паническата, повърхностна парвенющина на „Пази Боже сляпо да прогледа“, в епохата, в която един телефон е по-умен от произволна катедра на висше учебно заведение?
В този контекст, племенната паника, която е обзела мнозина българи, е реална. Да, изчезваме, топим се.
Ще ни превземат, ще ни смачкат. Това е цената на инатливия отказ от промяна и развитие, от разбиране и реализиране на истинския ни общ потенциал.
Жалкото е, че тук и сега ние страстно вярваме, че се съпротивляваме. А всъщност от бяс и глупост режем клона, на който седим. Съдействаме с всички сили на разрухата, от която се ужасяваме.
* * *
Така едно време хомо сапиенс е прегазил неандерталците.
Еволюираш или умираш.
Ние изглежда вече сме направили своя избор – славната гибел в защита на фетишизираното минало.
То не бяха траки, конски опашки, Златни векове, Бай Ганьо, Бай Тошо…
Ще ни погребат с всички почести: ще гърми химнът, планината ще се гордее, а в саркофага ще положим и един чифт цървули за пътя към Отвъдното.

Чрез Емил Попов

А това е един тежък случай:

 

Mоето мнение е следното: мнозина биха се зарадвали ако българите изчезнат или се претопят, казвам „мнозина“, но тези екземпляри не са чак толкова много, влиянието им е около 2% и се надявам да си остане толкова.
Не се и съмнявам, че въпросните „умно-красиви“ екземпляри биха искали ние да се откажем от българската си идентичност и да се превърнем в аморфно стадо от евро-свине, които флякат на английски, вярват на рекламите по телевизора и се кланят на свети Мобифон… но аз не вярвам, че ние българите ще изчезнем, а пък времето ще покаже кой е прав и кой е крив, май либерастите не могат да прежалят провала на Истанбулската конвенция…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.