Синдикация

feed-image Feed Entries

Приятели

Бугарски културен клуб

Начало Новини
49% от кръвта на българите е тракийска, установиха швейцарци ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Администратор   
Четвъртък, 28 Май 2009 02:47


Във вените на българите тече наполовина тракийска кръв, установи швейцарският институт по генетика “Игенеа”, цитиран от сръбското списание НИН. Според учените носим 49% гени от траки, по 15% от славяните и елините, 11% от древните македонци и 8% от финикийците. Швейцарците, които са използвали един камион специална литература и тестове, твърдят, че нямат ни най-малко желание да се занимават с политика. Целта им била да опитат да преразгледат произхода на сегашните балкански, а и на останалите европейски народи в научен контекст, пише сп. НИН. На Балканите изследването за произхода не се оказа голям проблем и швейцарските специалисти, с анализ на материалите от терена, идват до заключението, че средният сърбин например е с 30% славянски произход, 21 процента илирски, 18 процента тевтонски, 14 - келтски, 9 - финикийски, и 6% от от елинските народи. Имат и около 2% викингска кръв. “Анализирахме генетични племена, а не политически или исторически племена, които могат да се различават генетично”, обяснява директорката Имна Пазос. Според определението, което е използвал “Игенеа”, древните народи представляват група, дефинирана не само от отделен език, култура и история, а и от ДНК профил като келти, германи, илири, славяни, викинги, араби, бербери, перси, хуни, вандали, угрофински народи. Най-доволни от резултатите на операцията "вадене на корен" могат да бъдат в днешна Македония, тъй като според учените във вените на жителите й тече 30% от кръвта на древните македонци. В девиза "Всички ние сме Александър Македонски" гърците се вписват по-малко от северните си съседи, тъй като дължат на потомците на великия завоевател 5% от гените си, коментира НИН. В тях преобладава елинският произход - 35 процента. Най-разнолика смес от народи са жителите на Турция, чийто генетичен профил е съставен от девет народа - турци, финикийци, бербери, елини, тевтонци, славяни, араби, илири, евреи. Русите са най-славянският народ, докато населението на Германия, заради чиито чисти гени са падали милиони глави, носи кръвта предимно на келти - 45%, на тевтонци - 25%, славяни - 20%, и евреи - 10%. http://www.plovdivmedia.com/11298.html
 
"Операция Слава" с водещ Росен Петров ПДФ Печат Е-мейл
Написано от администратор   
Петък, 27 Март 2009 11:00

От 7 февруари по bTV започна ново 12-серийно токшоу, посветено на българската история, с водещ Росен Петров. "Операция Слава" ще се излъчва всяка събота в 22:30 часа. Предаването се посвещава на 100-годишнината от обявяването на независимостта на България и ще показва по модерен начин миговете на върховно национално усилие и дните на триумф и трагедия.

Според продуцентите от "Дрийм тийм" токшоуто е телевизионна "операция", която ще повдигне националното самочувствие на българина. Съдържанието на продукцията ще бъде съсредоточено в две рубрики - "Великите битки на България" и "Забравени герои".

В първата по модерен начин ще се разказва за великите битки на българите в нашата история - битката в Онгъла, довела до основаването на Българската държава, спасяването на Европа от Тервел и разгрома на арабите под Константинопол, победата на хан Крум във Върбишкия проход, победата на Симеон Велики при Ахелой, разгрома на кръстоносците при Одрин 1205 г., победата на Иван Асен ІІ край Клокотница, епопеята на Шипка, битката при Сливница от Сръбско–българската война 1885 г., настъпателната операция при Люлебургаз и Лозенград 1912 г. и превземането на Одрин 1913 г., епопеята на Дойран 1916 - 1918 г., битката за Тутракан 1916 г., атаката на Стражин и Страцин и Дравската епопея 1944 – 1945 г.

Чрез специални ефекти и компютърни възстановки зрителите ще научат за българската история на популярен, достъпен език.

Водещият ще представя и общата политическа обстановка в навечерието на битките, портрети на нашите и чужди военначалници и владетели, въоръжението и облеклото на противостоящите армии, общия ход на сраженията и последствията от битките.

