Синдикация

Приятели

Бугарски културен клуб

Начало Новини Новини Спаска Митрова
Спаска Митрова ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Администратор   
Петък, 14 Август 2009 11:56


Случаят с арестуваната и вкарана в македонски затвор Спаска Митрова, която е и български гражданин продължава без положителна засега развръзка за младата жена.
Представители на ВМРО-БНД посетиха вчера дома на Спаска в Гевгелия – Македония и разговаряха с родителите. Хората са притеснени и наплашени, страхуват се за дъщеря си и смятат, че животът и здравето й в затвора са застрашени. От страх, че може да бъде отровена, заточеното момиче вчера не беше пило трети ден вода, разказаха плачещите родители. Нямат и никаква информация за отведената от македонските социални служби 2-годишна дъщеричка на Спаска - Сузана. Детето е с бронхиална астма, лекарствата му са останали при родителите на майката. По лекарска препоръка Спаска е  трябвало да кърми детето, което е фактически невъзможно след арестуването й.
Председателката на Националната женска организация на ВМРО-БНД Султана Петрова пое ангажимент пред родителите на Спаска ВМРО да направи всички необходими постъпки до отговорните български институции с настояване българката да бъде освободена. Султана Петрова предаде на родителите и парично дарение от името на ВМРО-БНД.
Случаят придобива политически привкус заради българското самосъзнание и документи на Спаска Митрова
ВМРО-БНД поддържа позицията си, че като българска гражданка, изпратена в чужд затвор без вина, Спаска Митрова трябва да получи защита и подкрепа от страната ни.

ВМРО – БНД започва акция за набиране на средства, с които да се помогне на 23-годишната млада жена. За целта е открита специална банкова сметка в лева:

IBAN: BG90FINV91501204068333
BIC: FINVBGSF
Първа инвестиционна банка АД, клон „Централни хали”


ВМРО-БНД приканва всеки радетел на справедливостта, според възможностите, си да подкрепи каузата. www.vmro.bg
 
В момента има 21 посетителя в сайта
 © 2009 Български националисти  © 2009 Редизайн РН дизайн