Относно Истанбулската конвенция


За щастие, в България Истанбулската конвенция не беше приета, поради вдигнатия шум и обществения натиск. Значи българите не са чак толкова заспали, колкото се опитват да ги представят някои хора 🙂 Надявам се тази конвенция изобщо да не бъде приета и за в бъдеще.

Причината за негативното ми мнение за конвенцията не е че подкрепям семейното насилие и в частност насилието срещу жените и момичетата. Даже напротив, мнението ми е, че срещу насилниците трябва да се предприемат много по-строги мерки, най-вече ефективни присъди. Негативното ми мнение се дължи на нещо друго – защитата на жените от насилие не е основното в тази конвенция, това е само маска, смокинов лист, който прикрива нейната същност. Главното в тази конвенция е пропагандата на джендър-идеологията и нейното натрапване от т.нар. НПО (неправителствени организации). Всъщност тези организации се водят неправителствени, а реално са надправителствени (или си поставят такава цел). Тук става дума не само за фамозния „български“ хелзински комитет (БХК), а и за заинтересованите среди от гей-лобито (т.нар. ЛГБТИ… последния да затвори вратата).

Та така, според конвенцията, в училищата ще се пропагандира джендър-идеологията, а някакви заинтересовани гей и „правозащитни“ организации ще упражняват контрол и ще ни казват колко е часа. Това е не само унизително за българското общество и българската образователна система, но е и изключително вредно за моралните ценности на българите. Да, ние българите по принцип не сме толерасти и либерасти, това се опитват да ни го натрапват политиканите и журналистите, и това че не сме толерасти показва че сме стъпили здраво на земята и не се поддаваме на вятърничавата пропаганда на културния марксизъм…

Представям на вашето внимание няколко статии по въпроса:

Истанбулската конвенция вреди на жените!

Истанбулската конвенция противоречи на Конституцията

Какво е джендър-идеологията


Един отговор за “Относно Истанбулската конвенция”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.