В рубриката "Забравени герои" зрителите ще могат да проследят кратки телевизионни разкази за съдбата на хора, които с живота си са отстоявали личната си и националната независимост. Сред тях са герои във войните за национално обединение, българи с принос в световната наука и други хора, чиито живот и дела заслужават да бъдат популяризирани сред широката аудитория.

"Операция Слава" се осъществява в студио с декор, обединяващ модерната телевизионна визия с патриотичната символика.
 
Българската Медия ПДФ Печат Е-мейл
Написано от администратор   
Вторник, 24 Март 2009 16:31

Страницата, www.bg-media.org която ще работи ще е отворена към всички потребители, там ще се влагат линкове и публикации от ваши сайтове и блогове, както и ще има възможност за публикации в самия сайт. Ще има и възможност за външни реклами. Надяваме се да сътрудничите на екипа ни. Знам, че много от вас поддържан блогове и лични страници, малко реклама и независима оченка е добре дошла. Освен това, като "социална мрежа" сайта ще предполага и много нови запознанства.

 

 

 
Сите българи заедно ПДФ Печат Е-мейл
Написано от администратор   
Понеделник, 23 Март 2009 08:17

 

 

Телевизионното предаване “Сите българи заедно” е фолклорно, познавателно и забавно предаване – тип българска народна седянка със следните цели:

  • Да популяризира невероятните български народни песни, изключително атрактивните български хора и старите най-мъдри български народни традиции.
  • Да разкрива истинската история на българския народ и да разобличава фалшификаторите и крадците на нашата история.
  • Да разобличава фалшивите приятели на България и да разкрива истинските им замисли чрез автентични документи.
  • Да се бори с всички сили с автентични документи и безспорни доказателства срещу уродливата и гнусна сърбокоминтерновска историческа лъжа - помия македонизма и да разобличава престъпниците – идиоти и малоумници, пропагандиращи тази антибългарска лъжа заедно с техните покровители – лъжехристияни, лицемери и мародери.
  • Да разобличава антибългарските деяния на новоизлюпилите се лъжепатриоти, сърбомани и гъркомани, пропагандиращи в захлас болшевишката национализация и комунистическото задължително гласуване.
  • Да разкрива скритите замисли на всички пишман- патриоти и лъженационалисти, целящи противопоставянето на етносите и религиозните общности у нас в услуга на най-големите исторически врагове на България.
  • Да разобличава пасивността, апатията и лицемерието на съвременните политици и политически партии относно тежкото положение на българите в България и на тези, останали извън държавните граници.
  • Да разобличава всякакви слуги на Сърбия, Гърция и Турция у нас, продаващи и предаващи за жълти стотинки интересите на България.
  • Да се бори за спазването на нормалните човешки права на поробените близо 2 млн. българи в Гърция, Сърбия и сърбокоминтерновския концлагер Македония.
  • Да обединява сите българи заедно в името на благоденствието и благополучието на нашата родина България, независимо от етническия произход, религиозната принадлежност и политическите пристрастия.

Предаването – седянка включва постоянен оркестър, постоянен състав от певци и певици, ансамбъл “Гоце Делчев” с ръководител Асен Павлов, спортен клуб “Амаранд”, танцова формация към 144-то училище “Народни будители”, хумористката Зоя Колева, филологът – проф. Иван Кочев и различни гости – певци, танцьори и специалисти в различни области на науките и обществения живот.

Предаването се излъчва по национална телевизия”Евроком” България

Събота – 19.50 ч.; сряда - 19.50ч.
Неделя - 11.00 ч.; четвъртък – 14.00ч.
Автор и водещ – Никола Григоров
За връзка с предаването – тел.02/9312257

E-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Адрес за кореспонденция:
София 1000
ул. "Струга" №22
Последно променен на Понеделник, 23 Март 2009 10:44
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>

Страница 3 от 3
В момента има 61 посетителя в сайта
 © 2009 Български националисти  © 2009 Редизайн РН дизайн