Синдикация

Приятели

Бугарски културен клуб

Начало Новини Новини ВМРО: Вето на Македония заради репресии срещу българи
ВМРО: Вето на Македония заради репресии срещу българи ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Администратор   
Неделя, 02 Август 2009 13:21


Да не отпадат визите в случай, че продължат репресиите срещу български граждани в Македония. Това предложи пред журналисти лидерът ВМРО Красимир Каракачанов предаде БГНЕС. По думите на Каракачанов България, трябва да има готовност да наложи вето срещу влизането на Македония в Европейския съюз и НАТО.
ВМРО са изпратили писмо до държавните институции заради случай с осъдена в Македония жена с българско гражданство, съобщи на пресконференция председателят Красимир Каракачанов, цитиран от БТА. В писмото до президента, премиера и министрите Божидар Димитров и Румяна Желева се заявява, че Спаска Митрова (23 г.) е  несправедливо осъдена с ефективна присъда, уточни той. От ВМРО уточниха, че Митрова е разведена и има една дъщеря, до която не допускала баща й. Това е причината тя да бъде осъдена ефективно на три месеца лишаване от свобода.
Каракачанов смята, че в МВнР трябва да бъде повикан македонският посланик в София, който да даде обяснения по случая, а българското дипломатическо представителство в Македония да предприеме необходимите действия и да се поиска преразглеждане на делото от Върховния съд. http://dnes.dir.bg/2009/08/02/news4858906.html
 
В момента има 10 посетителя в сайта
 © 2009 Български националисти  © 2009 Редизайн РН дизайн